Skocz do zawartości

Mamuśki z Opola | Forum o ciąży

razorka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja nie jestem z samego Opola tylko z Kluczborka i tak się właśnie zastanawiałam nad szpitalem i nad rodzajem porodu...
Co myślicie na temat porodu w wodzie??
Przyznam, że zastanawiałam się nad tym już nawet z mężulkiem, ale nie wiem bo po pierwsze nigdy wcześniej nie rodziłam 😉 a po drugie nie znam nikogo kto by w ten sposób rodził i mógł mi coś powiedzieć na ten temat. Wie, że w Opolu jest taka możliwość...

• Odpowiedzi 552
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja na twoim miejscu wybralabym porod w Opolu - tak jak anulab84 napisala ze jest tam dobry sprzet w razie czego no i tylko w opolu i strzelcach w ogole chwala szpitale

a jesli chodzi o porod w wodzie to z tego co wiem i nam mowili to nie ma takiej mozliwosci w opolu, jest wanna i mozna z niej korzystac ale tylko dla zlagodzenia bolu i odprezenia sie w czasie skurczy do porodu jest ona nieprzystosowana - mowili w szkole rodzenia bo duzo osob sie pytalo o porod w wodzie no a za korzystanie z tej wanny jakies 300 zl dodatkowo sie placi

• Mamusia
Na pewno nie zdecyduje się rodzić w Kluczborku lub Oleśnie chyba , że mi życie się znudzi... 🤢
O porodzie w wodzie przeczytałam na izbie przyjęć w opolskim szpitalu dlatego myślałam, że jest taka możliwość.
Na szczęście mam jeszcze sporo czasu 🙂
W piątek odebrałam wyniki badań - mam zaniżoną hemoglobine, hematokryt, MCV, MCH i glukoze... 😞 Dzisiaj mam kolejną wizytę i bardzo jestem ciekawa co mi powie...

Miłego dnia Dziewczynki 🙂

• Mamusia
Byłam na wizycie 🙂
Nasze maleństwo tak się rusza jakby robiło to od zawsze - cudowne uczucie już nie mogę się doczekać kiedy zacznę czuć jego ruchy 🙃
Badania są w porządku przy ciąży te parametry mają być zaniżone. Oby tak dalej 🙂
Beti a jak Twoje maleństwo ? Pewnie rośnie jak na drożdżach? 🙂 Zazdroszczę Ci, że masz już swojego malca przy sobie ☺️

• Mamusia
tak ja nadal karmie piersia - teraz chyba bedzie coraz ciezej bo juz coreczka ma dwa zabki no i zaczyna mnie gryzc :laugh:
nigdy nie myslalam ze tak dlugo bede karmila ale naprawde nie ma nic lepszego jak karmienie piersia 🙂 same plusy 🙂
na poczatku jest ciezko bo jest nawal pokarmu no i piersi bola ale pozniej sie wszystko unormuje 🙂
duzo sie nauczylam wlasnie ze szkoly rodzenia, co jesc itd. o tych herbatkach laktacyjnych 🙂

• Mamusia
No pewnie pewnie i oby nas jeszcze więcej było 🙂 Beti powiedz Ty z samego opola jesteś? Pytam, bo zastanawiam się nad wyborem szpitala. W sumie nasz Strzelecki jest jednym z lepszych ale ma jeden jak dla mnie dość spory minus (rutynowe nacinanie krocza 😞)i dlatego zastanawiam się nad opolem 🙂

• Mamusia
z samego opola nie ale rodzilam w opolu, hmmm w szpitalu wlasnie mi polozna mowila ze strzelce maja najlepszy szpital i bardzo go ludzie chwala, a z tym nacinaniem to roznie jest jesli ma pomoc to musza naciac, mi nie nacinali krocza tylko samo peklo, wiec niewiem co bylo by lepsze 🤨
a w strzelcach zawsze nacinaja krocze?

• Mamusia
Wiesz nie mówią w prost ale że "tylko w razie potrzeby" a skąd ja mam wiedzieć czy jest potrzeba? Wszystko zależy od położnej... Moja bratowa miała nacinane i potem jeszcze bardziej pękło.. 3 tyg siadała na kółku.. I wiesz, boje się tego a wiem że szpital cieszy sie dobra opinią wiec może nie będzie tak źle??

• Mamusia
napewno duzo zalezy od poloznej, powiem ci szczerze ze bardziej mialam po porodzie problemy z tylkiem niz kroczem choc mialam rane - mialam straszne hemoroidy ktore dopiero po 7 miesiacach po porodzie mi zeszly 😞
cwicz miesnie krocza wtedy miesnie sa bardziej elastyczne no i moze wtedy nie beda nacinac tak mi mowila ze widzi ze moze sie uda bez nacinania no i nie nacinali

• Mamusia
Wiesz co powiem Ci kochana że ja nie wiem czy chce rodzić w Opolu czy u siebie w Strzelcach.. Po pierwsze to do szpitala mam dosłownie przez drogę wiec w razie czego jest blisko, a jeżeli chciałabym tu rodzić to z tego co czytałam to przy szpitalu jest szkoła rodzenia. I oni wtedy niby pokazują cały oddział itp. Także sama jeszcze nie wiem, w sumie nasz szpital ma raczej opinie najlepszego (no poza opolem 🙂)więc może nie będę cudować?

• Mamusia
Witam dziewczynki!
Chwile nie zaglądam a tutaj proszę grono się powiększa 🙂

Jestem po badaniach. Wczoraj robiłam test na przeciwciała - mam grupę 0 rh-, a mój M 0 rh+ zatem możliwy konflikt (z mężem konflikt to standard :laugh: ). Wynik wyszedł ujemny i tak się właśnie zastanawiam ile razy jeszcze będę musiała wykonać takie badania? Orientuje się któraś z Was?

i jeszcze coś ☺️
anulab, Beti czy pamiętacie ile przytyłyście do 14 tygodnia?

Ściskam 🙂