- Mamusia
Wyprawka dla Noworodków :) | Forum o ciąży
ja tez jak bede w okolicy to zajade zapytam. moze juz miejsc nie ma... zobaczymy
- Mamusia
U mnie w szpitalu od 26 tc, ale szału nie ma. Żadna moja koleżanki i młodsza siostra nie chodziły do szkoły rodzenia i rodziły naturalnie. Instynkt sam zadziałał. No i położna - prywatna najlepiej.
- Mamusia
a ja zapomnialam sie zapytac o ta szkole 🤨 no coz kiedys tam sie przejade zapytac
- Mamusia
Gratuluje wszystkim przyszłym mamusią 🙂
I mam małe pytanko kiedy będziecie zaczynały kupować wszystko dla maluszków?
Ja mam termin na początek stycznia 🙂
- Mamusia
ja może od października zacznę coś szykować, ale nie wiem jeszcze
- Mamusia
agniesia20 napisał(a):
ja juz powoli wszystko kupuje oprocz kosmetykow to wole przed porodem kupic co do kocykow i takich zeczy kolorystycznych czekam az dowiem sie plec zeby potem nie zalowac wiec do wrzesnia nie dlugo czasu, lista zrobiona. duzo rzeczy juz dostalam a do szpitala to juz nawet kapcie sobie kupilam 😁 wole powoli tak sie tego nie odczuje a poza tym duza radocha 😁Gratuluje wszystkim przyszłym mamusią 🙂
- Mamusia
Jak na razie mam bardzo mało rzeczy - poczekam na to co da mi siostra po swoich dzieciach i zobaczę co mi brakuje.
Pieluszki kosmetyki itd pewnie dopiero koło grudnia zacznę kupować. Dla siebie też jeszcze nic nie mam
mój mąż kupił za to ostatnio śliczną czapeczkę i rękawiczki dla maluszka 🙂
Pieluszki kosmetyki itd pewnie dopiero koło grudnia zacznę kupować. Dla siebie też jeszcze nic nie mam
mój mąż kupił za to ostatnio śliczną czapeczkę i rękawiczki dla maluszka 🙂
- Mamusia
Ja właśnie też powoli już zaczynam kupować pózniej na ostatnią chwile to też ani czasu, siły no i oczywiście kasy. Ja już od pół miesiąca wiem, że będzie chłopczyk. A do szpitala to chyba myślałam żeby w 8 miesiącu sobie zacząć kupować. Najważniejszy jest dla mnie teraz synek żeby on miał wszystko czego będę dla niego potrzebowała jak już będzie z nami 🙂 🙂
- Mamusia
agniesiu podaj dane do tabelki i dolacz do nas 🙂
- Mamusia
Ja do 7 miesiąca już chcę mieć całą wyprawkę skompletowaną..bo to nigdy nie wiadomo jak to dalej będzie...Ja np. byłam wcześniakim i urodziłam się w 7 mc. A moja znajoma urodziła córeczkę w 6mc...miała cesarkę a malutka Amelka ledwo co przeżyła... 🤢i miała zaledwie 1800... i 40 cm. więc wole dmuchać na zimne i mieć wcześniej wszystko gotowe.. 🤨
- Mamusia
Ja juz mam wszystko, oprócz kosmetyków i rzeczy nie koniecznie niezbędnych - czyli duperli dla własnego widzimisię czy wygody 🙂
Wózek, łóżeczko, materacyk nowy, ciuszków ze hoho, podgrzewacz do butelek, butelka 0+, laktator nawet, przewijak itp.
Smoczka tylko nie mam, mogłam na targach kupić a zapomniałam, teraz będę szukać smoczków z Chicco 🙂
Wózek, łóżeczko, materacyk nowy, ciuszków ze hoho, podgrzewacz do butelek, butelka 0+, laktator nawet, przewijak itp.
Smoczka tylko nie mam, mogłam na targach kupić a zapomniałam, teraz będę szukać smoczków z Chicco 🙂
- Mamusia
Ja mam sporo ciuszków dla maleństwa, i kupię tam jeszcze troszkę nowych rzeczy na dniach, a póżniej wezmę się za buteleczki...i za swoją szpitalną szafę.. 😉 Dostałam przewijak od siostry, no i rozglądm sie za łóżeczkiem dla Synka.. 🤪 A z wózkiem wstrzymam się do stycznia bo chciałam zamówić na allegro cały komplet Gondola+spacerówka+fotelik samochodowy.. 😉 I to tylko dla fotelika bo przecież wózek w styczniu mi nie będzie potrzebny.. 😎 A do tego musimy ały remoncik w mieszkaniu, i zakupić nowe meble .. 🤪 🙃
- Mamusia
ja zaczne szalec z zakupami we wrzesniu 🙂 bede musiala kupic jakas torbe rzeby to wszystko popakowac jakos logicznie. a ciuszki do szpitala bierzecie czy macie zamiar ubierac szpitalne?
- Mamusia
Do września już tuż tuż i już moment zleci do stycznia 🤪 Ja zabieram wszystkie swoje ubranka...dobrze że kosmetyków chociaż nie będzie trzeba nosić bo mają swoje... 😉
- Mamusia
no niby maja ale chyba kazdy szpital ma inaczej, musialabym isc i zapytac wlasnie co potrzebuje ze soba a co nie... bo juz sama nie wiem. ja chyba wlasnie tez wezme swoje ciuszki zaraz po porodzie bym sobie przebrala... ale tez mowia ze tam sa fajne bo sa szerokie i lepiej sie ubiera dla takich jak ja czyli ze to moje pierwsze dziecko. czego niby najlepiej nie zapomniec dla siebie to cieplych skarpet i masci na brodawki 😁 ale to moze byc prawda z tymi skarpetami bo dzis ogladalam program na TLC
i kazda co tam rodzila to miala drgawki z zimna 😮PORODÓWKA
- Mamusia
michasia te drgawki to bardziej z wysiłku a nie samego zimna - ale to prawda ciepłe skarpetki się przydają 🙂
- Mamusia
a ja nie mam jeszcze kompletnie NIC, zero ciuszków, łóżeczka, no NIC, wydaje mi się, że jeszcze tyle czasu do porodu jakbym miała za 3 lata rodzić 😁 ale chyba macie rację i powoli czas na zakupy 🙂
Rekomendowane odpowiedzi