witajcie Mamuśki!!!
chwila odpoczynku, mieszkanko posprzątane, łazienki, kuchnia wyszorowane, pranie się suszy, kot wykąpany, ba! nawet okna umyte w końcu, bo przed świętami choróbsko i mróz nie pozwoliły...
teraz może jakaś kawa przy lekturze forum i książki, a potem zakupy i impreza urodzinowa koleżanki w klubie...jak ja dawno nie byłam na imprezie, nie pamiętam nawet! i w co tu się ubrać?? 🙂
jeśli chodzi o naszych mężów, to myślę, że czasem jest taki moment, że się złościmy, ale zaraz przechodzi 😉 ja na mojego złego słowa nie powiem, pomaga we wszystkim, skacze rano do piekarni po grahamki, wspiera, gdy jest mi źle, dba o nas i pracuje na dwa pełne etaty. Ale niedługo, bo postanowiliśmy, że w czerwcu złoży wypowiedzenie w tej drugiej pracy, żeby być z nami. Potem, jak dzidzia urośnie poszuka dodatkowego zatrudnienia, ale to jak na razie w ogólnych planach..
Justyna, Martyna - nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę domu z ogrodem, my mamy od roku nasze własne M, w bardzo kameralnym bloku, teren ogrodzony, ale marzę o domu, o ogrodzie, o lesie obok...
Jagoda- ekstra, że tak szybko udaje się Wam z organizacją remontu; gratulacje rocznicy!!!!
A jeśli chodzi o wyprawkę, ja tez nic jeszcze nie kupiłam, chcemy zacząć od mebli do dziecięcego pokoju, żeby te gadżety, ubranka i sprzęty od razu ładnie prać, myć i układać w szafeczkach 🙂
Agnieszka (Rudi) - witamy, witamy, życzę Wam powrotu do dobrego samopoczucia 🙂 Dagii - cieszą wieści o powrocie do zdrówka synka 😉
mam pyt odnośnie mebli, gdzie kupowałyście mebelki dla Waszych pociech? niekoniecznie jestem zainteresowana Ikea, bo daleko mamy, najbliżej Gdańsk lub Poznań, ale czasu brak na wyjazd z uwagi na pracę męża. Możecie polecić coś innego?
Oj Monia to nie dobrze, trzymajcie sie tam w kupie!!!!!!!!!!!!!!
A na mnie się odbija juz te 2 tygodnie sam na sam z Młodym, brzuch od wczoraj twardy, boli jak cholera, ciężko chodzić 😞 Nie fajnie się dzieje 😞 Mąż mi wrócił wszedł do domu, zostawił na środku przedpokoju walizkę z brudami i wyszedł 🤪 No strzelić przez łep to za mało 😉 Wrócił nie dawno.
Także cały dzień znów sama z Kacprem.
Martyna i Justyna fajnie Wam z tymi domkami 🙂 Może kiedyś się też takiego dorobimy 😉
Karola my u dzieciaków mamy meble z Ikei, także nic Ci nie pomogę.
Byłam z Mamą na zakupach, obkupiłam się 😁 Lubię H&M i ten dział dla kobiet w ciąży 🙂 Kupiłam szorty na upały
http://www.hm.com/pl/product/11107?article=11107-D#cm_vc=SIMILAR_TO_SD
i elegancką sukienkę odcinaną pod biustem, akurat będzie na komunię, na którą w maju idziemy 🙂
Życie na wsi ma swoje plusy i minusy.... Aktualnie trwa u nas sezon na nawożenie pola krowią kupą... do tego wiatr i inne atrakcje 🤪🤪🤪🤪🤪 <
Jejku Monia, zaciskaj nogi mocno i daj znać co u Was!!!
Karolla - my też IKEA 🙂 ale mozna zobaczyc na meble w BRW lub Abrze - ostatnio mi sie gdzies rzucily w oczy systemy dla dzieci no i allegro.
My po fotografie - zdjęcia wyszly ektra! jak nigdy! pierwszy strzał i wszyscy super ywszlismy. Ksawuś ma swoje pierwsze w zyciu zdj do dokumentu 🙂 ubaw był po pachy jak Go pani ustawiala - pokzywala ręką gdzie ma patrzec a on jej odmachiwał 😎😁 A jak mowila - usmiechnij sie - to on chowal górna wargę i robil dziubek hehehe
Ale suma sumarum zdj ma superowe, jutro skladamy wnioski o nasze dowody 🙂
Potem zaliczylismy bank, spoko poszlo wszystko fajnie, jednak nie dosc ze bedziemy musieli zapalcic sporą karę za wczesniejsza splatę, to jeszcze musimy wydac ok. 350 pln za wydanie przez bank swistka ze łaskawie przyjma nasza wplate i poswiadcza ile, co i kiedy.
Zlodzieje.
Potem obiad, potem spacerek, potem myjnia, zakupy i myslalam dzis ze zejde. Poczulam sie na prawde fatalnie i myslalam ze nie dam rady i sie przewroce.
Lezę, odpoczywam, jutro znowu caly dzien w kraku :/
Wyobrazcie sobie ze dzwonila do mnie dzis ta mila pani z przedszkola, zeby nam przypomniec o umowie 🙂 Mowi ze tak z sentymentu do nas d zwoni i zeby pani dyr nie mowic ze tak czesto sie z nami kontaktuje :P Chyba musze jej slodycza zakupić jakiegos 🙂
Spadam odpoczywać.
Nabierac sily na jutro a jeszcze musze zupe młodemu na jutro ugotować...ech....
Tak to jest z tymi bankami- spłacasz wcześniej płać... Przy hipotecznym to jeszcze płacisz za ściągnięcie hipoteki- jakby kredyt plus horyzontalne odsetki to za mało...
Justyna moja wieś jest lepsza- nie ma takich aromatów 😉 A jak już to przeważnie tylko ze stadniny i akurat nie moją ulicą i nie na pola obok 🙂 Także przenoś dom na moją wieś 😉
Monika nie rodzimy jeszcze! Trzymamy się wszystkie do lipca!!!
Zaczynamy piątek.
Wczoraj się zmierzyłam i zważyłam i chyba nie jest najgorzej, waga nadal + 7 kg czyli od tygodnia nic nie przybyło 🙂 A obwód brzuszka 99 cm 🙂 Trochę mnie to pocieszyło i dało nadzieję, że może po porodzie nie będzie tak źle 😉 Kacper nie gorączkuje 🤪🤪 Co raz mniej kaszle, więc chyba w niedziele pojedziemy na kawę do teściów 🤢 Dawno wnuka nie widzieli i się póki co nie zapowiada, żeby zobaczyli to trzeba im go przywieźć pod nos 😮 Wczoraj dzwoni do mnie teściowa i się pyta w jakim rozmiarze ubrań aktualnie się mieszczę więc odpowiadam zgodnie z prawdą, że w sumie to dalej wchodzę normalnie w M tylko muszę mieć dłuższe bluzki bo mi brzuch wychodzi na co słyszę w słuchawce sapanie i niedowierzanie, i wręcz krzyk, że to jest niemożliwe, że przecież przytyłam w ciąży i jak niby się mam mieścić w M, więc na spokojnie tłumaczę, że owszem przytyłam w brzuchu ale reszta za bardzo się jeszcze nie zmieniła 🤨 Ciężko kobiecie było w to uwierzyć i stwierdziła, że i tak mi kupi w rozmiarze XL 🤪
Witajcie!
Dagii- masz śmieszną teściową 😁, moja też podobnie. Jak jesteśmy gdzies w sklepie to szuka "namiiotów" dla mnie, żebym się zmieściła. Zawsze jest w szoku, że chodzę w tych samych rzeczach co przed ciążą. Związku z tym, że nigdy nie byłam szczupła, nosiłam głównie luźne rzeczy.Teraz mam sporo jeszcze miejsca w nich 🙂
Ja dzisiaj wstałam o 6:00. 😮 zrobiłam już pranie i porządki w szafie. Wyrzucam zimowe rzeczy do walizki i na strych, co by miejsca nie zajmowały.
Pogoda się trochę zepsuła, jest ciepło ale bez słońca. W końcu z pola nie śmierdzi 😁 Miłego dnia Dziewczynki!!!
u nas zaliczona wizyta u psychologa - chyba ostatnia, bo w sumie bez sensu są już te spotkania :/ Miały nam pomóc namówić Ksawka na jedzenie, ale jakoś tak wyszło, że o jedzeniu w ogóle nie gadamy, więc czas dać sobie spokój, tym bardziej, że pani psycholog nas chyba uważa za nadgorliwych i raczej nie widzi potrzeby spotkań (umawia nas co 2-3 mies na 45 min).
Potem złożyliśmy wnioski o dowody, potem podjechaliśmy do przedszkola podpisać umowę. Dyrektorka przyjeła nas poza godzinami pracy, ta miła Pani do nas przybiegła i szepnela ze bedzie miala oko na naszego synka, mimo, że nie bedzie w jej grupie 🙂 W sumie strasznie milo 🙂 Dni otwarte mamy w polowie czerwca.
Potem pojechalismy do rodzicow na obiad, potem do komisów i znowu padam na twarz 🙂
Dagii! ale Wam zazdroszcze, że juz macie to auto z glowy! ja juz nie mam sily do szukania 🤢
Hej Brzucholki!
Jagoda w szpitalu trzymali mnie 3 doby tylko tu na brzuszku dawno nie bylam, bo mialam duzo pracy. A Olek mial rok i 11 miesiecy jak poszedl do przedszkola. Babcia ktora sie nim opiekowala miala dosc powazna operacje i musial isc i tak juz zostalo do tej pory...a nie dostal sie do przedszkola docelowego wiec dalej zostaje w prywatnym....
W zeszlym tygodniu zakupilismy normalny rowerek 12 cali i w ciagu 3 dni nauczyl sie pieknie pedalowac na nim.
Ja sie juz nie moge doczekac jakiegos cieplego weekendu co by zrobic przeglad dzieciecych rzeczy, bo wtedy dopiero bede wiedziala czego mi brakuje. Na pewno nie mam wanienki bo w starej w zeszlym roku urzadzilam olkowi piaskownice i sie zniszczyla, ale mialam najmniejsza i najtansza tak ze mi az tak nie zal. My szybko zaczelismy kapac na takiej plastkikowej foczce w wannie. Zastanawiam sie tylko nad siedziskiem do wanny bo z racji tego ze bedzie dwojka maluchow to by bylo dosc bezpieczne ale to tez dopiero kolo 6 miesiaca.
Na razie tez robie czystke w pokoju, pakuje i wynosze wszyskie nieuzytkowe duperele ktore sie tylko kurza, zeby zrobic miejsce na ciuchy i osprzet do dziecka.
Co do mebli my kupilismy ikea jak sie Olek rodzil i nie zaluje bo kosztowaly pare groszy i nie zal mi jak maly niszczy a to jest nieuniknione... niestety
Razem trzymaj sie dzielnie. Obyscie szybko wrocili do domu!
Kerry dawaj linka do kiecki ja mam 13 lipca wesele brata a na 30 termin 🤪 Z waga na plusie 5 kg i nie uwiezycie bo najwiecej przybralam teraz w szpitalu, malo ruchu i dokarmianie przez rodzinke 😆 ale nadrukowalam, maz sie smial ze chyba donos na niego pisze... 😜
Jejku, powiem Wam ze to byla straszna noc :/
Męczylam sie na maxa - zgaga jakiej dawno nie mialam, bol kosci, stawów..grrr i pobudka po 6stej :/
Wczoraj rano mialam jakies dziwne złote mroczki przed oczami nie moglam sie ich pozbyc:/
Dziś chcę odpocząć, ale od rana już sprzątam, piore, gotuję, planuję itd. :/
Męża wysłałam na zakupy ide dać dziecko 2 śniadanie.
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Karolla
chwila odpoczynku, mieszkanko posprzątane, łazienki, kuchnia wyszorowane, pranie się suszy, kot wykąpany, ba! nawet okna umyte w końcu, bo przed świętami choróbsko i mróz nie pozwoliły...
teraz może jakaś kawa przy lekturze forum i książki, a potem zakupy i impreza urodzinowa koleżanki w klubie...jak ja dawno nie byłam na imprezie, nie pamiętam nawet! i w co tu się ubrać?? 🙂
jeśli chodzi o naszych mężów, to myślę, że czasem jest taki moment, że się złościmy, ale zaraz przechodzi 😉 ja na mojego złego słowa nie powiem, pomaga we wszystkim, skacze rano do piekarni po grahamki, wspiera, gdy jest mi źle, dba o nas i pracuje na dwa pełne etaty. Ale niedługo, bo postanowiliśmy, że w czerwcu złoży wypowiedzenie w tej drugiej pracy, żeby być z nami. Potem, jak dzidzia urośnie poszuka dodatkowego zatrudnienia, ale to jak na razie w ogólnych planach..
Justyna, Martyna - nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę domu z ogrodem, my mamy od roku nasze własne M, w bardzo kameralnym bloku, teren ogrodzony, ale marzę o domu, o ogrodzie, o lesie obok...
Jagoda- ekstra, że tak szybko udaje się Wam z organizacją remontu; gratulacje rocznicy!!!!
A jeśli chodzi o wyprawkę, ja tez nic jeszcze nie kupiłam, chcemy zacząć od mebli do dziecięcego pokoju, żeby te gadżety, ubranka i sprzęty od razu ładnie prać, myć i układać w szafeczkach 🙂
Karolla
Dagii - cieszą wieści o powrocie do zdrówka synka 😉
mam pyt odnośnie mebli, gdzie kupowałyście mebelki dla Waszych pociech? niekoniecznie jestem zainteresowana Ikea, bo daleko mamy, najbliżej Gdańsk lub Poznań, ale czasu brak na wyjazd z uwagi na pracę męża. Możecie polecić coś innego?
Razem
daga19902
Dagii
Oj Monia to nie dobrze, trzymajcie sie tam w kupie!!!!!!!!!!!!!!
A na mnie się odbija juz te 2 tygodnie sam na sam z Młodym, brzuch od wczoraj twardy, boli jak cholera, ciężko chodzić 😞
Nie fajnie się dzieje 😞
Mąż mi wrócił wszedł do domu, zostawił na środku przedpokoju walizkę z brudami i wyszedł 🤪
No strzelić przez łep to za mało 😉
Wrócił nie dawno.
Także cały dzień znów sama z Kacprem.
Martyna i Justyna fajnie Wam z tymi domkami 🙂 Może kiedyś się też takiego dorobimy 😉
Karola my u dzieciaków mamy meble z Ikei, także nic Ci nie pomogę.
Kerry
Byłam z Mamą na zakupach, obkupiłam się 😁
Lubię H&M i ten dział dla kobiet w ciąży 🙂
Kupiłam szorty na upały
http://www.hm.com/pl/product/11107?article=11107-D#cm_vc=SIMILAR_TO_SD
i elegancką sukienkę odcinaną pod biustem, akurat będzie na komunię, na którą w maju idziemy 🙂
Życie na wsi ma swoje plusy i minusy.... Aktualnie trwa u nas sezon na nawożenie pola krowią kupą... do tego wiatr i inne atrakcje 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
<
Gość
Karolla - my też IKEA 🙂 ale mozna zobaczyc na meble w BRW lub Abrze - ostatnio mi sie gdzies rzucily w oczy systemy dla dzieci no i allegro.
My po fotografie - zdjęcia wyszly ektra! jak nigdy! pierwszy strzał i wszyscy super ywszlismy. Ksawuś ma swoje pierwsze w zyciu zdj do dokumentu 🙂 ubaw był po pachy jak Go pani ustawiala - pokzywala ręką gdzie ma patrzec a on jej odmachiwał 😎 😁
A jak mowila - usmiechnij sie - to on chowal górna wargę i robil dziubek hehehe
Ale suma sumarum zdj ma superowe, jutro skladamy wnioski o nasze dowody 🙂
Potem zaliczylismy bank, spoko poszlo wszystko fajnie, jednak nie dosc ze bedziemy musieli zapalcic sporą karę za wczesniejsza splatę, to jeszcze musimy wydac ok. 350 pln za wydanie przez bank swistka ze łaskawie przyjma nasza wplate i poswiadcza ile, co i kiedy.
Zlodzieje.
Potem obiad, potem spacerek, potem myjnia, zakupy i myslalam dzis ze zejde. Poczulam sie na prawde fatalnie i myslalam ze nie dam rady i sie przewroce.
Lezę, odpoczywam, jutro znowu caly dzien w kraku :/
Wyobrazcie sobie ze dzwonila do mnie dzis ta mila pani z przedszkola, zeby nam przypomniec o umowie 🙂 Mowi ze tak z sentymentu do nas d zwoni i zeby pani dyr nie mowic ze tak czesto sie z nami kontaktuje :P Chyba musze jej slodycza zakupić jakiegos 🙂
Spadam odpoczywać.
Nabierac sily na jutro a jeszcze musze zupe młodemu na jutro ugotować...ech....
Całusy 😘
henimedes
Justyna moja wieś jest lepsza- nie ma takich aromatów 😉 A jak już to przeważnie tylko ze stadniny i akurat nie moją ulicą i nie na pola obok 🙂 Także przenoś dom na moją wieś 😉
Monika nie rodzimy jeszcze! Trzymamy się wszystkie do lipca!!!
Dagii
Zaczynamy piątek.
Wczoraj się zmierzyłam i zważyłam i chyba nie jest najgorzej, waga nadal + 7 kg czyli od tygodnia nic nie przybyło 🙂
A obwód brzuszka 99 cm 🙂
Trochę mnie to pocieszyło i dało nadzieję, że może po porodzie nie będzie tak źle 😉
Kacper nie gorączkuje 🤪 🤪
Co raz mniej kaszle, więc chyba w niedziele pojedziemy na kawę do teściów 🤢
Dawno wnuka nie widzieli i się póki co nie zapowiada, żeby zobaczyli to trzeba im go przywieźć pod nos 😮
Wczoraj dzwoni do mnie teściowa i się pyta w jakim rozmiarze ubrań aktualnie się mieszczę więc odpowiadam zgodnie z prawdą, że w sumie to dalej wchodzę normalnie w M tylko muszę mieć dłuższe bluzki bo mi brzuch wychodzi na co słyszę w słuchawce sapanie i niedowierzanie, i wręcz krzyk, że to jest niemożliwe, że przecież przytyłam w ciąży i jak niby się mam mieścić w M, więc na spokojnie tłumaczę, że owszem przytyłam w brzuchu ale reszta za bardzo się jeszcze nie zmieniła 🤨 Ciężko kobiecie było w to uwierzyć i stwierdziła, że i tak mi kupi w rozmiarze XL 🤪
Kerry
Dagii- masz śmieszną teściową 😁, moja też podobnie. Jak jesteśmy gdzies w sklepie to szuka "namiiotów" dla mnie, żebym się zmieściła. Zawsze jest w szoku, że chodzę w tych samych rzeczach co przed ciążą. Związku z tym, że nigdy nie byłam szczupła, nosiłam głównie luźne rzeczy.Teraz mam sporo jeszcze miejsca w nich 🙂
Ja dzisiaj wstałam o 6:00. 😮 zrobiłam już pranie i porządki w szafie. Wyrzucam zimowe rzeczy do walizki i na strych, co by miejsca nie zajmowały.
Pogoda się trochę zepsuła, jest ciepło ale bez słońca. W końcu z pola nie śmierdzi 😁
Miłego dnia Dziewczynki!!!
Gość
u nas zaliczona wizyta u psychologa - chyba ostatnia, bo w sumie bez sensu są już te spotkania :/ Miały nam pomóc namówić Ksawka na jedzenie, ale jakoś tak wyszło, że o jedzeniu w ogóle nie gadamy, więc czas dać sobie spokój, tym bardziej, że pani psycholog nas chyba uważa za nadgorliwych i raczej nie widzi potrzeby spotkań (umawia nas co 2-3 mies na 45 min).
Potem złożyliśmy wnioski o dowody, potem podjechaliśmy do przedszkola podpisać umowę. Dyrektorka przyjeła nas poza godzinami pracy, ta miła Pani do nas przybiegła i szepnela ze bedzie miala oko na naszego synka, mimo, że nie bedzie w jej grupie 🙂 W sumie strasznie milo 🙂
Dni otwarte mamy w polowie czerwca.
Potem pojechalismy do rodzicow na obiad, potem do komisów i znowu padam na twarz 🙂
Dagii! ale Wam zazdroszcze, że juz macie to auto z glowy! ja juz nie mam sily do szukania 🤢
Spokojnej nocy wszystkim
Dobranoc
Rudi
Jagoda w szpitalu trzymali mnie 3 doby tylko tu na brzuszku dawno nie bylam, bo mialam duzo pracy. A Olek mial rok i 11 miesiecy jak poszedl do przedszkola. Babcia ktora sie nim opiekowala miala dosc powazna operacje i musial isc i tak juz zostalo do tej pory...a nie dostal sie do przedszkola docelowego wiec dalej zostaje w prywatnym....
W zeszlym tygodniu zakupilismy normalny rowerek 12 cali i w ciagu 3 dni nauczyl sie pieknie pedalowac na nim.
Ja sie juz nie moge doczekac jakiegos cieplego weekendu co by zrobic przeglad dzieciecych rzeczy, bo wtedy dopiero bede wiedziala czego mi brakuje. Na pewno nie mam wanienki bo w starej w zeszlym roku urzadzilam olkowi piaskownice i sie zniszczyla, ale mialam najmniejsza i najtansza tak ze mi az tak nie zal. My szybko zaczelismy kapac na takiej plastkikowej foczce w wannie. Zastanawiam sie tylko nad siedziskiem do wanny bo z racji tego ze bedzie dwojka maluchow to by bylo dosc bezpieczne ale to tez dopiero kolo 6 miesiaca.
Na razie tez robie czystke w pokoju, pakuje i wynosze wszyskie nieuzytkowe duperele ktore sie tylko kurza, zeby zrobic miejsce na ciuchy i osprzet do dziecka.
Co do mebli my kupilismy ikea jak sie Olek rodzil i nie zaluje bo kosztowaly pare groszy i nie zal mi jak maly niszczy a to jest nieuniknione... niestety
Razem trzymaj sie dzielnie. Obyscie szybko wrocili do domu!
Kerry dawaj linka do kiecki ja mam 13 lipca wesele brata a na 30 termin 🤪
Z waga na plusie 5 kg i nie uwiezycie bo najwiecej przybralam teraz w szpitalu, malo ruchu i dokarmianie przez rodzinke 😆
ale nadrukowalam, maz sie smial ze chyba donos na niego pisze... 😜
Gość
Jejku, powiem Wam ze to byla straszna noc :/
Męczylam sie na maxa - zgaga jakiej dawno nie mialam, bol kosci, stawów..grrr i pobudka po 6stej :/
Wczoraj rano mialam jakies dziwne złote mroczki przed oczami nie moglam sie ich pozbyc:/
Dziś chcę odpocząć, ale od rana już sprzątam, piore, gotuję, planuję itd. :/
Męża wysłałam na zakupy ide dać dziecko 2 śniadanie.
Miłego dnia wszystkim papa