Skocz do zawartości

Mamuśki PAŹDZIERNIKOWE wpisujcie się :) | Forum o ciąży

beti22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczyny, to i ja dołączam 🙂
Tydzień temu zrobiłam pierwszy test i wyszedł pozytywny 🙂 Potem powtarzałam jeszcze 3 razy i bez zmian 2 krechy. Okres miałam dostać wczoraj i na szczęście nie dostałam. Z kalkulatora internetowego wychodzi, że termin miałabym na 18 października.

• Mamusia
Anulka81 napisał(a):
Witaj beti22 🙂

Ja miałam dostać okres w zeszły czwartek, nie dostałam, w sobotę zrobiłam test i pojawiły się 2 kreski 🙂 Teraz czekam na potwierdzenie ginekologa - mam wizytę 20.02.

o Anulka a jednak jesteś już tu :* 🙂
dla innych mamusiek też 3mam kciuki za bijące serduszka i bezproblemową ciąże 🙂

• Mamusia
zuziek napisał(a):
Anulka81 napisał(a):
Witaj beti22 🙂

Ja miałam dostać okres w zeszły czwartek, nie dostałam, w sobotę zrobiłam test i pojawiły się 2 kreski 🙂 Teraz czekam na potwierdzenie ginekologa - mam wizytę 20.02.

Tak, Zuziek, już jestem 🙂

Cześć Molly 🙂 fajnie że dołączyłaś. U mnie wychodzi, że termin na 16.

• Mamusia
zuziek napisał(a):
Anulka81 napisał(a):
Witaj beti22 🙂

Zuziek a ty nie wrześniówka ?

• Mamusia
zonanagazie napisał(a):
zuziek napisał(a):
Anulka81 napisał(a):
Witaj beti22 🙂

Zuziek a ty nie wrześniówka ?

Część nie ja sierpniowka 🙂 a nawet może lipcowka mam na 1sierpnia termin. 🙂

• Mamusia
Hej kolejne mamuśki 🙂

Joasiaa, ale fajnie, że masz wizytę już za 2 dni 🙂 ja jeszcze tydzień.

Zonanagazie, podejrzałam, że masz termin 26.09 🙂 no nigdy nic nie wiadomo, dzidzia posiedzi kilka dni dłużej i już październikową mamusią możesz być.

• Mamusia
Mamusie, a w ogóle jak czujecie się?

U mnie senność, trochę zmęczenie, na szczęście nie mam mdłości, pobolewania i kłucia w brzuchu standardowo, a poza tym mam większy apetyt, jazdę na słodkie, nie odrzuca mnie kawa, odwrotnie niż do poprzedniej ciąży, gdzie miałam mniejszy apetyt, odrzucało mnie od słodkiego i miałam ochotę tylko na słone i kwaśne.

• Mamusia
Anulka81 u mnie też większy apetyt, coś nowego. W pierwszej ciąży nie mialam apetytu na początku i miałam poranne mdłości. A teraz jem i jem, a mdli mnie wieczorami 😉
Może tym razem będzie Synuś 😉
Dziś odebrałam wyniki bety, którą wczoraj robiłam... wynik 3424,00 więc 5 tc.

• Mamusia
Anulka81 napisał(a):
Hej kolejne mamuśki 🙂

Zonanagazie, podejrzałam, że masz termin 26.09 🙂 no nigdy nic nie wiadomo, dzidzia posiedzi kilka dni dłużej i już październikową mamusią możesz być.

Z moim terminem to tak nie do końca, nie wiem na ile można ufać USG hehe. Mati przenosiłam 8 dni.
U mnie mdłości i wymioty, mordęga.

• Mamusia
A ja nadal nie wiem czy zaliczam się do pąździernika 😜 strasznie słabo się czuję, jestem zmęczona i ciągle niewyspana, w poniedziałek miałam mieć okres a do dzisiaj nic tylko plamienia i mocno boli mnie brzuch - zrobiłam dwa testy i nic - za chwilę zrobię następny - nie wiem dlaczego mam tak dziwnie z tym okresem bo nigdy tak nie miałam... a do tego jeszcze bolą mnie piersi już od tygodnia gdzie zawsze przed okresem bolały mnie tylko z trzy dni 🥴
najgorsza jest ta niepewność ...

• Mamusia
ooooo i ja też tak mam z nastrojem - płaczę z byle jakiego powodu ...
a piersi nawet dotknąć nie mogę tak bolą hmmmmmm

Molly84 napisał(a):
A co do innych objawów to mam:
obolałe piersi
wdęcia;/
niewielkie bóle w podbrzuszu, ale tylko czasami
i straszne huśtawki nastrojów... zgroza dla mojego męża 😉

• Mamusia
Hej beti, a może zrób sobie badanie z krwi, wtedy będziesz szybciej wiedzieć niż z testu. Te testy czasem po prostu nie wykrywają jeszcze hormonu ciążowego. Trzymam kciuki za pozytywny wynik! 😉

ps. Mnie też strasznie piersi bolą, nawet przy delikatnym dotyku. Najlepiej byłoby spać w staniku 😉

• Mamusia
Ja tym razem nie robię bety, zrobiłam tylko 1 test i zobaczymy czy lekarz potwierdzi ciąże.

Mnie piersi aż tak nie bolą, ale mam wrażenie, że stanik ciut ciaśniejszy, a nic nie regulowałam, częściej teraz biegam siusiu nawet jak mniej wypiję, trochę brzuch wywaliło i w podbrzuszu czuję się nadęta. Huśtawki nastroju nie specjalnie, ale w zeszłym tygodniu nim okazało się, że nie dostałam okresu to miałam taki płaczliwe 2-3 dni.

Miałam wczoraj sen, że byłam na usg i gin powiedział, że będą bliźniaki, nie wiedziałam jak powiedzieć mężowi, że zamiast 1 urodzi się 2 i co...budzik zadzwonił. Przy mojej Olci na początku przyśniła mi się dziewczynka. Hhhhmmm....sen proroczy, psychika czy strach? Od razu powiem, że ciąże bliźniacze zdarzyły się u mojej rodziny raz - praprababcia (od strony mamy) i w rodzinie męża 2 razy - u jego babci i jej kuzynki, więcej już nie rodziły się bliźnięta. Nie leczyłam się hormonalnie, a tabletki antykoncepcyjne brałam o niskiej dawce hormonalnej każda.

Beti, może jak radzi Molly zrób betę albo umów się do gina, żeby sprawdzić co dzieje się i czy ok.

Molly, jak piszesz z nadzieją, że może tym razem będzie synuś, to rozumiem, że już masz córeczkę. A w jakim jest wieku?

Zonanagazie, w takim razie czas pokaże czy dzidzia będzie październikowa czy wrześniowa 🙂

Z tego co widzę, to pierworódek nie ma, tylko mamy przy drugiej nadziei? Chyba się nie mylę?

• Mamusia
Tak Anulka, nie mylisz się, mam córeczkę. W maju skończy 4 latka. Więc synuś by się przydał, ale tak naprawdę ważne żeby dziecko było zdrowe. 🙂
U nas w rodzinie są bliźnięta, ja sama mam siostrę bliźniaczkę, więc prawdopodobieństwo jest 😉
Mam dwie koleżanki, które są z bliźniąt i też urodziły bliźniaki, więc nigdy nic nie wiadomo. 😉
Nie mogę się do mojego lekarza dodzwonić, pewnie na ferie wyjechał. Zostało mi więc czekanie...
Idę na zupkę ... ogórkową mhhhh... ciągle głodna chodzę 😉

• Mamusia
Anulka81 napisał(a):
Blue napisał(a):
Anulka miło Cię widzieć 🙂 przede wszystkim GRATULUJĘ!!! 🙂 mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętasz 🙂

Cześć Blue 🙂 Oczywiście, że Ciebie pamiętam 🙂 Ponad 2,5 roku przerwy na brzuszku.

😘 U mnie też się działo przez te 2,5 roku. Nie wiem czy wiesz, ale mam już 2 córy 😎 druga panna urodziła się w maju. Wreszcie się postaraliście o rodzeństwo!

• Mamusia
zonanagazie napisał(a):
Anulka81 napisał(a):
Hej kolejne mamuśki 🙂

Z moim terminem to tak nie do końca, nie wiem na ile można ufać USG hehe. Mati przenosiłam 8 dni.
U mnie mdłości i wymioty, mordęga.

Eee tych terminów nie da się przewidzieć ja miałam termin na początek czerwca a urodziłam w maju 🙂 obojętnie gdzie będziecie to i tak maluszek sam zadecyduje, który miesiąc bardziej mu się podoba hehe 😁