Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Konieczynka spore to wasze bobo 🙂 i bardzo ładny wózeczek 🙂

Ja też próbowałam nadrobić nieprzespane godziny, ale chyba za dużo problemów mam na głowie i nie moge zasnąć 🤔

Dzisiaj wieczorkiem idziemy na SR ciekawa jestem o czym też będziemy mówić...hmm

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
laaf, to przebij piątkę, bo nam też samochód szwankuje i trochę kasy trzeba będzie w niego wrzucić (jakbyśmy mało wydatków mieli...) :/

Dziś urodziny mojej mamuśki - kupiłam jej w Yves Rocher wodę toaletową o zapachu bzu - jej ulubioną 🙂 teraz tylko muszę na męża zaczekać z tym prezentem 🙂

I zapisałam się do nowej lekarki - na poniedziałek. Do poniedziałku będę musiała się przemęczyć z moją telepawką 🙂

okej, spadam robić obiadek - filety z kurczaka w serowej panierce z ananasem, do tego ryż i surówka 🙂 niestety jakąś godzinę trzeba będzie się z tym pobawić...

• Mamusia
Kwasiek, chcialabym zeby to bylo wylacznie szwankowanie...u nas to wymiana serca, kilka tysiaczkow 🥴 no ale nie bede rozpaczac, juz moj m. jak sie zdenerewowal to powiedzialam mu ze sa duzo wzniejsze rzeczy, chocby to zeby jego synus sie zdrowy urodzil i to przemowilo mu do tej glowki 🙂
Obiadek mniamusny ale zamiast ryzu (nie lubie) walnelabym ziemniaczki albo kluseczki slaskie 😉
Moja corcia dzisiaj zazyczyla sobie kalfiorka z jajeczkiem i ziemniaczkami z kefirkiem 🙂 musze w koncu wybyc do tego sklepu 😜

• Mamusia
Laaf tak to juz nie stety bywa zadko z górki 🙂 🙂nie przynudzasz poto jest to forum zeby sie tez wyzalić 🥴 🥴.dobrze powiedziałas mezusiowi . kwasiek ja poprosze przepis na tego kuraka bo od czytania to mi slinka leci 😜 😜 😜 ja dzis na poprawe humorku zjadlam dzis z synusiem po obiedzie duze lody truskawkowe mniam mniam

• Mamusia
Tez bym sobie loda zjadła ale z moim gardłem nie ma co;( tylko na ciepłe moge liczyc he he 😉
No laaf my tez mielismy duzo wydatków z autem ale juz zrobione i teraz tylko czekac na bobaska, musze kilka rzeczy dokupic z kosmetyków 😉 jutro rano autobusem do mamy pojade, bo mąż jutro do Niemiec jedzie i wraca w niedziele albo poniedziałek, kurcze jak ja nie lubie jak on wyjezdza;(

[URL=http://www.naobcasach.pl]

• Mamusia
ha a ja lody i to duze jadlam w wawce 🙂
na poczatku tak mialam ze lody w ogromnych ilosciach pochlanialam a teraz troszke mi przeszlo 🙂
ale wiem ze nasza Sylwia je ich duzo, mozna ja poprosic o doradztwo 😉

Angela no jak rozumiem taka praca Twojego m. no ale ten wyjazd bedzie napewno duzo krotszy niz ostatni 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂

laaf to faktycznie sporo Cie ta podróz kosztowała i finansowo i psychicznie, ale nic stalo sie i juz nic sie na to nie poradzi.

kwasiek kobieto teraz tylko bede o tej serowej panierce myslala z tym ananasem 🙂

Ja wlasnie wrocilam od neurologa,wyglada na to, ze moje dretwienia a pozniej bole glowy to migrena, ale potrzebna jest dalsza diagnostyka, jak sie rozdwoje to mam przyjsc po skierowanie na badanie.
Powiem Wam, ze dzisiaj z rana czulam sie jak na poczatku ciazy, mdlilo mnie i taka rozbita sie czulam, na samo wspomnienie zrobilo mi sie zle 🙂
A co do ruchliwosci mojego szkraba, to ostanio jest jej nie wiele, bardziej rozpychanie niz kopniaki.Jutro czeka mnie wizyta u gin dawno nie bylam i ciekawe co bedzie, odebralam wynik moczu i nie jest zbyt ciekawy, no nic zobaczymy co bedzie...
Kupilismy dla malej lozeczko dzisiaj
http://allegro.pl/item982285877_lozeczko_biale_materc_gryka_pianka_kokos.html
daje link jakby ktos byl chetny, bo cena chyba calkiem przystepna, denerwuja mnie tylko te srubki, ale to da sie jakies zaslepki czy jak to sie tam nazywa 🙂
Ok ide jesc bo jakos dzisiaj nie najedzona jestem 🙂

• Mamusia
Anulka nawet mi nie mow...ja nawet kaftanikow nie mam a wogole majtek poporodowych wkladek laktacyjnych nie mowieac o kosmetykach, jakos mysle ze na to czas jeszcze ... a moge sie z reka w nocniku obudzic 😉
tzn. narazie skupie sie na tych rzeczach okolo porodowych to najwazniejsze 🙂
jak czytam dziewczyny co Wy juz macie to ja jestem calkiem w tyle ale mi sie nie spieszy 🙂

• Mamusia
Ja zauważyłam tylko kwietniowe posty - drugi raz. W drugą stronę chyba to nie działa, bo byłam dzisiaj na wątku marcowym, kwietniowym, majowym, lipcowym i sierpniowym i na szczęście przez przypadek nasze nie zaplątały się. Trzeba będzie napisać adminowi, bo Kwietniówki piszą a może na ich wątek te posty nie trafiają.

• Mamusia
ello dziewczynki 😉

ja to dzisiaj cały dzień przespałam po szkole wróciłam i do wyrka... hehe... w nocy nie wysypiam się wogóle 🤢

troche mam tępo narzucone bo do 23 kwietnia musze mieć wystawione ocenki brrr... :P ale bedzie dobrze jedna nauczycielka powiedział że by sobie siary narobiła gdyby miała mnie usadzić na rok :P hehe także jestem dobrej myśli... 🙂

co do łóżeczka moje zabytkowe łóżeczko już jest gotowe jedno malowanie go jeszcze czeka ale czekamy na ładną pogodę bo na ogródku to lepiej się maluje... jak bedzie skończone wkleje foto 🙂
dzisiaj dostałam paczke z Anglii z ciuszkami ciotka się wystraszyła jak byłam w szpitalu że dzidzi się śpieszy na świat i wysłała te najmniejsze... masakra przesłodkie do tego butelek pełno wyparzacz, odciągacz mleka i wiele innych pierdół... reszte ma przywieść w maju... hehe już z mamą mamy zamiar kupić proszek i zacząć wszystko prać i prasować... ;]

jej to już tak bliziutko 2 miesiące :P masakra 🤪

laaf kurcze szkoda że taki nie przyjemny powrót był... 😞 buźka dla ciebie

a i założyłam konto na facebook 😉 nie umiem was znaleść dziewczynki :P także jak coś to wy mnie szukajcie: Monika Drewniok

• Mamusia
Laaf, czytasz mi w myślach i już napisałaś do pana admina 🙂

Zuziek, dobrze że nauczycielka nie chce robić Tobie problemu, jeszcze trochę oceny będą wystawione, maturka i już będziesz czekać na Zuzię. No i czekam na fotkę po zakończonej renowacji łóżeczka 🙂

• Mamusia
No 2 tyg to juz nie tak długo, tylko mi byłoby cięzko usiedziec na lekcjach... Jutro przed 6 wstaje bo po 7 mam autobus do mamy i o 8 u niej bede i zjem z nią sniadanko 😉 zaraz ide się kąpać i spakowac, cholerka dołuje mnie ze nie bedzie męza do Niedzieli albo i sie przedłuży dzien lub 2;(((

[URL=http://www.naobcasach.pl]

• Mamusia
Waja, a to łóżeczko nie jest za głębokie? (chodzi mi o regulację poziomów, żeby Ci było wygodnie)

Co do wanienek których linki podałyście, to różnią się chyba tylko i wyłącznie aplikacjami 😉 na które dziecko w zasadzie i tak uwagi nie zwraca, bo są za jego pleckami 😉

Dziewczyny, moja mama się dziś wystraszyła. I mnie przy okazji też, bo powiedziała, że mi się brzuch już obniża. No i kurde faktycznie - jak siedzę, to mam brzuch na kolanach, a jak stoję, to robi mi się taka ścieżka \/ do samego spojenia łonowego. Młode nadal ułożone poprzecznie - widać jak na dłoni, gdzie ma główkę, a gdzie dupsko. Zawinięte w pętelkę. Biedne małe 😞 tłucze mnie teraz po żebrach.

Co do tych filetów w panierce serowej, to ich dziś nie robiłam - wszyscy wrócili z pracy tak głodni, że rzucili się na jeszcze nie gotowe jedzenie. Cóż - bywa.

Robi się je niemal identycznie jak zwykłe, czyli: 1) mąka, 2) jajka + przyprawy + drobno starty ser żółty, 3) bułka tarta (choć tego punktu na 100% pewna nie jestem - musiałabym w książce sprawdzić, a książkę mam u teściów). Usmażyć na rumiano 🙂 Ananasy z puszki (najlepiej w plastrach) podsmażyć na patelni, żeby miały rumiany kolorek. Pół szklanki zalewy z ananasów wymieszać z bulionem rosołowym (też pół szklanki - ja robię z kostki rosołowej). I teraz wyłożyć kotlety na głębszą patelnię, ułożyć na nich podsmażone ananasy, zalać tym bulionem i dusić do wyparowania bulionu. A później - wyżerka 🙂 🙂 🙂

Ha, przypomniałam sobie, że mam zakamuflowanego loda w zamrażarce 🤪