Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

• Mamusie
36 minut temu, brzuchatka90 napisał:

Dziewczyny, jak się czujecie?

Mnie dopadł katar i lekkie przeziębienie. Czuję się fatalnie a w środę mam wizytę....

Znacie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie? Oczywiście naturalne

Mnie ledwo przeziębienie chwytało to zaraz sok wyciskany z 2 cytryn i jednej pomarańczy i ja to bez rozwadniania piłam i jak ręką odjął i teraz raz na półtora tygodnia czy co tydzień piję takie coś i mam spokój. A jak nie lubisz kwaśnego to drugi zamiennik kupiłam od pani z miasta swojski sok z malin i z gorącą wodą 🙃

• Mamusie
23 minuty temu, Mainusia napisał:

Mnie ledwo przeziębienie chwytało to zaraz sok wyciskany z 2 cytryn i jednej pomarańczy i ja to bez rozwadniania piłam i jak ręką odjął i teraz raz na półtora tygodnia czy co tydzień piję takie coś i mam spokój. A jak nie lubisz kwaśnego to drugi zamiennik kupiłam od pani z miasta swojski sok z malin i z gorącą wodą 🙃

Gorąca woda zabija witaminy, polecam antygrypine grejpfrut pomarancza cytryna 2 ząbki czosnku korzeń kurkumy i kawałek imbiru wszystko zmiksowane, bo najwięcej jest witamin w owocach w tej blonce białej. Jak ktoś chce mogę podać dokładny przepis. Jeśli nie masz korzenia kurkumy można zrobić pastę z kurkumy 

• Mamusie
Teraz, Wercia93 napisał:

Gorąca woda zabija witaminy, polecam antygrypine grejpfrut pomarancza cytryna 2 ząbki czosnku korzeń kurkumy i kawałek imbiru wszystko zmiksowane, bo najwięcej jest witamin w owocach w tej blonce białej. Jak ktoś chce mogę podać dokładny przepis. Jeśli nie masz korzenia kurkumy można zrobić pastę z kurkumy 

Pijemy rano na czczo kieliszek, jeśli nie damy radę na czczo to później 

2 godziny temu, Mainusia napisał:

Uwielbiam kwaśne. Właśnie ogarnialam sobie kapustę kiszoną posypaną cukrem. Smaki dzieciństwa... 

Dziękuję za porady 

• Mamusie
2 godziny temu, brzuchatka90 napisał:

Uwielbiam kwaśne. Właśnie ogarnialam sobie kapustę kiszoną posypaną cukrem. Smaki dzieciństwa... 

Dziękuję za porady 

U mnie teraz przeważają kwaśne smaki a na drugi dzień narzekam że zęby bolą od kwaśnego po czym znowu jem kwaśne to silniejsze ode mnie 🙂

• Mamusie
12 minut temu, Mainusia napisał:

U mnie teraz przeważają kwaśne smaki a na drugi dzień narzekam że zęby bolą od kwaśnego po czym znowu jem kwaśne to silniejsze ode mnie 🙂

A ja mam jakiś taki odrzut od kwasnego nawet ogórków nie jem i mandarynek 

Coś takiego pół na pół zjem. 🙂

• Mamusie
1 godzinę temu, Mainusia napisał:

Ja  za to nic z kurczaka nie mogę jeść bo aż niedobrze się robi od samego wyglądu 😉

No ja tak jak @Tytka 23 mięsa też nie mogę

Ostatnio skusiłam się na schab w sosie i zjadłam bo zjadłam ale na następny dzień nie tknęłam nie mogę na mięso patrzeć i wędliny. Już wolę jajko albo serek topiony 😁

• Mamusie
28 minut temu, Mama88 napisał:

No ja tak jak @Tytka 23 mięsa też nie mogę

Ostatnio skusiłam się na schab w sosie i zjadłam bo zjadłam ale na następny dzień nie tknęłam nie mogę na mięso patrzeć i wędliny. Już wolę jajko albo serek topiony 😁

Moja siostra smażyła na obiad i ledwo go poczułam to masakra. Sklep mięsny zapomnij ale jeść mogę tylko ten kurczak 🤮

• Mamusie
7 godzin temu, Mama88 napisał:

Ja też nie mogę smażonego czuć 

Ogólnie mam problem z zapachami które doprowadzają mnie do 🤮

U mnie teraz zamiast lepiej to chyba gorzej cały dzień dosłownie mdłości i wymioty na plusie wagi brak 🤨 same gotowe ziemniaki to mi za to smakują i po tym mam spokój 😄

• Mamusie
26 minut temu, Mainusia napisał:

U mnie teraz zamiast lepiej to chyba gorzej cały dzień dosłownie mdłości i wymioty na plusie wagi brak 🤨 same gotowe ziemniaki to mi za to smakują i po tym mam spokój 😄

Tak jak ja tylko że mi mega buraczki jeszcze smakują z ciepłymi ziemniaczkami 🙂wczoraj przed pójściem spać godz 23:30 a ja pół godz przed 🚽 🤮😒

• Mamusie
6 minut temu, Mama88 napisał:

Tak jak ja tylko że mi mega buraczki jeszcze smakują z ciepłymi ziemniaczkami 🙂wczoraj przed pójściem spać godz 23:30 a ja pół godz przed 🚽 🤮😒

Ja tak samo krótko przed spaniem a potem tak mnie żołądek bolał a najlepsze że po tym wszystkim snikersa zjadłam i później mówiłam jaka ja głupia bo on nowa się zachciało 😅

• Mamusie
15 minut temu, Mainusia napisał:

Ja tak samo krótko przed spaniem a potem tak mnie żołądek bolał a najlepsze że po tym wszystkim snikersa zjadłam i później mówiłam jaka ja głupia bo on nowa się zachciało 😅

Oo kurcze haha gdzie to snickersa po 🤮 ja już nic nie zjadłam odczekałam 10 min bo też mnie żołądek bolał i się położyłam. 

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży