Skocz do zawartości

Mamusie czerwcowe 2015 | Forum dla mam

Sara85

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Natalia gratulacje 😘 🤪super ze bedzie siusiak widze ze los nam sprawiedliwie daje parki 🙂))
Mi tez juz od dluzszego czasu bo jakos 2,3 tyg juz ale jeszcze nie ma tego etapu ze pod prysznicem samo tryska pewnie znow blizej konca tak bede miala 😁
Bylam zrobic zdjecia do indeksu masakra niecierpie robic zdjec do dokumentow bo zawsze wychodze tragicznie 🤢
Co porabiata?

• Mamusia
Hej witamy z ranka 😉
jak tam u Was i waszych dzidzi bo u nas wczoraj wieczorem mloda tak zaczela sie chyba cala przekrecac na dole ze uhhh 🤢 a potem popukala delikatnie pare razy i poszla z mamusia spac 😜
Dziewczynki czy wy tez tak macie ze nieraz troszke popuscicie i nawet nie wiecie kiedy? Nie mowie tu o mocniejszym odruchu jak kichniecie cy kaszlniecie bo wtedy nie zawsze zacisne miesnie i sie zdarzy no trudno ale ja wczoraj tak mialam leze sobie czytam ksiazke nagle mala kopnela pare razy wywolujac u mnie chec skorzystania z toalety wchodze sciagam majtki a tam na wkladce zolta plama ☺️

• Mamusia
hej koleżanki mamuśki 🙂 ja w poniedziałek na usg mam nadzieje że zobaczę co tam za kinder niespodzianka się wierci w moim brzusiu to się z wami podzielę nowiną :P a jak się znowu zakryje to w lutym jeszcze idę na drugie usg prenatalne więc jest kolejna szansa hehhe :P
Mi jeszcze z piersi nic nie leci tylko wieczorami trochę mnie mocniej pobolewają szczególnie lewa 😞 a i ostatnio zaczęłam się budzić o 7 rano codziennie żeby coś zjeść i idę spać dalej :P też tak macie ? pozdrawiam

• Mamusia
Naomi powpdzenia na usg mam nadzieje ze dzidzius ujawni plec 😉
Ja mam tak ze codziennie jak rano wstaje o 6:30 to od razu jem sniadanie ale juz nie klade sie spac bo zbieram sie z moim synem do przedszkola 😁 a w drodze powrotnej jakies zakupy a potem sprzatanie, obiad szara monotonia zycia codziennego ale z checia bym tak zrobila jakbym miala okazje wiec korzystaj poki mozesz 🙂
Ide konczyc pizze zaniedlugo moj bedzie zjemy i zbieramy sie na zakupy spozywcze co prawda ale moze wyszarpie cos dla malutkiej 😜

• Mamusia
hej mamuski 😁

ja dzis zrobilam przeglad co mam po naishy i rozowe reczniki i kocyki i jeansy pojda dla kolezanki 😁
tak to mam sporo bodow i spiochow na 56cm wiec juz nie kupuje nic raczej i pokupuje na 0-3 😉
wlasnie zjadlysmy obiadek i ogladamy bajki, pogoda taka okropna .. wieje ze okna mi z zawiasow wyrwie i leje 🤔

mnie moj synus tez kopie chwilami jak szalony, wczoraj wrocilam z pracy polozylam sie na lozko na chwile i usadowil sie na lewej stronie i meza az wolalam i byl zdziwiony jak bardzo go \"czuc\" prawa strone mialam \"pusta\" 😁 😁

• Mamusia
hej dziewczyny
marta mi póki co się tak nie dzieje z sikaniem no i z piersi też mi nic nie leci 🤔
dzisiaj moje maleństwo w nocy mnie obudziło bo tak się wierciło w brzuchu 😁już lepiej się czuję choć czasem mi twardnieje brzuch po tych lekach chyba tak jest 🤨
a poza tym to nic nowego - właśnie szykuję kawę bo dziś upiekłam ciasto i zaraz mąż przyjedzie to sobie posiedzimy i się poobżeramy 🤪
miłego popołudnia

• Mamusia
Ksiazka... odkad mam mojego Mlodego zapomnialam co to jest.... a nie, przepraszam 😉 na wyrywki przeczytalam Jezyk Niemowlat i Jezyk Dwulatka :P
Aktualnie walczymy z zapaleniem pluc u Mikiego i z krtania u mnie. Nie wracam juz do pracy, za duzo chorob lapalam od dzieci 😞

• Mamusia
witajcie 🙂 ja całkowicie zrezygnowałam z kawy i czarnej herbaty 🙂 rozpuszczalnej nigdy nie lubiłam a Inka jakoś mi nie smakuje eh :P pije herbatki owocowe ale to też tak jedną dziennie słodzoną miodem i do tego dużo wody...aktualnie mam wodę z magnezem ale następną chcę tą z jodem 🙂 no i soki owocowe i warzywne 🙂 i mleko 🙂 a zmieniając temat czym się smarujecie żeby nie mieć rozstępów? to mój pierwszy dzidziuś i trochę się martwię 🤨 pozdrawiam

• Mamusia
Arnulka no nieraz sie nie da przy dziecku ale mysle ze jakbys sie uparla to gdzies bys sie na ta godzinke,dwie zakamuflowala z ulubiona ksiazka 😜
Naomi ja w pierwszej ciazy stosowalam perfecte mama a i tak rozstepy wylazly ale ja tez jadlam nie dla dwojga tylko za troje 😮i przytylam 30 kg wiec tez sie nie ma co dziwic skora tez ma swoje granice rozciagliwosci 😉teraz smaruje sie zwyklym balsamem do ciala bardziej po to zeby skora nie swedziala przy wzroscie objetosci 😁

• Mamusia
Cześć Wam :-)

Wczoraj zauważyłam,że zaczyna mi lecieć pierwsze mleczko :-)

co do rozstępów , ja smarowałamw pierwszej ciązy od początku sie specyfikami a i tak dziady mi wylazły,że wyglądam jak zebra..:-/

Małe się wierci ale nie jakoś szczególnie mocno..

W srode pierwsze USG a za tydzien w piatek połówkowe w 3D . nie moge sie doczekac 🙂

• Mamusia
Hej :0
o tam z rana u mnie grafik napiety wrocilam wlasnie z przedszkola zaprowadzilam i m mojego pierworodnego na bal 🙂 jest policjantem i z tego powodu jest dumny jak paw 🙂))
a ja dokoncze sniadanie i biore sie za sprzatanie obiad i ciasto bo moj maz ma dzis urodzinki 🙂 co do ciasta to am obawy bo w przeciwienstwie do mojej ukochanej mamy jestem beztalenciem deserowym 😁no ale zobaczymy co wyjdzie w razie czego Konrad kupi ciasto wracajac z pracy 😁

• Mamusia
cześć Wam
Arnulka
wracaj szybko do zdrowia - ja aż się boje bo u mnie zaś mąż chory i obym się nie zaraziła 🤨
Naomi
ja w pierwszej ciąży używałam kremu na rozstępy gerber i był ok tyle że brzuch i cycki smarowałam a tyłka nie i tam wylazły mi rozstępy... teraz używam balsamu palmers jest bardzo tłusty i czasem się cała nim wysmaruje 🤪 boję się o te rozstępy 🤨
Marta
Sto lat dla męża 🙂 ja wczoraj trochę posprzątałam a dzisiaj odpoczywam - jak narazie to czuję się dobrze ale zobaczymy co powie w poniedziałek Pani doktor...
Na razie jestem dwa tygodnie prawie bez seksu i jest cięzko 🤪 ale przez ten czas nie miełam się nadwyrężać więc hmmmm myślę że się trochę przez to wygnanie przeciążyłam hmmm
a dziś o 4 znowu mnie maleństwo obudziło i nie mogłam spać tak się wiercił 🙃
miłego dnia kochane

• Mamusia
marta29 napisał(a):
Arnulka no nieraz sie nie da przy dziecku ale mysle ze jakbys sie uparla to gdzies bys sie na ta godzinke,dwie zakamuflowala z ulubiona ksiazka 😜
Naomi ja w pierwszej ciazy stosowalam perfecte mama a i tak rozstepy wylazly ale ja tez jadlam nie dla dwojga tylko za troje 😮i przytylam 30 kg wiec tez sie nie ma co dziwic skora tez ma swoje granice rozciagliwosci 😉teraz smaruje sie zwyklym balsamem do ciala bardziej po to zeby skora nie swedziala przy wzroscie objetosci 😁

Masz racje, w wolnym czasie wybieram poprostu inne zajecia 🙂
Rozstepy to kwestia genetyki... kolezanka nie samarowala i nie miala w ogole...

• Mamusia
Hej 🙂
Co porabiata? Ja wlasnie obeszlam pol miasta w ramach aktywnosci fizycznej hehe i w sumie oddac stroj po Alusiowym balu ale mam pare skarbow 😉nie moglam sie oprzec bo wszedzie takie przeceny ciuszkow ☺️ kupilam dwie pary bodziakow na lato takie od 0-3 miesiaca i jedne dlugie cienkie i jedne takie ocieplane na pol roczku na jesnei-zime widzialam jeszcze przesliczna sukieneczke dzinsowa ale jakos narazie nie mam przekonania do takiego sztywnego materilu dla niemowlaczka
jak sadzicie czy dzins i sztruks nadaje sie dla takiego dzieciatka na lato? Ja mam obawy ze malutka bedzie miala szorstko, niemilo i ze sie zaparzy jak bedzie cieplo

• Mamusia
Marta... wstyd się przyznać ale ja od wczoraj naprogramowe kalorie pochłaniam 😁 i siedzę 😁
A sorry,przed wczoraj byłam ulepić z chlopkamai moimi bałwana , wczoraj na 30 minut do sklepu poszliśmy 😁

Wiktorka coś choroba rozklada , w piątek miał goraczke ,wczoraj w sumie nic mu ine było tylko kaszel ale w nocy go rozpalilo , dzisiaj rano spokoj ale pojawil sie katar i kaszle..
No ale już pyskuje od rana ,wiec chyba nie jest tak zle 😁

Zaraz idę obiad podgrzać..mam aż rosół 😁 Mam nadzieje,że młody zje - by się rozgrzał .
Małe wczoraj się wierciło a dzisiaj ciszaaaa...

• Mamusia
Patrycja nie przejmuj sie ja codziennie pochlaniam co mi na mysl przyjdzie 😮mam ostatnio taki apetyt ze sama sie go boje i najpierw sie nawpi 😲przam jak swinka a potem przychodzi refleksja ☺️
W piatek mam wizyte u gina i az sie boje wejsc na wage 🤨

• Mamusia
Naomi no to ogromne gratulacjeeeee 🙂 🙂chlopcy sa super 🙂 w razie pytan o siusiaka sluze porada hehehhe 😁
Ja sie zbieram pod prysznic bo za godzine przychodzi kolezanka z kolega Alka chlopcy poszaleja a mamuski poplotkuja przy kawce
Piszcie co u Was!!!
🙂)) Milego dnia dziewczynki