Skocz do zawartości

Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży

Mynia98

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Jestem tu pierwszy raz. 😉 Wyświetliła mi się reklama na Fb więc stwierdziłam, że zajrzę, zobaczę i może się zadomowie😊. Jestem aktualnie w trzeciej ciąży. Termin mam na koniec kwietnia. Niby to dla mnie nic nowego ale człowiek z wiekiem się zmienia i chyba bardziej przeżywa 😅. No i wgl jestem tego idealnym przykładem, że każda ciąża jest inna. W domu mam już 10-letnia córke i 6-letniego syna. Aktualnie spodziewam się drugiego synka. 😊

• Lubię to! 1

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

W 12tc moja dr prowadząca powiedziała, że prawdopodobnie dziewczynka, na prenatalnych dwie panie dr, że dziewczynka, ale potwierdzić można było dopiero w 16tyg - teraz już na 100 % pewność i mi ulżyło, bo zdążyłam się nastawić i chyba troszkę byłabym rozczarowana 💖 apropo ruchów możliwe są dopiero od 18/20tyg więc to co wydawało mi się ruchami prawdopodobnie były ruchami jelit 🤷🏻‍♀️ Jak u Was test Pappa? 

• Mamusie

Ja mam za 2 tyg połówkowe ale wiem że będzie chłopak już na prenatalnych dr powiedziała i ostatnio na usg nawet pykla zdjęcie na pamiątkę.

Ruchy już czuję jakieś 2 tyg takie delikatne ale nie da się tego z niczym pomylić i napewno to nie jelita. Jestem obecnie w 19+4

Dzisiaj walczyłam od nocy i w sumie nadal mam migrenę masakra wzięłam Apap jedną tabletkę okłady zimne smarowanie amolem dużo wody z cytryną ale i tak nie wiele to daje ..

• Mamusie

Cześć kobietki 🥰 ja obecnie 18+5, za 2 tygodnie mam prenatalne połówkowe. Od ok 2 tygodni w moim brzuszku czuję ruchy, które przypominają jakby maleńkie ruszające się bąbelki ❤ lekarz potwierdził że to ruchy mojej dziewczyny i tak to będzie dziewczynka ❤ waga ok +4 ale w pierwszych miesiącach zeszło -3 bo strasznie wymiotowałam. Całe szczęście to juz minęło, siły wróciły i w końcu mogę cieszyć się tym szczególnym czasem, kiedy jestem cały czas śpiąca i głodna 🤣😅❤ dużo zdróweczka dla każdej z Was ❤

• Lubię to! 1

• Mamusie

Hej dziewczyny! Tez dopiero do Was trafiłam, rowniez za 2 tygodnie mam drugie prenatalne ale poki co jeszcze nie wiemy czy to chłopczyk czy dziewczynka. Pierwsze 3 miesiace były straszne, chodziłam jak struta ale teraz juz jest super i wkońcu moge całkowicie cieszyć sie brzusiem. Ma ktos termina na 15 kwietnia?

• Mamusie

Cześć mamusie :) jestem tutaj pierwszy raz :) my od poniedziałku wiemy że oczekujemy syneczka ❤️ prenatalne za tydzień więc jeszcze będzie potwierdzenie :) bardxo się cieszymy bo oboje chcieliśmy pierwszego mieć synka. Termin mamy na 4.04. ale jednak liczymy na rozwiązanie końcem marca i pierwsza Wielkanoc już w rozpakowanym komplecie 😉

• Mamusie
2 godziny temu, Agnieszka5g napisał:

Cieszę się że jest nas coraz więcej witam wszystkie nowe dzieczyny.!

Jak tam u was już wyprawkę pomału robicie? Kupujecie nowe ciuszki czy z drugiej ręki?

Ja zamierzam zrobić pokoik ale nie wiem jak się zabrać do tego😋

Hej hej 🙂 u nnas pokoik w sumie do drobnej dekoracji bo przeprowadzaliśmy się już starając się o dziecko więc był robiony biurowo ale z myślą że będzie tak kiedyś maleństwo 🙂 takze kolor był naturalny i jasny zostaje w sumie jakieś naklejki na ścianę dokupić i wstawić łóżeczko 🙂 a z wyprawki to tak pomału jak się trafia jakaś promocja. Ciuszki na razie babcia szaleje i prababcia robi sweterki na drutach, przynajmniej ma co robić w tym zamknięciu całym 😅

• Lubię to! 1

• Mamusie
4 godziny temu, Enigma91 napisał:

Hej hej 🙂 u nnas pokoik w sumie do drobnej dekoracji bo przeprowadzaliśmy się już starając się o dziecko więc był robiony biurowo ale z myślą że będzie tak kiedyś maleństwo 🙂 takze kolor był naturalny i jasny zostaje w sumie jakieś naklejki na ścianę dokupić i wstawić łóżeczko 🙂 a z wyprawki to tak pomału jak się trafia jakaś promocja. Ciuszki na razie babcia szaleje i prababcia robi sweterki na drutach, przynajmniej ma co robić w tym zamknięciu całym 😅

Ja też mam termin na 04.04 super 😘 czujesz już ruchy synka? U nas będzie Oliwier ❤️

Edytowane przez Agnieszka5g

• Mamusie

Cześć brzuchate :) 

jestem w 18+2 tyg, termin mam na 14.04 . 

w domku już mam dwóch synów 15 i 12 lat. Trochę czasu minęło od poprzednich ciąż. Ta ciąża jest całkiem inna i bardziej męcząca. 

w 10tyg lekarz widział chłopca a ok 13 na prenatalnych raczej dziewczynkę . Także czekam na drugie badanie prenatalnie z niecierpliwością :)  

• Mamusie
14 godzin temu, Agnieszka5g napisał:

Ja też mam termin na 04.04 super 😘 czujesz już ruchy synka? U nas będzie Oliwier ❤️

Oooo super 🙂 u nas ostatnie USG zaczynają wskazywać na koniec marca 😉 i taką mamy nadzieję 🙂 Oliwier super! U nas ma być Aleks. Ruchów chyba jeszcze niebardzo chociaż czasem zdążą się że myślę że to to. Moje ginekolog powiedziała że spokojnie w ciągu 2tyg na pewno się zaczną bo zazwyczaj przy pierwszym dziecku zaczynają się koło 20tc. Ja wciąż też pracuje więc nie mam tyle czasu na leżenie i wsłuchiwanie się w brzuszek 🙂

dzisiaj właśnie jadę po paczkę używanych ciuszkow od znajomych znajomych, bo akurat pilnie chcą się pozbyć 😉 także zaczyna się, muszę wyczyścić dzisiaj komodę i zacząć segregować co mamy 🙂

• Mamusie
11 godzin temu, ewon napisał:

Cześć brzuchate 🙂

jestem w 18+2 tyg, termin mam na 14.04 . 

w domku już mam dwóch synów 15 i 12 lat. Trochę czasu minęło od poprzednich ciąż. Ta ciąża jest całkiem inna i bardziej męcząca. 

w 10tyg lekarz widział chłopca a ok 13 na prenatalnych raczej dziewczynkę . Także czekam na drugie badanie prenatalnie z niecierpliwością 🙂

"Chłopcy" lubią płatać figle, niestety to nie tak oczywiste jak dziewczynka. My się denerwowalismy ale się cieszę że tak długo na tą informację czekaliśmy, mam nadzieję że będzie teraz prawidłowa 😉

• Mamusie
1 godzinę temu, Enigma91 napisał:

"Chłopcy" lubią płatać figle, niestety to nie tak oczywiste jak dziewczynka. My się denerwowalismy ale się cieszę że tak długo na tą informację czekaliśmy, mam nadzieję że będzie teraz prawidłowa 😉

No mam nadzieję, że będzie córa 😁 , z chłopakami w ciszy chodziło mi się lekko , energię miałam, pracowałam, dużo chodziłam, zero mdłości - dopiero na koniec zgaga i toaleta. Ta od początku dała mi popalić mdłości, zero energii, mogłabym tylko spać, obrzydzenie do jedzenia i picia 😞 do tego stopnia że wylądowałam na sorze. Na dodatek w nocy wstawałam do kibelka z 6razy 😞 .  Drugi trymestr zaczął się super, już jem i tyje na plusie 4kilo , nie mam mdłości. Ruchy czuje od 14tyg( wiadomo że nie jakieś kopanie ale delikatne łaskotanie ) ale lekarz twierdził że za wcześnie ale ja wiem że to to. Jelita mi inaczej pracują, po cesarce czuć je bardzo. A tu inne ruchy w stałych godzinach  i w stałych miejscach.  Teraz jak już mówił na wizycie że teraz to możliwe 😆 ale czeka chyba na mocne ruchy 😆 

Wiadomo już że czeka mnie kolejna cesarka, czyli z tydzień przed terminem zrobią. 

Już coś tam kupuje ale ciężko znaleźć coś uniwersalnego 😞  

• Mamusie
21 godzin temu, Aldonita napisał:

Hej dziewczyny! Tez dopiero do Was trafiłam, rowniez za 2 tygodnie mam drugie prenatalne ale poki co jeszcze nie wiemy czy to chłopczyk czy dziewczynka. Pierwsze 3 miesiace były straszne, chodziłam jak struta ale teraz juz jest super i wkońcu moge całkowicie cieszyć sie brzusiem. Ma ktos termina na 15 kwietnia?

Hej 🙂

miałam jak ty. Ja termin 14.04 🙂 prenatalne mam 26.11 , mam nadzieję , że się dowiemy co się ukrywa u nas 🙂 raz mówili chłopak na pierwszych prenatalnych dziewczynka. A teraz przez 2 wizyty ukrywa co ma i nadal nie wiemy  . 

Na szczęście energia wraca. 

• Mamusie
29 minut temu, ewon napisał:

Hej 🙂

miałam jak ty. Ja termin 14.04 🙂 prenatalne mam 26.11 , mam nadzieję , że się dowiemy co się ukrywa u nas 🙂 raz mówili chłopak na pierwszych prenatalnych dziewczynka. A teraz przez 2 wizyty ukrywa co ma i nadal nie wiemy  . 

Na szczęście energia wraca. 

No juz jak czytam to wiekszosc wie a mnie nawet nie pisneli jeszcze slowka. Zobaczymy na prenatalnym ktore mam 27.

• Mamusie
12 minut temu, Aldonita napisał:

No juz jak czytam to wiekszosc wie a mnie nawet nie pisneli jeszcze slowka. Zobaczymy na prenatalnym ktore mam 27.

To dzień po mnie 🙂

chyba wolałabym jak ty , usłyszeć że nie wiedzą niz raz tak raz tak  i człowiek bardzo głupi 😆 jak chłopakom powiedziałam że chłopak to awantura bo oni się nie zgodzili na brata 😂😂😂  . Teraz jak mówię że dalej się nie pokazuje to taka niespodzianka 🎁 

Pewnie się juz dowiemy 🙂

( ja na 100% w pierwszej dowiedziałam się w 21 tyg a w drugiej 18tydz) , choć się boję że baby będzie chciało zrobić niespodziankę do końca. 

• Mamusie
9 minut temu, ewon napisał:

To dzień po mnie 🙂

chyba wolałabym jak ty , usłyszeć że nie wiedzą niz raz tak raz tak  i człowiek bardzo głupi 😆 jak chłopakom powiedziałam że chłopak to awantura bo oni się nie zgodzili na brata 😂😂😂  . Teraz jak mówię że dalej się nie pokazuje to taka niespodzianka 🎁 

Pewnie się juz dowiemy 🙂

( ja na 100% w pierwszej dowiedziałam się w 21 tyg a w drugiej 18tydz) , choć się boję że baby będzie chciało zrobić niespodziankę do końca. 

No fajnie byloby juz wiedziec. U mnie wszyscy mowia ze to bedzie chlopak ale nie wiem skad ty przypuszczenia. A u ciebie widze wesolo, chlopaki sie nie zgodzili injuz🤣. Wesolo u Was przynajmniej. U nas dopiero pierwsze dlugo wyczekiwane. Juz nie mozemy sie doczekac❤️

• Mamusie
34 minuty temu, Aldonita napisał:

Naszym znajomym powiedzieli już w 15tyg bo było ładnie widać, ale ja jakoś wolałam odczekać swoje i być pewniejsza informacji. Znając mnie kupiła bym już coś pięknego typowo dla danej płci a później byłby problem 😅

• Mamusie
2 minuty temu, Enigma91 napisał:

Naszym znajomym powiedzieli już w 15tyg bo było ładnie widać, ale ja jakoś wolałam odczekać swoje i być pewniejsza informacji. Znając mnie kupiła bym już coś pięknego typowo dla danej płci a później byłby problem 😅

Mysle ze chlopaka szybciej rozpoznac ale 15 tydzien to mysle ze jeszcze mega wczesnie. No i ja tez juz bym sie nastawila a tu potem rozczarowanie😜

• Mamusie

Też jestem za tym żeby zbytnio nie wierzyć na początku, bo wiadomo pomyłki się zdarzają, moja koleżanka do końca ciąży była pewna ze dziewucha wszystko  różowe a na porodówce wyszedł chłopak,. Ale wtedy jeszcze prenatalnych nie było. 

Oj mam wesoło w szczególności młodszy, nawet juz zdecydował że musi być przy wyborze wózka żebym czasem nie kupiła w kwiaty bo on takim nie będzie wychodził 😂😂 Imiona też wybierali my razem.  

A dziewczyny już myślałyście nad wózkiem? 

Ja szczerze się rozglądam bo muszę mieć lekki mieszkam na 4pietrze a po cesarce będzie ciężko wnosić bo tu brak windy, nawet wózkowni nie ma 😞

• Mamusie
W dniu 13.11.2020 o 08:22, zakapturzona napisał:

Cześć kobietki 🥰 ja obecnie 18+5, za 2 tygodnie mam prenatalne połówkowe. Od ok 2 tygodni w moim brzuszku czuję ruchy, które przypominają jakby maleńkie ruszające się bąbelki ❤ lekarz potwierdził że to ruchy mojej dziewczyny i tak to będzie dziewczynka ❤ waga ok +4 ale w pierwszych miesiącach zeszło -3 bo strasznie wymiotowałam. Całe szczęście to juz minęło, siły wróciły i w końcu mogę cieszyć się tym szczególnym czasem, kiedy jestem cały czas śpiąca i głodna 🤣😅❤ dużo zdróweczka dla każdej z Was ❤

Ja też na początku schudłam a teraz +4 tylko muszę się pilnować bo z chłopakami tyłam ok 20kilo 😔

• Mamusie

Co do pokoiku , to maleństwo będzie z nami w sypialni. Na tym mieszkanku mieszkamy 2lata i zanim tu się wprowadziłam marzyłam żeby sypialnia była turkusowo biała plus szare dodatki. Farba cały czas stoi, także na pewno jedna będzie w turkusie reszta biała. Dla baby planuje białe łóżeczko i komodę, a pościel w pandy ( albo z miętą albo z różem) . 

• Mamusie
3 godziny temu, Aldonita napisał:

Mysle ze chlopaka szybciej rozpoznac ale 15 tydzien to mysle ze jeszcze mega wczesnie. No i ja tez juz bym sie nastawila a tu potem rozczarowanie😜

Ponoć właśnie dziewczynka zawsze jest pewniejsza, bo chłopiec ma często siusiaka mylnego np z kawałkiem pępowiny albo palcem 😉 też myślę że wcześnie, wolę później a pewniejsze 🙂

• Mamusie
47 minut temu, ewon napisał:

Też jestem za tym żeby zbytnio nie wierzyć na początku, bo wiadomo pomyłki się zdarzają, moja koleżanka do końca ciąży była pewna ze dziewucha wszystko  różowe a na porodówce wyszedł chłopak,. Ale wtedy jeszcze prenatalnych nie było. 

Oj mam wesoło w szczególności młodszy, nawet juz zdecydował że musi być przy wyborze wózka żebym czasem nie kupiła w kwiaty bo on takim nie będzie wychodził 😂😂 Imiona też wybierali my razem.  

A dziewczyny już myślałyście nad wózkiem? 

Ja szczerze się rozglądam bo muszę mieć lekki mieszkam na 4pietrze a po cesarce będzie ciężko wnosić bo tu brak windy, nawet wózkowni nie ma 😞

My będziemy jechać na jazdy próbne pewnie po nowym roku. Mamy akurat koło domu piękny wielki salon, ale planujemy coś wybrać i kupić używany 🙂 u nas znów problem to dom pod górami i słaba droga dojazdowa z górki, mąż cały czas się ze mną kłóci że nie wyjdę z wózkiem na spacer bo jak się potkne to wózek poleci w przepaść 😁 ale uzgodniliśmy że trzeba będzie jakiś pasek mocowany na kierownicy i nadgarstku zrobić 😉 także u nas kompakty odpadają bo musimy mieć dobre zawieszenie i koła żebym spokojnie mogła chodzić po lesie na spacer 🙂

• Admin changed the title to Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży