Skocz do zawartości

Mamusie czerwcowe 2015 | Forum dla mam

Sara85

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześc,
Naomi A czy jesteś pewna, że to jest rzeczywiście łuszczenie się? kiedy siara mi się pojawiła, to robiła chwilami takie wrażenie, jakby mi naskórek złaził. A do nawilżania i regeneracji to krem Bepanthe Mammy krem specjalny dla kobiet w ciąży (znajoma położna mi go polecała)

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej mamusie 🙂
My po weekendzie na wiosce 🙂 wczoraj bylo pieknie sloneczko,mily wietrzyk wiec wygrzewalam sie przed domem a popoludniu wybralismy sie z mezulem po wyprawke dla dzidzi i w sumie mamy juz prawie wszystko zostalo nam zamowienie lozeczka,materacyka i takie pielegnacyjne rzeczy no i dla mnie czec rzeczy do szpitala ale to w kwietniu podokupujemy 🙂
dzis sie czuje do du... pol dnia przespalam taka slaba jakas bylam 😮, od paryu dni mnie lekko"przeczyszcza" ale to chyba wynik jedzenia doslownie wszystkiego co mi pod reke podejdzie albo niepochamowany apetyt na ogorki po ktorych wypilam dwie szkalnki wody 🤢
a tak to dalej nieregularne bole jak przy okresie troche sie tym martwie tym bardziej ze odpebralam w piatek wyniki moczu i morfologii no i mi wyszly liczne bakterie w moczu i jakies mikropzlepy w morfologii 🤨
A jak u was z badaniami? W porzadku?

• Mamusia
Hello
U mnie tez tak jest - na piersiach mam takie strupki jakby one zatykaly przed mleczkiem 😜 z córka tez tak miałam
U mnie po weekendzie ok, jak narazie nic nie boli i jest dobrze -ciekawe do kiedy...
Marta super ze juz macie pokupione, ja tez wole mieć juz z głowy te nahwaznjsze rzeczy

• Mamusia
Hej 🙂
Beti ja mam takie dni ze ledwo sie tocze jak mi bol w plecy wejdzie albo maly nacisnie na jakis nerw i mi biodro blokuje wiec tez wolalalm te najwazniejsze rzeczy miec juz z glowy teraz w kwietniu po swietach dopkupie reszte i finito swiety spokoj 🙂 poza tym teraz przez miesiac przytylam 3 kg 🤢 😮 jestem przerazona dzis zmierzylam obwod brzucha na wysokosci pepka i mam 116 cm 😮 robie sie ogromna jak kula sniegowa i zaczynam miec dola ☺️ chyba poprosze meza zeby lodowke na kod pin zrobil 😠

• Mamusia
hej mamusie 😘
olencja87 to nie siara...z moich sutków nic nie wycieka...nie mam nawet tyci plamki w staniku 😞
marta29 ja też mierzyłam sobie obwód brzuszka i mam 103 cm 🙂 zresztą w biuście mam tyle samo heh będę miała czym karmić jak mi się ten pokarm do tego pojawi 🙂
a bakterie w moczu mam od samego początku i nic nie pomaga co mi pani doktor przepisuje...teraz znowu mam urosept ale szczerze mówiąc nie liczę na jakieś spektakularne efekty 😉
a jeśli chodzi o zakupy to wstrzymam się do tej przeprowadzki 🙂 zostały nam tylko wanienka i kosmetyki dla dzidziusia i dla mnie rzeczy do szpitala 🙂
muszę zaopatrzyć się w jakieś proszki żeby poprać te wszystkie ubranka.....macie jakieś sprawdzone dobre środki godne polecenia?
pozdrawiam 😘

• Mamusia
Naomi kurde nie strasz bo ja wczesniej nie mialam problemow z tymi cholernymi bakteriami i teraz sie troche boje tak smo morfologia byla super a teraz jakies mikrozlepy ehhh dzis na 15 mam wiizyte to wszystko ginkowi powiem pokaze u te wyniki i zobaczymy co mi powie 🤢
Co do proszku przy synku uzywalam lovele teraz wrocilam do tego proszku bo syn ma skore atopowa
i przy drugim synku tez mam zamiar stosowac ten proszek i nie dodaje zadnych plynow do pluknia tkanin wogole gdzies czytalam ze maluszki nie lubia zapachow detergentow a lovela wlasciwie wogoole nie ma zapachu 🙂

• Mamusia
marta ja też w miesiąc przytyłam 3 kg ale to poszło pewnie w maleństwo bo ja tych kg u mnie nie widzę, mam tylko brzuch 105 cm i strasznie boję się rozstępów 🤢 i też mam czasem doła że w nic się nie mieszczę i tak mi ciężko wszędzie bo tak się szybko męczę - nie przejmuj się wszystkie kg zgubimy po ciąży 🙃 🤪 🙃
a z apetytem to też bym jadła dosłownie wszystko - co nie zobaczę to bym jadła 🤪 ale się trochę teraz hamuję choć mi ciężko 🙃
naomi ja też lovelę używam no i ten bobini też jest ok ale to wszystko zależy od dziecka choć u mnie nikt od proszku uczulenia nie miał

• Mamusia
Hej 🙂
Arnulka ciekawy artykul 🙂
My po leakrzu okej badanko bylo tylko "dowcipne" 😁 mam sie nie przejmowac tymi bakteriami i mikrozlepami ale dla pewnosci powtorzymy sobie badnia i za 3 tygodnie zobaczymy czy faktycznie cos sie tam dzieje sle na dzien dzisiejszy jest ok i chyba z tego co zrozumialam szyjka jest zamknieta 🙂 a usg mam 9 kwietnia znoww tyle czekaniaaa ehh
U nas piekna pogoda wiec po poludniu pewnie plac zabaw z Aleksandrem mnie czeka 🙂 A co tam u was?

• Mamusia
hej 🙂 dość długa ta lektura hehe 😜 ja mam nadzieje że urodzę naturalnie jakoś ta cała cesarka do mnie nie przemawia 😉 oczywiście jeżeli na koniec się okaże że musi być bo np. dzidziuś nie jest główką do dołu no to trudno heh...Ale jak dotąd wszystko jest dobrze i maluch też rozwija się prawidłowo więc jestem na dobrej drodze do porodu naturalnego 😁 🙃 😁 a jak jest u was?

• Mamusia
JA tez mam nadzieje ze bede mogla rodzic naturalnie i ze maly sie obrocil z pozycji poprzecznej zreszta tak nisko go czuje ostatnio ze chyba jest glowka w dol 🙂 ale tak sie wierci mala wiercipietka caly czas ze cholerka wie jak to bedzie 🙂 Ale synka rodzilam naturalnie bol ogromny ale do przezycia 🙂i ta radosc jak przytuliz bobaska po takim wysilku 🙂 🙃

• Mamusia
Hej 🙂)
U nas dzis pieknie, sloneczko cieplutko chyba wiosna juz na dobre zawitala 🙃
Maly dzis daje czadu szczegolnie w okolicy pepka auuc az boli ale spoko wole jak mnie atakuje caly dzien niz jak jest za dlugo cisza 😜
My dzis jedziemy zamowic nowe drzwi potrzebne nam trzy pary jedne do lazienki i dwie pary do pokoju chlopcow, po niedzieli szafa pod zabudowe miedzy pokojami bedzie juz stala i ruszamy z remontem juz od wczoraj powoli wynosimy zbedne rzeczy z pokoju Alusia i z tego drugiego gdzie bedzie malenstwo
Dalej nie mamy imienia i zaczyna mnie to denerwowac bo nie umiemy sie zgodzic 😠
Alek zas mowi do brzusia Damian heheheh i wez tu czlowieku badz madry...

• Mamusia
Hej 🙂
dawno mnie tu nie było, no ale jestem i mam pytanie o wyprawkę i pranie: czy to już czas na naszykowanie ubranek i pościeli itp., tzn. upranie i wyprasowanie?
a może na razie uprać tylko, żeby na później zostało samo prasowanie?
jaki macie na to patent?
moje Maleństwo tak się rozpycha, że obwód brzucha wzrósł o 5 cm w niespełna 3 tygodnie i mam już całe 108cm na wysokości pępka,
ech, chciałabym, żeby już był czerwiec...
pozdrawiam brzuchatki 🙂

• Mamusia
Hej mamusie 🙂
Gosiu witaj 🙂 ja mysle ze spokojnie na poczatku maja mozna zaczac pranie,prasowanie,pakowanie torby 🙂 Ja do polowy maja chce juz byc zwarta i gotowa w razie W chociaz i tak mysle ze urodze po 1 czerwca 😜

• Mamusia
cześć Wam
u mnie torba już stoi 😜 muszę mieć przygotowane wszystko do szpitala - hmmm a pranie jedne - te rzeczy po córce które się nadają to już wyprałam a reszta z nowych rzeczy to później po świętach - a ja myślę że urodzę w połowie maja tak mam od początku hmmmm ciekawe 🤨

wczoraj dzwoniłam do ekipy remontowej i.... tak się wkurzyłam bo on mi mówi że przyjdą na koniec maja bo mają inną robotę - myślałam że go uduszę 😮 - dał mi namiary na jakiegoś kolegę i dzisiaj ma przyjechać zobaczyć pokoik - ja nie wiem co będzie jeśli tamten odmówi - po prostu brak słów na to wszystko

• Mamusia
Witajcie,
Co do artykułu to ciekawy, mi lekarz cały czas powtarza że u mnie tylko i wyłacznie cesarka, bo jestem bardzo drobna i wąska, i spojenie łonowe mi sie rozejdzie, Termin mam na 3.06, i koło 25 maja prawdopodobnie bede miała cesarke, ale dokladniejsza date bede znała po wizycie po świętach.
W kwietniu wezmę się za szykowanie torby, prania i szykowania wszystkiego dla maleństwa.
Ja mam malutki brzuszek 95cm w obwodzie.

• Mamusia
hej mamuśki 😘
I po glukozie 😜 nie było tak najgorzej hehhe oprócz mnie były jeszcze trzy dziewczyny akurat na glukozę które poczęstowały mnie cytrynką bo ja oczywiście swojej zapomniałam 😜 dobre było to że trzeba było to wypić duszkiem w gabinecie jeszcze wiedząc że tam za drzwiami czekają inni na pobranie krwi bo przynajmniej szybko poszło to picie 🙂 zastanawia mnie jedynie jedna rzecz....inne dziewczyny były kute trzy razy 🤨 (na czczo, potem godzinę po glukozie i potem dwie godziny po glukozie) a ja miałam dwa razy pobieraną krew na czczo i dwie godziny po glukozie 😁 i teraz nie wiem czy to ja coś pokręciłam czy to zależy od lekarza czy o co chodzi 🤔 ??? a jak wy miałyście?

A na wizytkę do gina idę w poniedziałek 🙂 będę podglądać dzidziusia i dowiem się ile tam już ma gramów i centymetrów 😜
😘 pozdrawiam

• Mamusia
Hellol 🙂
Beti to Ty szybka jestes no ale lepiej wczesniej niz z pozno 😘 ja ma nadziejej ze tym razem nie zapomne kapci jak to bylo przy Alusiu bo jak chodzilam po oddziele czekajac na jakies rozwarcie to froterowalam podloge 😁
Olencja to masz malusi brzusio tzn masz pewnie w normie to ja mam olbrzyma zreszta cala przeobrazam sie z tygodnia na tydzien w wieloryba 😮
Naomi to dobrze ze dalas rade brawoo 🙂 a co do klucia to pewnie masz dobrze i nic nie pomylilas ja tez mialam na czczo i po dwoch godzinach czyli w sumie dwa razy tak jak ty wiec moze tamte panie mialy jakos inaczej zlecone 🙂 zazdroszcze ci tej szybkiej wizyty ja musze czekac do 9 kwietnia na usg chyba ze wyszarpie skads lewe 250 zl to pojde na 4d ale przy naszych obecnych wydatkach zwiazanych z remontem i zblizajacymi sie swietami to cienko to widze 🤨
Buziaki laseczki 😘

• Mamusia
olcia malutki brzusio - ale jak jesteś drobna to też inaczej

naomi super czyli nie było tak źle - ja się cieszę że nie musiałam tego badania robić 🙃

marta muszę mieć przygotowane bo mąż chodził za mną i mi mówił żebym była naszykowana w razie w bo on niczego mi później nie będzie kompletował i szukał 😁 więc w razie awarii coś jest 🤪

• Mamusia
Ja tez bylam kuta przy glukozie 3 razy... to jest bardzo wazne badanie w ciazy, dziwne, ze nie wszystkie mialyscie.
w moim przypadku tez straszyli waska miednica i tym, ze sie nie rozejdzie... i faktycznie, w biodrowkach z przed ciazy chodzilam prawie do 9 m-ca, ale porod naturalny, szybki i bez komplikacji...

• Mamusia
Hej 🙂 dziękuję za podpowiedzi, chyba faktycznie zaczekam do "po świętach" i wtedy na spokojnie sobie popiorę itd., ale to tak korci, te malutkie śpioszki, kocyki, beciki, ech...
Badanie mam zaraz po świętach, u mojej Oleńki wykryto plamkę na serduszku, tzn. ognisko hiperechogeniczne, mam nadzieję, że już to zniknie, bo tylko nerwy i nerwy, na początku ciąży leżałam dwa miesiące przez krwawienia i potem ta plamka, żeby to wszystko poszło w dobrą stronę 🙂
ech, nie będę już Wam smucić
wracając do ubranek - zdziwiłam się, że tak mało się nada po moim synku, jakoś wszystko kupowaliśmy wtedy niebieskie i bardzo chłopięce, ale na szczęście mam przyjaciółkę z dwoma córeczkami, która podrzuciła mi ubranka w hurtowych ilościach i wszystko takie śliczne, dziewczęce, już mi się buzia cieszy do nich
pozdrawiam Brzucholki 🙂

• Mamusia
Dziewczyny jak mija Wam weekend? Ja cos mam dość wszystkiego - w nocy nie mogłam spać, chodzę jak nieprzytomna, jeszcze rozbiłam kolano bo na schodach sie poslizgnelam achhh na szczęście na nodze sie utrzymałam i nie padłam na tyłek ale za to noga mnie boli masakra, marudzę dzisiaj i tylko mi sie chce płakać 😞
Mam nadzieje ze u Was dobrze