Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kurna chata laski tak piszecie o tych kaszkach..hmmm kupilabym cos maxymowi, ale z czym to sie robi ze sztucznym mlekeim no nie??? sorry ja zielona, kwasiek a jak ty bedziesz to robic, nie przystawiac w tym momencie sciagnac pokarm czy jak? olac, szkoda zeby zanikl... hmmm noo. ratunku 😉
Zaraz de szykowac maxymola i sio do lekarza;/ zobaczymy co to bedzie .... odezwe sie potem paaaa

• Mamusia
no tak sobie myslalam wlasnie Kkasia a ja stara i juz po Kamisce nie pamietam 😜

Komsi nie wiem jak jest z kaszkami przy piersi...bo rzeczywiscie jak zaczniesz dawac z butli to pokarmu sila rzeczy bedzie mniej...wlasnie dlatego tak sie mowi ze dizeci piersiowe dokarmiamy po 6 miesiacu bo do tego czasu preferuje sie piers 🙂

• Mamusia
Hejka ;0)
STO LAAAAAAT DLA TRZYMIESIĘCZNIACZKÓW NASZYCH KOLEJNYCH 🙂 🙂

Laaf - ja mam do kaszki smoczek tzw wieloprzepływowy ( z krzyżykiem) i spisuje sięświetnie 🙂

Kasia- mój Tolo też jeszcze nie przesypia całej nocy (no raz mu sie zdarzylo czy dwa) budzi się róznie na jedzonko , czasami tylko raz , czasem dwa ....dziś była pobudka o 2.30 a potam spał do 5.30 (pobawił sie sam w łózeczku i po pół godzinie znów zasnął) kolejne jedzonko było dopiero o ósmej ...

a teraz leży koło mnie i kopie mnie w udo ... czytaj : kończ to pisanie i na ręce mnie weż 😉

miłego 😜

• Mamusia
a może mamy piersiowe niech podzadza zamiast w butli to w miseczce na łyżce... i są kaszki robione na mleku zwykłym takim co my pijemy...

Laaf ja powiekszyłam dziurke w smoczku i mała tylko z jednego potrafi zjeść...

wszystkiego najlepszego dla Dawidosa (mojego przyszłego zięcia :P) i Gerarda 🙂

• Mamusia
Dawidek mponownie dziekuje za zyczonka 🙂 Oczywiscie dla Zuzki sle buziaka 😉 😁

Wlansie tez myslalm zeby powiekszyc w jednym smoczku dziurke (mam smoczek 1 i raczej juz z niego nie korzystamy). Zaraz lece na zakupy to sprawdze w aptece jak nie bedzie to powieksze ale Zuziaku czym powiekszalas?

• Mamusia
Powiem Wam dziewczyny ze juz kilka nocy z rzedu jak Dawidek zasypia okolo 19,30 to spi bez przerwy do 6,00 i pozniej juz nie spi, i szczerze nie wiem ale chyba wolalam ta pobudke okolo 4-5 i spanko pozniej do 7-8. jakas niedospana jestem przez ta 6 rano. Pewnie mozna sie przyzwyczaic ale jak narazie jeszcze ja zyje tamtym trybikiem 😉

• Mamusia
Kkasia nam puste posty wysyła chyba chce nabić tą liczbe pod avatarkiem 😁 😁 😁 nie no zartuje pewnie cos wkleja 😁

Zuziaku wlasnie mi przypomnialas ze tak Kamisce powiekszalam (mowie ze jestem stara i mnie demencja dopada 😉) a nozyczkami tez przecie jest oki czemu niby nie mozna...wazne zeby za duzej nie zrobic i tyle...

• Mamusia
Moja młoda też ostatnio ładnie zasypia wieczorem jak kiedyś 21/21:30 ale za to wstaje o 6 tyle że potem ze mną śpi do 9/9:30 :P tyle dobrze ale aż się nie chce w czas wstać żeby dać jej butle :P Laaf mamy takie szczęście że dzieciaki nam nocke przesypiają a my narzekamy patrz na inne mamusie które po 2/3 razy muszą wstawać jeszcze...

a tak wogóle to za 2 dni i 6 dni nasze majowo-czerwcowe dzieciaczki (czyt. Adaś i Agniesia) bedą już mieli 4 miesiące masakra 🤢 jak ten czas leci

• Mamusia
laaf napisał(a):

Zuziaku wlasnie mi przypomnialas ze tak Kamisce powiekszalam (mowie ze jestem stara i mnie demencja dopada 😉) a nozyczkami tez przecie jest oki czemu niby nie mozna...wazne zeby za duzej nie zrobic i tyle...

tak na prawdę :P to nie wolno wogóle powiekszać dziurek w smoczku 🙃 no ale jak już trzeba po co kupować nowe 🙂

• Mamusia
laaf napisał(a):
Kkasia nam puste posty wysyła chyba chce nabić tą liczbe pod avatarkiem 😁 😁 😁 nie no zartuje pewnie cos wkleja 😁

KUZWA ja juz chyba zrezygnuje i nie wkleje tego zdjecia masakra 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Kkasia może wybiera inny kod linku i dlatego nic nie widać. Kasiu wejdź w http://imageshack.us/ tam już pewnie wiesz wciskasz Browse - wybierasz z kompa fotkę, następnie klikasz na Upload Now, pokaże się fotka i pod nią różne linki - kopiujesz cały link ten dot. Forum Code i wklejasz do posta. Powinno się udać.

• Mamusia
hej! 🙂

Dawid, Gerard - wszystkiego naj, chłopaki! 😘

Młoda zasnęła wczoraj coś koło 21 - budziła się w nocy 3 razy, wstała przed 7. Ale jakoś w miarę wyspana jestem, może dlatego, że miałam całe łóżko dla siebie 😜 ale i tak wolę z mężem spać, jakoś tak przyjemniej 😉

Anulkaa jak mężusiowi mleczko smakuje? 😁

Komsi ja chyba spróbuję dać bardziej gęstą kaszkę łyżeczką. Dam jej 2 łyżeczki i przystawię normalnie do piersi. Zobaczymy, czy kaszka posmakuje i czy rewelacji brzuszkowych nie będzie. Mam kupione dwie kaszki ryżowe (malina i owoce leśne). Ale to w przyszłym tygodniu będę kombinować. Teraz niech Młoda opróżni do końca słoiczek banan+brzoskwinia+marchew 😉

mąż śpi, Młoda też, a ja spadam do kuchni. Dziś polędwiczki wieprzowe w marynacie miodowo-musztardowej 🤔 ciekawe co mi z tego wyjdzie 🤨 (eksperymentuję...)

• Mamusia
Ola jak zasypia ok.20 lub najpóźniej po 20 to ostatnio budzi się pomiędzy 4-5, a potem śpi jeszcze do 6.30-8.00. Ostatnio myślałam, żeby małej przy karmieniu piersią zacząć rozszeżać dietę po 5 m-cu, bo też tak można. Zobaczę jeszcze jak nie po 5. to jak skończy 6 miechów.