Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzieki dziewczyny 😘
Niunieczka czyli masz potwierdzenie córci!! ale super 😁 tez bym juz chciala wiedziec 🙂a w którym jestes tygodniu?
AndziaW chybaa kazda z nas zawsze sie stresuje przed wizyta 🙂 fajnie ze wszystko ok

• Mamusia
Hej Kochane 🙂 Moje samopoczucie na dziś - rewelacja! 😁 Jeszcze do tego dzisiaj Imprezka urodzinowa mojej przyjaciółki 😁 Co prawda w moim przypadku przy soczku... ale miło będzie się spotkać ze znajomymi jak za "starych" panieńskich czasów 😁 Będzie czysty babski wieczór 😁 ajjj... już się nie mogę doczekać 🙂 Jaka u Was pogoda? U mnie przedziera się słoneczko 🙂 Zobaczymy co będzie dalej 🙂

• Mamusia
Cześć Mamuśki.
Ja dziś od samego rana badania robiłam.
Musiałam iść na czczo bo badanie tarczycy i hemoglobinę robiłam, musiałam wypić taki mega słodki roztwór i godzinę później znowu oddać krew. Poza tym 3 razy dziennie mierzę cukier bo lekarz podejrzewa cukrzycę ciążową. Lekarz chciał mi już dać zwolnienie ale jak tu nie pracować jak ciąża to taka skarbonka bez dna 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂
jezu ja dzisiaj mam dramat z tymi moimi zaparciami 😞 😞 😞 juz bylo dobrze kilka dni a dzisiaj jest koszmar 🤨 az mnie boli na dole brzucha po lewej stronie (chyba to jelito grube tam jest??) no źle sie czuje dzisiaj 🤨 w dodatku ta pogoda 🤢 jakas katastrofa i dopiero od poniedzialku ma sie poprawic i w koncu nie padac...

• Mamusia
Niunieczka napisał(a):
Ilia , ale generalnie jak Ty się czujesz?? dlaczego lekarz podejrzewa cukrzycę?

Drugi dzień jem posiłki tylko gotowane i jest ok, wcześniej bolał mnie brzuch, okazało się, że to wątroba.
A czemu cukrzycę? nie wiem. To chyba wynika z badań, dlatego lekarz zlecił dodatkowe i 3 razy dziennie muszę mierzyć cukier. Podobno to częste u ciężarnych.

• Mamusia
Do Ilia: Przypuszczam, że miałas wysoką glukozę wczesniej na czczo i dlatego kazał robić dalsze badania. Cieszę się, że już brzuszek Cie nie boli. Jak dalej będziesz się tak ładnie odzywiać to będzie dobrze.
DO Goshe: Próbowałaś jesc to co Ci pisałam? Kup siemie lniane w aptece i pij 3xdziennie , plus morele suszone. Mozesz też parzyc sobie herbatkę z pokrzywy-bardzo się przyda. Oczyszcza z toksyn.

• Mamusia
hej 🙂ja tez zaparcia mam ale znosne...duzo owocow polecam jesc 🙂
ja sie ciagle borykam z mdlosciami...a to juz 14tydzien...eh kiedy to minie...loda mi sie z czekolada zachcialo to sie teraz mecze...juz troche wymiotowalam...nie moge na czekolade patrzec...i mi cos nie sluzy... 😞nalatalam sie w miescie jak glupia i teraz leze wykonczona... 🤨spotkalam dzis kolezanke z 9tygodniowa coreczka...boziu jaka slodka... ☺️ja tez juz chce..corke hi 😜a to jej trzecie dziecko(ma syna,corke)i trzeci mial byc syn a tu na porodowce niespodzianka druga corka... 😜brzuch mi cos dzis wywalilo,chyba zazyna rosnac... 😜pozdrawiam

• Mamusia
Witajcie Listopadówki!
jestem mamą listopadową 2011 roku. Jak ten czas śmiga! Brzuchatki, życzę Wam dobrych wyników, świetnego samopoczucia, zgrabnych brzuszków i słodkich pocieszek jesienią 🙂

Pozdrawiam serdecznie i z łezką w oku wspominam okres sprzed 2 lat 🙂 ale było fajnie wsłuchiwać się w motylki w brzuchu 🙂

• Mamusia
Niunieczka ja próbowałam wszystkiego co mi poradziłyście i owszem pomogło na kilka dni, nie wiem czemu dzisiaj tak mi sie zrobiło???siemienia lnianego nie wypije nie ma szans 😁 matko to jest straszne co ja dzisiaj przezyłam, nikomu nie zycze 🤢
malinka to jest najgorsze ze przez cała ciążę mowia Ci ze np. bedzie córcia, Ty nakupujesz większość różowych rzeczy 😁 😁 a tu niespodzianka hehe chłopczyk 😁 😁

• Mamusia
Hej 🙂u mnie samopoczucie bez zmian...wstalam,ubralam sie,nawet troche pomalowalam...i rozpacz bo nie mam co ubrac...wszystko uciska w brzuszek...czas na zakupy...a z kasa cienka,za duzo wydatkow.... 😞i dolina mnie lapie... 😞w dodatku...co tu duzo pisac...niedobrze mi.... 😞glowa boli...pogoda znowu do dupy.. 🤨staram sie jak moge nie marudzic,nie nazekac,bo nie chce wszystkich obarczac tym ze ja sie zle czuje...ale juz czasami nie mam sily...czasami zaluje ze w te ciaze zaszlam bo jest mi naprawde ciezko...a gdzie do konca,przeciez to cala wiecznosc 🤨smutno mi i tyle 😞dobra uciekam bo wam tez smece...pozdrowionka 😘

• Mamusia
goshe napisał(a):
hej dziewczynki 🙂
jezu ja dzisiaj mam dramat z tymi moimi zaparciami 😞 😞 😞 juz bylo dobrze kilka dni a dzisiaj jest koszmar 🤨 az mnie boli na dole brzucha po lewej stronie (chyba to jelito grube tam jest??) no źle sie czuje dzisiaj 🤨 w dodatku ta pogoda 🤢 jakas katastrofa i dopiero od poniedzialku ma sie poprawic i w koncu nie padac...

Na zaparcia to może spróbuj wypijać codziennie rano pół godziny przed śniadaniem szklankę przegotowanej LETNIEJ wody. Mi pomagało 😉

• Mamusia
Malinko! przestań.
To forum jest po to, zebyś się mogła wyrzalić i ponarzekać, a my po to by Ci pomoc i wysłuchac!
Nie jestes sama kochana! JA też jak zle się czułam na początku to miałam dość. Byłam mega słaba..
i zaliłam się non-stop, a mąż musiał tego słuchać i wszyscy dookoła mnie.., ale co tam nie szkoda mi ich i tak ja mam najcięzej;p 😉. Trzeba być trochę egoistą w takich sytuacjach ja już się tegio nauczyłam..
poza tym teraz jak mnie coś zaboli to również marudzę, ale panikuję-to zalezy 😉 ;p.
Malinko nie smuc się..na pewno będą takie dni , w których poczujesz się kochana lepiej:*. Pisz zawsze i o kazdej porze 🙂
Mam do Was takie pytanie czy Wy tez macie czasem delikatne skurcze w podbrzuszu?