Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
laaf, mówisz, że pierwsza się rozpakuję? 🙂 też tak bym obstawiała szczerze mówiąc...

Zuziek, Waja - pytałyście o leki jakie biorę - jest to Fenoterol. Przed chwilą przeczytałam, że powinno się razem z nim brać Isoptin, który ciut zmniejsza tą telepawkę, ale Isoptinu nie dostałam. Upomnę się o niego następnym razem, może łatwiej mi będzie funkcjonować.

Nic dziś nie załatwiłam, nie wychodziłam nawet z domu, bo strasznie osłabiona jestem :/ Brzuszysko nie boli, ale cała reszta się rozleniwiła strasznie i zgłosiła sprzeciw.

Zaraz będę dzwonić do nowej ginki. Moja mamuśka się uparła, że chce iść ze mną (tzn. żebym i jej wizytę zaklepała) i dam sobie głowę uciąć, że bardziej jej chodzi o to, żeby od pani doktor dowiedzieć się o moim stanie, niż żeby pani doktor ją przebadała.

W ogóle to przepraszam Was, że tak smęcę ostatnio...

• Mamusia
Kwasiek nic nie smecisz, po to jest forum, zeby sobie ulzyc.Wiec spokojnie nie masz za co przepraszac 🙂 A co do tego leku to upomnij sie koniecznie o Izoptin, nie wiem dlaczego nikt Ci go nie przepisal, to podstawa przy Fenoterolu.Izoptin lagodzi jego skutki.

Maz kupil nowy filtr do akwarium i teraz mam odglosy natury w calym domu, mam nadzieje, ze jak dluzej pohula to mu to przejdzie, bo juz wariacji dostaje.
Mala chyba uciska mi jakis nerw i noga mi ciagle dretwieje:/
Ciekawe co tam u Anulki?

• Mamusia
kwasiek też biore fenoterol i do tego mam przepisany Kalipoz (jak dobrze pamiętam) ja jak w szpitalu dostałam fenoterol w kroplówce to nie umiałam esa napisac bo łapy mi latały i taki herzklekotów dostałam że masakra... ale to normalne potem organizm sie do tego przyzwyczaja a teraz w tabletkach to bione o 6, 9, 12, 15, 18, 21 po pół tabletki a o 24 biore całą żeby w nocy o 3 nie wstawać...

co do rozpakowania kwaśka to jak słysze że bierze fenoterol to wątpie żeby szybko urodziła podobno odstawia się go w 37,38 tyg. i potem ciężko urodzić zazwyczaj ciąża jest przenoszona w szpitalu każda na podtrzymaniu była wcześniej a leżały ze mną po terminie także co do obstawiania to nie byłabym pewna :P

ja dzisiaj zaliczyłam dentyste ale się okropnie bałam ale było ok 🙂 hehebo zatruty ząb nie bolał juz jak wiercił hehe :P

u mnie strasznie zimno i wieje brrr... brzydko 😞

laaf śliczne zdjątka 🙂

• Mamusia
a ja jednak myślę że Kwasiek poleci pierwsza , potem Zuziek i Ania ... na siebie bym za bardzo nie stawiała bo ja mam raczej tendencję do przenoszenia ( a przynajmniej ostatnio tak było - rodziłam tydzień po terminie)... a zdrugiej strony , liczę na wróżbiarską moc Laaf , i może jek przepowie tak będzie 🙂

• Mamusia
Heja Brzuchatki w pikny dzionek, moj przedostatni w pracy 😉

Laaf Czorcie cos zrobila Malenstwu, ze takie wykrzywione od placzu, ot ciotka 😜
Swagier fajny mlody mlody;]
Dwupaku niezle sie tam zaprezentowalas jak na stolice wypadalo;] Poogoda jak widac dopisala to najwazniejsze;] Teraz tylko do domu spokojnie wroccie;] 😘

• Mamusia
ale dziwacto te wiaderko... :P ja bede się bała w normalnej wanience umyc maleństwo a co dopiero w takim wiaderku O_o :P

aaa tak wogole to wkońcu mam naprawiony komputer ale się ciesze wkońcu nie musze się prosić u rodziców żeby wejść na brzuszka 😁 😁 mój mąż znowu do Katowic zaraz jedzie... na max 3 dni... i wkońcu koniec...

jakoś mnie ząb pobolewa masakra... 🤢 ale mam nadzieje że zaniedługo przejdzie...

buźka dziewuszki 🙂

• Mamusia
he he takie wiaderko to ja mam w domu, ale do mycia podłóg ha ha;D
Brzuch mi dzisiaj cos czesto twardnieje nie wiem czemu i boli czasem, chyba przez kaszel;/
No Komsi teraz bedziesz mogła sobie poleniuchowac do woli 😉 ja leniuchuje od początku ciazy, a miałąm do Holandii do pracy jechac ale dzidzius mnie zatrzymał 😉

[URL=http://www.naobcasach.pl]

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂 już jestem 🙂

NIe było mnie dzisiaj z samego rana aż do teraz, bo mężuś miał dzisiaj urlop,troszkę później wstaliśmy, zjedliśmy śniadanko, byliśmy u gina, na zakupach i obiedzie na mieście 🙂

Wizyta u gina - u mnie tradycyjnie wszystko w porządku, ciąża przebiega nadal ok., przez 3 tyg. (pomiędzy wizytami) przytyłam 3 kg 🤪 ale jakoś tego nie czuję oprócz rosnącego brzuszka 🙂 Następna wizyta za kolejne 3 tyg. Na następnej wizycie dostanę skierowanie na badania.
Córcia rozwija się prawidłowo, serduszko jak dzwon - bije ok.140/min., położenie podłużne główkowe. Wymiary odpowiadają 32/33 tc i waga malutkiej 2268 g 🙂

Na zakupach zaopatrzyłam się w 2 koszule nocne z krótkim rękawem - takie do karmienia i dostałam gratis do zakupów kolejne majteczki poporodowe (mam już 4 lub 5 szt.)

A jeżeli chodzi o kąpiel to słyszałam i widziałam takie wiaderka, jak i też mini wanieniki, które można składać (koszt ok. 150 zł), jedank ja stawiam na tradycję i kupimy większą wanienkę i nie będę męczyła dziecka w małych i kanciatych sprzętach do kąpieli.

Laaf fajne zdjątka 🙂

I witaj Mike w naszym gronie 🙂

• Mamusia
my zdecydowanie będziemy brać wanienkę do kąpieli 🙂 i to takiego zwyklaczka, nie profilowanego, bez żadnych antypoślizgów itp. I bez gąbek do środka (bo to istna wylęgarnia bakterii i dziecko może łatwo złapać jakieś paskudztwo do dróg moczowych).

Aa, nie mówiłam Wam - mój mąż tuż po usg 4d ustawił sobie na mnie dzwonek do telefonu - Sweet Child O' Mine 😁

Anulka, duża ta Twoja córcia! Prawie 2300! Niewiele więcej ważył mój mąż, jak się rodził 😁

• Mamusia
No Anulka wreszcie sie doczekalam jakiejs relacji 🙂Dobrze, ze wszystko ok 🙂

Mnie wlasnie przed chwila odwiedzili panowie strazacy, bo jakis jelop podpalil laki kolo nas i jeszcze troche a by mi sie domek spalil dobrze ze maz wrocil z pracy wczesniej bo by to wszytsko bylo na mojej glowie.

buziaki:*

• Mamusia
monia84 ja mam dokładnie taki http://img10.imageshack.us/img10/1844/serczielon.jpg do tego spacerówka i nosidełko (całe zielone bez szarego) koła się obracają ale można je zablokować tak żeby jechały tylko prosto... nie jest aż taki ciężki... i łatwy do złożenia... 😉 przekonam sie o jego wadach jak bede jeździć dopiero z dzidzią :P

dobrej nocy brzuchatki ;*

• Mamusia
Hej Czerwcóweczki 🙂

W Gdańsku pogoda nie napawa optymizmem - pochmurno i mglisto, pewnie też chłodno. Mogłaby już nadejść prawdziwa wiosna, a nie tylko ta kalendarzowa.

Zauważyłam w postach, że zaczęłyście obstawiać, które pierwsze rozpakują się, trudno mi jakoś przewidzieć. Przypuszczam, że Ania, Laaf, Natka i Kkasia mogą trochę szybciej urodzić (chodzi mi o kilka dni) ze względu, że to ich drugie ciąże - podobno przy kolejnych ciążach kobieta rodzi przed terminem, ale nie zawsze musi też tak być (mam przykład koleżanki, która w tym roku urodziła właśnie 2 dziecko).

Mam propozycję 🙂 zamieszczę tabelkę, zastanówcie się jeszcze raz, która wg Was z naszego ścisłego grona może rozsypać się pierwsza i w jakiej kolejności. Postawcie swoje typy, a ja umieszczę wtedy w tabelce jeszcze jedną rubrykę, w której zamieszczę cyfrę kolejności przy danej Czerwcóweczce. CO MYŚLICIE O TAKIM POMYŚLE?

Kwasiek, ja też chce kupić najzwyklejszą wanienkę dla córci bez udziwnień, tylko marzy mi się jedno - taka z obrazkiem Kubusia Puchatka 😁 Z mężem jedynie myśleliśmy o zakupie takiej foczki do kąpieli http://www.bobomarket.pl/produkt,,27510725,1.html . W SR mówili, że jest bardziej przydatna jak ktoś sam kąpie, no ale może czasem zdarzyć się, że mąż wyjedzie w delegacje lub będzie dłużej w pracy i może taki wkład przydać się.