Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

• Mamusie

A jak się ogólnie czujecie dziewczyny? U mnie juz mdłości przeszły bóle żołądka tez może nie całkiem ale jest 80% lepiej także cieszę się bo mogę więcej jeść i lepszy mam humor 

No i coś chyba brzuszek się zaokrągla bo ostatnio już nie mogłam dopiąć spodni co tydzień temu zapinałam jeszcze normalnie 🙄

Niestety do wizyty jeszcze daleko i czas się wlecze 🙄😒

23 minuty temu, Mama88 napisał:

A jak się ogólnie czujecie dziewczyny? U mnie juz mdłości przeszły bóle żołądka tez może nie całkiem ale jest 80% lepiej także cieszę się bo mogę więcej jeść i lepszy mam humor 

No i coś chyba brzuszek się zaokrągla bo ostatnio już nie mogłam dopiąć spodni co tydzień temu zapinałam jeszcze normalnie 🙄

Kiedy masz następna wizytę?

U mnie też już brzuszek większy.

• Mamusie
11 minut temu, brzuchatka90 napisał:

Kiedy masz następna wizytę?

U mnie też już brzuszek większy.

Dopiero 23 listopada ale byłam 2listopada u innego to trochę mnie uspokoił ale chce już być bliżej kolejnej 

Ja jak leżę to takie czuje na dole twarde i wybrzuszone i już odstaje brzuszek 

• Mamusie
59 minut temu, Mama88 napisał:

Mi tam może raz czy dwa razy zdarzy się że jest nie dobrze ale z dnia na dzień czuje różnicę na lepsze. Jutro mam wizytę i mam nadzieję że to moje lepsze samopoczucie to coś dobrego a nie złego. Też normalnie mogę jeść ale od początku zeszło mi 10 kg co z brzuchem nie wiem bo mój już był ciążowy zanim pojawiła się ciąża 🤨😁 a robiła któraś z was wróżbę z obrączki na płeć dziecka i ilość dzieci ? Mi ostatnio mamą to powiedziala i wychodzi dziewczynka hahah ale wszystko ginekolog stwierdzi 😅

• Mamusie
6 minut temu, Mainusia napisał:

Mi tam może raz czy dwa razy zdarzy się że jest nie dobrze ale z dnia na dzień czuje różnicę na lepsze. Jutro mam wizytę i mam nadzieję że to moje lepsze samopoczucie to coś dobrego a nie złego. Też normalnie mogę jeść ale od początku zeszło mi 10 kg co z brzuchem nie wiem bo mój już był ciążowy zanim pojawiła się ciąża 🤨😁 a robiła któraś z was wróżbę z obrączki na płeć dziecka i ilość dzieci ? Mi ostatnio mamą to powiedziala i wychodzi dziewczynka hahah ale wszystko ginekolog stwierdzi 😅

No u mnie 2 listopada stwierdził że chłopczyk ale jeszcze do końca nie wiadomo 

Może teraz mi moja Pani doktor powie tak już napewno bo ostatnio mnie poniosło i zamówiłam kilka rzeczy i pod chłopczyka 😁ja z wagi już nie lece myślę że teraz będzie na plusie ale oby nie dużo. 🙄

• Mamusie
27 minut temu, Wercia93 napisał:

Ja mam wizytę jutro 🙈 kupiłam kilka ciuszków w uniwersalnych kolorach 🤣 ale te piękne kokardki i wstążeczki bardzo kusiły 😍 ja ogólnie czuję się super, już nie mam takich huśtawek nastrojów i jest stabilnie oby jak najdłużej 😃

Też mnie kusi żeby jakieś ciuszki kupić ale wolę chyba zaczekać chociaż już od kilku dni mówię że takie jedno malutkie kupię żeby na nie patrzeć i poprostu mieć 😍

• Lubię to! 1

51 minut temu, Olga Minota napisał:

Ja tez zaczęłam się dobrze czuć ,mdłości minęły. Mam nadzieje, że to tak ma być 🙃 Dobrze, że mam wizytę we wtorek to stresować się przestane. Mi tez już brzuszek cos tam zaczyna się pokazywać zwłaszcza na wieczór. A czujecie jakieś bulgotania na dole w brzuszku? 🥰

Tak mi się wydaje że coś poczułam wczoraj ale no nie wiem. Może jestem przewrażliwiona. W 1 ciąży poczułam.ruchy w 16tc+2 dni. 

Dziś mam 14tc+2dni. Wydaje mi się że za szybko by było.

@Mama88 pochwal się co kupiłaś i gdzie?

• Mamusie
22 minuty temu, brzuchatka90 napisał:

Tak mi się wydaje że coś poczułam wczoraj ale no nie wiem. Może jestem przewrażliwiona. W 1 ciąży poczułam.ruchy w 16tc+2 dni. 

Dziś mam 14tc+2dni. Wydaje mi się że za szybko by było.

@Mama88 pochwal się co kupiłaś i gdzie?

Na Aliexpress zamówiłam tak na próbę kilka rzeczy kocyk, kocyk muslinowy 

Taka szmatkę przytulankę 

Podkładkę do wyjscia na zmianę pampersa

Czapeczkę ze sliniaczkiem i spinki do smoczków

Zobaczę jakie te rzeczy przyjdą i jak szybko jak beda ok to coś tam jeszcze w koszyku mam 😁

Oj ja nie mam takiego bulgotanie nic narazie nie czuję pewnie jeszcze za wcześnie. 

Godzinę temu, Mama88 napisał:

Na Aliexpress zamówiłam tak na próbę kilka rzeczy kocyk, kocyk muslinowy 

Taka szmatkę przytulankę 

Podkładkę do wyjscia na zmianę pampersa

Czapeczkę ze sliniaczkiem i spinki do smoczków

Zobaczę jakie te rzeczy przyjdą i jak szybko jak beda ok to coś tam jeszcze w koszyku mam 😁

Oj ja nie mam takiego bulgotanie nic narazie nie czuję pewnie jeszcze za wcześnie. 

Ja ez zamawiam na ali i ciekawi mnie jakie kocyki zamowilas... Możesz jakoś pokazać?

Mi się podoba taki jeden kocyk ...może ten sam 🙂

• Mamusie
6 minut temu, brzuchatka90 napisał:

Ja ez zamawiam na ali i ciekawi mnie jakie kocyki zamowilas... Możesz jakoś pokazać?

Mi się podoba taki jeden kocyk ...może ten sam 🙂

Takie na prube bo za tą cenę to wiadomo nie będzie szkoda jak przyjdzie dziadostwo 

Screenshot_20201103_192958_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Screenshot_20201103_192944_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

• Mamusie
Teraz, brzuchatka90 napisał:

Widzę je już. Możesz wysłać link do tego w namioty?

Widzę że raczej na niebiesko. A jak sikurak odpadnie na Nast USG? 

Ja ci pokażę co ja zamówiłam.

Oj mam trochę maluszków wokół to będę miała komu dać 😊zaraz zobaczę czy da się 

A właśnie kilka osob mi mowi ze dziewczynka będzie 

• Mamusie
2 minuty temu, brzuchatka90 napisał:

3,89 zł | Nowy bawełniany kocyk dziecięcy s noworodek miękki organiczny bawełniany kocyk dziecięcy muślin owijka dla niemowląt karmienie śliniaczek ręcznik szalik Baby Stuff
https://a.aliexpress.com/_mqWSyhx

• Mamusie
2 minuty temu, brzuchatka90 napisał:

A ten kocyk mi się podoba. 

Jak poznam płeć to ogarnę sobie kolor

Screenshot_2020-11-08-21-09-57-964_com.miui.gallery.png

Screenshot_2020-11-08-21-10-01-479_com.miui.gallery.png

Ja też go właśnie chce 😁tak teraz patrzę i miałam brać ecri ale jak na złośc nie bylo bo niebieski już wzięłam inny a jak była by dziewczynka to brudny róż a jak chłopczyk to ten musztardowy 😍

To Ty większość tych muslinowych wzielas 

• Mamusie
18 minut temu, brzuchatka90 napisał:

https://bobaskowo.sklep.pl/produkt/2el-posciel-niemowleca-dwustronna-120x90-lesne-zwierzaki

Tutaj są śliczne pościele 🥰

36 minut temu, Mama88 napisał:

Ja też go właśnie chce 😁tak teraz patrzę i miałam brać ecri ale jak na złośc nie bylo bo niebieski już wzięłam inny a jak była by dziewczynka to brudny róż a jak chłopczyk to ten musztardowy 😍

To Ty większość tych muslinowych wzielas 

No to ja właśnie tak samo. Jak chłopak to musztardowy a dziewczynka brudny róż.

Widzę, że mamy podobne gusta heh.

Jak tylko poda mi płeć. Tzn potwierdzi 2x przynajmniej to zamawiam. 

A jeśli chodzi o maleńkie ciuszki to powiem Wam dziewczyny, że pomimo tego że mam 4latka, to nie mam ani jednego ubranka. Wszystko dałam koleżance i wątpię, że nadają się już do czegokolwiek. Więc wszystko będę kompletować od początku..

Ale tym razem się nie zamierzam rozpędzać. Max 5 sztuk w każdym rozmiarze. Bo dzidzia nie zdąży tego nawet założyć a już wyrośnie. 

Poza tym zaraz będzie cieplutko. 

Pierwszy syn z 23 kwietnia to jak skończył 2 msc to były takie upaly, że funkcjonował praktycznie całe lato w samym body 

• Mamusie
16 minut temu, brzuchatka90 napisał:

No to ja właśnie tak samo. Jak chłopak to musztardowy a dziewczynka brudny róż.

Widzę, że mamy podobne gusta heh.

Jak tylko poda mi płeć. Tzn potwierdzi 2x przynajmniej to zamawiam. 

A jeśli chodzi o maleńkie ciuszki to powiem Wam dziewczyny, że pomimo tego że mam 4latka, to nie mam ani jednego ubranka. Wszystko dałam koleżance i wątpię, że nadają się już do czegokolwiek. Więc wszystko będę kompletować od początku..

Ale tym razem się nie zamierzam rozpędzać. Max 5 sztuk w każdym rozmiarze. Bo dzidzia nie zdąży tego nawet założyć a już wyrośnie. 

Poza tym zaraz będzie cieplutko. 

Pierwszy syn z 23 kwietnia to jak skończył 2 msc to były takie upaly, że funkcjonował praktycznie całe lato w samym body 

Właśnie ja też przy moim synku pierwszym zaszalałam a potem okazało się że w połowe go nie ubrałam więc teraz na te pierwsze miesiące wiele nie będę kupować a zresztą mam koleżankę co ma malutkie dziecko i wszystko dla mnie odkłada w razie gdyby jednak był chłopczyk 😊 

Ja czekam do 23 jak powie ze chłopczyk to raczej tak zostanie 😊ale nie ukrywam że wolała bym dziewczynke 

23 minuty temu, Mama88 napisał:

Właśnie ja też przy moim synku pierwszym zaszalałam a potem okazało się że w połowe go nie ubrałam więc teraz na te pierwsze miesiące wiele nie będę kupować a zresztą mam koleżankę co ma malutkie dziecko i wszystko dla mnie odkłada w razie gdyby jednak był chłopczyk 😊 

Ja czekam do 23 jak powie ze chłopczyk to raczej tak zostanie 😊ale nie ukrywam że wolała bym dziewczynke 

No bo mamy już chlopakow  to bardziej nas ciągnie do dziewczynki 

Te mamy co są w 1 ciąży to jest im obojętne tak naprawdę. 

I to samo z tymi co są w 3 a mają już komplet. 

No cóż. Jak się nie uda tym razem to następnym co?🙂

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży