Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej

wazystkiego naj dla stasia naszego najmłodszego kawalera !!!

do nas dziś znajomi wpadli bo w weekendy jakoś się nie możemy spotkać ostatnio bo albo my mamy jkąś impreze rodzinną albo oni

też miałam isać że zuziek ma śliczny awatarek 😉

Kwasiek gratulacje dla męża trroszkę odżyjecie jak taka kaska wpadnie

ja zaraz uciekam spać bo po piwku jakaś taka śpiąca się zrobiłam...

• Mamusia
o same dobre więsci.

Kwasiek gratulacje dla męża nowej pracy, super że w końcu ktos docenił jego umiejętności.

Zuziek czyżbyśmy o czyms nie wiedziałay skoro ciuszki maja wrócic do Ciebie. Prześlicznie Zuzia wygląda w Awatarku.

jak patrzę nieraz na zdjęcia Naszych dziewczynek z forum to aż by chciała miec dziewczynkę jeszcze. Takie prześliczne laleczki z nich sa .

Piotruś teraz sie zrobił taka przytulaną. Ciągle się przytula sam dzióbki daje i wogule bardzo sie zmienił ostatnio. Nie płacze tyle nie marudzi, ciągle na jego buzi jest usmiech ażnie mogę sie na niego napatrzec.
Wogule trudno mi uwierzyc w to ze on teraz wogule nie raczkuje calutki dzien potrafi chodzic tam i spowrotem, nie usiedzi nawet na chwile . Jak straci ruwnowage to tylko chwyci sie czegos zeby wstac i idzie dalej.Dzisiaj nawet opanowal kucanie. Jak napotka na swojej drodze zabawke to kuca po nia podnosi i wstaje z kucka i idzie dalej. Aż się dziwie ze on ma tyle energii w sobie, oczywiscie w swoim szalenstwie Stasia nie przebije ale dla niego jest problemem wysiedzenie 30 minut na spacerze..

Jutro mamy Mszę Sw. o 18 więc caly dzie bedzie z głowy bo mam zlecenie na srode wiec bebe musiala robic do południa tylko nie wiem co zrobic z Piotrusiem bo nie mam go komu podrzucic. A jak juz nie będzie wyjscia to bede robic w nocy ale już taka zmęczona jestem ze na sama mysl mam dosc.

• Mamusia
Doberek ;*

Madalena nie martw się 😉 na razie się nie zapowiada 😜 i chyba mój organizm nie chce się przygotować na nowego bejbika bo robi mi psikusy np. jak nie miałam 3 potem 2 miesiące okresu tak teraz w miesiącu miałam go DWA RAZY! 🤔 trzeba się wybrać do lekarza wkońcu... 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢
a z tym kołem to bardziej chodziło o dalszą przyszłość 😜 ciuszki są u niuni z 8 czerwca szwagra ma być w styczniu (termin na 11stycznia) więc dopiero tak myśle o lecie następnego roku :P hehe ale później :P

kończe spijać kawke Zuzka mi tu buszuje i trzeba ogarnąć pokój 😉

• Mamusia
hejka 🙂 🙂 ja dziś mam wychodne 🤪 a mąż chyba właśnie gada z kadrową... 😉 dziś będzie miał cholernie dużo roboty jak wróci z pracy do domu, więc mam trochę wyrzuty sumienia, że wychodzę, no ale trudno. 2 godzinki posiedzę z moimi babami i wrócę do domu 🙂
wczoraj mnie zaczęła kolejna ósemka boleć 😠 😠 😠 nie mogę dziąsła dotknąć, bo boli... póki co będę próbowała brać coś przeciwzapalnego, żeby odwlec w czasie usunięcie tego zęba - zobaczymy, czy się uda... 🤢
Madalena, to super, że Piotruś już tak znakomicie sobie radzi 🙂 🙂 🙂 a, pamiętasz naszą rozmowę na temat gradówek? Już mi 3 razy pękła (w tym samym miejscu) i od 3 tygodni mam spokój - nic nie widać, nic nie rośnie 🙂 obyło się bez zabiegu - uff 🙂
Zuziaku w przyszłe wakacje, powiadasz...? 😎 ale to by znaczyło, że za niecałe pół roku zaciążysz 😉 ja to pewnie tak za rok dopiero będę myślała o kolejnej ciąży... o ile dobrze pamiętam, to Komsi kiedyś pisała o kolejnej ciąży w te wakacje. Komsi, jak u Ciebie sytuacja? 😜 😜

W ogóle ciekawe co u Aleksandry - czy pojechała sama, czy całą Rodzinką... mam nadzieję, że wszystko u nich ok 🙂

• Mamusia
bry,
po kolejnej burzliwej nocy noworodkowej, czyli co 4h ryk i jedzenie... ranek w isicie wypasionym humorze... ale wczoraj chyba go brzuchol troche bolal, bo sie obzarl na urodzinach winogron jak szalony. taaaakie wielkie bral do buzi przegryzal i zjadal...

no pza tym zaraz sniadnaie i spadamy do alicji, bo mam auto nie bedziemy spotykac sie w miesice tylko pojedziemy do nich do domu, to zawsze wygodniej dla dzieci.

A ciaza, no tak, ja mailam wahania,ale moj maz mi je rozwial, wiec pelna stresu itd, pojde do giny na dniach zapytac jak tam wygladam od srodka czy juz mozna kombinowac i jechana... lipiec sierpien wrzesnien te trzy miechy wchodza w gre 😉najchetniej sierpien zeby tym razem z maja bylo albo i znowu z czerca, no i chcemy dziewcznke, wiec trzeba diete zmienic troche. maz sie oczytal juz w necie co kiedy i jak, no mi sie i tak wydaje ze bedzie drugi syn, ale probowac i pomoc szczesciu mozna 😉

• Mamusia
nie nie Kwasiek właśnie za rok chce dopiero zaciążyć :P hehe żeby tak prawie za dwa lata urodzić a jak bede planować to zacznę od maja następnego roku 😜 hehe może! :P jeszcze musze się drugiej połówki spytać 😁 hahahaha 😎 😎 😎 😎

• Mamusia
Stoo lat stoo lat niech żyje Piotruś nam! 🤪 🤪 🤪

Zuziaku, to cholera wie, może się zgadamy i razem kolejny wątek założymy? 😁 😁 😁 😁 a do lekarza z tym nieregularnych okresem idź koniecznie. Ja się na cytologię wybrać nie mogę 🤢 może w tym tygodniu mnie mąż podrzuci...
Komsi, a jednak dobrze pamiętałam! 🤪 to kiedy do tego gina ciśniesz? 🙂 🙂

• Mamusia
hehe kto wie... kto wie... 😎 😎 😎 😎 😎
ja następne zamierzam mieć zimowe 😜 ale jak wyjdzie to się zobaczy chociaż ostatnio zauważyłam że mąż to najchętnie już by mnie "zalał" żeby mieć kolejne bo robi śmieszne podchody ale ja mam "trzeźwy umysł" 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Hej 😉 No widzę,że temat kolejnych bejbików na tapecie, ja bym chciała, ale maz nie za bardzo, moze i dobrze, chce do pracy jeszcze isc i miec jakies macierzyńskie w razie W 😜 dzis jazda koło 11 do Słupska w wolna godzine na zakupy sie wybiore kilka lakierów do paznokci kupic bo nie mam zadnego normalnego na lato 😉
Wszystkiego Najlepszego dla Piotrusia zokazji Roczku 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
heheh 😁 ja w zimie wolałabym nie rodzić. Kiepsko ze spacerami już po porodzie, łazić w zimowej kurtce z wielkim brzuchem... nie, to zdecydowanie nie dla mnie 🙂 jeżeli będę miała wybór, to wolę tak, jak teraz było 🙂 czyli termin tak na maj-czerwiec 🙂 no ale zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało 🙂 jeżeli wszystko wypali z pracą mojego męża, a ja bym znalazła coś na pół etatu, to chyba całkiem niedługo byśmy rozmawiali na temat kolejnej ciąży... 😜

• Mamusia
Hej 🙂

Sto lat, sto lat dla Piotrusia na 1 urodzinki - zdróweczka i wielu radości!!! Buziaki od Olci i cioci Ani

Dzisiaj Olcia spała do 6.30, więc może te wczesne pobudki to były chwilowe wybryki 😉

Zuziek, Zuzia to mała ślicznotka 🙂

Madalena, super,że Piotruś jest teraz taki pogodny.

No my wstępnie myślimy o 2 dziecku za 2-3 lata, ale zobaczymy jak jeszcze wszystko ułoży się. Dobrze byłoby zmienić pracę i w niej trochę popracować.
A faktycznie Komsi planowała po wakacjach postarać się o drugiego bejbisa. No to dziewczyny czekamy, która pierwsza oznajmi nam tę błogosławioną wiadomość 🙂 Może niektóre spotkają się znowu na tym samym wątku.

A u mnie okres wreszcie sam zaczął się regulować, a jak zaczęłam brać znowu Cilest to byłam pod ogromnym wrażeniem, że mam cykl jak sprzed ciąży, czyli w środę biorę pierwszą tabletkę, po 3 tyg. odstawiam na tydzień, ostatnia tabletka brana we wtorek i za 3 dni w piątek okres - rewelacja 🙂

No właśnie ciekawe co u Aleksandry, ale ona chyba przekładała wyjazd na lipiec lub sierpień, więc już nie wiem jak tam sobie poukładała.

Dobra kończę, bo moja Klątwa coś chce (wydaje dźwięki takie jak w tym horrorze 😁), poza tym idziemy na spacer. Po drodze wstąpię do pracy i zaniosę wniosek o przedłużenie wychowawczego o te 3 m-ce do 30.09.

• Mamusia
Kwasiek, ja tzn. my też chielibyśmy żeby drugi bobas urodził się w miesiącach maj-czerwiec, no ewentualnie może lipiec, ale najlepiej jakby termin był na początek tego m-ca. Jednak wszystko w rękach matki natury. Najfajniej właśnie po porodzie wychodzić na spacer jak już ciepło, no i zimą jeszcze niebyłoby tak dużego brzucha, ja w swoją kurtkę zapinałam się w miarę bez problemu.

• Mamusia
No dokładnie Anulka. Zakładać z bebechem zimowe buty? Ja skarpetki ledwo zakładałam! Toczyć się w wielkiej kurtce z wielkim brzuchem? Bez sensu. W lecie też do dupy w zaawansowanej ciąży, bo gorąco, nogi puchną itepe. A tak na wiosnę wg mnie idealnie 🙂

Idę zrobić sobie śniadanie. I Młodej kaszkę zrobię, bo wypiła dziś tylko odrobinę mleka (jakoś ostatnio nie ma apetytu).

• Mamusia
hej 🙂

My palnujemy dziecko za jakies kilka lat.I chcialabym tak marzec, kwiecien urodzic. 🙂

Julka przespala dzisiaj cala noc do 6 a pozniej do 7.40.Obudzila sie z placzem kolo 22, ale szybko zasnela.

Zycie jest jednak przewrotne, dowiedzialam sie dzisiaj, ze moje bardzo dobra kolezanka sie zareczyla, a kilka minut pozniej, ze kolezanka ze studiow przegrala walke z rakiem.Dziewczyna 25lat, miala raka miesni poprzecznie prazkowanych, podobno zupelnie niespotykany.Nie kolegowalysmy sie, pomimo to wstrzasnela mna ta wiadomosc.

• Mamusia
Cholera, nie chcą mojego męża wypuścić z tamtej firmy... 🤢 🤢 to, że lojalkę będzie musiał zapłacić, to było pewne. Ale podobno ma 3 miesięczny okres wypowiedzenia, czyli dopiero w październiku mógłby odejść z firmy... a ta praca jest od 1 lipca 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Kwasiek, dokładnie Brzuszek i Maluszek, to dobrze że znalazłaś już info. A u męża w pracy kicha, jest chyba też coś takiego jak za porozumieniem stron i odchodzi z pracy od ręki, ale oni po złości pewnie na to nie pójdą, cholera. Może jak w tej nowej pracy będzie bardzo im na kandydaturze Twojego męża zależeć to poczekają, dobrze byłoby, bo inaczej i tak będzie źle i tak nie dobrze, bo lepsza praca przejdzie koło nosa, a w starej będą wilkiem patrzyć. Ale nie będę już krakać, mam nadzieję, że jednak wszystko pójdzie po Waszej myśli. TRZYMAM MOCNO KCIUKI!!

• Mamusia
Anulka, no właśnie może być lipa. Z tą nową pracą nie poczekają, bo już mają jakieś projekty od 1 lipca. Kilka dni - ok, ale nie 3 miesiące 😞 😞 mój mąż właśnie czeka na rozmowę z prezesem... może się zgodzą za porozumieniem stron...

Komsi, to Ty przed szereg pierwsza wychodzisz! 😁 może poczekasz na nas...? 😉

• Mamusia
Kwasiek, no tak jak projekty ruszają od lipca to nie mogą czekac, oby ten prezes poszedł na rękę.

Komsi, przykro mi na mnie nie licz, ale jak poczekasz ze 2-3 lata to może spotkamy się na tym samym wątku. Chyba że planujesz 3 dzieci z małą różnicą wiekową? 😉