Skocz do zawartości

Marcóweczki 2016 | Forum dla mam

Kahira

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 792
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂 Córa ma 4 latka,więc myśle że to jak najbardziej odpowiedni czas na rodzeństwo 😜
Samopoczucie hmmm...jednego dnia boli mnie brzuch..jajniki i wszystko...drugiego dnia nie boli mnie nic jakbym w ciąży w ogóle nie była 😁 tylko ta zgagaaaaa 😮 z Córką też miałam okropną...ogólnie nie moge doczekać sie kolejnej wizyty u lekarza,jak zobacze fasolke i posłucham serduszka,bo tym razem dzidzia była prawie nie widoczna,bo ciąże wyczaiłam baaardzo wcześnie 😉 byłam czujna 😁
A Ty jak sie czujesz?
A Dzieciaczki w jakim wieku ?

• Mamusia
Ja mam dwóch synów 3 i 5 lat . Po cichu liczę ze tym razem będzie dziewczynka. A co do samopoczucia to u mnie jedynym objawem jest nieustająco senność. Tak samo miałam przy poprzednich ciążach. Dodatkowo zmagam się z mega katarem. Mlodszy syn coś z przedszkola przywlókł jak na złość.

• Mamusia
Kochana to kuruj się koniecznie 🙂 bo my teraz pod szczególną ochroną jesteśmy 😎 U mnie nie ma dnia,żeby mnie jajniki nie bolały 🥴 Powoli zaczynam juz się martwić.Chociaż jak dobrze pamiętam z Emilką miałam tak samo...ale wiadomo strach jakiś jest.I podobną sytuację miałam,że serducho usłyszałam dopiero na drugiej wizycie,bo na pierwszej było za wcześnie 😉 myślałam,że w drugiej ciąży panikować nie będę tak jak w pierwszej a tu proszę...przeżywam ją tak samo albo jeszcze bardziej ☺️ Wiem,ze po 6 sierpnia sie uspokoję,ale to jeszcze tak daaaaleko 🥴
Jeszcze na dodatek młoda tak wcześnie wstaje,jak nigdy!!a ja chętnie pospałabym dłużej 😜
Co tam u Was?Kiedy masz kolejna wizyte?

• Mamusia
Przepraszam za długą nieobecnośc, ale troszke mnie rozłożyło. Tak więc jestem na zwolnieniu i leczę choróbsko. Dodatkowo w sobotę dostałam różowe plamienie w niedzielę przeszło no i wczoraj znów, tyle że tym razem brązowe . Dostałam duphaston i mam sie oszczedzac a w piatek usg. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, bo objawy puki co mi sie nasilają. Mdli mnie od rana do wieczora co jest u mnie nowością bo w poprzednich ciążach jedynym objawem jaki miałam to sennośc i zmęczenie. W pierwszej ciązy tez miałam takie plamienie dwudniowe i po duphastonie minęło. No więc nie pozostało mi teraz nic innego jak grzecznie czekac do piątku. A ty jak się czujesz? Z tym spaniem to ja mam tak samo. Cały dzień bym najchętniej spała, ale dzieciaki nie mają litości i fundują mi poranne pobudki. Dobrze, że do przedszkola chodzą, to moge trochę w dzień odespac.

• Mamusia
Wybaczam 😎 jedziemy na tym samym wózku...też zajadam duphaston 😉 z tym,że ja plamień nie miałam a moja "nowa" pani doktor (bo starą zmieniłam i wiem ,że dobrze zrobiłam) już na pierwszej wizycie wyczaiła mi torbiel na lewym jajniku 4,2 cm 😞 dlatego mam zajadać tabletki caaałkiem profilaktycznie no i pokazała mi pęcherzyk ciążowy.Póki co nic więcej widać nie było.Ciąża młodsza z usg niż liczona od miesiączki.Byłam tydzień temu.Za tydzień mam kolejne usg mam nadzieje usłyszeć pięknie bijące serducho 🙂 Zmieniłam lekarke bo tamta nic kompletnie mi nie powiedziała o jajniku a miałam okropne bóle brzucha.Teraz nie żałuje,że wcześniej poszłam do lekarza przynajmniej wiem,że musze brać tabletki.U mnie samopoczucie w miarek ok. Śpiąca chodze dalej,zgaga obecna no i czasami mnie mdli pora obojętna 😉 Kochana trzymam kciuki za Twoją jutrzejszą wizyte! musi być dobrze !! Napisz koniecznie już po wszystkim.
3maj sie ściskam mocno !!!! 😘

• Mamusia
Dziękuję za kciuki
. Ja juz jestem po wizycie. I teraz nie wiem co mam myśleć. Doktor tez był lekko zdziwiony. Na usg widac jeden pęcherzyk w nim jeden zarodek z bijącym serduszkiem a obok coś co wygląda jak drugie serduszko pulsujace ale nie widać drugiego zarodka. Sam nie wiedział co to podejrzewa ciaze blizniacza i kazał 10 sierpnia przyjść na powtórkę usg do wyjaśnienia. Aja zglupialam do reszty ale cieszę się z tego jednego zdrowego dzieciątko puki co a jak będzie drugie to tez będziemy je kochać.

• Mamusia
Suuuuperr!
Wczoraj o Tobie myślałam i czekałam na info 🙂 odpisać juz siły nie miałam bo dzień był dla mnie bardzo intensywny.Super wiadomość.Fajne wyzwanie by było 😉 cieszę się,że wszystko ok.Jesteś na pewno spokojniejsza jak zobaczyłaś serducho.Ja muszę jeszcze troszkę poczekać do wizyty całe 5 dni.Powiem Ci ze u mnie w rodzinie jest dużo bliźniaków hehe i nawet zawsze z mężem żartowaliśmy że nas tez to czeka 🙂 uśmiałabym się jakbym miała też bliźniaki 🙂 U mnie dzisiaj ciężki dzień..sama nie wiem czego chce.Nie wiem co bym zjadła,od rana chodzę zła i śpiąca. Na dodatek męczą mnie straszne zaparcia 😞 no i ciągle mi zimno 😞 moja chora tarczyca chyba się odzywa...
A jak u Ciebie z terminem porodu? Pokrywa Ci się z ostatnią miesiączką?

• Mamusia
Oj żebyś wiedziała że jestem spokojniejsza. Teraz trzymam kciuki za ciebie. Termin u mnie się pokrywa z miesiączka ale to już sama wiedziałam bo mam bolesne owulacje 😜 Wczoraj powiedzieliśmy chłopcom o dzidzi. Mlodszy za bardzo nie był zainteresowany tematem, natomiast starszy jest wniebowziety. Przytula i całuje brzuszek i twierdzi ze to będzie dziewczynka bo chłopaków to już za dużo mamy w rodzinie 😁 A ty masz jakieś przeczucia co do płci? Ja z chłopakami dobrze przeczuwalam. Teraz oboje z mężem obstawiam dziewczynkę. Ciekawe czy się sprawdzi. Na 31 sierpnia mam umówione usg genetyczne wiec może się dowiemy. W przypadku chłopców dr się nie pomylił na tym etapie.

• Mamusia
I ja się melduje juz po wizycie 🙂 widziałam moje maleństwo i serduszko 🙂 jestem o niebo spokojniejsza i tak strasznie się cieszę! Termin się przesunął na 19 marca.Pamietna data bo to urodziny mojego tata 🙂 pewnie jeszcze chłopak będzie to juz w ogóle mega szczęście :P Jak się czujesz? U mnie mega upał,ale w basenie daje rade 🙂
Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
I ja się melduje juz po wizycie 🙂 widziałam moje maleństwo i serduszko 🙂 jestem o niebo spokojniejsza i tak strasznie się cieszę! Termin się przesunął na 19 marca.Pamietna data bo to urodziny mojego tata 🙂 pewnie jeszcze chłopak będzie to juz w ogóle mega szczęście :P Jak się czujesz? U mnie mega upał,ale w basenie daje rade 🙂
Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Anulcia świetne wieści 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂. Cieszę się razem z Toba, że wszystko ok. Ja czekam do poniedziałku na rozstrzygającą wizytę i mam nadzieję, że sie wszystko wyjaśni. Fajnie by było jakby ci się ten termin sprawdził. No i trzymam kciuki za chłopaka. Z moimi chłopakami miałam terminy oscylujące wokół moich urodzin ( ja się urodziłam 26.01 chlopcy mieli terminy 28.01 i 21.01) i po cichu liczyłam, że którys się zdecyduje mi taki prezent urodzinowy zrobic. No ale nic z tego nie wyszło. Pierwszego przenosiłam - cc 06.02 w 42 tyg bo chłop 4250g ważył a ja drobna (156 cm i 54 kg) więc ni jak się do kanału wpasowac nie mogł. Drugi przed termionem 04.01 w 37 tc i też cc. Teraz też mnie cesarka czeka, więc można śmialo założyc że urodzę przed 12 marca. Fajnie by tak było jesden ze stycznia drugi zlutego i trzecie z marca. Jedna rzecz mi tylko spokoju nie daje, bo w tym roku mamy rok przestepny i nie chciałabym urodzic 29 lutego 😜
Co do upałów, to u mnie też wściekle gorąco. Z uwagi na zatoki mam zalecenie unikac klimatyzacji, więc lekko nie jest. W pracy klima, zwolnienia ciagnąc nie chciałam, więc pracuję zdalnie z domu i to jest duży plus. Trochę lepiej mogę sobie czas rozdysponowac. Dzieci w przedszkolu, mąż w pracy, wiec mam cisze i spokoj.
Ciekawe czy dolacza do nas jeszcze inne marcowe mamusie. W poprzedniej ciazy tez bylam na brzuszku i wtedy bylo nas ponad 20 i powiem ci ze bardzo sie zżyłyśmy. Do tej pory utrzymuję kontakt z kilkoma dziewczynami z brzuszka.

• Mamusia
Witajcie drogie Marcóweczki 🙂

Tak tylko chciałam Was przywitać i życzyć wszystkiego dobrego 🙂 Sama jestem marcówką 2010 dlatego fajnie jest zobaczyć kooolejne już "pokolenie" z tego miesiąca 😉 Obecnie jestem w trzeciej ciąży, termin na styczeń 🙂

Powodzenia Dziewczynu, bezproblemowej ciąży i błyskawicznego porodu! 🙂

• Mamusia
Hej Kinia ! Fajnie,że zajrzałaś 🙂 Również życzę bezproblemowej ciąży 😉 Kahira ja też jestem ciekawa kiedy do nas przybędą kolejne marcowe mamusie.Powiem Ci że ja też byłam w poprzedniej ciąży brzuszkową mamusią 🙂 nawet mam drugi login tylko hasła zapomniałam i musiałam nowy utworzyć.A jak juz zrobiłam sobie nowy to przypomniałam sobie hasło starego hehe 😉 ale juz zostałam na tym, bo z tego napisałam pierwszy marcowy post 😉 Z dziewczynami z września również utrzymuje kontakt 🙂 fajna sprawa! Nie wiem jak u Ciebie,ale u mnie skwar nieziemski :/ normalnie tęsknię za śniegiem 😉 Ja z racji tego ze mam bardzo ciężką pracę zwolnienie miałam juz od początku ciąży.

• Mamusia
U mnie też okropne gorąco ciężko mi się oddycha Dopiero wieczorem można trochę odetchnąć. Wczoraj byłam na powtórkę USG. Wszystko się już wyjaśniło. Dzieć jest jeden rośnie prawidłowo ma już rączki i nóżki i w ogóle jest przecudowny. Teraz czekam 3 tyg na usg genetyczne i może się wtedydowiemy czy to on czy ona.

• Mamusia
Ale super wieści!!nie ma to jak upewnić się że wszystko jest ok 😉 Ja wizytę mam 1 września 🙂 ale przed musze zrobić szereg badań..nie cierpię ich ale robię to dla mojej Dzidzi więc jak mus to mus 🙂 Mam nadzieję,że na tym usg pokaże się Dziewucha 🙂 ale nie najważniejsza płeć a zdrowie maluszka ! 🙂

• Mamusia
Ja juz badania mam za sobą na szczęście. Tez strasznie tego nie lubię. Juz mi się robi słabo na myśl o krzywej cukrowej która nas nie minie. Ale nasz racje dla maluszka zrobi się wszystko 😉 A jak się ma twoja córeczka? Wie już o rodzenstwie?

• Mamusia
Ja musze badania zrobić " na raty" najpierw sprawy tarczycowe później reszta.Moja Emila wie ze będzie miała rodzeństwo.Ale powiem szczerze że jakiegoś specjalnego wrażenia na niej to nie zrobiło 😉 nie moze ogarnąć że mama ma w brzuszku dzidziusia i że nie może go teraz wyciągnąć 🙂 jak mówimy żeby uważała na mój brzuch to podchodzi i głaszcze.Ale ogólnie zapomina ze będzie starszą siostrą 😉 Wymyśliła co prawda imiona dla rodzeństwa ale musimy wziąć je na poprawke 🙂 Szczerze to boje się tej krzywej cukrowej..znając moje teraźniejsze wyczulone kubki smakowe,może być ciężko.Dzisiaj stanęłam na wagę i ujrzalam kilogram mniej..co prawda ostatnimi czasy jem mniej i nie mogę patrzeć na mięso,wędliny ani na żadne smażone jadło,ale i tak mnie to zdziwiło.Ooo właśnie słyszę grzmoty!!mam nadzieje że zaraz będzie ulewa!!! 😉

• Mamusia
Hej. I ja się wpisuje do marcowych mamusiek 🙂 więc bardzo serdecznie się z wami witamy :-) kiedyś już byłam na tym forum w 2011 roku ale na październikowych mamusiach. Ja dziś dopiero pierwszy raz byłam u lekarza ale w Danii bo tu mieszkam. Prócz pobrania krwi nie miałam jeszcze żadnego badania, bo u nich tego nie na. Musze dopiero czekać na wezwanie ze szpitala na pierwsze usg. Pozdrawiam

• Mamusia
Noooo nareszcie!!!Witamy Cesii!!Opowiadaj jak się czujesz 🙂 widzę,że wiele nas łączy. 😉 Październikowe dzieciaczki 2011 🙂 którego urodziłaś?? Ja co prawda miałam termin na wrzesień ale młoda była uparta i urodziła się 7 października i to też musieli mi wywoływać 😉 i teraz z tego co widzę tez łączy nas data porodu :P też masz na 19 🙂 Kurczę..ja juz nie wyrabiam z tymi mdłościami :/ muli o każdej porze dnia i nocy :/ i do tego zgaga okrutna...ale dam rade :P

• Mamusia
Hej:-) ja 16 październik pierwsza ciąża i chyba nawet ten sam nick miałam ale nie pamiętam....:-P u mnie dwa dni już był spokój z mdlosciami i do sąsiadki się cieszyłam że to już chyba koniec. Pojechaliśmy do sklepu z meblami a tam myślałam że zejdę...cud że była łazienka, myślałam że nie wyjdę z niej :-P odrzuca mnie od wielu produktów spożywczych a dwa dni temu uratowało mi życie surowawe , podwedzane mięsko bo jak zjadłam to blogo było na żołądku, a dziś kwaśne żelki z Lidia haha

• Mamusia
Co do informacji na temat rodzeństwa, to moja Hania szału dostaje. Miała na początku fazę że chce i to bardzo, a teraz mówi w prost że mam zlikwidować bo ona nie chce...mam nadzieję że jej to minie za jakiś czas. Czasem się łapie że mówi pieszczotliwie o Didzi a jak pomyśli dłużej to jej się nie podoba