Skocz do zawartości

Przyszłe Mamy z Łodzi | Forum o ciąży

olamat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 820
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja już po wizycie...
Z Amelką wszystko dobrze, nadrobiła i waży 1700 gr 🙂 Bardzo się cieszę! Mimo częstych twardnień szyjka 3ma.
To tyle dobrego... mi za to skacze ciśnienie i tętno mam wysokie! Jutro musze iść do lekarza pierwszego kontaktu i prosić o skierowanie na ekg i badanie hormonu tarczycy. Do tego woda mi się zatrzymał i jestem na diecie bez soli 😞

• Mamusia
Esia ślicznie przytyła malutka jeszcze tak z kg i może pojawiac się na świecie 🙂
Mnie to wszystko męczy, malowanie przed lusterm, zmycie dwóch talerzy to prawie maraton!
Mała dziś w nocy tak mocno mnie kopala, że obudziła mnie o 3 nad ranem i nie mogłam spac. Mam, aż siniaka na brzuchu!!!
Ciekawe ile ten mój trzpiotek waży?

• Mamusia
Esia, zobaczymy co z tej Fasolki wyrośnie 🙂

Ja to nie podam Ci swojego pulsu, bo u mnie zmienia się w zalezności od leków, które wezmę.

Czy wy też tak czujecie, że to wszysko zaraz się skończy i maluchy pojawią się na świecie? Ja to mam wrażenie, że mój poród to będzie lada dzień i wtedy wszystko się zmieni i nic nie będzie tak samo 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂

Ojej Esia to niedobrze z tym cisnieniem i pulsem... jak leżałam w szpitalu to dziewczyna miała nadciśnienie i przez to leżała w szpitalu ponad tydzień poczym urodziła ponad dwa tygodnie przed terminem...:/

Olamat 🙂 nic tylko robić zdjęcia tych siniaków i pokazać póżniej córci, gdyby była niegrzeczna przez co musiałaś przechodzić 🙂

Ależ te Wasze córcie są ruchliwe 🙂 moja to spokojniutka jest... ostatnio nawet rzadko kopie, tylko czuję jak się przekręca i czasami wypchnie jakąs część ciała 🙂

U mnie wizyta przebiegła ok 🙂 szyjka się nie polepszyła(na co moja gin miała nadzieje) ale też nie pogorszyła, więc jest dobrze... Dostałam całe pól h wychodnego dziennie 🙂

A mi się tak dłuży... mam wrażenie, że jeszcze tak dłuuuuugo do marca...

• Mamusia
Witam mamuśki!

Olamat też jestem śpiąca cały czas...
Mój puls nadal wysoki, dziś byłam na badaniach- jutro wyniki.

Moja malutka coś ostatnio mniej kopie i czuję ją najbardziej w dole brzucha, ciekawe czy nie fiknęła i jest główką do góry.

A co tam u Was?

• Mamusia
Witaj Silvusia 🙂

Też masz wysoki puls... Jak miałam 120 to ginka się zaniepokoiła. Ale pewnie to po tym fenoterolu i do tego serce ciężarnej musi więcej krwi pompować.

No właśnie Kruszyna nie melduje się nam...

Dostałyście karty ruchów? Ja nie...

• Mamusia
1 lutego idę na wizyte może wtedy dostanę karte ruchów, bo na razie nie mam i tylko czasami sobie liczę.
Ja kopniaki czuję, ale o wiele bardziej czuję jak się przekręca i wierci, aż cały brzuch mi soe rusza 🙂
Esia masz rację z tym pulsem. Przecież jesteśmy już na końcówce i wszystkie narządy wewnetrzne przesuwają się do góry przez rosnącą macicę. Serce też dlatego gorzej nam się oddycha i tętno szaleje.
Ide znowu się położyc, dzisiaj jestem nie do życia 🙂