Skocz do zawartości

czekam na kolejne lipcoweczki | Forum dla mam

arnulka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 891
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja mam już czteroletniego chłopca... więc będzie 4,5 roku różnicy między dziećmi . troszkę dużo
ale jeszcze rok temu bronilabym się przed drugim dzieckiem rękami i nogami... 🙃 więc tak wyszło
ale to też ma dobre strony 🙂
A u was jakie są różnice wiekowe?

• Mamusia
U mnie bedzie 2,5 roku
Pepek gleboko schowany, ale w pierwszej ciazy do konca mi sie wyszedl.
W weekend zakochalam sie w imieniu Maksym, ale u nas juz chyba Igor zostanie.
Jutro wizyta u gina prowadzacego 🙂
I szczepienie juniora.
Pozdrawiam

• Mamusia
arnulka oby dzieci urodziły się całkowicie donoszone a kiedy to zobaczymy 😉 pewnie jako 1 z Nas tu się rozpakujesz 😉 najważniejsze ,że wszystko ok , dzidzka zdrowa 😉
Urodzinki masz którego?

kaasia koniecznie daj znać jak po wizycie 🙂

Ja już po .. potwierdzona dziewczynka . waży 409g . łożysko wysoko, wszystko pozamykane z maluszkiem wszystko ok 🙂 Mam tylko nadzieję, że się obróci bo jest ułożona pośladkowo tak jak myślałam bo okopuje mi nóżkami pęcherz . najprawdopodobniej stąd u mnie te bóle w podbrzuszu .

• Mamusia
Witam was dziewczyny 🙂
Ciesze sie ze u waszych dzidziusiów wszystko dobrze 😆
u mojego tez wszystko ok, denerwowalam sie troszke bo mamy z mężem
niezgodność krwi a po pierwszej ciąży nie dostałam immunoglobuliny
ale na szczęście jest w porządku. ..
Niestety dzidzia ulozyla sie pupą w dol i nie chciala pokazać płci 🙃
lekarz mówi ze raczej dziewczyna ale nie nastawiam się. ...

• Mamusia
jej jak to jest możliwe,że przy konflikcie nie dostałaś zastrzyku po porodzie ? Myślalam, że to konieczność . u mojej mamy taki konflikt był i po każdym dziecku zastrzyk otrzymała. lekarze nie dopilnowali? kiedy kolejne usg Kasiu ? jej ja taka niecierpliwa co do płci 😁

• Mamusia
Nie dopilnowali....nie wiem jak to się stalo ale ja po porodzie bylam bardzo
slaba, wiec dostalam jakieś witaminy w zastrzyku-wiec wiem ze cos dostalam ale nie
pamietam co..... a poza tym moje
dziecko mialo szmer nad serduszkiem wiec nie pomyslalam juz żeby
zapytac o ta immunoglibuline. A co najlepsze to na wypisie ze szpitala
tez nie ma o tym mowy. Moj lekarz zdziwiony ale teraz juz za późno. ..
dzięki temu na każdej wizycie mam super badania od a do zet mimo ze
chodze na nfz 😉

• Mamusia
Mam przeczucie że chłopczyk wiec pewnie będzie dziewczynka 😁
a mój przedszkolak śpi sobie teraz w najlepsze a tu trzeba zaraz do przedszkola
jechać.... a jak mamy wolne to wstaje po 6.... 🤢
Ale dziś paskudna pogoda... trzeba będzie coś z nudów posprzątać 🙂
pozdrawiam cieplutko 🙂

• Mamusia
Urodziny mam 29 czerwca 😉
Ja tez nie dostalam zastrzyku, mimo konfliktu serologicznego. konflikt jest nie z partnerem, tylko z dzievkiem. zaraz po porodzie zbadali Mlodemu grupe krwi, okazalo sie ze ma Rh-, wiec konfliktu nie bylo i nie bylo koniecznosci podanai zastrzyku. Teraz wyniki Combsa tez dobre, wiec mam nadzieje, ze bedzie podobnie 😉
Cos mnie chorobsko rozkladw... do du..

• Mamusia
Witam w pochmurny dzień. 😞

Marlena, gratuluje dziewczynki! super 🙂

Kasia , no z tym konfliktem rzeczywiście dziwnie. Ale dobrze,że jest dobrze.

Ja dziś pomyłam okna, lecz nie wszystkie. Bo mam 5 balkonów w mieszkaniu a więc 5 okien tarasowych...tragedia. Kto to budował ?
Bardzo sie cieszę bo jade za niedługo do polski, albo w środe albo w poniedziałek. Skłaniam się by jechać w środe. Tylko tym wyjazdem żyję 🙂 w poniedziałek mam ginekologa, niby połówkowe, ale to będzie w tedy 22tydz 4 dzień więc tak jakby 23, więc nie wiem cz to sie jeszcze liczy.We wtorek będzie 17 i urodziny mojego Filipa, upieke ciacho, zaprosze brata i bratową i tatę bo tu mieszkają.

Rano waże 56,2 a wieczorem 58 kg. Szok jak dla mnie, z Fifim na tym etapie ważyłam więcej ale mimo wszystko już to dla mnie za dużo. Przed ciążą ważłam 52 kg.

• Mamusia
Arnulka takie przesilenie wiosenne chyba bo dużo ludzi przeziębionych .. mój synek w dalszym ciągu gorączkuje 😞
Tak chciałam zapytać..jesteś już na L4 czy jeszcze pracujesz ? 🙂

kasia ! ja ważyłam dużo bo aż 75kg . schudłam przez ciągłe wymioty i teraz przybieram . aktualnie 73kg stuknęły :P po porodzie schudniemy 😁
Gratuacje dziewczynki ! super !

Obdarzona Udanego wypoczynku w Polsce 🙂 Puki co i u Nas pogoda okropna wszędzie . zimno, wietrznie z opadami
tyle co ty ważysz to ja ważyłam w podstawówce chyba hihi :P więc nie bierz za dużo do siebie chudzinko 😉
Ja okien nie myje , ostatnio dużo pobolewa mnie brzuch jak na miesiączke i takie rzeczy odpuszczam sobie . dobrze,że mam kochanego męża który z wszystkim mi tak dzielnie pomaga ! 🙂

U Nas Piątek 13-tego jak każdy inny dzień , nie przywiązuje wagi do tego , że to niby jakiś peszek bo bym sobie zapewne to wmówiła i zawsze "coś" by się działo

• Mamusia
Ale ja nie wyobrażam sobie by ważyć więcej 😞 podobają mi sie pulchne kobiety bo mają kobiece kształty ale ja np.nigdy nie będę miała dużych piersi a tyłek mam płaski. W pierwszej ciąży też miałam 7 z przodu, w sumie prawie 8 hehe 😎 i ...moja buzia, uda...nie pasowało to do mnie.

Kasia, gratuluję dziewczynki i dobrze, że jest dobrze! 🙂 a te okna to se daruj jak możesz 🙂 mja bym nie myła, ale że jade do polski...to umyłam z radością 🙂 a do polski jade w środe chyba a wracam po świętach 🙂

Marlena, no pewnie, niech mąż pomaga, niech myje 🙂 a takie bóle to chyba nie dobrze, nie? ale z jednej strony tak czytam na innych forach oraz artykułach, że kobieta w kolejnych ciążach, czyli 2,3,itd szybciej odczuwa skurcz\\e a tak już z miesiąc przed porodem ponoć macica sie kurczy bardzo boleśnie i te skurcze przepowiadające męczą i męczą i nie raz kobiety myślą że rodzą a to fałszywy alarm. Ostatnio gadałam ze znajomą co ma 2 dzieci i mówiła,że w drugiej ciąży od 32 tyg co którąś noc miała takie przepowiadające że masakra, ból jak cholera i bardzo sie bała porodu bo pierwsze dziecko rodziła długo i boleśnie. Ale jak już to drugie zaczęła rodzić naprawdę, ledwo zdąrzyła do szpitala, urodziła w godzinę i 20 min i nie miała bólów krzyżowych, ino te pod brzucha.
Fajnie nie?

• Mamusia
Jej z tą wagą przerąbane.... ja grubne w oczach. .. niby nie powinnam tak się
przejmować ale ja się juz zrobi fajnie ciepło to wtedy będę sie zakrywać
bo nie cierpię siebie w grubszym wydaniu 🤨
ale po porodzie trzeba się wziąć za siebie no i tyle 😆