Skocz do zawartości

Poznanianki :) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wkręciłam się Pamcia w to forum 🙂 wielu ciekawych rzeczy można się dowiedzieć 😜

ja czuje się wyśmienicie, nie mogę doczekać się kolejnej wizyty u lekarza 😁 jak widzę tego "misia" na usg jak się rusza to aż się wzruszam 🙃 a co Was mamuśki te obecne i przyszłe?? buziaki

• Mamusia
Pammat, mój Mikuś jakoś ani nie był bardziej ruchliwy, ani mniej, za to ja byłam już przewrażliwiona i zaczęłam zapisywać sobie czas jak się ruszał, np podczas oglądania filmu i wyszła mi średnia co 15 min he he 🙂 . A jak u ciebie? Konstancja bardziej czy mniej aktywna? Jeszcze trochę czasu masz, ale to już tuż tuż 🙂 Uwierz mi, to NAPRAWDĘ się wie, jak nadchodzi TEN czas 🙂 Mnie kilka dni przed porodem telepało jak na chorobę.

• Mamusia
lemurek1 napisał(a):
Ale dziś zaliczyliśmy spacer uf, zjechaliśmy całą Cytadelę, mały tak fajnie spał, s teraz marudzi.........
Moja też dziś marudzi...i robi sobie 10 minutowe drzemki 🤢 🤢 🤢...gdzie te czasy, kiedy tylko spała i jadła...hihihihi

• Mamusia
Agamu napisał(a):
lemurek1 napisał(a):
Ale dziś zaliczyliśmy spacer uf, zjechaliśmy całą Cytadelę, mały tak fajnie spał, s teraz marudzi.........
Moja też dziś marudzi...i robi sobie 10 minutowe drzemki 🤢 🤢 🤢...gdzie te czasy, kiedy tylko spała i jadła...hihihihi

hi hi nie ma tak dobrze...

• Mamusia
Mój Mały też zrobił się bardzo towarzyski 🙂 są dni kiedy nie mam czasu dosłownie na nic. Myślałam, ze końcówka ciąży latem to ciężka sprawa, ale wydaje mi się, że jakbym kończyła teraz lub zimą, to nie z ieściłabym swojego wielkiego brzuchola w żadne odzienie. Tak mnie naszło, bo na spacerku mijaliśmy ciężaróweczkę na ostatnich nogach, biedna w swetrze tylko na brzuszku. Jeszcze niedawno ja się tak kulałam. Pammat, jak ty sobie radzisz? Dawno Kasiuszka się nie odzywała 😞

• Mamusia
lemurek1 no ja dobrze wiesz 🙂 ja mam płaszczyk ciążowy zimowy po siostrze z zeszłego roku więc nie musiałam kupować kurtki i jest mi cieplutko 🙂 jak na moje 16 kg na plusie to niby nie widać że tyle przytyłam 🙂 kulam się 🙂 najgorzej ze spaniem 🙃

• Mamusia
Dzięki za opd. Pammat, współczuję ci niezmiernie, bo wiem o czym piszesz. Pod koniec to już męczy, wszystko przeszkadza, ciąży, boli, ciężko złapać oddech. Pocieszę cię, że już niewiele zostało, a Mała w nocy buszuje w brzuszku? Mój nie buszował i może dlatego tak ładnie noce przesypia 🙂

• Mamusia
lemurek1 no ja już odliczam też 😜zostało 12 dni w piątek wizyta jak nie urodzę.. i jestem ciekawa co mi powie na tej wizycie 🤨 i po co ta wizyta w ogóle..? hmm...
jeszcze trochę... 🥴
moja córka w brzuchu nie pozwala o sobie zapomnieć.. jestem ciekawa czy jak się urodzi też będzie cały czas na fali.. 😆

• Mamusia
lemurek1 napisał(a):
Dzień dobry w ten wietrzny dzień 🙂 Weekend owocny w odwiedziny tych, którzy jeszcze nie widzieli Małego (jest to miłe, ale kiedy się skończy?) Dziewczyny, zimą do jakiej temperatury można wychodzić z niemowlakiem na spacer i na jak długo ?

Ja nie wiem do ilu można, ale będę wychodzić nawet w duży mróz ( oczywiście wtedy na krócej) 🙂

• Mamusia
Agamu napisał(a):
lemurek1 napisał(a):
Dzień dobry w ten wietrzny dzień 🙂 Weekend owocny w odwiedziny tych, którzy jeszcze nie widzieli Małego (jest to miłe, ale kiedy się skończy?) Dziewczyny, zimą do jakiej temperatury można wychodzić z niemowlakiem na spacer i na jak długo ?

Ja nie wiem do ilu można, ale będę wychodzić nawet w duży mróz ( oczywiście wtedy na krócej) 🙂

z tego co mi wiadomo to do -2 max -4 stopnie --- dzieci nie maja przystosowanych górnych dróg oddechowych a w szczególności takie maleństwa

• Mamusia
Co do spacerów to Wam powiem, że ja urodziłam się w pażdzierniku (pod koniec), całą zimę rodzice chodzili ze mną na spacery (niezależnie od mrozu, a kiedyś zimy były wiadomo jakie), oczywiście jak było mocno zimno to nie łazili po 3 h, tylko 10-15 minut...i żyję, jestem zdrowa i jako dziecko praktycznie wcale nie chorowałam. Uważam, że krótki spacer nawet w mrozie nie zaszkodzi.

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Co do spacerów to Wam powiem, że ja urodziłam się w pażdzierniku (pod koniec), całą zimę rodzice chodzili ze mną na spacery (niezależnie od mrozu, a kiedyś zimy były wiadomo jakie), oczywiście jak było mocno zimno to nie łazili po 3 h, tylko 10-15 minut...i żyję, jestem zdrowa i jako dziecko praktycznie wcale nie chorowałam. Uważam, że krótki spacer nawet w mrozie nie zaszkodzi.

ja ur sie w lipcu wiec do zimy juz bylam ciut odchowana i tez ze mna lazili i bylo i jest ok ale rozsadek mimo wszystko 😁 a i ludzie z 20 / 30 lat temu nie byli świadomi wielu zagrożeń... wielu rodziców z tamtych lat jak by miało dzisiejsza wiedzę lub możliwości wielu rzeczy by nie robiło....
i takie porownanie - dorosly jak wyjdzie na mroz to zakrywa buzie bo nieprzyjemnie sie oddycha bo kazdy oddech boli.... 😎

ja mojego wystawiałam na balkon na kilka żeby zahartować - owszem nie wpadajmy w paranoje i nie dajmy sie zwariowac kazda wie jak postepowac ze swoim dzieckiem...
ale temat poruszony wiec wywodzik zrobiony 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

a tak na marginesie to nie ma nic gorszego niż zagrzewanie dziecka w domu jemu dupka tez musi podmarznąć 🙃 🙃 🙃 i policzki zarumienić na mroziku....

buziole PYRKI

• Mamusia
ja uwielbiam spacerki z synkiem, on zresztą też. Jak byłam chora i z nim nie wychodziłam, to gorzej spał w nocy, a w dzień nie spał wcale. Ale w moim przypadku wyjście na 15 min nie ma sensu, muszę znosić wózek z zawartością z 3 piętra, więc przy mrozach zostanie nam balkon 🙂 Miłego dnia 🙂