Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witaj Mike 🙂

Zuziaku, mój mąż tez tak gada, ale ze mnie jest uparciuch straszny, więc w razie co mąż miałby niewiele do powiedzenia - albo jedzie ze mną, albo ja jadę sama. Znając go, nigdzie mnie samej nie puści, więc pojedzie ze mną 😉 w sumie nawet dziś planowaliśmy kilka wypadów w przyszłe wakacje... 🙂

Byliśmy na spacerze w lesie. Nie wiem czy macie możliwość, ale jeżeli mieszkacie blisko lasu, to za jakiś tydzień wybierzcie się na spacer - będzie pięknie, bo teraz zaczyna się robić fioletowo-biało na podszyciu i jest masa pączków. Lada moment powita nas piękny kwiecisty dywanik 🙂 🙂 🙂 po spacerze padłam na pysk. Zrobiło mi się niedobrze, zaczął mnie boleć brzuch i musiałam się położyć na jakieś 2 godzinki. Teraz niby jest lepiej, ale mi duszno bardzo i zgaga mnie męczy niesamowicie. I skurcze mięśni - palców, stóp, łydek, a nawet ud. Dziś już 6 razy mnie złapało i coś mi podpowiada, że przede mną bardzo ciężka noc... 😞 😞 😞
I co Wam jeszcze powiem - po tych lekach mam dość wkurzający skutek uboczny - drżenie ciała, zwłaszcza rąk. Z dziadkiem tworzę zgrany duet - on ma telepawkę przez Parkinsona, a ja przez leki. I tak sobie dzwonimy razem sztućcami 🥴

Jutro muszę iść do banku załatwić ostatnią (mam nadzieję) sprawę i będę musiała umówić się na wizytę do lekarki (o takim samym nazwisku, jak ja 😜)

A teraz spadam ścielić łóżko (łóżka) i spać. Pobudka o 2:00 na wzięcie lekarstw.

Spokojnej nocy, brzucholki 🙂

• Mamusia
hej brzuchatki

Witaj Mike wśród nas 😉
kwasiek może i masz racje że by ze mną pojechał samej by mnie nie puścił napewno :P a wogole to mam pytanie jakie te leki bierzesz?? (nazwe podaj)

ja dzisiaj z rana na brzuszku bo ide na badania do laboratorium... coś czuje że z moczu będą złe wyniki bo takie mętne są i z grudkami (coś jak upławy) ale zobaczymy... potem mnie czeka spacer do urzędu i NFZ wyrobić wkońcu karte czipową 😁 bo wszystkie badania i leki mam przepisywane jeszcze na stare nazwisko hehe :P no i o 14 mam wizyte u dentysty (brrr... boje się 🤢 🥴 jak zawsze...) 😞

miłego dnia brzuchatki :*

• Mamusia
czesc dziewczyny przepraszam ze sie nieodzywałam tak długo ale mialam problem z zalogowanem i dodawaniem postów !!!
szlag mnie trafiał normalnie ....

ale d rzeczy swieta zleciały ale niemiło bo milam grype żołądkówą ! i lezałam w łózku 😞 wiec bylo zle ale juz dzis wracam do normy ok uciekam bo musze budzic syna 🙂
buziaki kochane moje 🙂

Witam poświętnie...
Dotis urodziła 🙂 Gratulacje

U mnie świeta spokojne a teść super facet nie to co teściowa 😉

Od niedzieli puchną mi stopy 😞 a raczej bardziej prawa...teraz leżę z bólem krzyża.

Mykam dziewuszki szykować się na ostatnie wyjście na miasto w dwupaku...

• Mamusia
Angela ja na ból gardła to bralam septol[color=red][/color]ete i mi pomoglo na kaszel to oczywiscie cebylka z miodem zeby nie za wiele chemii. Witaj Aniu z powrotem uwazaj teraz na siebie bo takim chiorowanui znow nie daj boze cos zalapiesz 😎 Wogule dziewczyny jak chorujecie to wiem ze to fuuj ale jedzcie codziennie zabek czosnku uodparnia i to naturalny antybiotyk , ja sie czesto przeziebialam i od kd go zajadam to mam spokuj , takze Angela szybko wracaj do zdrówka 🙂 🙂 MIKE witamy w naszym gronir 😉 😉 😉 😉 A co do naszysz szanownysz to facet to facet trzeba sie naus=czyc z nimi radzic hehehe

• Mamusia
Witajcie mamusie po Świętach 🙂
Do nadrobienia miałam bagatela 19 stron, ale szybko poszło 😉
Pogoda dzisiaj taka jak i wczoraj czyli nie za ciekawa bo pada deszcz... ale sobota z niedzielą rewelacja- przy okazji można było zaliczyć długie spacery 🙂

Nie wiem jak u Was, ale mój mąż śmieje się (przez łzy:P) że w momencie rozpoczęcia 3 trymestru zaczęłam być wstrętna i złośliwa a przy tym wrażliwa na to co usłysze... ha huśtwka nastroju się rozpoczęła 😲 (podobno standard w tym okresie).

Pomysł ze spotkaniem całkiem mi się podoba, z tym że sama z dzieckiem bym nie pojechała. A i może być śląsk 🙂

Anulka jeśli dobrze zrozumiałam dzisiaj masz wizyte u lekarza. Daj znać co i jak 🙂

• Mamusia
Czesc Kobietki:*

Świeta Świeta i po swietach...
A co to z samego rana nie ma postow od Laaf i Anulki?Dziwna sprawa 🙂
Ja tez zakonczylam swieta z przeziebieniem na koncie, gardlo mnie drapie i katar.
Angela ja spokojnie biore neoangin, moja gina twierdzi, ze to sa tak niewielkie stezenia, ze nie zaszkodzi, a lepiej zastosowac taki lek niz dopuscic zeby rozwinelo sie cos gorszego. Poza tym czeka na mnie czosnek, sok malinowy, cytryna i miod.
Ania nie zazdroszcze, dostaniesz oklaska za to, ze bylas dzielna 🙂Dobrze ze czujesz sie juz lepiej 🙂
Kwasiek wlasnie jakie leki bierzesz, kiedy idziesz do gin?

A co do spotkania to ja bardzo chetnie reflektuje, fajnie by bylo zobaczyc Was wszystkie na zywo 🙂
Buziaki Kochane:*

• Mamusia
Witam Was mamuśki 🙂
Przeziębienie po malutku znika
Ja na ból gardła brałam tantum verde i na kaszel, karat syrop prenalen i oczywiscie litry herbaty z cytrynką i miodem.
Szybkiego powrotu do zdrówka życzę 🙂
U mnie pogoda śliczna słonko świeci i świeci 🙂 a no i mój brzuszek już nisko jest 🙂
Pozdrawiam cieplutko Mamuśki 🙂

• Mamusia
Kicia wlasnie przed chwila o Tobie myslalam, ze ciekawe jak tam Twoje przeziebienie 🙂fajnie, ze czujesz sie juz lepiej 🙂Wiec i dla mnie jest nadzieja 🙂
Znowu zmienilas sobie awatarka 🙂bardzo ladne zdjecie 🙂
Agulka ja mam taki nastroj od jakiegos juz czasu, jestem w stanie wytrzymac tylko ze swoim mezem 🙂mam nadzieje, ze mi tak nie zostanie na wieki.Moja siostra sie ze mnie nabija, ze sie miągwa zrobilam w ciazy i ciagle chodze i marudze, a wszyscy mysle, ze jestem rozhisteryzowana, ale generalnie mam to gdzies, wierze, ze mi przejdzie 🙂

• Mamusia
hej co do nastroju to wzruszam sie z byle powodu ot taki placzek sie zemnie zrobił , maz mi dogaduje ze jak tak bede ryczec to dziecko takie samo bedzie placzliwe hihihihi, ja mu na to ze bedziesz bawił czym sie martwisz 😁 brzuszek mam juz tez nisko i nie moge za dlugo siedziec bo zaraz mnie boli i robi sie twardy jak kamien. dziewczyny chyba czas juz na zakupy wszystkiego po troszke bo juz kwiecien a to zleci nawet sie nie obejzymy. 😮 😮

• Mamusia
Waja ja też tylko na męża nie warcze (oby tak mi zostało)... Postanowiłam sobie trochę humorek poprawić i szukałam jakiś ciuszków na wiosnę i lato i w H&M znalazłam śliczną sukienkę na ramiączkach i bluzkę na styl marynarski 🙂 teraz tylko wybrać się na zakupy do miasta 😜 ale to jak już będzie ładniej na zewnątrz 🙂

• Mamusia
hej Brzucholki 🙂

Rany Boskie , pierwsza majówka już rozpakowana !!!!! tylko patrzeć jak my zaczniemy ...

Witam nową Mamusię , Mike - mamy termin na ten sam dzień 🙂

Waja - u mnie z nastrojem podobnie , mój mąż ( chwała mu za anielską cierpliwość) mówi że już nie może się doczekać aż mi ta ciąża "przejdzie" , bo humor jak na karuzeli , marudze , płaczę z byle powodu i wiecznie coś mnie przerasta ... aż mnie samą to wk....a !!!! 😠
Jakby tego było mało , to jeszcze jestem "szczęśliwą" posiadaczką upierdliwej ciotki , która swoje własne problemy rozdziela na całą rodzinke , a już mój mąż jest dla niej ideałem faceta , i czasem mam wrażenie że jest bardziej potrzebny jej niż mnie ... zaczynam się zastanawiać czy go nie sklonować jakoś , psia krew , i dać jej jednego w prezencie , to może w koncu da nam spokój... wrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!! eh ... wyżaliłam się trochę ...

A tak w ogóle to po swiętach jestem wypoczęta , przejedzona , i w ogóle LEŃ DO POTĘGI 🙂 !!!!

W czwartek mam wizytę u ginki ... może sie w końcu dowiem kiedy jakieś USG konkretnie , bo ostatnio mi mówiła że koło 32 t.c. , a już mnie roznosi z ciekawości ile ten mój smyk może ważyć 🙂 🙂 🙂 pewno ze 2 kilo , jak nic !!!!!

Buzki , Dwupaki moje kochane 🙂 🙂 😘

• Mamusia
Kkasia27 masz rację czas zabrać się za kompletowanie rzeczy dla maleństwa... my dalej jesteśmy na 3 rzeczach do ubrania i paru pieluchach tetrowych i jednej flanelowej. Wózek już mamy upatrzony, teraz tylko trzeba go kupić...
A propo mycia dziecka to kupujecie wanienke czy wiaderko?? (na SR ostatnio położna myła dziecko w specjalnie dostosowanym do tego wiaderku-pierwszy raz widziałam taki wynalazek), my obstajemy chyba przy wanience i to większej a nie tej miniaturowej.

• Mamusia
hej kochaniutkie moje 😘 😘
KOlejna czerwcoweczka, witaj wsrod nas 🙂

Wajeczka ja teraz na wygnaniu u tesciow i jak mi sie uda dorwac do kompa to zagladam 😉
Agulka o wiaderku slysza pierwszy raz...
Powiem Wam ze u mnie z humorkami nie jest tak zle, irytuje sie moze troszke czesciej ale to dlatego ze kiepsko u mnie z tym oddychaniem. Nie wysypiam sie bo budzi mnie ten wlasnie ucisk na przepone i bol krzyza. Fakt ze u tesciow spie na miekkim lozku...zobaczymy jak bedzie po powrocie. A wracamy juz dzis 🙂 Dobrze mi tu u nich ale juz sie za domkiem stesknilam 🙂 Komsi wawke oczywiscie od Ciebie pozdrowilam (zapomnialam wczesniej napisac) 🙂

KKasia, to bedzie Twoj drugi dzidius, a pierwszy to synus? ile ma lat?

Agulka ja jeszcze o ciuszkach po ciazy nie mysle sama nie wiem jaki rozmiar mi przypadnie 😜

Wiecie co moze zaczniemy obstawiac ktora z nas pierwsza peknie? 😜
Ja pojde na latwizne i postawie na Kwaska, pozniej, Ania, pozniej NAtka 😜

• Mamusia
HE HE laaf fajna fotka 😉 ja mam duża wanienke, dostałam syrop na kaszel bezpieczny w ciazy i zobaczymy czy cos da, czasem az brzuch mnie zaboli od kaszlania.

Hej mike 😉

Mi tak humorki przeszły i jest ok, mąż wyjezdza w czwartek raczej do Niemiec a ja pojade do mamy na pare dni 😉 do tata tez w Niemczech.

[URL=http://www.naobcasach.pl]

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Dziewczynki a te brzuszki nisko u Was to nie za wcześnie trochę. Słyszałam że to przed porodem się opuszcza...
Ja o wiaderku słyszałam na allegro mozna poogladac, ale koszt takiego wiaderka to 100zl i nie wiadomo jak by mi szlo z kąpielą Juli w takim urządzeniu hehehe...
Ja odpukać- nie jestem przęziębiona i nic mi nie dolega.
Dziewczynki a Wy się kurujcie kochane, bo cieplutko ma być pod koniec tygodnia to szkoda w domciu siedzieć.
Wczoraj czytalam opinie o szpitalu w którym chce rodzić. Trochę pozytywnych trochę negatywnych, ogólnie nastawiam się że będzie dobrze pójdę tam jak zaczne mieć regularne skurcze, urodzę Julę trzy dni poleże i do domciu 🙂-taki mam plan ciekawe czy wypali.
Zyczę miłego dzionka
Laaf śliczniutko wyszłaś z tym młodzieńcem 🙂
A i witaj u nas Mike

• Mamusia
LAAF fajne fotki, tak mam synusia Filipa ma juz 9 lat szybko sie postaralam o pierwsze hihih 😜 jest na suwaczku jego zdjatko 😁 😁 Wanienka to raczej standardowo jakos o tym wiaderku nie slyszałam , ja mam troszke ciuszkow łozeczko (bez poscieli)hihi i troszke kosmetykow. A jak wasza torba do szpitala wzystko macie , jak u was w szpitalach zaopatruja w np;majtki poporodowe podklady itp?umnie wszystko na wlasna reke trochee juz mam ale jeszcze napewo cos dokupic bede musiała 😉 😉