Skocz do zawartości

Mamuśki z Opola | Forum o ciąży

razorka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej!
Byłam wczoraj w H&M i prawie się popłakałam... niczego dla siebie nie znalazłam... potrzebuje spodni eleganckich a nie zielonych bojówek lub jeansów i to w dodatku rurek - wyglądałabym conajmniej jak moje uczennice 😁
Będę szukała dalej...

O urlopach dowiedziałam się więcej dzięki gazecie prawnej. Najmniejsza ilość tygodni to 14 - resztę może wykorzystać ojciec, ale mnie to i tak nie ratuje więc zostanę do końca 😉

3majcie się dziewczynki i dzięki za rady!!! 🙂

• Odpowiedzi 552
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 co słychać u Was? Brzuszki rosną?
Mój rośnie 🙂mąż codziennie wita się z Brzusiem 🙂
Ostatnio dokuczają mi bóle w krzyżu, w nocy przewracam się z boku na bok i nie umiem zasnąć;( na innym forum przeczytałam że warto na kilka minut dziennie leżeć z nogami do góry to ponoć pomaga, aż boję się pomyśleć co będzie później, kiedy Brzusio będzie coraz cięższy. pozdrawiam

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂 Co tam jak się czujecie? Ja powoli dochodzę do siebie, M był chory i najwyraźniej mnie zaraził.. 😞 Mam nadzieje ze nie będzie to miało jakichś złych konsekwencji...
Mam pytanko a do lekarz dopiero za miesiąc, czy w ciąży można brać rutinoscorbin tak profilaktycznie?
Dzięki z góry 🙂
Pozdrawiam

• Mamusia
Ojjj dziękuję. Czuję się jednak już strasznie ociężała, spuchłam przez ostatni tydzień i ciągle wydaje mi się, że jestem ogromna! No i nie mogę się już doczekać kiedy utulę swoją Małą 🙂 Choć przyznam, że się boję 🤨
A jak Ty się czujesz? Już niedługo poczujesz pierwsze ruchy. 🙂

• Mamusia
Ja na szczęście czuję się całkiem dobrze, chociaż ostatnio kręgosłup przypomniał mi o swoim istnieniu...
Co do ruchów to właśnie nie wiem czy to co od trzech dni wyprawia się w moim brzuchu to ruchy albo niestrawność 😲 🙂
Wszystko już przygotowane na przyjście kruszynki?? Wyprawka w komplecie?? Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, że za chwilę poznasz swoje maleńswto... ☺️

• Mamusia
Ja też nie byłam pewna czy tu już ruchy czy nie, ale potem okazało się, że to jelita szalały, bo tych prawdziwych ruchów nie da się z niczym pomylić 🙂 Pierwszy raz poczułam je w 19tc 🙂
My mamy już całą wyprawkę. Czekamy już tylko na wózek, który jest zamówiony i ma lada dzień nadejść. Oj adrenalina skacze 😁

• Mamusia
Hej Laski 🙂 Co tam? Powiedzcie, jak nazywa się ta położna Marysia o której pisałyście? Bo u nas w Strzelcach Prowadzi właśnie jakaś pani Marysia szkołę rodzenia... Może to ta sama?
Ja już od jakichś 2 tyg nosze ciężarówkowe spodnie bo w inne to już nie da rady 🙂 a co do jedzenia to jak nie wyobrażałam sobie obiady bez kurczaczka czy udka to teraz na sam zapach aż mnie mdli.. 😞 ale słodycze? O taaaaak......