Skocz do zawartości

czekam na kolejne lipcoweczki | Forum dla mam

arnulka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja też wszystko mam po Fifim. Kupuję tylko wózek i to pewnie używany, żeby mieć dwa, jeden w polsce a drugi tu. I przewijak kupię i ręczniki i pościel. Czasem kupię jakieś śpioszki, albo letni ciuszki, bo wszystkie małe rozmiary po Filipku mam ciepłe bo urodził się w marcu. A tak...wszystko mam.

Was też tak nogi bolą? ja pierdziele, ja nie daje rady. Z Filipem tak nie miałam.

• Odpowiedzi 891
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
To macie fajnie ,ja nic nie mam jeszcze tylko łóżeczko dostaniemy po chrześniaku od męża który ma 3latka,wózek chcemy nowy a co do ciuszków to jesli będzie chłopak to cos sie znajdzie ale i tak trzeba dokupić a jeśli dziewczynka to trzeba będzie niedługo zacząć zakupy

• Mamusia
ja morfologie będę miała robioną 3.04 więc w sumie nie wiem czy anemia jest czy jej nie ma .. a ostatnie badania robił mi w 11tc jakoś .
Co do imienia Nadia to prawda , jest teraz jakaś moda na to imię . ja jak rodziłam Szymka,koleżanka z sali miała Nadie.już wtedy powiedziałam,że jak kiedyś córkę będę miała ,będzie Nadia tak bardzo to imie mi się podoba 😁 no i tak zostanie .. ja mieszkam na wsi i u Nas żadnej Nadi nie ma . "Zosia" , "Franek" to takie częste spotykane imiona dla dzieci u mnie z tego co zauważyłam .
Ja od jakiegoś tygodnia mam okropne bóle pleców 😞 z spaniem katorga,każda pozycja do spania mi nie odpowiada. chyba zakupie rogal,może on mnie wspomoże bo jest ciężko już .. a co będzie później ehh ..

• Mamusia
Ja się podpisuję obiema rękami pod bólami kręgosłupa niestety 😞 miałam na samym początku ciąży potem dwa miesiące spokój i teraz wracają 😠 polecam rogala do spania 🙂 trochę zabiera miejsca w łóżku ale spi sie fajnie, ja mam tego długiego z 1,5 metra....

• Mamusia
Tez mam rogala i polecam ... jest super.
U nas tez nie ma zadnego Mikolaja, a ostatnio doczytalam, ze jest w 10tce najczesciej nadawanych imion w Polsce.
Glownym moim zawodem jest nauczyciel WF, ale do tego dochodzi killka innych profesji... niestety wszystkie wykluczone w ciazy 😞 ... a ja tak tesknie za praca :/

• Mamusia
Z tymi imionami to najważniejsze żeby rodzicom się podobało i nie było mega udziwnione zwłaszcza w zestawieniu z nazwiskiem , tak myślę 🙂 w najbliższym otoczeniu mam z 5 Antków i mimo ze jest ich tylu to kolejna koleżanka daje tak dziecku na imię. .. no ale to ich dziecko i ich sprawa 🙂

• Mamusia
dokładnie .. każda z Nas ma inny gust , każdemu co innego się podoba . Szymon też jest w "czołówce" a w przedszkolu np. jest tylko 1 mój synek o tym imieniu 😉 tylko ja zawsze mówiłam,że będę miała Szymka , jeszcze długo przed zajściem w ciążę .. 😁 i absolutnie nie patrzałam na to czy to imię często występuje czy nie 😉 podoba się i koniec kropka ! 🙂
Co do tego rogala .. zakupie na pewno bo nie daje rady nawet z boku na bok się przekręcić ;/ masakra ! w 1 ciąży nie miałam takich bóli

Miłej Soboty Mamuśki 😉

• Mamusia
Ja np. wiedziałam jak tylko test był pozytywny ,że będzie Filip. Nie brałam pod uwagę,czy to może być dziewczynka, albo,że inne imie. To był Filip w myślach, w mowie. Nikt nie był w stanie mi przeszkodzić by tak nazwać mojego pierwszego syna , choć Filipów jest sporo. I nadal dla mnie Filip to najpiękniejsze imie na całym świecie. Teraz Nikodem albo Julian 🙂

Też musze rogala kupić i koniec. Bo plecy mnie bolą też, ale ja to mam tak,że tydzień mnie bolą a na następny nie, i tak ciągle. Natomist od ok tygodnia, odkąd macica poszła ponad pępek to ciężej mi się oddycha i jak śpię na plecach i chce przewrócić się na bok to boli mnie żołądek i żebra :P

• Mamusia
Mi się Iga bardzo podoba, albo Ida 🙂 wcześniej jak byłam na marcówkach to była taka mała Igunia 🙂

Ja z okresu mam na 17 lipiec z usg 15-18 lipca. Różnie.

Wróciłam dziś od fryzjera...od 15 roku życia farbowałam się na blond za pomocą pasemek, a teraz mam ombre- góra ciemna, jasne końce. Ciężko się przyzwyczaić:P

• Mamusia
Obdarzona to nie duza rozbieżność w terminie 🙂

eeee to zaszalałas 🙂 ombre mi sie podoba . ja mam 31 lat i nigdy nie farbowalam włosów 🤪 nie liczę takich nieudolnych prób w podstawówce 🙂 powoli zaczynają mi wychodzić siwuski , narazie je wyrywam
ale jak urodze to zamierzam isc do fryzjera i niech cos zdziała .... na razie zapuszczam włosy , mam takie ledwo do ramion więc bez szału ale jak podrosną to juz bedž dało sie cos zrobić 😉

• Mamusia
ja też muszę do fryzjera się wybrać bo mam mocno zniszczone włosy . ja od roku nie farbuje , nie mam odrostów bo farbowałam na czarny , kolor wyblakł i mam tak jak naturalny :P
Ja z terminem na 18.07 z OM a z usg 22.07 a jak wyjdzie to zobaczymy 😉

• Mamusia
Hej
to nie mamy dużych rozbieżności w terminach 🙂 ciekawe jak to wyjdzie....szwagierka ma tak samo termin jak ja i tez dziewczynkę, zobaczymy. .może nasze dzieci będą z tego samego dnia 😉

Agata jestem właśnie w twoich stronach 😉 dokładnie- w Radlinie, na mszy za babcię.

• Mamusia
hej i ja sie melduje po dluuuzszej przerwie
slowo fryzjer wyczuwam na kilometr moglabym chodzic co tydzien na rozne koloryzacje i dlugosci

co do imienia to iga faktycznie najpiekniejsze ze wszystkich 😉 sama takie mam 🙂
poprzednio do konca nie mialam koncepcji i teraz tez na zadne sie nie moge zdecydowac mojemu chlopu sie podoba oskar ale do niego tez nie mam przekonania

czy orientujecie sie czy jak mieszkam w gorach to moge rodzic np nad morzem lub na mazurach?

• Mamusia
Wszystkie mamy terminy jakoś tak podobnie 🙂

Ja farbuję włosy od tak dawna, ponieważ mam bladą cerę a sine pod oczami i dlatego zawsze na blond. A teraz mogę coś z brązem bo opanowałam taką technikę makijażu,że jakoś wyglądam 🙂

Witaj Cięzarnabebe 🙂