Skocz do zawartości

Marcóweczki 2016 | Forum dla mam

Kahira

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 792
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czuje się dobrze. Czasem mam loty jeśli chodzi o humor 🙂 i moglabym spac i spac. Zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży. no i piersi. Bola bardzo. Z czego się po części ciesze gdyż w pierwszej nie bolaly i nie było pokarmu więc może tym razem się uda pokarmu naturalnie i szybko schudnac 🤪 a jak tam twoje samopoczucie?

• Mamusia
Witaj małgorzatakin 🙂 🙂 🙂 Widzę, że nasze grono powoli się powiękasza. Na kiedy masz termin? U mnie ze spaniem tak samo jak u ciebie zasypiam o każdej porze dnia, a wieczorem o 21 idę spać razem z dziećmi. A starsze dzieciątko w jakim masz wieku?
Cesiijak się córcia odnalazła w przedszkolu?
Dziewczynki a macie już jakieś typy co do imienia dla malucha? My się właśnie zaczynamy zastanawiać i powiem wam, że mamy spory problem. Z synami jakoś nie było problemu. Starszy jest Gabriel, młodszy Borys, a teraz pustka w głowie. Z dziewczynką oczywiście będzie łatwiej, ale dla chłopca nic mi do głowy nie przychodzi.

• Mamusia
Hejka. Termin mam na 15 marca z miesiączki a na 12 z USG. Drugiego września mam wizytę u gin ii będzie USG którego już się niemoge doczekać. Mam już córeczkę Ole która w kwietniu skończyla 5 lat. Najsmieszniejsze jest to ze Jak byłam w ciąży z ola to tak sobie gadalam że ją to bym chciała tak z 5 lat różnicy między dziećmi 😉 mój organizm jest bardzo posłuszny bo drugie planowalismy dopiero na przyszły roku tu taka niespodzianką 🙂 jak naradzie ola dobrze znosi informacje o dzidziusiu. Raz się tylko zdenerwowala i nie chciała już więcej rozmawiać. Ale uspokoilismy ją że jak będzie dzidziuś to te będą święta i prezenty i urodziny bo bała się że jak się urodzi to już nie będzie miałastaćh przyjemności ( w ogóle nie wiem skąd jej przyszło do głowy że tak może się stać) . w każdym razie od tamtej pory chętnie rozmawiały o dzidziusiu 🙂

• Mamusia
No to odliczamy dni do usg. Ja mam w najbliższy poniedziałek i tez juz się doczekac nie mogę. Mój 5cio latek bardzo się cieszy i mówi że bardzo chciałby siostrę. Planuje co będzie robił z dzidzia i jakiejej da zabawki. Mlodszy 3 latek woli brata. Ale jakoś mocno się tym nie ekscytujące, ot porostu przyjął fakt do wiadomości.

• Mamusia
Hej ;-) Hania w przedszkolu póki co jak rybka w Wodzie :-) ale pewnie kryzys Będzie.
Co do imion to w sumie są ustalone. Dziewczynka będzie Zuzanna bądź Zosia, a syn Pawełek bądź Piotruś :-)
Ja usg mam 8 września dopiero takie pierwsze.
Witam serdecznie nowa mamusie ;-)

• Mamusia
No to supcio że wszystkie dobrze to przyjęły 🙂. Ją się nie mogę doczekać USG żeby doktor mi powiedziała że dziecko będzie miało normalna buzie. . moja Ola ma rozszczepialnych języczek podniebienia. Jednym słowem rozszczep się zaczął i zaraz się skończył . martwiej się czy w tej ciąży to się powtórzy...dopóki lekarz mi powie że jest ok będę z niecierpliwością oczekiwać każdego badania.

• Mamusia
Witam Cesii 😉 trzylatki zazwyczaj wszystko przyjmują do wiadomości dobrze. Konfrontacja zazwyczaj to już inną bajka 😉 pamiętam moja olke i teraz mam na przykład bratanka męża 🙂 jak na niego patrzę to chciałabym żeby dzieci zawsze miały 3 lata 🙂 są wtedy najmłodsze 🙂

• Mamusia
Moja Emila powtarza cały czas,że chce siostrzyczkę 😉 a ja coś czuje ze to jednak bedzie braciszek 😜 Imiona mniej więcej wybrane jak będzie Córa to Oliwia a Synek hmmm mąż chce Kubusia a ja wolałabym Mateusza 🤪 Powiedział że z pierwszym wybierałam ja teraz jego kolej 😁

• Mamusia
Małgorzata nie martw się na zapas. Mój starszy syn miał powiekszona jedna nerki i moczowód i tez mnie straszył nefrolog jak byłam w drugiej ciąży ze drugie dziecko też może mieć. Na szczęście tak się nie stało i teraz też wierzę w to że będzie wszystko ok. Co do imienia to jeszcze nie jesteśmy zdecydowani ale dziewczynka najprawdopodobniej Wiktoria a chłopiec może Aleksander. Mnie się jeszcze podoba Eryk i Igor ale mąż się nie zgadza 😜

• Mamusia
Kahira ma racje 😉 nie ma co się martwić na zapas ! Wiem że łatwo tak mówić,bo prawie kazda kobieta sie martwi czy jest i czy będzie ok...ja to nawet się martwię że przestał mnie boleć brzuch jak na początku ciąży 🤪 Głupie to ale cóż zrobić 😜 1 września dzieciaczki maszerują do szkoły a ja maszeruje do ginekologa bo mam wizytę i mam nadzieje usłyszeć swoje Drugie szczęście 🙂

• Mamusia
Napewno macie rację ale ją i tak dopóki nie zobaczenia to nie zwierzę 😉 u nas imiona już wybrane tzn dla braciszka ola wybrała Filipa a dla dziewczynki to nie mamy jeszcze żadnego typu. Całą rodzina modli się o chłopca a mi się czuje dziewczyna druga czym mój mąż nie jest zachwycony. On także chciałby syna 🙂

• Mamusia
Ja tez juz serducho widziałam. W poniedziałek mam usg genetyczne wiec napewno zobaczę i usłyszę co tylko się da. Liczę tez na to ze poznam płeć bo lekarz do którego się wybieram jest naprawdę wybitnym specjalistą. W poprzednich ciążach juz w 12 tyg prawidłowo rozpoznal i u moich znajomych tak samo, wiec juz się doczekac nie mogę. No i mam nadzieję że tym razem będzie dziewczynka bo u nas w rodzinie same chłopy się rodzą. Teściowa ma trzech synów, my dwóch, brat męża tez dwóch. Pora wreszcie na kobietę.

• Mamusia
Małgorzata można rozpoznać płeć ale niewielu lekarzy daje radę. Lekarz do którego jadę przez całe życie robi usg ciąży, wiele lat pracował w Anglii w 12 tyg określa płeć mówiąc ze to na 85%.Kobitki z całej Polski do niego przyjeżdżają. Koszt takiego usg jest niemały bo 300 zł ale ja mu ufam bezgranicznie . U mojego syna zauważył powiekszona nerke której już potem żaden gin nie widział. Diagnoza potwierdziła się po urodzeniu. Wiec jak on mi powie ze jest ok to odetchne z ulgą.
A co do płci to jak będzie chłopak to tez tragedii nie ma bo dla chłopca wszystko mam. Począwszy od ubrań na zabawkach kończąc.

• Mamusia
Dziewczyny a co sadzicie o farbowania włosów w stanie blogoslawionym?? W poprzedniej farbowalam bo były farby bez amoniaku ale teraz powiem szczerze że mi się nie rzuciły w oczy farby bez amoniaku.a powiem szczerze że muszę bo paskudnie moje siwe włosy wygladaja... Nie dużo ale widać.

• Mamusia
Powiem szczerze,ze ja w pierwszej ciąży włosów nie farbowałam.W drugiej tez nie zamierzam,bo mam bardzo podobny kolor naturalny 😆 I nie widać 😆 Ale czytałam,że jezeli chodzi o farbowanie to raczej chodzi o skore głowy mamy,bo jest narazona teraz bardziej na działanie różnych czynników,ale ile w tym prawdy nie wiem 🙃 A tak przy okazji "siwych włosów"ile dziewczyny macie lat? 🤪 Zacznę od siebie 😜 ja juz mam 28 lat na karku 🤪