Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
1 godzinę temu, Mainusia napisał:

Powiedzmy że już się uspokoiłam dostałam odpowiedź że nie ma się co martwić przedstawiłam sytuacje jak to ze mną było co i jak już na wizytę się do niej umówiłam na 27.11 także jestem dobrej mysli. Mam odpoczywać więc to bez zmian w sobotę mam ślub to trochę wrażeń będzie dodatkowych ale bez panikowania 😉

to skupisz myśli na wydarzeniu i trochę się odstresujesz 🙂

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

• Mamusia
1 godzinę temu, Mainusia napisał:

U mnie bez dyskusji i mi i mojemu podoba się dla chłopaka Tymon i nawet nie widzę opcji innego imienia a dla dziewczynki tak samo Blanka choć wczoraj po nocy naszło mnie szukanie innych imion i stawiam na krótkie ja mam na imię Inez i tak spodobało mi się imię Ida albo Ina wiem inne może i trochę dziwne ale cóż 🤣

Inez bardzo ładne imię 🙂  My dla chlopca wybraliśmy Aleksander, i wiedzieliśmy że tak będzie już od kilku lat. Natomiast dla dziewczynki... Lena, Laura, Maja, Mia, a może Gaja? 🙂 uffff mi samej ciężko się zdecydować

• Mamusie
2 godziny temu, mami napisał:

Inez bardzo ładne imię 🙂  My dla chlopca wybraliśmy Aleksander, i wiedzieliśmy że tak będzie już od kilku lat. Natomiast dla dziewczynki... Lena, Laura, Maja, Mia, a może Gaja? 🙂 uffff mi samej ciężko się zdecydować

Napewno razem coś zdecydujecie 😊 ja tak sobie wybieram ale mój o tym nie wie jeszcze 🤣 My wspólnie że będzie Tymon co do dziewczynki nic narazie nie ustalone mój jak to facet upiera się że będzie chłopak mówi mi to obojętne byle Zdrowy był 😄

43 minuty temu, Olga Minota napisał:

Jestem po wizycie na 99% coś tam dynda, będzie chłopak czułam to od początku💙 Parwie 10cm szczęścia, widziałam jak ssie kciuka cudowny widok 🥰 Kolejna wizyta 2 grudnia.

Gratulacje ❤️

Ja też mam przeczucie na chłopca 😁

51 minut temu, Olga Minota napisał:

Jestem po wizycie na 99% coś tam dynda, będzie chłopak czułam to od początku💙 Parwie 10cm szczęścia, widziałam jak ssie kciuka cudowny widok 🥰 Kolejna wizyta 2 grudnia.

Gratulacje😊 mi to się sni chłopczyk to może też cos to znaczy 😁 więcej chłopców niż dziewczynek się zapowiada 😄

Godzinę temu, Tytka 23 napisał:

Gratulacje😊 mi to się sni chłopczyk to może też cos to znaczy 😁 więcej chłopców niż dziewczynek się zapowiada 😄

Może cos być z tymi snami, bo ja już w snach widziałam noworodka chłopca, gdzieś dwulatka chłopca i takiego przedszkolaka chłopca 🤭 Śmiałam się ,że już nawet wiem jak nasz syn będzie wyglądać 😅

• Haha 1

1 godzinę temu, Olga Minota napisał:

Może cos być z tymi snami, bo ja już w snach widziałam noworodka chłopca, gdzieś dwulatka chłopca i takiego przedszkolaka chłopca 🤭 Śmiałam się ,że już nawet wiem jak nasz syn będzie wyglądać 😅

O to ja też podobnie że pierw był noworodek A później taki już co sobie nóżkami przebieral 😁 to wysnilas sobie chłopczyka 😁

• Mamusie
7 godzin temu, brzuchatka90 napisał:

Ja jeszcze pracuje, dodatkowo studiuje na mgr już edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna, więc widzę ten sam kierunek.

Oprócz tego mam już mgr z filologii germańskiej, więc uczę niemieckiego w klasach 7-8 oraz jestem nauczycielem wspomagającym w ed wczesnoszkolnej. 

To ja również w klubie nauczycielek wychowania przedszkolnego  😃 ja mam przeczucie na dziewczynkę i też mi się śni 🙈 u nas stanęło na Zuzi, po wielkich bojach, bo mój mąż miał wieczne skojarzenia, zapominając, że ja wchodziłam do 9 grup. 🤣🤣 Czyli jakieś 200 dzieci🙈🤣  

16 godzin temu, Wercia93 napisał:

To ja również w klubie nauczycielek wychowania przedszkolnego  😃 ja mam przeczucie na dziewczynkę i też mi się śni 🙈 u nas stanęło na Zuzi, po wielkich bojach, bo mój mąż miał wieczne skojarzenia, zapominając, że ja wchodziłam do 9 grup. 🤣🤣 Czyli jakieś 200 dzieci🙈🤣  

A dla chłopaka jaką macie propozycje?

• Mamusie
11 minut temu, brzuchatka90 napisał:

Jak się dziewczyny dziś czujecie?

Mi ciężko wyjść z łóżka ...

11 minut temu, brzuchatka90 napisał:

Jak się dziewczyny dziś czujecie?

Mi ciężko wyjść z łóżka ...

Ja mam w miarę dobry humor od rana w garach gotuję obiad i robię sałatkę 

Dzisiaj idziemy trochę się gościć może jakoś usiedzę. Wczoraj u fryzjera 3godziny siedziałam już szło zwariować 😒

33 minuty temu, Mama88 napisał:

Ja mam w miarę dobry humor od rana w garach gotuję obiad i robię sałatkę 

Dzisiaj idziemy trochę się gościć może jakoś usiedzę. Wczoraj u fryzjera 3godziny siedziałam już szło zwariować 😒

A wiesz, że też myślałam o sałatce? Jaką robisz?

18 godzin temu, Wercia93 napisał:

Aż ciekawa jestem czy nasze przeczucia się sprawdzą😁

14 minut temu, MonaLila napisał:

Dzisiaj jakiś senny dzien. 

Nie chce mi się nic 😉

Zaczęłam dzisiaj plany na prezenty grudniowe bo u nas oprócz świat jeszcze sezon urodzinowy ☺️

I myślę sobie co zrobić dobrego na święta 🍰🎄🎁

Planujecie już? 

Ja właśnie później wyśle męża do paczkomatu, po prezent dla Młodego.

A na święta to hmm za mną chodzi sałatka z pora i też selerowa. Więc zrobię obie.

@Mama88 mnie natchnęła i wyciągnęłam filet z kurczaka i będę robić królewska.

• Mamusie
55 minut temu, MonaLila napisał:

Dzisiaj jakiś senny dzien. 

Nie chce mi się nic 😉

Zaczęłam dzisiaj plany na prezenty grudniowe bo u nas oprócz świat jeszcze sezon urodzinowy ☺️

I myślę sobie co zrobić dobrego na święta 🍰🎄🎁

Planujecie już? 

Kochana ja już 2 prezenty nawet kupione 😉 mój ma urodziny 23 grudnia a uzgodnilam z nim tak że dostaje jeden jakby większy prezent ale przeważnie kupuje mu kilka mniejszych ja to uwielbiam komuś prezenty dawać 😁 i w tym roku kończy on 30 lat więc trochę muszę się wysilić a co dobrego zrobić też już mam zaplanowane żeby nie skłamać chyba już od wakacji 🤣

• Mamusie

Witam was wszystkie,

Miło mi dołączyć do forum- od kilku dni Was poczytuje 🙂

Termin wg OM 01.05.21R, ale ja mam długie cykle i generalnie 6/8 maja.

To moja 3 ciąża- mam dwie córki 11 i 9 lat, więc teraz był ostatni dzwonek na dziecko i się zdecydowaliśmy- mam 35 lat 🙈

Płci nie znam, choć genetyk na badaniach prenatalnych 28 października chyba po złości mi nie powiedział 😉 Aczkolwiek mam przeczucie, że to będzie dziewczynka- Róża 🙂

W tym momencie borykam się z lekko podwyższonym cukrem, dziś powtarzałam wynik 3 raz,bo przy normie do 99 wychodzi mi 102,50 , więc jak dziś wyjdzie za wysoki to idę jutro robić krzywą cukrową- jest tu ktoś z cukrzycą ciążową?

Wyszła mi również niedoczynność tarczycy...

Wiek robi swoje 😉

pozdrawiam

17 godzin temu, Mainusia napisał:

Kochana ja już 2 prezenty nawet kupione 😉 mój ma urodziny 23 grudnia a uzgodnilam z nim tak że dostaje jeden jakby większy prezent ale przeważnie kupuje mu kilka mniejszych ja to uwielbiam komuś prezenty dawać 😁 i w tym roku kończy on 30 lat więc trochę muszę się wysilić a co dobrego zrobić też już mam zaplanowane żeby nie skłamać chyba już od wakacji 🤣

Ja też uwielbiam robić prezenty. Już 2 mam w domu 😁 A z prezentami dla mojego zawsze problem, w tym roku musiałam się posiłkować radą mężów sąsiadek 🤔

U nas Mikołaj, BNx 2,  i urodziny córki, moje, siostry i teścia. Ale uwielbiam ten czas. 

@Dorota Walentynowicz

Mi tarczyca skoczyła i ciężko mi wrócić do wymaganego poziomu. Przed ciąża brałam 50 eutyroxu a teraz już 125 i możliwe że dalej dawka będzie zwiększana. 

Jeszcze z tymi telewizytami u lekarzy. Wbić się w odpowiedni termin i do konkretnego lekarza.. Ciężko. 

• Mamusie
Teraz, MonaLila napisał:

Ja też uwielbiam robić prezenty. Już 2 mam w domu 😁 A z prezentami dla mojego zawsze problem, w tym roku musiałam się posiłkować radą mężów sąsiadek 🤔

U nas Mikołaj, BNx 2,  i urodziny córki, moje, siostry i teścia. Ale uwielbiam ten czas. 

@Dorota Walentynowicz

Mi tarczyca skoczyła i ciężko mi wrócić do wymaganego poziomu. Przed ciąża brałam 50 eutyroxu a teraz już 125 i możliwe że dalej dawka będzie zwiększana. 

Jeszcze z tymi telewizytami u lekarzy. Wbić się w odpowiedni termin i do konkretnego lekarza.. Ciężko. 

Ja biorę Letrox 75 i od razu mi się unormowało, a na wizytę chodzę co 4 tygodnie.

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży