Skocz do zawartości

Wyprawka dla Noworodków :) | Forum o ciąży

Margaritaee

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 92
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja tek po troszkę też już zaczęłam kupować , bo potem jak na raz przyjdzie wszystko kupić to z torbami można pójść 🙂 parę ciuszków mam i kocyk , mam już butelki i laktator 🙂
najważniejsze zakupy jednak przed nami - wózek , łóżeczko pościel
a jak u Was? macie już jakieś upatrzone wózki ? bo ja nie jestem zdecydowana jeszcze na nic 😮 🙂

• Mamusia
Ja właśnie bujaczek kupiłam i chyba kołederkę też będę musiała kupić, bo mam tylko komplety, tzn kołderka z poszewka w jednym, nie mam takiej osobno samego wsadu, żeby powłoczki ubrać - chociaż tak na prawdę nie wiem czy sam wsad będzie mi potrzebny, sokoro mam dwie kompletne kołderki i grubszą polarkowo-bawełnianą narzutkę do łóżeczka

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Ais2 napisał(a):
Cześć kobitki 🙂 mam pytanko jakie materace kupujecie dla maluchów - bo trochę się pogubiłam - jaki Waszym zdaniem jest najlepszy???

Co do materacy ja kupiłam lateksowo-piankowy, ale położna w szkole rodzenia mówiła że najtańszy i najzwyklejszy w zupełności wystarczy i tak będziemy na nim trzymać różnego rodzaju protektory czy prześcieradełka nieprzemakalne wiec oddychać żaden z drogich materacy nie będzie pod warstwą gumy. Nie mniej przecież dziecko wiecznie ulewać nie będzie i obrabiać się po pachy żeby wszystko wsiąkało w materacyk 🙂
A z tego co czytałam na różnych forach i opiniach o matercykach to lateksowo-piankowe są dobre i jeszcze nie obciążają strasznie kieszeni tak jak termojakieśtam.

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Ania_ust napisał(a):
ja przy córci miałam pampersa pieluszki a potem happy , i na tych drugich już potem ciągnęliśmy 🙂 co do kosmetyków używałam bambino i nivea i też tym razem przy nich zostanę 🙂

to ja tez zostane przy bambino i nivea ;D Sprawdzone i skuteczne 😉

• Mamusia
próbowałam tych pieluszek dada ale niestety obcierały córcię i haggisy też małej nie pasowały 😞
ale to wybór indywidualny 🙂 a co do długości chodzenia w pieluszkach to Majcia przestała w nich chodzić mając 17m-cy , a spać mając niecałe 2 latka 🙂 mam nadzieję , że teraz też szybko pójdzie 🙂