Skocz do zawartości

czekam na kolejne lipcoweczki | Forum dla mam

arnulka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
irysek Gratulacje ! 😉 Poród marzenie . z tego co zaobserwowałam raczej wszystkie miałyśmy dość szybkie porody . ja swój uważam za expres w porównaniu do pierwszego .
U Nas wszystko ok 😉 Trochę mój starszak mi "odstawia" . na wakacjach u babci (rodziców Mojego męża) jest kuzyn 6letni Szymka . Często jest i u mnie i nie daję rady.. dzieciak namawia 3latka do tak głupich rzeczy,że szkoda opowiadać . czasem mam dość .. młody jest bardzo "wpływowy" i robi to co starszak każę . stronię od ich spotkań ale cóż.. jak ten przychodzi to ni wygonie.. w końcu to syn siostry męża . oddali dzieciaka na całe wakacje i hulajdusza .. grr...
Malutka ogólnie grzeczna. jest tylko na piersi. w 12dni przytyła 0,5kg tak więc ładnie 😉 problem mieliśmy tylko z kikutem .używałam oktenisept i tak się zdarzyło,że nie wysuszył tak jak trzeba i kikut odpadł tworząc ziarninkę czy jakoś tak. mała miała ją 2 razy przypalane . teraz używam spirytusu i jest dużo lepiej

• Odpowiedzi 891
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej
Irysek gratulacje 🙂

Marlena , mój 4 latek ma 7 letniego kolegę i jak mają sie spotkać to jestem chora bo wiem co będzie. ... młodsze dzieci mają więcej rozumu od niego a oczywiście mój syn ślepo w niego wpatrzony powtarza i naśladuje wszystkie głupie zachowania starszego kolegi 🤢

my też musieliśmy użyć ciężkiego sprzętu czyli spirytusu bo po octanisepcie zaczął sie pępek babrac a po spirytusie ładnie wysechĺ i po 3 ddniach odpadĺ na szczęście 🙂

czy wasze maluszki tez mają dni ze ani wózek ani łóżeczko tyko wasze ręce są najlepsze do spania?? Moja ma tak często. ... 🤨
a w ogóle jak usypiacie dzieciaki ? na noc? Bujacie na rękach i potem odkladacie czy zasypiaja odrazu w łóżeczku?

• Mamusia
Kasia ten octenisept jest do dupy.często można się z tym spotkać , że po nim pępek się babra.
Ja staram się małej na rękach nie usypiaać. nakarmie,odbije i odkładam do łóżeczka,w dzień do wózka często. teraz w te upały trochę bardziej marudna.no i wiadomo , częściej jest na rękach bo cyca częściej pije
Mamusie kp dopajacie maluszki ?

• Mamusia
Ja karmię tylko piersią i nie dopajam niczym.

Moje dziecko spi po 10-15 min i po spaniu, już nie wiem czemu 😞 jak nie bylo upałów to tez tak wiec to nie przez upały 😞 budzi sie z krzykiem , uspokaja sie u mnie na rękach , za chwilę ja odkładam i znów za chwilę ryk i tak w kółko 🤢

• Mamusia
Też mi się wydawało że to ala kolki, ale moja nie ma problemów z gazami , pruka aż miło... ale jak je to nałyka sie zawsze dużo powietrza , nie wiem jak ona to robi bo przystawiona do piersi jest dobrze 🤨 musze ja wtedy do pionu dac i jest ok, odbije jej sie zawsze kilka razy i uleje.... ale potem jak już do spania ja kładę to po godzinie albo więcej cos ja tam gniecie, biorę ja i beka... kupiłam za radą położnej kropelki na nietolerancje laktozy, zobaczymy czy cos to pomoże. ... 🤨

• Mamusia
Marlena no troszkę pomogły, ale też powoli wyczuwam juz o co temu mojemu dziecku chodzi. ... 😜 strasznie sie denerwuje jak jej sie spać chce, jak jej wtedy bym chciała dac pierś to szarpie za nia i awantura, zapowietrza sie i pręży jak na kolkę...a wystarczy przytulic i zasypia 😉 mamy problem z zasypianiem w wózku ale uzbroję sie w końcu w cierpliwość i nauczę ja że nie tylko rączki sa od spania 😉 Igusia nie jest z tych dzieci które najedzone odkłada sie i zasypiaja... troszkę jej to czasu zajmuje zanim zaśnie ale nauczymy sie powoli 😉 jedynie w nocy nie ma problemu wiec nie jest najgorzej 🙂
Marlena a ty tylko piersią karmisz? Czy cos dokarmiasz albo dopajasz?
Obdarzona halooo 😉

• Mamusia
Wszystkie dziewczyny zajęte dzieciaczkami chyba..cisza tu taka,że szok 😁
Kasiu ja karmie tylko piersią . w upały czasem zaparzyłam małej herbatki koperkowej ale 2 łyczki max i więcej nie chciała
U Nas od 2 dni takie cięższe dni . Nadia jest nerwowa przy piersi , sporo płacze.co chwile ją noszkę .
wina mojego jedzenia zapewne 😞 wymiłam sok wieloowocowy i wydaje mi się,że to przyczyna.zobaczymy co dalej

• Mamusia
Hej 🙂
Igusia jest troszkę lepsza od kiedy skończyły się upaly ale miewa dni takie jak opisujesz Nadie.... po multiwitaminie Igusi wysypalo całe policzki takze cos tam ja uczuliło...a tak to u nas kłopotów z brzusxkiem nie ma - uwazam co jem - ale bekanie i ulewanie to u nas masakra.... 😲 po jednym karmieniu beka kilka razy a potem jeszcze za pół godz, godzine i tak sie bawimy..... 🥴 caly czas jakiś bąbel z powietrzem goni.... i ns koncu uleje jej się albo wymiotuje. .. mam nadzieję ze jej to przejdzie bo czasem strach zeby sie nie udławila..np w nocy....
ale leci dzień za dniem..... 😮 moja ma juz 5 tygodni 🙃

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • Mamusia
jaka tu ciszaaa 🤪
u Nas ok 🙂 Nadia dalej na cycu .musiała mieć mały zabieg a mianowicie podcinanie wędzidełka . waży ponad 5kg . synek uczęszcza do przedszkola i bardzo kocha siostrę . głaszcze,przytula 🙂
od tygodnia zakatarzeni oboje 😞 ale jedno szczęście to tylko katar.syn pokasłuje ale ie jest źle
od 4tyg jestem sama z dziećmi,mąż wyjechał do Szwecji.za miesiąc wraca.ciężko mi ale jakoś sobie radzę ! pozdrawiam !

• 3 miesiące później...
  • Mamusia
U mnie w porządku , Iga ma 5,5 miesiąca waży 6.5 kg, krótko śpi w dzień - ma ze trzy drzemki po pół godziny więc nie mam za bardzo czasu na nic bo lubi być koło mamy ale dajemy radę 🙂 juz nie karmię cycem bo sie nie najadala wiec przeszlysmy na modyf. I wreszcie dziecko najedzone 🙂 z wprowadzaniem nowosci do diety nie ma problemu wiec tylko to spanie u nas jest kiepskie. ...
pozdrawiamy 😘

• 3 tygodnie później...