Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

6 minut temu, Mama88 napisał:

Jest oznaczone CRL takim skrótem a zdiecie hmm muszę zobaczyć 

Dobra kochana nie musisz zdj  czyli dobrze patrzyłam ale się zdziwiłam bo ty mówisz że u Ciebie 0.53 mm A u mnie jest ze 3.5 mm i się dziwie że duży u mnie dzidzius 🤔🤔A też te same tygodnie ciąży 6Tydzien i 2 dni według

• Mamusie

8 minut temu, Tytka 23 napisał:

Kochana A mogłabyś jak się da wysłać zdj i zaznaczyć gdzie na tym zdj  usg jest podane ile właśnie ma tych mm dzidzia ?Bo ja już zglupialam z mojego zdj 😑😑

Nie mogę dodać zdiecia jakiś błąd ładowania wyskoczył 

Ale popatrz na zdieciu u siebie dokładnie musi być napisane CRL 😊i tam podany rozmiar fasolki 😊

• Mamusie
1 minutę temu, Tytka 23 napisał:

Dobra kochana nie musisz zdj  czyli dobrze patrzyłam ale się zdziwiłam bo ty mówisz że u Ciebie 0.53 mm A u mnie jest ze 3.5 mm i się dziwie że duży u mnie dzidzius 🤔🤔A też te same tygodnie ciąży 6Tydzien i 2 dni według

To Twój troszkę mniejszy bo 3,5mm a mój troszkę ciut powyżej 5mm

Teraz, Mama88 napisał:

To Twój troszkę mniejszy bo 3,5mm a mój troszkę ciut powyżej 5mm

Poczekaj bo Ty na początku swoje usg wysylalas i znalazłam i tam chyba widoczne że w cm 🤔 kuzwa już się pogubilam😄😄jutro się okaże jak to będzie nie będę robić dowodzenia bo zaraz Jeszce sobie coś złego wmowie 

• Mamusie
Teraz, Tytka 23 napisał:

Poczekaj bo Ty na początku swoje usg wysylalas i znalazłam i tam chyba widoczne że w cm 🤔 kuzwa już się pogubilam😄😄jutro się okaże jak to będzie nie będę robić dowodzenia bo zaraz Jeszce sobie coś złego wmowie 

Czyli pół cm hehe miał mój wtedy 😊

• Mamusie
4 minuty temu, Tytka 23 napisał:

Dobra sorki ja dziś trochę nieprzytomna już nie wiem co pisze 😒🙄 

Spoczko też tak czasem mam że trzeba mi sto razy powiedzieć czy napisać bo nie dochodzi do mnie 😊

Nie ma co już myśleć jutro wizyty mamy o 13 to będzie wiadomo 😊

3 minuty temu, Mama88 napisał:

Spoczko też tak czasem mam że trzeba mi sto razy powiedzieć czy napisać bo nie dochodzi do mnie 😊

Nie ma co już myśleć jutro wizyty mamy o 13 to będzie wiadomo 😊

Pewnie że tak 😊A tak ogólnie to myślisz np że chciałabyś żeby to była dziewczynka?bo tak wiem że raczej kobiety to bardziej za dziewczynka obstawiaja 😜

• Mamusie
1 minutę temu, Tytka 23 napisał:

Pewnie że tak 😊A tak ogólnie to myślisz np że chciałabyś żeby to była dziewczynka?bo tak wiem że raczej kobiety to bardziej za dziewczynka obstawiaja 😜

Moje marzenie żeby to była dziewczynka bo mam już chłopca 😊ale najważniejsze żeby się udało utrzymać ciążę i urodzić zdrowego bobabska 😊a Ty.? 

Hej dziewczyny mam pytanie. 

Jestem w 10 tyg ciazy pokazały mi się delikatne upławy z brazem. Bylam u gin w środę ale ona twierdzi ze jest ok dzidzius urósł i serduszko bije jadlam do teraz luteine pod jezyk i kwas foliowy. Ale teraz bylam w toalecie i patrze a ja znowu mam te plamienie ale trochę mocniejsze czy któraś miala tak i wszystko było ok ??.

Marwie sie bo jestem po 2 poronieniach 

• Mamusie
8 minut temu, Marcelinaa96 napisał:

Hej dziewczyny mam pytanie. 

Jestem w 10 tyg ciazy pokazały mi się delikatne upławy z brazem. Bylam u gin w środę ale ona twierdzi ze jest ok dzidzius urósł i serduszko bije jadlam do teraz luteine pod jezyk i kwas foliowy. Ale teraz bylam w toalecie i patrze a ja znowu mam te plamienie ale trochę mocniejsze czy któraś miala tak i wszystko było ok ??.

Marwie sie bo jestem po 2 poronieniach 

Oj ja Ci nie pomogę ale skoro Twój lekarz twierdzi że wszystko jest ok to nie martw się bo stres źle wpływa na dzidzię i Ciebie 

A takie plamienia to też może się macica oczyszcza wiesz organizm się przestawia więc różnie może reagować 😊także głowa do góry jest wszystko dobrze 

1 godzinę temu, Mama88 napisał:

Moje marzenie żeby to była dziewczynka bo mam już chłopca 😊ale najważniejsze żeby się udało utrzymać ciążę i urodzić zdrowego bobabska 😊a Ty.? 

Też myślę o dziewczynce 😊 ale jeśli będzie chłopiec to będę kochać tak samo i właśnie oby donosic ciążę bez żadnych kłopotów i by dziecko zdrowe było. Nikt nie powiedział że np u mnie musi się skończyć na jednym dziecku może za jakiś czas bym się zdecydowała chociaż teraz pierwsze co to muszę poród przeżyć A to wielkie nieznane dla mnie 😰😃

• Mamusie
3 minuty temu, Tytka 23 napisał:

Też myślę o dziewczynce 😊 ale jeśli będzie chłopiec to będę kochać tak samo i właśnie oby donosic ciążę bez żadnych kłopotów i by dziecko zdrowe było. Nikt nie powiedział że np u mnie musi się skończyć na jednym dziecku może za jakiś czas bym się zdecydowała chociaż teraz pierwsze co to muszę poród przeżyć A to wielkie nieznane dla mnie 😰😃

Najlepiej to jak najszybciej działać z drugim żeby nie wybić się z rytmu zmieniania pieluch bo u mnie będzie duża różnica ale to z innych powodów 🙄a co do porodu to ja mam niestety zle doświadczenie ale może drugi będzie cud miód 😊😂

5 minut temu, Mama88 napisał:

Najlepiej to jak najszybciej działać z drugim żeby nie wybić się z rytmu zmieniania pieluch bo u mnie będzie duża różnica ale to z innych powodów 🙄a co do porodu to ja mam niestety zle doświadczenie ale może drugi będzie cud miód 😊😂

No niby tak mówia ale czasem ciężko tak od razu napewno i też zależy kto jaki jest ,ja rok temu chciałam bardzo miec dziecko ale po kilku próbach się poddałam zapomniałam o tym w sumie to myślałam że coś jest nie tak że się nie udaje i dokaldnie rok minął i taka niespodzianka, kiedy nie planowalam bo miałam zupełnie  inne plany ale proszę udało się nawet wiem dokładnie kiedy to było, ach czasem ciężko mi w to uwierzyć że to się stało 😊 A czemu masz źle doświadczenie jeśli można wiedzieć?

• Mamusie
2 minuty temu, Tytka 23 napisał:

Ja pierwsza wizyta prywatnie bo mi zależało żeby jak najszybciej sie dostać i jutro tez ide prywatnie ale później już na nfz bo za badania też placilam A to trochę wydatków jest... 

Ja chodzę prywatnie bo przy mojej sytuacji to muszę mieć gabinet z usg a nie czekać 

Koszty są duże no ale trudno 

4 minuty temu, brzuchatka90 napisał:

@Mama88 mogę wiedzieć ile płacisz za wizytę?

Ja 100zl, w tym jest wszystko. Usg, badanie, porada. Do lekarza mam jakieś 8 km. 

A wszystkie badania mam za darmo pod nosem praktycznie.

Chodzę do kobiety, na oko jakies 50 lat ma.

A za badanie krwi, moczu i itd nie musiałaś płacić dodatkowo jeśli wizyta u ginekolog prywatnie?

• Mamusie
9 minut temu, Tytka 23 napisał:

A za badanie krwi, moczu i itd nie musiałaś płacić dodatkowo jeśli wizyta u ginekolog prywatnie?

100zl wizyta a z usg 150

Za wszystko place za krew za mocz za wszystkie badania

Bo idąc na fundusz i lekarz który zleca badania to później wyniki do niego przychodzą to co miala bym mu posiedzieć daj mi doktorze wyniki bo lekarzem prowadzącym jest ktos inny? 😁 

Mogłam trochę inaczej ale jak już poszłam do tej mojej to już poszło z górki 

No ale trudno przecież te koszty są rozłożone w czasie a nie że place wszystko od razu 

13 minut temu, Tytka 23 napisał:

Nie. Wszystkie badania mam za darmo bo gin ma podpisaną umowę z Alab laboratorium. A do tego laboratorium mam raptem 300 metrow.

Płacę tylko za wizytę.

4 minuty temu, Mama88 napisał:

100zl wizyta a z usg 150

Za wszystko place za krew za mocz za wszystkie badania

Bo idąc na fundusz i lekarz który zleca badania to później wyniki do niego przychodzą to co miala bym mu posiedzieć daj mi doktorze wyniki bo lekarzem prowadzącym jest ktos inny? 😁 

Mogłam trochę inaczej ale jak już poszłam do tej mojej to już poszło z górki 

No ale trudno przecież te koszty są rozłożone w czasie a nie że place wszystko od razu 

Widzę że wszędzie jest inaczej, mi gin wypisal skierownia poszłam zapłaciłam i musiałam sama przyjdź po wyniki bo oni nie przekazują 😏 gdybym ja tylko miała to w kosztach to może i bym chodziła prywatnie cały czas ale muszę prywatnie do dentystów bo mam kilka zębów do leczenia a słyszałam że trzeba mieć poleczone przed porodem i to takie o 😏 

• Mamusie
8 minut temu, Tytka 23 napisał:

Widzę że wszędzie jest inaczej, mi gin wypisal skierownia poszłam zapłaciłam i musiałam sama przyjdź po wyniki bo oni nie przekazują 😏 gdybym ja tylko miała to w kosztach to może i bym chodziła prywatnie cały czas ale muszę prywatnie do dentystów bo mam kilka zębów do leczenia a słyszałam że trzeba mieć poleczone przed porodem i to takie o 😏 

Nie nie źle mnie zrozumiałaś idąc na nfz to wyniki przychodzą do lekarza a idąc prywatnie to ja sama wybieram labolatorium w którym robię badania i w ten sam lub na następny są już wyniki 

Ja do dentysty też chodzę prywatnie i dużo place niestety przez to że chodziłam  na nfz i zepsuł mi zęba tak że głowa mnie codziennie bolała 

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży