Skocz do zawartości

Pomożcie.! | Forum o ciąży

mmonnicczkka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć dziewczyny ! Jestem w 34 tygodniu ciąży moja córka jest już odwrocona glowka w dol. Dzis jak jadlam sniadanie oblalam sie herbata;/ niestety wszystko poszlo na brzuch ! 😞(((( + jest jeden - nie mam blizny nawet zaczerwienienia tylko skora troche jest wrazliwsza. Wiem ze to glupie co napisze ale.. wierzycie w zabobony ? no to ze jak mi ta herbata sie wylala na brzuch to córa moze miec jakies znamie? Boże tak sie martwie ! juz glupieje 😞((((((( 🤢

• Mamusia
mmonnicczkka napisał(a):
Cześć dziewczyny ! Jestem w 34 tygodniu ciąży moja córka jest już odwrocona glowka w dol. Dzis jak jadlam sniadanie oblalam sie herbata;/ niestety wszystko poszlo na brzuch ! 😞(((( + jest jeden - nie mam blizny nawet zaczerwienienia tylko skora troche jest wrazliwsza. Wiem ze to glupie co napisze ale.. wierzycie w zabobony ? no to ze jak mi ta herbata sie wylala na brzuch to córa moze miec jakies znamie? Boże tak sie martwie ! juz glupieje 😞((((((( 🤢

hej głupi przykład ,
w 12 tc byłam swiadkiem groźnego pożaru , ba bardzo mnie to interesowało więc z godzinę się przyglądałam
no i co ??
babcie od razu mówiły że dziecko będzie miało znamię
no i urodziła się z siedmioma naczyniakami , tylko że babcie nie wiedzą że to wada rozwojowa i do tego genetyczna
ja sie z nich śmieję ale ONE wiedzą swoje

mam nadzieję ze TY jesteś rozsądniejsza i nie wierzysz w takie głupoty
POZDRAWIAM, wszystko będzie dobrze , zapewniam cię że woda w której się kąpię jest bardziej gorąca od Twojej herbaty 😉

• Mamusia
Moniczka , ja bym na Twoim miejscu aż tak się nie przejmowała. Po pierwsze nie wierze w żadne zabobony, bo to są tylko jakieś dziwne tłumaczenia na jakieś zmiany u dziecka.
Zreszta co sie stało to sie juz nie odstanie, nawet jakby Malutka miała miec jakies znamie , to i tak juz tego nie odwrocisz a Twoje zamartwianie tylko moze spowodowac, ze za wczesnie urodzisz, a tego na pewno bys nie chciala 😞
Ja w pierwszej ciąży strasznie sie przestraszyłam i złapalam sie za buzie, moja mama od razu mnie po łapach, ze tak nie wolno, bo synek bedzie mial znamie na twarzy...i oczywiscie nic sie takiego nie stalo. Wiec spokojnie 🙂 dopiero teraz dolaczylas do brzuszka??

• Mamusia
Staram sie nie przejmować . Cieszy mnie fakt ze to nie jest oparzenie takie ze mam rane ;/ tylko skóra troche podrazniona zostala ale nawet nie jest czerwona.. wiem ze nie mozna dac sie zwariowac ale...

Kazdy mowi ze zabobony to w sredniowieczu ale roznie to bywa..Licze wlasnie na takie slowa otuchy od Was ze bedzie wszystko dobrze 🙂

W sumie calkiem niedawno zalozylam tu konto ale dopiero dziś sie udzielilam w poszukiwaniu tzw pocieszenia.