Skocz do zawartości

listopadóweczki 2013 | Forum o ciąży

existence

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Potem zostają dziadkowie jak ktoś ma "pod ręką" 😉 my po ślubie jesteśmy 3 lata 🙂 a razem 5 lat. Ale tak jak sobie obiecaliśmy najpierw się sobą nacieszymy, wyszalejemy we dwoje a potem dziecko 🙂 oczywiście jakieś tam pytania otoczenia były przez ten czas "co z dzieckiem? " ale ja uznawałam to zawsze za brak kultury ze strony tych osób bo to nie ich sprawa i zawsze sobie tak myślałam w duchu, ze to takie niepoważne bo co wtedy jakby ktoś się starał a nie mógł? ludzie są śmieszni.

• Mamusia
Zeberka masz racje , u nas było podobnie przez pierwszy rok po ślubie ,a po roku przez nacisk otoczenia stwierdziliśmy że może faktycznie nie ma na co już czekać po 1,5 roku od ślubu zaszłam w ciążę , ale wiedzieli o tym tylko najbliżsi ,ale niestety w 13/ 14 tygodniu ciąży poroniłam ,a potem te pytania, kiedy wreszcie będzie dziecko strasznie mnie raniły 🤨
kompletny brak wyczucia ze strony tych osób 😠

• Mamusia
U mnie tez ładna pogoda od rana robi się pranie, nawet tesciowa ściągła mi firanki 🙂 Ja dopiero 2 lata po ślubie, ale jesteśmy ze sobą już 6 lat 🙂 Coś te porzątki strasznie mozolnie mi ida co chwilka przerwa 😞 Ciąży mi juz ten brzuszek, wiec mały wychodz 😁

• Mamusia
Malwa mi tez strasznie przykro ale rozumiem twoje odczucia bo ja w sierpniu w tamtym roku tez poroniłam w 8 tyg.i dla mnie też było to straszne przeżycie
i powiem wam dziewczyny że macie racje ludzie to gdzieś nie myślą sadzą że jedli jest ślub to od razu musi być tez dziecko i czasami te nie wygodne pytania a kiedy ....

• Mamusia
a mnie jakies 3h temu taki bol zlapal w prawym dolnym boku brzucha ze ani chodzic nie moglam, ani stac, ani lezec nic doslownie okropnosc, w koncu na kibelek poszlam i przeszlo, cos z jelitami to bylo chyba ale po prawej stronie???dziwne 🤔
teraz moj synek odkurza mieszkanie heh ale sie cieszy przy tym 😁

• Mamusia
hihi dziewczyny ja wykrakałam mówiłam Kasi że do niedzieli urodzi 🙂
ale super nasze pierwsze dzieciątko na forum 😜
oczywiście gratulacje dla dumnej mamy 😘
a ja mam na 19listopada według miesiączki
a według USG 10/11listopada ale a tak naprawdę wszystko wyjdzie w praniu