Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Zeberka napisał(a):
hej 🙂 u mnie dobrze, tylko biodro lewe mnie boli jak diabli i w ogóle cała noga....zwłaszcza w nocy i rano... w ogóle wczoraj miałam kiepski dzień.. przeleżałam cały a wieczorem wymiotowałam. Dziś już lepiej 🙂 Malinka mi też jak się śni dzidziuś to zawsze, że synek będzie, ciekawe czy rzeczywiście się spełni 🙂 ale mi obojętna płeć naprawdę 🙂 Już nie mogę się doczekać USG 🙂 🙂 jak się dowiem czy synek czy córeczka pędzę na zakupy 😁 póki co kupiłam wszystko takie uniwersalne ale już mnie kuszą rzeczy typowo dla dziewczynek i chłopców 🙂

Mnie tez juz zakupy kusza...moj maz powiedzial ze jak sie dowiem co w brzuszku siedzi to moge cos tam kupic 😜super sa ciuszki dla chlopcow i dziewczynek w h&m 🙂 🙂 🙂

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Niunieczka napisał(a):
Malinko nie lataj tak.. 😉, Ja tez tak chodzę, a w pewnych momętach mnie zaboli brzuszek i już nie mam ochoty tak latac 😉. Dziękuję lepiej, choc czuję jakies ciepło w prawej pachwinie od czasu do czasu. Biorę urosept . Ja teraz sobie leze cały czas od 17 🙂 z małymi przerwami.

Ja wczoraj caly dzien przelezalam 🙂dzis dzienw ruchu mialam ale juz leze,wystarczy aktywnosci 🙂tylko jeszcze synkowi kapiel zrobie i potem do lozeczka i moze jakis film obejrze,jak nie zasne 😉

• Mamusia
to super niunieczka 🙂 klopoty z pecherzem i nerkami to nic miłego 🤨
jejku przez caly dzien od wczorajszeg wieczora nie mialam netu zwariowac mozna 🙃 moje uzaleznienie wychodzi 😁 😁
ja tez co chwile jakies dluzsze bluzeczki kupuje 😉jutro jade po sukienke bo widzialam w h&m na wyprzedazy i mam nadzieje ze jeszcze jest 🙂
kurcze ja podobnie do Ciebie malinka nic sie nie oszczedzam, ciagle latam, sprzatam, usiedziec w miejscu nie moge 🙂 ale czuje sie super i nic mnie nie boli, nie kuje 🙂dzidzia coraz czesciej sie w dzien rusza bo wieczorem to zawsze 🙂
jejku ja jeszcze nic dla dzidzi nie kupowalam, zadnych nawet uniwersalnych rzeczy 🤨 jakos nie moge sie doczekac płci i to mnie powstrzymuje 🙂 🙂

• Mamusia
goshe napisał(a):
to super niunieczka 🙂 klopoty z pecherzem i nerkami to nic miłego 🤨
jejku przez caly dzien od wczorajszeg wieczora nie mialam netu zwariowac mozna 🙃 moje uzaleznienie wychodzi 😁 😁
ja tez co chwile jakies dluzsze bluzeczki kupuje 😉jutro jade po sukienke bo widzialam w h&m na wyprzedazy i mam nadzieje ze jeszcze jest 🙂
kurcze ja podobnie do Ciebie malinka nic sie nie oszczedzam, ciagle latam, sprzatam, usiedziec w miejscu nie moge 🙂 ale czuje sie super i nic mnie nie boli, nie kuje 🙂dzidzia coraz czesciej sie w dzien rusza bo wieczorem to zawsze 🙂
jejku ja jeszcze nic dla dzidzi nie kupowalam, zadnych nawet uniwersalnych rzeczy 🤨 jakos nie moge sie doczekac płci i to mnie powstrzymuje 🙂 🙂

wlasnie widzialam te ubrania dla kobiet w ciazy i tez sie przymierzam do zakupow bo juz brzuszek urosl i widac ciaze 🙂ciasno we wszystkim 😉

• Mamusia
O tak H&M ma cudowne rzeczy dla dzieci uwielbiam 🙂 i ciążowe też ale u mnie zawsze przebrane rozmiary. Ja kupiłam tam czarne i szare rurki z panelem, 3 koszulki na ramiączkach i spodenki krótkie. I strasznie lubię te rzeczy i noszę ciągle 🙂 Powiem Wam, że warto szukać rzeczy z h&m na allegro mi się udało np. kupić czarne woskowane rurki nowe za 50 zł już z przesyłką.

• Mamusia
ja nie kupuje specjalnych ciazowych 🙂ta sukienka jest dla normalnych kobietek tzn nie w ciazy heheh ale wiem ze bedzie fajnie wygladac bo mierzylam ale nie moglam sie zdecydowac wczesniej 😁
jejku net mi ciagle sie wylacza dramat jakis 🤨 🤨 😞 😞
Moj Oliwierek juz spi od pol godziny zawsze o 8 go klade 😁 i mam spokój 😁 😁 😁 😁 mąż do 23 w pracy wiec sama siedze i sie relaksuje 😁

• Mamusia
ja nie kupuje specjalnych ciazowych 🙂ta sukienka jest dla normalnych kobietek tzn nie w ciazy heheh ale wiem ze bedzie fajnie wygladac bo mierzylam ale nie moglam sie zdecydowac wczesniej 😁
jejku net mi ciagle sie wylacza dramat jakis 🤨 🤨 😞 😞
Moj Oliwierek juz spi od pol godziny zawsze o 8 go klade 😁 i mam spokój 😁 😁 😁 😁 mąż do 23 w pracy wiec sama siedze i sie relaksuje 😁

• Mamusia
Zeberka napisał(a):
O tak H&M ma cudowne rzeczy dla dzieci uwielbiam 🙂 i ciążowe też ale u mnie zawsze przebrane rozmiary. Ja kupiłam tam czarne i szare rurki z panelem, 3 koszulki na ramiączkach i spodenki krótkie. I strasznie lubię te rzeczy i noszę ciągle 🙂 Powiem Wam, że warto szukać rzeczy z h&m na allegro mi się udało np. kupić czarne woskowane rurki nowe za 50 zł już z przesyłką.

ja tez mierzylam te rurki ale wygladalam w nich jak "idz stąd i nie wracaj" heheheh a ciuszki dla dzieci sa swietne poprostu, ja jeszcze bede zamawiac ze strony next'a zwww.nextdirect.com maja darmową wysyłkę 😁

• Mamusia
wyprzedaże się zaczynają więc jak ktoś zna już płeć może poszaleć 😉 ostatnio w Smyku było -50% i w Zarze też są przeceny dziecięcych ubranek 🙂 ja obkupiłam siebie na wyprzedaży więc jak nie wrócę do swojego rozmiaru to .... 😁

• Mamusia
U nas początek 🙂 załapałam się na pierwszy dzień wyprzedaży w Zarze ale powiem Ci, że tłumy były straszne.... kolejki do przymierzalni jeszcze gorsze.. Ja w ogóle nie znoszę wyprzedaży, jedynie Zare odwiedzam bo można znaleźć coś fajnego w dobrej cenie. Nie znoszę sklepów gdzie trzeba grzebać i gdzie dziewczyny wyrywają sobie rzeczy w rąk 😜 😜 😜

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂
Kiedyś niektóre z Was wspominały, że macie listę rzeczy niezbędnych tuż po porodzie.... To raczej pytanie do Mam, które już mają pociechę 🙂 Jeśli możecie, to wrzućcie tu proszę ściągawkę, zapewne niektóre z nas, z nich skorzystają. Dzięki 🙂

• Mamusia
u mnie nie ma zary ale jak mieszkalam we Wrocławiu to czesto ją odwiedzałam 🙂 ogolnie to zawsze kupuje w h&m jakos tam wydaja mi sie najfajniejsze ciuchy szczególnie dla dziecka,
ja wyprzedaze lubie ale dosc rzadko cos znajduje bo albo nie ma rozmiaru albo nic ciekawego już 😁
ja mam taka liste zaraz wkleje jak znowu internet mi sie nie wylaczy
🤢

• Mamusia
Goshe h&m też lubie 🙂 nawet wypatrzyłam sobie kurteczkę tam na wyprzedaży ale 36 była za duża 😞 a to ostatnia sztuka...
Niunieczka w Zarze kupiłam sobie sukienkę taką i na teraz ( bo brzuszek się fajnie mieści) i na potem 🙂 sweterek z krótkim rękawkiem i spodnie 🙂

• Mamusia
1. DO SNU dla dzidziusia 🙂

łóżeczko + materacyk
2 komplety pościeli z ochraniaczem
2 prześcieradła
kołderka + podusia (na później)
gruby kocyk duży i mały
cienki kocyk
rożek
karuzelka do łóżeczka
WÓZEK
fotelik samochodowy
fotelik-bujaczek
elektryczna niania

2. HIGIENA

pieluszki Pampers New Born (1 - 5 opakowan, 2 - 2 opanowania)
pieluszki tetrowe białe 10 sztuk
pieluszki tetrowe kolorowe 5 sztuk
pieluszki flanelowe 5 sztuk
krem przeciw oparzeniom HiPP
żel do kąpieli HiPP
oliwka HiPP
puder HiPP
krem na niepogodę HiPP
wilgotne chusteczki HiPP - podobno najlepsze 🙂 4 op.
wanienka + stojak
2 ręczniki z kapturkiem
termometr do kąpieli
gaziki jałowe 10 opakowań
sól fizjologiczna
nożyczki
szczoteczka
szczotka do butelek
aspirator do noska frida i katarek
woda morska
latkator - Lovi z pompka
2 butelki duże firmy MAM
2 butelki małe firmy MAM
2 smoczki MAM i NUK
espumisan dla dzieci i SAB SIMPLEX
koper włoski
poduszka rogal do karmienia
przewijak na łóżeczko + 2 pokrowce na przewijak

3. UBRANKA

body z długim rękawem (56 - 6 szt, 62 - 4 szt)
body z krótkim rękawem (56 - 5 szt)
pajacyki welurowe (56 - 7 szt, 62 - 3 szt)
spodenki bawełniane (56 - 3 szt)
spodenki welurowe (56 - 3 szt)
bluzy lub sweterki (56 - 6 szt)
czapeczki cienkie (2 szt)
czapeczki grube (3 szt)
skarpetki (6 szt)
rękawiczki niedrapki (4 szt)
kombinezon (62)
śpiworek do wózka

4. DLA MAMY 🙂

szlafrok
3 biustonosze do karmienia
8 szt majtek jednorazowych
podkłady poporodowe 3 opakowania
wkładki laktacyjne
2 koszule nocne
herbatka dla mam karmiących
maść na brodawki Bepanthen, Babydream fur mama- brustwarzen salbe (rosmanowski)

DLA MAMY DO SZPITALA napisze jutro bo gdzies notesik zapodzialam a tam mialam napisane 🙂 ale to co nalezy zabrac do szpitala zależy gdzie bedziecie rodzic. Ja np. tutaj niczego nie potrzebuje oi wszystko dają, nawet szczoteczke do zebow 🙂 🙂 )

• Mamusia
5.25 😞, a ja nie spie od 2.30 😞(((mniej więcej.
Mam dość strzeliłabym sobie w łepetynę. Kazdej nocy zasypiam po czym budzę się na siku i dopiero zasypiam nad ranem, a dzisiaj to w ogole nie mogę, ponieważ męczy mnie katar JAK ZWYKLE!!!!!!!!!!
WIECZNIE ZASMARKANA!! MAM DOSC DZIEWCZYNY SERIO JUŻ NIE MAM SIŁY. 😞(((((((((((((((((

• Mamusia
Niunieczka napisał(a):
5.25 😞, a ja nie spie od 2.30 😞(((mniej więcej.
Mam dość strzeliłabym sobie w łepetynę. Kazdej nocy zasypiam po czym budzę się na siku i dopiero zasypiam nad ranem, a dzisiaj to w ogole nie mogę, ponieważ męczy mnie katar JAK ZWYKLE!!!!!!!!!!
WIECZNIE ZASMARKANA!! MAM DOSC DZIEWCZYNY SERIO JUŻ NIE MAM SIŁY. 😞(((((((((((((((((

wiem co czujesz 😞ja poszlam wczoraj spac po 21 godzinie...przebudzilam sie o12 wnocy jak moj z pracy wrocil...i tak nie spalam chyba do 3 nad ranem...a dzis synek mi pobudke o 7 rano strzelil... 😠a poza tym dzis mam jakis nerwowy dzien...moj maz mnie wkurzyl,moj syn tez...do przedszkola nie poszedl bo zrobil afere ze go brzuch boli i juz mamy wychodzic a ten kupe wola...nosz cholera...siedzial i siedzial az w koncu dalam sobie luz i go nie zaprowadzilam a kupy oczywiscie nie zrobil... 😠polozyl sie do lozka i zasnal...chyba go jakas choroba bierze bo marudny i katar ma...oj nie lubie tego...znowu nocki beda nie przespane... 😞ale coz trzeba sie do tego pomalutku przyzwyczajac bo jak dzidzia przyjdzie to pierwsze miesiace beda ciezkie... 😞 🤨ale i tak juz sie nie moge doczekac jak ja zobacze 😉

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂
bylam dzisiaj u dentysty, dramatu wielkiego nie ma ale szału tez nie 😁 😁 dwie 8 mam do wyrwania bo urosły jakos bokiem i bedzie je usuwać i kilka ubytków ehh i w dodatku wizyty mam co tydzien 😲
ogolnie zaczelo mnie bolec gardlo ale mam nadzieje ze szybko przejdzie i chyba mam zapalenie spojówek - zajebiście poprostu, kupilam specjalna masc i mam nadzieje ze pomoże bo jak nie to jeszcze do okulisty bede musiala latac :/
a co u Was brzuszki 🙂 🙂

• Mamusia
goshe - no to ładny pakiecik dolegliwości Ci się zebrał 😉 Ja coś czuję, że mi też 8 bokiem się przebijają, ale nie mam tyle odwagi co Ty i dentystę omijam szerokim łukiem. Może jak urodzę to się wybiorę ale nie objecuję hehe. Trzymam kciuki za Ciebie 🙂

Moja maleńka kopie jak szalona, momentami aż boli, co to będzie jak urośnie 😲 ale i tak to uwielbiam 😆
Ogólnie to jestem na wychowawczym ale dziś idę sobie dorobić. Pomagam teściom w firmie i chodzę na wesela robić zdjęcia. Trzymajcie za mnie kciuki, żebym wytrzymała bo dłuuuga noc przede mną.
Pozdrawiam i udanego, słonecznego weekendu życzę 😘

• Mamusia
Natalia dasz rade 🙂 w niedziele bedziesz odsypiac jak synek da 😁 😁
uff u mnie dobrze gardlo nie boli juz naszczescie 🙂 i ta maść pomogła wiec to chyba zapalenie spojówek nie było 🙂
Moj mąż ma urlop od poniedzialku 2 tygodnie 😁 dokonczymy remont sypialni w koncu. Do Polski mielismy pojechac ale nie jedziemy, odpuszczamy sobie wakacje w tym roku 😉