Skocz do zawartości

bydgoszcz | Forum o ciąży

olga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Megi85- ja też zdecydowałam się rodzić w Bizielu, chodzimy do szkoły rodzenia gdzie zdecydowana większość jest za szpitalem miejskim ale ja już jestem pewna co do biziela, zastanawiam się też nad wyboram położnej w bizielu, Ty swoją masz od kogoś z polecenia?? Szukałam troche w necie kto jest dobry no i było kilka głosów na położną Sitarek i położnika Cholewińskiego, no ale ja kompletnie nie mam kogo o to wszystko zapytać, może któraś z Was zna położną z którą warto się umówić na oglądanie porodówki i poród.

Co do wyprawki to my kupiliśmy niedawno łóżeczko i powoli zbieramy ciuszki dla maluszka 🙂 na razie tylko od rodziny i kilka nowych kupiliśmy, mój luby chce żeby już było powoli wszystko gotowe "w razie nieoczekiwanej niespodzianki" a przed nami jeszcze troche czasu, ale w sumie to ja już też troche nie mogę się doczekac i ciągle myślę czego nam na początek jeszcze potrzeba 😉

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
Dwa dni temu rodziła moja koleżanka i mimo,że do Bydgoszczy mamy parę kilometrów rodziła w Chełmży.W sumie gdzieś czytałam,że jest tam bardzo dobra porodówka,a koleżanka tylko to potwierdziła,personel miły,bardzo dobry sprzęt,podejście...Do Chełmży mam 50 km....

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Witam!!!
niby 50km. to nie dużo, ale jak rodzina nie ma auta to ciężko z odwiedzinami, no i trochę niewygodne, mając skurcze jedź teraz 50km. wtedy taka podróż może okazać się wiecznością,
ja po mimo krytyki na szpital Warmińskiego, postanowiłam tam rodzić 🙂 byłam jeden dzień na patologii i miałam przyjemność rozmowy tamtymi położnymi i wydały mi się bardzo miłe 🙂 pani na KTG też super, ale to zależy od zmiany, na jaką sie trafi, wiadomo że nie jesteśmy jedynymi królewnami które rodzą i pewna procedura musi być i każdej pacjentce muszą poświęcić tyle samo czasu. 🙂

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • Mamusia
jest jedna aktualna mamusia i przyszla [img size=400]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/captionit061448I900D38-7f3badf81b99e5a3f71d062ba4fb1e73.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
  • Mamusia
Poród w Bizielu??Hmm,mam mieszane uczucia,tymbardziej,że najpierw leżałam prawie 2 tyg.na patologii,potem miałam robione cięcie.Sam oddział - super nowy,wyremontowany,standardy ok,ale lekarze i położne to już gorzej...Jak ktoś chce pogadać na ten temat to służę wspomnieniami....:-))

Pozdrawiam Mamuśki.

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Witam wszystkie przyszłe mamusie z bydgoszczy!!! Widziałam kalendarzu w poszczególnych tygodniach, że troche nas jest, wiec jak najbardziej zapraszam na forum. może podzielicie się ze mna jakiego lekarza wybrałyście i w jakim szpitalu macie zamiar robić, bo ja chyba nie mam sczescia do lekarzy... Pozdrawiam...

• Mamusia
Witam wszystkie mamy 🙂 postanowiłam też dołączyć i miło spędzić kolejne miesiące w oczekiwaniu na dzidziusia 😉
a w temacie dyskusji - też odradzam biziela- chociaż tam nie rodziłam zdarzyło mi się leżeć na ginekologii ...powiem tak - idąc na oddział głupio zapytałam pielęgniarkę - co znaczy ginekologia septyczna , a ona na to , że sepsa znaczy brud...resztę sami sobie dopowiedzcie - a jak ktoś chce szczegóły - niechętnie (bo to przykre doświadczenie było - ale opowiedzieć mogę - w każdym razie zakończyło się moją uzasadnioną skargą ... w życiu tam nie wrócę. Później spotkałam się z wieloma opiniami negatywnymi na temat tego szpitala - również porodówki - a najlepiej skomentowała to moja ówczesna ginekolog - " i sama pani postanowiła iść do biziela, czy ktoś panią zmusił ( 🙂
KOŃCZĄĆ WYWÓD O BIZIELU: ODRADZAM W 100%
a jak mogę coś polecić to 2 -ójkę - najlepiej samemu pojechać i pozwiedzać
http://www.szpital.bydgoszcz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=61&Itemid=73

pozdrawiam
Viola

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Mikasa69 napisał(a):
A co jest nie tak z tą opieką?? Wiesz może jakie tam są możliwości porodu, bo mnie interesuje poród w wodzie i zastanawiam się czy w Bizielu jest taka możliwość?? Dzięki za odpowiedź 🙃 Pozdrawiam...

jak jest wolna wanna to oczywiście można w wodzie rodzić. a co do opieki po porodzie to zero pomocy ze strony personelu, mylą dzieci i nazwiska i ich choroby.

• Mamusia
sama porodówka jest super w bizielu i opiekę miałam świetną, mam złe doświadczenia z 2jką to znaczy moje klientki miały tam nie ciekawe sytuacje a mnie potraktowano też dziwnie chciałam tam chodzić do szkoły rodzenia a pani położna na mnie z dużymi oczyma, "jaka szkoła??, u nas pierwsze słyszę, ej halinka słyszałaś coś o tym że u nas jakaś szkoła rodzenia jest ?? tamta nic też nie wiedziała wiec pytały następną ....." tak to wyglądało. no i moją siostrę pan doktor rzyp bardzo źle potraktował.. nie za bardzo mogę o tym pisać ale niestety... póki co to słyszałam kilka dobrych opinii o markwarta !!!

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
Witam!
Mam do sprzedania Nutramigen 2 - 7 puszek - 13zł. puszka, kupiony ok miesiąca temu, zaprzestaliśmy kuracji nutramigenem i pozostał mi spory zapas. Osoby, które były zainteresowane odkupieniem prosze o kontak:
600 682 407 lub [email protected]

Do ceny puszek trzeba doliczyć cenę przesyłki ale to można ustalić indywidualnie.
Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...