Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Meldujemy się całe i zdrowe po dłuższej nieobecności. Piszę w formie żeńskiej bo najprawdopodobniej będzie druga córcia. Mąż się cieszy, że będzie miał babiniec w domu 😉 Po ostatniej wizycie najadłam się stracha bo lekarz wykrył torbiel na łożysku i podejrzewał toksoplazmozę, Na szczęście testy wyszły negatywne. Też miałam nisko łożysko, ale już się podnosi. I od czwartku też mi czasami twardnieje macica - mogę bez trudu wykryć w której części brzucha jest, jaka jest duża. Po 20-30 sekundach wraca do normy. Póki nic nie boli, nie krwawi się i szybki mija jest ok, macica pomału przygotowuje się do porodu. Jak jest to bardzo uciążliwe można wziąć NoSpe i po problemie. Na opuchnięte nogi w poprzedniej ciąży brałam jakieś tabletki ale nazwy nie pamiętam - mój gin mi przepisał. Teraz na razie jeszcze tak bardzo nie puchnę, ale obrączkę już zdjęłam profilaktycznie....
Nie wiem kiedy zajrzę kolejny raz, bo jest koniec roku szkolnego (pracuję w szkole w sekretariacie) a do tego gmina zafundowała nam audyt i gość trzeci tydzień grzebie nam w papierach a ma byc do końca lipca. Normalnie padam na twarz....

• Mamusia
witam mamusie 🙂
wczoraj poczułam pierwsze kopniaczki 🙃 a jutro jadę na to darmowe USG 4D 😁
jak się nie dowiem co tam w moim brzuchu siedzi to się załamie...
hemoglobinę na początku miałam 14.3 a ostatnio 13.9 ale ja ogólnie lubię buraki nawet na surowo jak coś z nich gotuję to podjadam zawsze 😜

• Mamusia
iskierka napisał(a):
witam mamusie 🙂
wczoraj poczułam pierwsze kopniaczki 🙃 a jutro jadę na to darmowe USG 4D 😁
jak się nie dowiem co tam w moim brzuchu siedzi to się załamie...
hemoglobinę na początku miałam 14.3 a ostatnio 13.9 ale ja ogólnie lubię buraki nawet na surowo jak coś z nich gotuję to podjadam zawsze 😜

jak tam po usg? 🙂

• Mamusia
hej 🙂ja sie tez dzis kiepsko czuje 😞u nas upalow nie ma...na szczescie 😉ale od dwoch dni znowu mnie mdli i dzis wymiotowalam... 😞a poza tym martwie sie bo w dole brzucha czuje rozpychanie...boje sie ze dzidzia za wczesnie sie pcha na swiat 😞caly czas jakis ten brzuch na dole ponizej pepka twardy... 🤨czekam na usg za tydzien mam nadzieje ze wszystko jest ok 🤨pozdrawiam 😘

• Mamusia
hej 🙂
a my po imprezie pracowniczej męża 😁 najedzeni, zadowoleni hehe tylko pogoda nie dopisala za bardzo bo ze 3 razy padał deszcz 🤨 ale fajnie bylo 🙂 i wygralismy prefumy niestety 2 męskie 😉 na łączna kwotę 65e 😁
malinka mi tez maluszek niezle szaleje najbardziej w nocy jak sie juz polozę 😁 co chwile sie przekreca albo kopie 😁 😁 uwielbiam to uczucie 🙂
ide małego kąpać i go kładę bo zmęczony po całym dniu zabawy 🙂 🙂

• Mamusia
malinka24 napisał(a):

jak tam po usg? 🙂

no niestety zaraz po 10 zabrakło miejsc 😠 ogólnie szczęścia to ja nie mam 😞 ale mówi się trudno... muszę iść po skierowanie do mojej gin i pójdę na zwykłe usg...
ale tylu ciężarówek to ja nawet w szpitalu położniczym nie widziałam 😮

• Mamusia
magdasc dokladnie do 19tc powinnas napewno poczuc ruchy 🙂
ja ide na polowkowe 9 lipca i musze sie wtedy dowiedziec kto sie kryje w brzuszku bo inaczej stamtąd nie wyjde 🙃 dzisiaj tez bylam i znalazla ta cyste ale jest malutka wiec jest ok 😁 😁 oczywiscie dzidziusia nie mierzyla ale i tak troszke go widzialam, raczką sobie machal i paluszki widzialam i głoweczke malutka 😁 😁

• Mamusia
oj dziewczęta...cos mam pecha 😞 zamiast dzisiaj być lepiej to było gorzej..
wczoraj CAŁY DZIEŃ męczył mnie katar byłam taka słaba 😞(, a dzisiaj obudził mnie ból żołądka , ale jakoś usnełam jeszcze..po jakiejś godzinie obudził mnie sillny ból nad prawym posladkiem , więc się połozyłam na lewym boku, bo myslałam, że minie..,ale nie..,wstałam i zeszłam do łazienki..czuję , że boli i ze mi słabo, ale myslę:'przejdzie", poszłam się załatwić do toalety i coraz gorzej ..lewdo męza zawołałam..zaczał mi wachlowac..zeszłam z toalety i szybko na kanapę ..wypiłam elektrolity , wodę i powoli, powoli dochodziłam do siebie.., a blada byłam jak trup juz o milimetr od zemdlenia...
za wszystkie uwagi i doradztwo co to mogło byc będę wdzięczna..
komus umiem pomóc, ale sobie nie 😞((

• Mamusia
Niunieczka napisał(a):
oj dziewczęta...cos mam pecha 😞 zamiast dzisiaj być lepiej to było gorzej..
wczoraj CAŁY DZIEŃ męczył mnie katar byłam taka słaba 😞(, a dzisiaj obudził mnie ból żołądka , ale jakoś usnełam jeszcze..po jakiejś godzinie obudził mnie sillny ból nad prawym posladkiem , więc się połozyłam na lewym boku, bo myslałam, że minie..,ale nie..,wstałam i zeszłam do łazienki..czuję , że boli i ze mi słabo, ale myslę:'przejdzie", poszłam się załatwić do toalety i coraz gorzej ..lewdo męza zawołałam..zaczał mi wachlowac..zeszłam z toalety i szybko na kanapę ..wypiłam elektrolity , wodę i powoli, powoli dochodziłam do siebie.., a blada byłam jak trup juz o milimetr od zemdlenia...
za wszystkie uwagi i doradztwo co to mogło byc będę wdzięczna..
komus umiem pomóc, ale sobie nie 😞((

moze za szybko z lozka wstalas... 🤨mowia ze wtedy cisnienie za szybko uderza... 🤨ja raz tak mialam,tylko ze ja wstalam zeszlam po schodach do kuchni ,zaczelam robic sniadanie...i nagle poczulam sie strasznie slabo,mialam mroczki przed oczami i bylo mi nie dobrze...usiadlam na podlodze i wstalam jak poczulam sie lepiej...tez nie wiem co to bylo... 🤨

• Mamusia
Ja 3lipca mam usg...i tez mam nadzieje ze poznam plec...a 4lipca urodziny wiec licze na moj wymarzony prezent...coreczke 🙂 🙂 🙂ale jak bedzie syn to bede musiala zaakceptowac...oby zdrowe bylo 🙂ale tak bym chciala kupowac rozowe ciuszki...kapelusiki,sukieneczki...ale co ma byc to bedzie 😜

• Mamusia
Niunieczka napisał(a):
Madziu nie mam jak zbytnio dzisiaj. Mąż musiał jechac..
Dzwonił rano do dr. i dr. powiedział ponoć, że jak boli to nospe i luteine dopochwowo.Może to nerka.., a moze ucisk na nerke..nie wiem sama..

moze byc ze to macica se powieksza i uciska na jacisk nerw.. 🤨