Skocz do zawartości

KATAR - JAK WODA Z KRANU .... | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Proszę o pomoc - leci mi z nosa jak z kranu ... teraz przy biurku w pracy siedzę w papierem toaletowym VELVET (najmniej drażni nos) ... już nie daję rady. Mam krople Xylorin, ale na mnie chyba nie działają bo leci i leci. Nadmieniam, iż nie jestem chora ... tylko kicham co jakiś czas, ale wtedy mam niespodziankę pod nosem ... załamka!!!

• Mamusia
W sumie jak tak cieknie to ciężko cokolwiek zrobić, jeśli krople nie pomagają... Jak wrócisz do domu to zrób sobie po prostu inhalacje z wody z solą...
Można też zetrzeć cebulę, wrzucić do szklanki, otoczyć brzegi watą żeby nie drażniło oczu i wsadzić w to nos i wdychać opary, dobre na katar 🙂 chociaż brzmi niemal drastycznie... 😉

• Mamusia
jak ja mam katar to na mnie zawsze dziala inhalacja: w jakims garnuszku zagotowac wode i do wrzatku wrzucic sode oczyszczona( na litr wody łyżke sody) i to wdychac nad garnuszkiem najlepiej przykryc sie wtedy jakims recznikiem by nie uciekało to ciepło
mam nadzieje ze katar przejdzie
Pozdrawiam

Przechodzę to samo i polecam również maść majerankową i Olbas Oil krople ( 3 krople na chusteczkę i wdychać),albo tabletki homeopatyczne Cortyzalia - można je brać

• Mamusia
Dorcia napisał:
Ata38 a jak tm Twój brzusio rośnie?? Nie masz jakis zdjęć aby dodać do swojego profilu z brzuszkiem czy USG?? 😆

Brzusio rósł bardzo szybko, ale od dwóch tygodni stoi w miejscu. Zaraz zrobie i wrzuce do profilu. Jeśli chodzi o zdjecie z usg, to niestety nie mam, bomiałam tylko jesdo takie badanie w 6 tygodniu ciąży.

• Mamusia
Dorcia napisał:
Rzeczywiście ten Twój brzusio duży jest 🙂 Nie kryje się za tym ciąża mnoga? Widzę że włoski ściełaś bo na poprzednim były chyba dłuższe, co?? Pięknie wyglądasz 🙂

A dziękuje sie bardzo. Włoski faktycznie obcięte są, bo w krótkich mi najwygodniej. A co do ciąży mnogiej, to, na pierwszym usg biło jedno serduszko...

• Mamusia
Ja z kolei boje sie, że za bardzo przybieram na wadze. Za pierwszym razem przez ciąże przytyłam 20 kg, potem przy drugiej 15, ale ta druga zaczęła sie 4 miesiące po pierwszym porodzie, więc byłam ogromna. A naprawde ciężko było to zrzucić po tych obu ciążach. Ciekawe jak teraz będzie. Narazie mam 8+

• Mamusia
ata38 napisał:
Ja z kolei boje sie, że za bardzo przybieram na wadze. Za pierwszym razem przez ciąże przytyłam 20 kg, potem przy drugiej 15, ale ta druga zaczęła sie 4 miesiące po pierwszym porodzie, więc byłam ogromna. A naprawde ciężko było to zrzucić po tych obu ciążach. Ciekawe jak teraz będzie. Narazie mam 8+

Spokojnie zrzucisz kg. Ważne tylko abyś dobrze się czuła, a co do przybierania to może jesz po prostu kaloryczne posiłki 🙂

• Mamusia
agniesia6891 napisał:
Faktycznie bardzo ładnie Ci w tych włoskach 🙂 A moj brzusio jest taki jak Twój a co do ciąży mnogiej to może serduszka się zgrały? 🙃

Aguś nawet nie żartuj tak. To byłby szok, bo nikt w rodzinie nie miał bliżniaków, a hormonów nigdy nie brałam...
Ale by było... 🙂