Skocz do zawartości

Wyprawka dla Noworodków :) | Forum o ciąży

Margaritaee

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny Kiedy zaczynacie kupować wyprawkę dla swoich pociech? Bo ja już mam normalnie chęć iść i sklep cały wykupić żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik... 😁acz kolwiek sporo osób odradza robienia wyprawki bo to jakieś nie szczęście przynosi... 🤢A jak tam u was w tych sprawach 😉

• Odpowiedzi 92
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witaj,
nie jestem przesądna i w nieszczęścia z tytułu wczesnego kupowania wyprawki nie wierzę. Myślę, że jeśli masz ochotę coś kupiś to kup. Oczywiście nie wszystko na raz bo emocje wezmą górę, a często nie są dobrym doradcą. To moja trzecia ciąża i muszę przyznać, że też mam ochotę coś kupię zwłaszcza, że po moich starszych dzieciach nie już nie mam bo to duża różnica wieku 🙂. Jeśli mam coś radzić - kup jak masz ochotę ale pojedyncze rzeczy, na solidne zakupy masz jeszcze czas 🙂 Pozdrawiam AIS

• Mamusia
Hej, zgadzam się z Ais - nie warto wierzyć w przesądy. Ja przy córci miałam już wcześniej wszystko pokupywane. tzn nie wszystko na raz, tylko po trochu kupywałam, a wózek i fotelik kupił mąż jak byłam już w szpitalu 😉 Teraz czekam na to aż na 100% będe wiedzieć czy będe mieć córcie czy synka, bo jak córcie to mam wszystko prócz wózka i fotelika bo sprzedałam ( nie chciałam żeby stał w piwnicy )

• Mamusia
Ais2 napisał(a):
Witaj,
nie jestem przesądna i w nieszczęścia z tytułu wczesnego kupowania wyprawki nie wierzę. Myślę, że jeśli masz ochotę coś kupiś to kup. Oczywiście nie wszystko na raz bo emocje wezmą górę, a często nie są dobrym doradcą. To moja trzecia ciąża i muszę przyznać, że też mam ochotę coś kupię zwłaszcza, że po moich starszych dzieciach nie już nie mam bo to duża różnica wieku 🙂. Jeśli mam coś radzić - kup jak masz ochotę ale pojedyncze rzeczy, na solidne zakupy masz jeszcze czas 🙂 Pozdrawiam AIS

Ja tez nie jestem przesadna, tez juz kupilam kilka par spioszek to taka radocha 🙂 jak sie temu oprzec 🙂

• Mamusia
tetrowych kilka mam zwykłych białych nie wiem może z 10 szt, a może mniej, wiecej kupować nie bedę, tylko kilka kolorowych by się przydało. Ubranek też mam pod dostatkiem, a kosmetyki do dopiero w grudniu bede kupowac, pieluszki też, najlepiej małe opakowania bo nie wiadomo jak zareaguje skóra dziecka. Jedne mają uczulenie na Pampersy, inne na Hugiesy, a innym w najtańszych jest najlepiej - nie ma reguły wiec zapasów nie ma co robić.

• Mamusia
nowy materacyk, bo mam używany i trochę brudny,
śpiworek do wózka bo do mojego wózka każdy element kupuje się osobno,a sam śpiworek kosztuje ok 200-300 zł, a że to zima bedzie więc koniecznie muszę coś kupić
zabawkę z "bijącym serduszkiem" do usypiania dzieciaczka
i pewnie inne pierdoły bez których można się obejść ale fajnie było by mieć 🙂
może jakieś gryzaczki, grzechotki szeleszczące czy coś podobnego dla maluchów
karuzelę pozytywkę do łóżeczka już kupiłam, pluszaków mam swoich pełno wiec jak dzidzia będzie grzeczna to się podzielę 🙂

• Mamusia
doncia napisał(a):
Ja pościele mam, kupowałam używane na allegro i ebayu. Jest w dobrym stanie a wyprać to wiadomo i tak zanim dzidzia się pojawi wyprać w co najmniej 60 st trzeba będzie.
ja co jeszcze chcem kupic ale to raczej nowe gabke ta do wanienki co sie dziecko na tym kladzie... widzialam u jednej mlodej mamy ze bardzo jest to przydatne. 2 buteleczki juz kupilam ale dzis kuzynka mi pisala ze jest z dzieckiem w szpitalu i ze wziela mi od pielegniarki 2 😁 takze bede miala 4 🤪 ale napewno sie przydadza a jak nie to komus wydam... caly czas rozgladam sie za promocjami pieluszek i chusteczek nawilzonych i mam zamiar kupowac powoli, jesc to nie wola a wiadomo to po swietach bedzie wiec kasy a tak tez nie bedzie 🙃 i czas bedzie sie rozejrzec dla siebie do szpitala cos kupic, narazie mam kapcie 😁 takie cieplejsze juz kupilam i leza w szafie 😜 i musze jeszcze skarpetki tez cieplejsze kupic bo niby bardzo nogi marzna 😁

• Mamusia
doncia napisał(a):
O wanience zapomniałam 🙂 i przewijaku 🙂 i pewnie laktator się przyda, chyba że od razu na butle przejdziemy
wanienke juz mam, czesto uzywam do mycia ogorkow 😁, przewijaka nie kupuje wydaje mi sie zbedny... chyba ze dostane gdzies tanio to kupie a laktator tez mam dostac od siostry z aventu wiec nie kupuje chyba ze mi nie da to poczekam do porodu zobaczymy czy bede mial czym karmic 🙂
bujaczek tez juz mam w domu i lozeczko i wozek... wiec nie mam pomyslu co jeszcze

• Mamusia
ja wanienki nie kupuje, będziemy kąpać w wannie na pieluszce tetrowej. yyy do szpitala mam koszulę do porodu, koszule dwie do karmienia po siostrze, szlafrok taki beznadziejny, że chyba tez od siostry pożyczę 😮kapcie wiadomo i klapki pod prysznic i ręcznik czerwony koniecznie miejcie, przydaje się dla nas oczywiście 😉
a przewijak też od siory dostanę. w sumie nieźle wyszłam na tej jej ciąży, bo spodnie ciążowe też mam od niej, tylko jestem większa więc będę musiał kupić sobie drugie za jakiś czas 🙂

• Mamusia
Katarzyn napisał(a):
ja wanienki nie kupuje, będziemy kąpać w wannie na pieluszce tetrowej. yyy do szpitala mam koszulę do porodu, koszule dwie do karmienia po siostrze, szlafrok taki beznadziejny, że chyba tez od siostry pożyczę 😮kapcie wiadomo i klapki pod prysznic i ręcznik czerwony koniecznie miejcie, przydaje się dla nas oczywiście 😉
a przewijak też od siory dostanę. w sumie nieźle wyszłam na tej jej ciąży, bo spodnie ciążowe też mam od niej, tylko jestem większa więc będę musiał kupić sobie drugie za jakiś czas 🙂
a faktycznie dobry pomysl z tym czerwonym recznikiem 😜 a te majtki poporodowe kupujecie?? bo zbieram informacje na ten temat czy to az tak bardzo sa one potrzebne.... 🤔