Skocz do zawartości

Marcóweczki 2014 :] | Forum dla mam

czarnyloczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Mamusie. jakoś ostatnio przycichłam..;/ ale to ze względu na złe samopoczucie. Nasza Córcia rozrabia a ja się zaczęłam źle czuć, tzn. czuje się jak na początku ciąży czyli mdłości i ogólna słabość organizmu.. ale mam nadzieje ze to chwilowe.

Moja siostra już zaczyna planować mój Baby Shower 🙂 a Wy organizujecie sobie taką imprezę?

• Odpowiedzi 350
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczyny ciesze się ze u was wszystko ok 🙂 moja malutka też zaczęła mnie kopać bardzo nisko i tak troche jest to nie komfortowe.. Coraz bliżej do tego naszego wyczekiwanego marca, czas tak szybko leci, dopiero teraz zaczynam się bać porodu. Z pierwszą córką miałam cesarke a teraz chyba bede rodzić naturalnie, jestem przerażona... 😞

• Mamusia
Witam
mnie też Franek kopał przez chwilę nisko ale lekarz po badaniu powiedział że wszystko jest dobrze i to tylko takie moje odczucia
co do porodu to też zaczynam o nim myśleć ale w przeciwieństwie do Magdaleny ja bardzo boję się że z jakiś przyczyn będę musiała mieć cesarkę
nie mogę wyobrazić sobie tego rozciętego brzucha niemożności poruszania się po zabiegu brrr
ja rodziłam naturalnie - ból umiarkowany a 2 godziny po porodzie sama przeszłam na oddział poporodowy wykąpałam się i mogłam zajmować się sama dzieckiem

• Mamusia
Angela a z jaklej przyczyny bedziesz mieć cesarke? Ja swoją wspominam bardzo dobrze, zero bólu, jedynie zastrzyk w kręgosłup troche bolesny ale to trwa chwilkę. Leżałam tylko jakieś 7 godz po zabiegu, gdy wróciłam do domu nic mnie nie bolało , mogłam wszystko robić a blizna stała się nie widoczna.. Bardzo bym chciała mieć drugą cesarke, porodem naturalnym jestem przerażona, może za dużo czytam i słucham innych rodzących... Nie ma reguły, jedne znoszą poród dobrze inne zaś się męczą wiele godz w bólach, tak samo z cesarką, zależy od organizmu:-)

• Mamusia
Witaj Alicja! Wiesz już kogo nosisz w brzuszku?

Ja też wolałabym rodzić naturalnie i jak na razie taki jest plan 🙂
A tak w ogóle to dziś rano przez cesarkę przyszła na świat córeczka mojej bliskiej koleżanki!

Dziś miałam zabiegany dzień. Wizyta u gina, diabetolog i zakupy prezentowe.

Jutro Mikołajki i Kalinka będzie miala wizytę świętego Mikołaja w żłobku 🙂 ciekawe jak dzieciaczki będą się zachowywały.

Dobrej nocy Mamuśki!

• Mamusia
Tak, wiem, urodzi się nam dziewczynka 🙂
Naturalny poród mnie przeraża, szczerze to chyba wolała bym cesarkę...
mam pytanie, czy w 6 miesiącu macie spore brzuszki? bo ja niewiele przybrałam, i wszyscy mówią że bardziej przypomina 4 niż 6 miesiąc 🙂

• Mamusia
Strach przed porodem jest jak najbardziej naturalny- przecież kompletnie nie wiemy czego mamy się spodziewać, jak silny jest ten ból no i w ogóle martwimy się po czym poznamy, że poród się zaczął.
Sama miałam mnóstwo pytań, obaw i wątpliwości przed urodzeniem Kalinki. Co więcej teraz też je mam!
Resztę dopiszę później bo córeczka wstała 🙂

• Mamusia
moją Anastazję też dziś w żłobku odwiedzi Mikołaj mam nadzieje że dzieci nie będą się bały
mała była pełna radości rano gdy Mikołaj zostawił jej pod poduszką piłkę za 4zł na którą uparła się i mówiła o niej od miesiąca i do tego mikrofon z funkcją nagrywania który wymyśliła mama 🙂

• Mamusia
Dziewczyny ale u nas śnieżyca! Pada non stop od 11-tej! Pięknie to wygląda ale tylko jak się siedzi w domku z kubkiem herbaty w rękach 🙂

Kalinka była bardzo dzielna i nawet siedziała na kolanach u Mikołaja 🙂 Jestem z niej mega dumna!

Moje cukry jak na razie wyglądają bardzo dobrze więc jest się z czego cieszyć 🙂

W poniedziałek idę na Wigilię pracową. Wczoraj kupiłam super kieckę więc nie mogę się już doczekać.

Przybrałam 6 kilo a wszystko poszlo mi w brzuszek 🙂

Pozdrawiam ciepło!

• Mamusia
Dziewczyny ale u nas śnieżyca! Pada non stop od 11-tej! Pięknie to wygląda ale tylko jak się siedzi w domku z kubkiem herbaty w rękach 🙂

Kalinka była bardzo dzielna i nawet siedziała na kolanach u Mikołaja 🙂 Jestem z niej mega dumna!

Moje cukry jak na razie wyglądają bardzo dobrze więc jest się z czego cieszyć 🙂

W poniedziałek idę na Wigilię pracową. Wczoraj kupiłam super kieckę więc nie mogę się już doczekać.

Przybrałam 6 kilo a wszystko poszlo mi w brzuszek 🙂

Pozdrawiam ciepło!

• Mamusia
Witam serdecznie nowe Mamusie!!! 🙂

co do śnieżycy to u nas tez pada od rana i niesamowicie wieje...;/ dziś były takie korki na mieście, że już myślałam, że odstane szewskiej pasji za kierownica;/. ale cóż mam się nie denerwować 🙂 więc chyba muszę skończyć z samotnymi podróżami autem 🙂

• Mamusia
u mnie takze wieje i pada snieg choc z małymi przerwami. Ja od poczatku przytyłam juz chyba z 7 kg i czuje sie jak małe słoniatko kregosłup boli wiec leze w ciagu dnia Jestem od na L4 bo moja praca nie pozwala na to by pracowac w ciazy. Nudze sie strasznie ale co zrobic jeszce troche i na nude napewno nie bede narzekać 🙂