Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

• Mamusie
59 minut temu, Aneczka87 napisał:

Też biorę taka dawkę jak ty.. Nie mam pojęcia czemu urosła, teraz mam wynik ok. 3 a we wrześniu 2,86 było... Więc rośnie.... 

Ja miałam pod koniec sierpnia 2,7 a teraz prawie 2,7 będzie musiała mi moja lekarka zwiększyć dawkę 

A co Ci lekarz mówi że tak urosla? 

31 minut temu, Mama88 napisał:

Ja miałam pod koniec sierpnia 2,7 a teraz prawie 2,7 będzie musiała mi moja lekarka zwiększyć dawkę 

A co Ci lekarz mówi że tak urosla? 

Jutro mam lekarza to zobaczymy, narazie tylko telefonicznie kazała zwiększyć dawkę. Ja właściwie cała pierwsza ciążę brałam euthyrox a teraz też co jakiś czas muszę bo mi się podnosi... 

• Mamusie
4 minuty temu, brzuchatka90 napisał:

@Mama88 spróbuj zrobić zakwas z buraków i pić codziennie. Najlepiej przyswajalne żelazo.

Nie wiem czy dam radę 

Wypiłam sklepowy sok taki jednodniowy 

Jutro też go rano wypije zobaczę może przekonam się i będę sobie sama robic

Wiem że sok z buraków to najlepsze źródło żelaza 

• Mamusie
1 minutę temu, brzuchatka90 napisał:

Dasz radę @Mama88. Bardzo łatwo się robi. Zakwas jest pyszny. Lekko gazowany i ma multum właściwości odżywczych. 

Właśnie sobie zamówiłam olejek migdałowy i arganowy, przeciw rozstępom. 

Wiem wiem patrzyłam sobie wcześniej na przepis a nawet już wcześniej przed ciąża myślałam go zrobić ale niestety nigdy nie było kiedy 

No to super może pomogą 😊

• Mamusie
4 minuty temu, brzuchatka90 napisał:

Dasz radę @Mama88. Bardzo łatwo się robi. Zakwas jest pyszny. Lekko gazowany i ma multum właściwości odżywczych. 

Właśnie sobie zamówiłam olejek migdałowy i arganowy, przeciw rozstępom. 

Powiem Ci że przed ciąża dużo lepiej dbałam o skórę i o siebie teraz przez ten brak Energii to idę na skróty i to strasznie co mnie bardzo denerwuje mam nadzieję że to minie i znowu będę pełna Energii

• Mamusie
6 minut temu, Wercia93 napisał:

Ja biorę ethyrox 150 już ładne parę lat, w pt robię badania i też jestem ciekawa co się u mnie dzieje 🙈 @Mama88ile czeka się na wyniki różyczki itd u ciebie

Badania robiłam dzisiaj po 7 rano i nie długo byly wyniki, to szybko tylko nie wiem co z tą różyczka czego nie ma 

• Mamusie
17 minut temu, Mama88 napisał:

Badania robiłam dzisiaj po 7 rano i nie długo byly wyniki, to szybko tylko nie wiem co z tą różyczka czego nie ma 

Tak myślę o twoich wynikach, to pewnie spowodowane wymiotami. Gdzieś czytałam, że kwas foliowy najlepiej przyjmować wieczorem. Wtedy jest największą wchłanialność. 

5 godzin temu, Mama88 napisał:

Ja odebrałam swoje wyniki i nie jestem zadowolona 🙄biorę ponad miesiąc tabletki na tarczyce i nadal jest podwyższona i to dużo i jeszcze jakies inne cyrki no i chyba anemię mam 

Ehhh

A zwiększałas dawkę leku na tarczyce jak tylko zaszłaś w ciąże? Bo ja tez przy każdej ciąży miałam problem z tarczyca ,a teraz zmieniłam endokrynologa i kazał zwiększyć dawkę w dniu kiedy zobaczę dwie kreski na teście i jak narazie dobrze się trzymały wyniki. W poniedziałek idę na badania zobaczę jak teraz. Ja ogólnie na Hashimoto biorę leki 

• Mamusie
14 minut temu, Wercia93 napisał:

Tak myślę o twoich wynikach, to pewnie spowodowane wymiotami. Gdzieś czytałam, że kwas foliowy najlepiej przyjmować wieczorem. Wtedy jest największą wchłanialność. 

O widzisz może i dlatego bo ja ostatnio to co wzięłam tabletkę to wymiotowalam

Nie wiem wyślę wyniki mojej Pani doktor to zobacze co poleci

• Mamusie
4 minuty temu, Olga Minota napisał:

A zwiększałas dawkę leku na tarczyce jak tylko zaszłaś w ciąże? Bo ja tez przy każdej ciąży miałam problem z tarczyca ,a teraz zmieniłam endokrynologa i kazał zwiększyć dawkę w dniu kiedy zobaczę dwie kreski na teście i jak narazie dobrze się trzymały wyniki. W poniedziałek idę na badania zobaczę jak teraz. Ja ogólnie na Hashimoto biorę leki 

Ja miałam robione po poronieniu w styczniu to miałam 1,3 a jak powtorzylam pod koniec sierpnia to się podniosła 🙄

1 minutę temu, Mama88 napisał:

Ja miałam robione po poronieniu w styczniu to miałam 1,3 a jak powtorzylam pod koniec sierpnia to się podniosła 🙄

Podniosła się bo zaszłaś w ciąże ,a w pierwszym trymestrze hormon lubi bardzo w górę iść dlatego często trzeba kontrolować i od razu zwiększyć dawkę. A chodzisz oddzielnie do endokrynologa ,czy ginekolog przepisał leki? 

• Mamusie
Teraz, Olga Minota napisał:

Podniosła się bo zaszłaś w ciąże ,a w pierwszym trymestrze hormon lubi bardzo w górę iść dlatego często trzeba kontrolować i od razu zwiększyć dawkę. A chodzisz oddzielnie do endokrynologa ,czy ginekolog przepisał leki? 

Możliwe że tak jest jak piszesz 

No mi przepisała moja Pani doktor bo nigdy nie miałam problemu z tarczyca 

Teraz, Tytka 23 napisał:

A ja właśnie słyszałam żeby nie jeść grzybów A też mam ochotę i to wielka 😏

Tez słyszałam tak samo żeby gazowanego nie pic coli, a się okazuje że na wymioty colę polecają. Wiec sama nie wiem jak to jest z tym wszystkim. Mama ze mną w ciąży jadła tak grzybki i jestem zdrowa mam nadzieje ,ze i mojej dzidzi nie zaszkodzi. Ginekologa pytałam powiedział ,że nie widzi przeciwskazan jak taka ochota jest 😁👌

1 minutę temu, Olga Minota napisał:

Tez słyszałam tak samo żeby gazowanego nie pic coli, a się okazuje że na wymioty colę polecają. Wiec sama nie wiem jak to jest z tym wszystkim. Mama ze mną w ciąży jadła tak grzybki i jestem zdrowa mam nadzieje ,ze i mojej dzidzi nie zaszkodzi. Ginekologa pytałam powiedział ,że nie widzi przeciwskazan jak taka ochota jest 😁👌

Jak ginekolog powiedział że można to widać można bez obaw 😄

• Mamusie
2 minuty temu, Olga Minota napisał:

Wszystko można jeść tylko wiadomo z umiarem tak mi się wydaje 😊

2 minuty temu, Mama88 napisał:

Możliwe że tak jest jak piszesz 

No mi przepisała moja Pani doktor bo nigdy nie miałam problemu z tarczyca 

Lepiej zapisz się do endokrynologa on dobiera odpowiednio dawkę do wagi do sytuacji w ciąży hormon najlepiej utrzymać do 2,5. I powiem Ci ze 3 ciąże miałam nie wiem czemu nie donosiłam ale tarczyce zawsze miałam koło 4. A teraz zaszłam nie wiem kiedy bo nie planowałam ,a zauważyłam  ze zaszłam jak hormon zjechał mi do 1 i jak narazie jest z ciąża chyba dobrze 14 października się okaże co tam się dzieje. I podniosłam dawkę leków i wzrosło mi tylko do 1,4. Wiec polecam iść do endokrynologa powiedzieć jaka jest sytuacja dla samej siebie będziesz spokojniejsza 😊

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży