Skocz do zawartości

Przyszłe Mamy z Łodzi | Forum o ciąży

olamat

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Esia wszystko ok 🙂 Tzn. skrocila mi sie szyjka ale jeszcze jest w normie 🙂 Martwie sie tylko bo Zuza rozwinieta jest na 24 tc 😞 Basiowa mowi, zeby sie nie martwic, ze czasami tak bywa, ze np w przyszlym tygodniu moze podgonic, ale tak mi jakos z tym dziwnie.
700g wazy 😉

• Odpowiedzi 820
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nie stresuj sie!!! Jeszcze gorzej bedzie bo brzusio twardnieje przy stresie. Na pewno bedzie wszystko dobrze 🙂 Mysl tylko o tym, ze zobaczysz Amelke 🙂 Wczoraj sobie wzielam plytke z filmikiem z usg 🙂 i teraz sobie moge Zuze ogladac kiedy mi sie zachce 🙂
Trzymam za Ciebie kciuki, zeby wszystko bylo dobrze z Toba i Amelka!!! 😉

• Mamusia
🙂 To super, że masz filmik z Zuzią (nic jej chyba między nóżkami nie wyrosło), i że z szyjką nie jest żle 😆 A ile ma mm? Jakie miałaś usg, 3d? Ile się płaci za płytkę u Basiowej? Może też dziś o nią poproszę... :P
Moja Amelka też na ostatnim usg była o tydzień mniejsza, ale niby jak jest 2 tygodnie różnicy to może być coś nie tak. Także tym to się nie przejmuj 🙂

• Mamusia
Witam z rańca 🙂
U nas wszystko ok 😆 , Amelka rośnie- ma 700g. Chociaż też jak Twoja Zuzia jest mniejsza o pare dni, ale nie mam sie tym przejmować. Zdaniem pani doktor nie każde dziecko musi mieć 4 kg po urodzeniu. Mam filmik z moja małą, mieliśmy ubaw bo Niunia cały czas buzią ruszała jakby rozmawiała, a na koniec zaczęła ziewać :laugh:
I z szyjka też nie jest tragicznie, skróciła się o 2 mm, ale mieści się w normie. 🙂

• Mamusia
Witam Was cieplutko w ten ponury dzień 🙂
Takie chodzenie po sklepach z rzeczami dla maluchów jest cudowne,tak optymistycznie nastrajające.
Jest jeszcze sklep z niskimi cenami na ul. Brukowej 16, wczoraj sie o nim dowiedziałam i mam zamiar się wybrac po niedzieli.
Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Ja tez uwielbiam lazic po takich sklepach 🙂 nawet jak jestesmy w jakims hipermarkecie po jedzonko to zawsze musze sobie poogladac co jest dla maluszkow 🙂
Olamat ja tez slyszalam o tym sklepie na Brukowej ale slyszalam tez, ze nic ciekawego tam nie ma, chociaz warto pojechac i sie samemu przekonac 🙂 ja jeszcze tam nie bylam...
Esia narazie zalatwiamy sprawy z kupnem tego mieszkanka i dopoki nie dostaniemy ostatniego papierka z potwierdzeniem, ze juz jest nasze to mieszkanko to nie chcemy nic tutaj ruszac, za duzo razy sie przejechalam.
Ja tez myslalam, ze troszke z mezulkiem dzisiaj po sklepach polaze, moze jakies prezenty by sie juz kupilo... (ostatnio to moja jedyna rozrywka 🙂) ale niestety wybral wyjazd na walke 😞 wiec bede sama 😞 chyba sie do matuli przejade...

• Mamusia
Ajj dziękujemy silvusia :*
Jakiś leniwy ten dzisiejszy dzień... Ale już się cieszę na wieczorek, bo ubieramy choineczke 😉
Kurcze mimo brania tego fenoterolu to i tak mi brzuszek twardnieje na kilka sekund ;( Też tak masz?
Mam wizytę 22 i mam nadzieje, że doktórka nie bedzie miała nic przeciwko mojej dłuższej podróży. Całą naszą rodzinkę mamy daleko i wybieramy się do niej na święta, ale przez ten mój twardy brzuch to się troszkę boję 😞