Skocz do zawartości

Marcóweczki 2016 | Forum dla mam

Kahira

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 792
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jeszcze się tocze :-) ale w nocy miałam 3 razy takie skorcze że stwierdziłam że te co były wcześniej to jakieś laskotanie było :-P a jeden skorcz miałam jak mi się coś śniło i w tym śnie się bardzo zdenerwowalam i ten skorcz aż mnie obudził :-P
Wiecie co wogole się zastanawiam. Jak kichne , kaszle to jak wiadomo trochę siku leci na wkładkę, ale coś mnie zastanawia, to ma dość słodki i nierazacy zapach...mogą to być wody które się bardzo bardzo delikatnie sacza?

• Mamusia
Cesii jak najbardziej. Ponoć właśnie mają taki słodkawy zapach. Ja miałam fałszywy alarm z wodami. U mnie okazał się to widnisty sluz i nie miało zapachu. Proponuje podjechać do szpitala i sprawdzić bo jeśli to wody to jak będziesz tak chodzić to może dojść do zakażenia. Ja pojechałam to gin prysnął na ta wydzielinę jakimś środkiem i stwierdził że nie wody bo nie zmieniło koloru. Badanie trwało minute a ja wróciłam spokojna do domu. W domu można sprawdzić ph paskiem lakmusowym albo w aptekach są specjalne wkładki które zmieniają kolor jak ph jest zasadowe. No i gin mi mówił ze ponoć przy wodach zwykle mocniej się sączy w pozycji leżącej bo wtedy główka nie napiera.

• Mamusia
Melduje się....dwu pak :-S ciągle ehhh...już jestem poirytowana trochę :-P zaczynam wątpić w to że kiedykolwiek urodze, a święta za 2 dni ehhh chyba rzeczywiście spełnie obietnice i śniadanie wielkanocne na porodowce mi minie, albo na prima aprilis hahaha

• Mamusia
Nie sieje paniki, ale od rana mam skurcze nieregularne, ale inne i lupie mnie w krzyżu, od kilku godzin kluje mnie cały dół, aż czasem się nie mogę wyprostować. Skurcze się nasilają ale nie są niesamowicie bolesne. Anulcia aby nie było że śniadanko zjem rzeczywiście na porodowce :-P dobrze ze tu puszczają po kilkunastu godzinach do domu 😜 nie sieje paniki, może to fałszywy alarm. Jak nie urodze to dam znać jutro że panikowalam :-P

• Mamusia
Kochane, no to ja jadę dziś do szpitala. Wczoraj o 22 mnie złapali skurcze co 5 min dość bolesne ale do przeżycia, cała noc nie spalam, czekałam na akcje. Zadzwoniłam do położnej o 3 i ta kazała czekać jeszcze. Jest rano skurcze co 3-4 min bolesne ale znosne. Ok 10-11 chyba pojedziemy i się okaże czy to akcja pogodowa czy Fałszywa

• Mamusia
Więc tak. Zbiera mi się,może dziś w nocy... Ale już się nie nastawiam. Bardzo brzuch mi się obniżył bo zapielam ostatni guzik płaszcza dziś co już mi się nie udawało. Odespalam noc, miałam skurcze w dzień nieregularne ale bardzo bolesne i teraz po kąpieli łapią mnie na nowo. A i na wkladce miałam zabarwiony na czerwono śluz, więc może..... Ale po wczorajszej nocy nic już nie wiem

• Mamusia
Laski ta lada chwila jest koszmarem. Od 22 miałam skurcze co 7 -10 min przez całą noc do teraz....nie może się rozkręcić. Ja zdycham w domu, myślę że umrę z bólu a to dopiero 1 faza.... Nie wiem czemu nie mogę się rozkręcić na częstsze skurcze

• Mamusia
Ruszyło się, od 9 do teraz mam skurcze co 3-5 minut. Jedne słabsze a drugie takie ze mam ochotę po ścianach chodzić...to jest to? Jestem tak zdezorientowana przez tą Danie że masakra. Oni tu maja problem z przyjęciem na oddział i odsyłaja do domu jak za mało skurczy itp. Jestem sama sobie w domu i weź się zastanawiaj czy to już