Skocz do zawartości

Przyszłe Mamy z Łodzi | Forum o ciąży

olamat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 820
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No dziewczynki bez żadnych wygłupów trzymać do końca 🙂

Dzwoniłam wczoraj do matki polki w sprawie szkoly rodzenia bo jest nieodplatnie a np w rytgierze kosztuje okolo 200zl mniejsza o to. Dzwonie tam i mówie ze chcialabym sie zapisac bo nie wiadomo jak tam z tymi terminami a ona od razu sie mnie pyta jaki lekarz??? 😮 Jak jej powiedziałam że nie mam jeszcze ale docelowo moze bym chciala u nich rodzic i ze dopiero wybieram sie do przychodni to ona mowi zebym dopiero pod koniec kwietnia zadzwonila...

Tak sobie mysle ze najpierw znajde lekarza z matki polki a potem wypytam co i jak i za jakis miesiac zadzwonie i zapytam jeszcze raz. Wydaje mi sie ze pod koniec kwietnia jak zadzwonie to czy nie bedzie za pozno jak termin mam na 7 czerwca????

Powiedzcie od czego zalezy napinanie sie brzuszka od czego to?

• Mamusia
Ja to czuję taki ucisk, serce mi mocniej bije, macica się stawia i jest twarda jak kamień. Tzyma kilka sekund i puszcza. Lepiej Kruszynko żebyś tego nie doświadczyła...
Co do szkoły rodzenia to Olamat chodzisz? Ja nie, bo od początku mam raczej przewidywane cc.

• Mamusia
Esia nie chodze do szkoły. Tak jakos wyszło, najpierw leżałam w szpitalu, potem w domu, nigdzie daleko od łóżka chodzic nie mogłam. Wstawac tylko do wc i tak jakos zeszło. W rezultacie sie nie zapisałam. Oglądam sobie internetowo, zawsze cos. Tłumaczę sobie, że nasze mamy nie chodzily i jakos dały radę więc chyba ja też dam 🙂

Właśnie czemu masz przewidziane cc?

• Mamusia
Olamat jeszcze nie... poczekajmy do marca!
Ja muszę ciuszki na wyjscie małej ze szpitala kupić, jakiś cały komplecik wyprawki i chyba pajacyk by sie przydał na to. Bo w samym rożku to raczej zimno będzie, chociaż kocyk jeszcze na to... Sama nie wiem... 🤨
A i sobie jeszcze 1 koszule i 2 biustonosze do karmienia.

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Ja już w domciu 🙂 króciutko byłam ale nie było wcale żle, na fajne dziewczyny trafiłam 🙂
Okazało się, że moja szyjka ma już tylko 1cm 😞 Założyli mi ten krążek ale i tak musze lezeć bo cały czas mam skurcze... Dostawałam zastrzyki na podtrzymanie ciaży:/
Esia współczuje, że masz takie problemy, chociaż niektórzy od razu wolą cc, także to jakieś pocieszenie... no i jesteś na nie nastawiona od samego początku to też inaczej (próbuje Cię pocieszyć ale nie wiem jak mi to wychodzi... 🙂)
Olamat jak nie 8 tyg to wstrzymaj się jeszcze chociaż te 4tyg zawsze bezpieczniej 🙂
Kruszyna dobrze, że dmuchasz na zimne... (jeśli chodzi o to twardnienie brzuszka) Ja się w ogóle do tej pory nie przejmowałąm i mi wyszło... Musisz się oszczędzać. Ciąża w tych czasach to chyba jednak jest trochę jak choroba... 🙂
Ja mam narazie tylko wózek i ciuszki po mojej mamy chłopcach ale trzeba jej jeszcze wyprać i poprasować, no i trzeba troche typowo różowych dokupić... 🙂 a poza tym to nic nie mam...:/ rzadnych kosmetyków itp.

• Mamusia
Witaj Silvusia!
Dobrze, że już w domciu 🙂 To jednak masz krążek, nie szew? Jeju to szybko Ci się skróciła do 1 cm. Teraz dużo leż i wszystko będzie ok! Ja jak byłam ostatnio to dostałam zastrzyki na rozwój płucek Amelki w razie wcześniejszego porodu, po tym sobie uświadomiłam powagę sytuacji...
Kurde tu w Łodzi chyba jakieś powietrze jest niedobre, bo każda z nas ma te skurcze! 😠
Co do cc to narazie się go nie obawiam, póki co to martwię się żeby donosić chociaż do 36 tc.

• Mamusia
Cześc Silvusia 🙂
Teraz nie rób nic innego, tylko leż!!, nie przemęczaj się!!
Kosmetyki zrób listę, mężuś kupi, a resztę dokupisz sobie jak będzie po wszystkim i będziesz mogła się wynurzyc z domu 🙂

Masz rację, kiedyś czytałam jakieś badania nt. "Zagrożonch ciąż" i wyszło, że statystycznie w Łodzi co druga jest zagrożona i może nie byc donoszona. Wszytskiemu winne jest zanieczyszczone powietrze i stres.

Trzymaj się cieplutko 🙂

• Mamusia
Hej mamuśki!

A mnie obudziła dziś moja Niunia! Tak się wierciła, że nie było mowy o spaniu. A wszystko przez tatusia, który jak wychodzi do pracki musi wycałować brzusio przez co jeszcze bardziej mała drażni 😉
Wasze maluszki też mają tak często czkawki? Moja ma z 2-3 razy w ciągu dnia i w nocy też czasami czuję.
Miłego dzionka 🙂

• Mamusia
Esia moja nie ba taak często czkawki, może kilka razy się zdażyła. Natomiast notorycznie budzi mnie swoimi kopniakami codziennie ok 4-5 nad ranem i nie mam mowy o spaniu. I jak tak zacznie to kończy o 1 w nocy. Śmieję się czasami, że ona wogóle nie śpi 🙂

Silvusia nie znalazłam fotografa, niestety. Jak szukałam w intyernecie i dzwonilam do nich to ceny mnie powaliły na kolana. Oni traktuja to jako sesję zdjęciową, nie jako pojedyncze zdjęcia. Ja chciałam sobie zrobic tylko 2 sama z brzusiem i z mężem, ale dla nich to już sesja i wołają od 300-500 zł!!!

• Mamusia
Komoda i łóżeczko zrobione, mężu dziś ma przywieść, zostanie malowanie tylko.

Przyszła mi pościel do łóżeczka, ręczniczki, kosmetyki, rożek, i inne akcesoria dla Amelki. Czekam tylko na materacyk.

Fajna taka sesja dziewczynki, myśle, że się pochwalicie zdjęciami 🙂