Skocz do zawartości

pazdziernikowe 2016 | Forum dla mam

aaa_aniusia

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 52
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny mamy termin na 15.10 . będzie moje drugie dziecko pierwsze urodzilam przez cc w 2013 i oczywiście cała ciaze tez tu na forum pisałam mam nadzieje ze I tym razem będzie tak fajnie . trochę się tu pozmieniało mam nadzieje ze się ogarnę jakoś

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂
Jak samopoczucie? Jakieś mdłości, zachcianki? 🙂
kami ja w pierwszej ciąży też tutaj na forum siedziałam. Do tej pory mam z dziewczynami kontakt. Byłoby fajnie jakby i teraz się udało nam stworzyć taką grupę mam. W końcu 9 miesięcy to kupa czasu 🙂

• Mamusia
My tez nadal mamy kontakt 🙂 a do samopoczucia u mnie jest lepiej niż było mdłości mam nadal ale mniejsze no i wcześniej było mi mega słabo zwłaszcza w pracy dlatego jestem na zwolnieniu ale dopadło mnie i synka przeziębienie wiec się kurujemy

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂
Dołączam do Was 🙂 To moja druga ciąża, córeczke urodziłam w 2010 a teraz pora na kolejne 😉 Termin mi przypada na koniec października,ale i tak już wiadomo że może być szybciej bo mam już zaplanowaną cesarke, ponieważ pierwsza tez była cesarka. Obecnie jestem na L4 bo bardzo źle sie czuje, dopadły mnie zatoki i leże w łóżku, nic mi nie pomaga 😞 🤢 Domowe sposoby, Stodal, Sinulan co dostałam za pierwszym razem nic nie skutkuje... byłam dziś drugi raz u lekarza i dał mi antybiotyk-Duomax i tak sie zastanawiam czy wziąść czy nie przy moich 6 tc troche mam obawy 🥴 😞 🤢Co myślicie? Po za tym ok.

• Mamusia
Witamy 🙂
Marcyś myślę, że skoro powiedziałaś lekarzowi, że jesteś w ciąży, a on i tak przepisał antybiotyk, to chyba wie co robi. Czasem powikłania po infekcji czy sama infekcja moga zrobić więcej złego niż leki. Ja bym chyba wzięła skoro źle się czujesz i nic nie pomaga.

Mnie też męczą mdłości, ale nadal chodzę do pracy. mam jeszcze taki dziwny posmak w ustach, jakby treść żołądka podchodziła mi do gardła. W sumie jest mi chyba tak niedobrze bardziej od tego smaku niż faktycznych mdłości. Nie mam na to już żadnego pomysłu. Trochę działa przegryzanie, bo wtedy wpycha wszystko w dół, ale działa na krótko.

• Mamusia
Migdały nie działają, gazowana woda z cytryną na chwilę, woda z imbirem też średnio, od landrynków tylko mi bardziej mdło. W domu to często myje zęby, ale w pracy to raczej mało realne. Już nie wiem co wymyślać... Nie pamiętam, żeby w poprzedniej ciąży było tak źle.
Miałyście już jakieś badania? Krew, usg?

• Mamusia
Ja w pierwszej ciąży nigdzie nie szłam na dodatkowe usg w 12 tyg moja była pani doktor robiła a ta teraz nie robił tych najważniejszych usg i musze sobie poszukać jakiegoś gabinetu gdzie to robią znalazlam jeden ale 350 zł to dużo i się wydaje