Skocz do zawartości

Majówki 2015 !!! | Forum dla mam

beti22

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja mam termin na 1 maja 🙂 możliwe ze urodzę szybciej, bo pierwszy poród miałam wywoływany i nastąpił brak postępu porodu wiec po 11h męczarni miałam cesarskie cięcie. Ginekolog mowi, ze jeżeli Bobo bedzie ważyło ponad 3,5 kg to na pewno bedzie druga cesarkę a to zazwyczaj 39tc. Ja dzis zaczynam 13tc i we wtorek mam badanie przezierności karkowej 🙂
Jak urodzę 1 maja to moja Pola bedzie miała 2lata i 10miesiacy 🙂 wiec praktycznie 3lata różnicy miedzy maluchami 🙂
Pozdrawiam Brzuchatki 🙂)

• Odpowiedzi 64
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pszczelarka no to praktycznie taka sama roznica wieku jak u nas. Oo daleko juz jestes 13tc wow 😲

ja jestem mega ciekawa ktory tydzien! juz sie poddalam z liczeniem 🤔 🤔 jesli jest 9tc tak jak twierdzi moja polozna to mialabym termin na 23 maja. Jesli jednak jest tak jak pokazal mi test czyli 6tc to by byl jakos na 7-8czerwiec. Niech ten czas juz leci

• Mamusia
dzonatalie ojej to niedobrze, uwazaj na siebie. u mnie mocz ok ale lekarz wystraszyl sie ze cukier wysoki i kazal zrobic krzywa cukrowa, na szczescie z tym dobrze. ale jeszcze tsh-tarczyca cos nie pasuje mu i jeszcze raz mam badanie krwi zrobic. no i jeszcze niedawno wynalazl mi miesniaka

• Mamusia
Pszczelarka ja chcialabym rodzic naturalnie, niesttey przy pierwszym porodzie bylo jjuz blisko, ale glowka zle weszla do kanalu rodnego i po 2 godzinach parcia tetno dwu - krotnie dziecku spaalo i zdecydowai sie na cesarke;/ dlatego teraz bedzie na pewno bo za krotki odstep miedzy 1 a 2 dzieckiem;/ ale tak chcialam wiec juz nic nie zrobie 🙂

• Mamusia
Zastanawiam sie jak teraz bedzie u mnie .. Chyba juz wole miec cesarkę, tak sie ostatnio wymeczylam 😞 okropne wspomnienia! Ale co bedzie to bedzie!

Ja miałam we wtorek wizytę 🙂 wsystkie w porządku z przeziernoscia karkowa 🙂 na płeć za szybko, takze brzuszek juz powoli widać , w pierwszej ciąży miałam brzuszek dopiero w 5tym miesiącu a teraz to szybciej a i jestem chudsza 10kg mniej niz jak przed pierwsza ciąża to i dlatego szybciej widać 🙂

Pozdrawiam Kochane 🙂

• Mamusia
Hej ciężaróweczki 😉
kurcze troche mnie nie było a tu tyle się dzieje 😉
więc napisze coś o sobie.. ja mam termin na 17maj będzie to moje drugie dziecko też mam roczniaka z pazdziernika tak jak u Uli tyle że ja mam synka, no i teraz znów bedziemy rodzić w tym samym miesiącu 😉 ja tym razem cicho licze na córeczke 😜 ale wiadomo co ma byc to będzie najważniejsze oby zdrowe 🙂
co do samopoczucia to u mnie masakra też mnie ze wszystkiego mdli i najgorsze to że są u mnie wymioty przynajmniej 1-2razy dziennie z Maksymem w ciąży też tak miałam tyle że wtedy jeść nie umiałam a teraz non stop bym jadła ☺️ do tego jeszcze czasem mam duszności wrrr ale jakoś daje rade.
kolejna wizyte i usg mam w poniedziałek już się doczekać nie moge, mam nadzieje że wszystko dobrze z moim dzieciątkiem 🙂

• Mamusia
aaa i jeszcze zapomniałam napisać że ja tez po cesarce.. 8godzin leżałam żeby urodzić normalnie ale niestety tetno Maksiowi zaczeło spadać i skończyło się cesarką więc teraz też bedzie cesarka ale w sumie dobrze przynajmniej wiem co mnie czeka 😜

Miłego dzionka ciężaróweczki 😉

• Mamusia
no tak teraz wiesz co Cie czeka a nie to co pierwszy porod nie wiadomo co i jak 😜
ale ja nie wspominam pierwszego porodu zle -rodzilam Naishe w wodzie, oprocz calego wyczekiwania na rozwarcie i wejscie do basenu to szybko poszlo 😉
teraz tez chce rodzic w wodzie jesli sie da no i licze na synusia i mam takie przeczucia jakies 😁 😁

• Mamusia
Ale fajnie w wodzie ja też zawsze chciałam rodzić w wodzie tylko niestety u nas w Irlandii nie ma takiej opcji a szkoda.. ale ogólnie to też źle porodu nie wspominam bo z początku miałam gaz znieczulający a później znieczulenie zewnątrzoponowe więc bólu w ogóle nie czułam pomijając pierwsze mocniejsze bóle to była masakra :P

• Mamusia
oj dziewczyny a u mnie w malym miasteczku polskim to pomarzyc mozna o jakichkolwiek wygodach, juz nie mowiac o porodzie w wodzie. dowiedzialam sie ostatnio, ze w miescie 60 km od mojego w szpitalu w ktorym planuje miec cesarke-ze wzgledu na to ze maz bedzie mogl byc obecny. mozna rodzic w wodzie, ale to odrębna kasa;/

• Mamusia
w sumie to nie wiem jak w innych szpitalach ale w Cork gdzie ja rodziłam to od kilku lat wycofane porody w wodzie..
Ula ja się ciesze że w pl nie musze rodzić tam niestety za wszystko grubą kase trzeba płacić a tutaj wszystkie znieczulenia za darmo i w ogóle bardzo dobrze traktują rodzące.. w ogóle to słyszałam że w pl w niektórych szpitalach to się płaci nawet za osobe towarzyszącą przy porodzie to jest jakas masakra

• Mamusia
Nie mozna uogólniać i pisac, ze polskie szpitale sa zle. Znajomym urodził sie syn we wrześniu w Londynie i powiedział, ze przezyli oboje koszmar, i nigdy wiecej nie beda rodzic w Anglii tylko w Polsce.
Ja miałam cudowna opiekę. Poród sam w sobie wiadomo bol i u mnie na koniec cc ale pózniej wspominam cudownie! Przemiłe położne a Panie na noworodkach bajka / poradzimy co trzeba, pomagały przy karmieniu piersią, pokazały co i jak z maluchem robic - wspaniale wspomnienia 🙂 i to w moim małym 40tysiecznym mieście 🙂

• Mamusia
W sumie to nie mam porównania bo nigdy w pl nie rodziłam ale z tego co słysze to większość ludzi narzeka.. No ale nie o tym chciałam mówić 😜
Ja dziś po wizycie i kolejnym usg moje maleństwo się ma bardzo dobrze i wszystko w jak najlepszym porządku 😉 a wy kiedy macie wizyty i usg?

• Mamusia
Witam dziewczyny.

Jestem podwójną kwietniową mamą i mam mnóstwo ubranek do sprzedania dla dziewczynki. Zapraszam serdecznie. Wszystkie są bardzo zadbane. Cenę można negocjować.
Powodzenia przy rozwiązaniu. Bezproblemowego ciąży i porodu wam życzę.

http://olx.pl/oferta/letnia-paczka-ubranek-dla-dziewczynki-w-rozmiarze-0-6-miesiecy-CID88-ID7F1Bh.html

http://olx.pl/oferta/wielka-paczka-ubranek-w-rozmiarze-0-6-miesiecy-stan-idealny-CID88-ID7F0m5.html

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂 u nas kolejna wizyta 14 listopada w piatek. Asia u mnie podobnie tez tygodnie uciekaja, a w pierwszej dłuzyły sie dlatego ze kazdy nowy tydzien czytalam co sie dzieje z dzidizusiem, a teraz zbytnio czasu nawet nie ma 🙂 a do tego to w pierwszej chcialam zeby brzuch bylo widac jak najszybciej, a teraz jak najpozniej. jak na zlosc jak na 3 miesiac to mam brzuch jak z czwartego z ciazy z lilka 🙂