Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
łoj kobitki, ale afryka nam się zrobiła;p;p. JA mam dzisiaj wizytę. Powiem Wam, że troszczke mnie brzuszek pobolewa i w nocy dzisiaj delikatnie.., a człowiek się martwi...bo nie wie czy to nie coś złego 😞
Staniki są dość wygodne w h&m malinko 🙂.
Żabki kochane piszcie częsciej co u Was jak się czujecie itd.? Jakoś na tym naszym forum taka cisza..
Gdzie jestescie kobietki??

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja ostatnio mam bardzo mało czasu z powodu sesji, chociaż i tak robię wszystko by się tylko nie uczyć 😁
Ostatnio moja przyjaciółka urodziła (chłopczyk 4110 kg i 58cm) rodziła przez 10 godzin i chociaz urodziła 10 dni temu to nadal nie może siadać bo cała poszyta. Aż mnie przeraza ten poród. Coraz więcej kobiet z mojego otoczenia rodzi takie duże dzieciaczki. Dalsza kuzynka urodziła dziewczynke prawie 4,5 kg 😮 Ale czego sie nie wycierpi dla takiej kruszynki 🙃

• Mamusia
W mojej rodzinie urodziło się "maleństwo" 4,8 kg i 64 cm. chłopiec... Kuzynka miała już 3 cesarkę... wszystkie dzieciaczki (wszyscy chłopcy) rodzą się tacy duzi... Ciekawe czym to jest spowodowane... 🤔 Biedna... trzeci raz dochodziła do siebie po CC... 😞 Powiedziała, że już na pewno nie planuje kolejnego. Tak chcieli córeczkę, a tu niestety.. sami faceci w domu 😁 Typowa Rodzinka.pl 😁 hehehe 😜 Ciekawe jak będzie u mnie 🙂

• Mamusia
kamisia89 napisał(a):
Ja ostatnio mam bardzo mało czasu z powodu sesji, chociaż i tak robię wszystko by się tylko nie uczyć 😁
Ostatnio moja przyjaciółka urodziła (chłopczyk 4110 kg i 58cm) rodziła przez 10 godzin i chociaz urodziła 10 dni temu to nadal nie może siadać bo cała poszyta. Aż mnie przeraza ten poród. Coraz więcej kobiet z mojego otoczenia rodzi takie duże dzieciaczki. Dalsza kuzynka urodziła dziewczynke prawie 4,5 kg 😮 Ale czego sie nie wycierpi dla takiej kruszynki 🙃

Moj synek wazyl 4500 i mial 60cm... 🙂dalam rade nastepnego dnia juz smigalam po oddziale... 🙂tak wiecnie taki diabel straszny... 🙂po 20godzinach meczarni jak ujrzalam synka zapomnialam o calym bolu 😉

• Mamusia
a ciekawe od czego zalezy ze takie duze dziecko sie rodzi?? moj Oli to kruszynka była heheh 52cm i 3100 😁 ale i tak cesarke mialam 😁 i po 10h po oddziale musialam latac i na 2 pietro na oddział noworodkowy sie wdrapywac bo akurat był remont 🙃 ale racja bólu sie wogole nie pamieta jak sie juz ujrzy malenstwo 🙂 🙂
o kondycje trzeba dbac koniecznie, duzo spacerów polecam 🙂
Boże przed godziną u mnie była taka burza z gradobiciem ze szok 😲 ale po tych upałam to nie dziwne 🙂

• Mamusia
jeśli chodzi o duże dzieciaczki to właśnie jestem po wizycie u dr. i nadal kazał mi nie brac zadnych sztucznych witamin, bo każdego dnia odbiera porody i widzi jakie wielkie dzieciaczki się rodzą i jak ciężko jest kobietą je urodzić, a to właśnie przez sztuczne szprycowanie się tymi witaminami!! Kazał jesc zdrowo, ale tabletek nie brać. Czy któras z Was ma nisko osadzone łożysko?

• Mamusia
nie wiem czy to od sztucznych witamin dzidzius jest taki duzy...ja bralam przez calutka ciążę od samego poczatku witaminy i Oli wcale duzy i ciezki sie nie urodzil... o łozysku nic nie wiem ale chyba jest ok bo lekarka nic o tym nie wspominala 🙂

• Mamusia
Zeberka napisał(a):
Ja jestem po wizycie i nasz Maluch jest tak ruchliwy, że nawet nie udało się Go zmierzyć 🙂 🙂 Fika ciągle i kolanka podwija na brzuszek 🙂 🙂 Śliczny jest 🙂 🙂 🙂

Zazdroszcze... 🙂super ze z dzidzia wszystko ok 🙂ja juz sie wizyty nie moge doczekac... 🙂

• Mamusia
hej hej 🙂ja jeszcze w lozeczku...Gracjan jeszcze spi jak nigdy to i ja sobie odpoczywam.. 😉Ja w ostatniej ciazy bralam witaminy do konca...ale wydaje mi sie ze to nie od tych witamin moj synek sie taki duzy urodzil...mialam po prostu dobrze mieszkalam z tesciowa i bardzo o mnie dbala 😁 😜 😉teraz nie biore witamin bo sie po nich zle czuje...staram sie dobrze odzywiac.... 😉wczoraj po tym jak wrocilam z moim z zakupow samochodem to polecialam wymiotowac...albo mnie ta jazda tak ruszyla albo cos zjadlam nie tak... 🤨ja juz sie stresuje zblizajacym usg...mam nadzieje ze z dzidzia wszystko ok... 🤨juz prawie dwa msc usg nie mialam i bardzo sie boje... 🤨na nastepne pojde sobie juz w PL 😉co za pogoda niebo zachmurzone,szaro,buro i ponuro... 🤨

• Mamusia
MAlinko błagam o Twoją pogodę!! Nie mogę spac od dwóch dni , nie mogę funkcjonować 😞 topie się.., siedze i leci ze mnie pot 😞. Jestem mega słaba. Mnie wczoraj lekarz powiedział, że łożysko jest nisko na razie, ale ma nadzieję, że się podniesie, że jest jeszcze wcześnie-ja tez mam taką nadzieje..
poród przesunal mi się na o tydzień wcześniej tak mała rosnie kochana. FAjnie wczoraj sobie lezała głowką w dół 🙂

• Mamusia
HEJ DZIEWCZYNKI 🙂
a u mnie dzisiaj zimno bylo po wczorajszej burzy i wiało ze mało głowy nie urwało hehe
ja ide w poniedziałek do lekarza ale nie wiem po co, babka chyba nie wierzy ze moja cysta sie wchlonela i chce jeszcze raz sprawdzic, dzidzi pewnie nie zobacze ale 9 lipca ide na polowkowe usg wiec mam nadzieje ze poznam plec i troszke dluzej poogladam maluszka 😁
zeberka, niunieczka - super ze z maluszkami wszystko ok 🙂
ja dzisiaj wlosy farbowalam i pierwszy raz wyszedl mi kolor identyczny jak na opakowaniu 😁 😁 😁

• Mamusia
Goshe gratuluję cierpliwości - ja teraz bym nie miała . Tez muszę ufarbować włosy, ale chodzę do fryzjera 🙂. MAdziu nóżki często w górę i kup sobie lioton masc w aptece i smaruj!
U mnie dzisiaj parno, ale nie ma słonca..przydałby się deszcz, a potem słoneczko, ale góra 24 stopnie z wiaterkiem.
Kochane czy możecie pisać jak obecnie wygląda wasza hemoglobina??będę wdzięczna..

• Mamusia
Goshe ja też muszę zafarbować w końcu ale marzy mi się taki chłodny odcień brązu a takiego nie mogę nigdzie znaleźć 🙂 więc zwlekam ciągle... 🙂 Ja też idę na początku lipca na USG połówkowe na fajnym sprzęcie więc liczę, że poznamy w końcu płeć 😉 bo tak mnie kuszą już te chłopięce i dziewczęce rzceczy 😁

• Mamusia
hej 🙂u mnie zimno i pada...chyba dzis pojedziemy z Gracjanem do centrum zabaw zeby mial zajecie bo caly dzien w domu to sie chlopak zanudzi he 🙂
Ja juz tez mysle o fryzjerze ale czekam az bede w PL to zrobie sobie jakies pasemka...bo dosyc ciemne mam wlosy i do tego moja blada karnacja teraz,blada jak sciana jestem to pasemka troche mi zycia dodadza 😉czy was jeszcze mdli?bo ja juz dosyc mam normalnie co dzien to samo,chcialabym w koncu czuc sie normalnie 🤨
Co do hemoglobiny to ja sie dowiem jaka mam jak bede w PL...bo teraz to nawet nie wiem jak to wyglada u mnie 🤨
Czy wasze brzuszki sa po nocy takie napiete i twarde?ja mam tak ponizej pepka i nie wiem czy to normalne,czy sie martwic czy nie...a moze dzidzia tak sobie lezy wypieta pleckami...eh nie wiem 😞powala mnie ta nie wiedza tutaj w UK...w PL rodzilam synka to mialam wizyty co miesiac i z kazdym pytaniem moglam do mojej ginekolozki zadzwonic,a tu tragedia...dwa usg na cala ciaze,podstawowe badania na poczatku ciazy,zero badan ginekologicznych,ciaze prowadzi polozna...nie wiem jak ja dotrwam do konca w takiej niewiedzy... 😞

• Mamusia
ja tutaj do fryzjera nie pojde bo nie wiem czy sie dogadam :p a jeszcze mi źle zrobi włosy to bede wsciekła, także wolę sama farbować a spróbowałam ta nową farbę Olia z Garniera i powiem Wam ze jest super 🙂
ja wogole nie wiem jaka mam hemoglobine, raz mialam robione badanie krwi i na tym koniec, w Polsce było inaczej, z usg także...dopiero w 19tc dowiem sie płci kurde ja juz bym kupowala rzeczy, ubranka tyle jest przecen w sklepach...juz mam wszystko upatrzone, nawet wózek 😁 😁 czekam tylko na ta płeć, tak bym chciała córcie 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Madziu,ale miałas kiedys ładną hemoglobine. Mnie teraz spadła na 12 i trochę się martwie..Wczesniej miałam zawsze powyzej 13 pozniej 12,7 , a teraz najgorzej. Tez muszę cos z tym zrobić. Ja dzisiaj znowu katar od klimy mega 😞 w nocy nie mogłam przez niego spac.., a teraz to jestem jak flak słaba 😞(

• Mamusia
dobrze powiedziane miałam kiedy ładną ;p teraz codziennie przepuszczam przez sokowirówkę jednego buraka i wypijam sok czytałam ze taka kuracja moze podnieść nawet o 1 pkt hemoglobine w ciągu miesiąca, sok jest strasznie nie dobry ale czego sie nie robi dla dzieciaczków .... 🙂 kurcze nie moge sie doczekac wiadomości o moich bliźniakach i ich płuci 😜