Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 175
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Popularne posty

Melduje się po badaniu prenatalnym! U mnie to początek 12 tyg, dzidziuś na prawie 5 cm, ładnie było go widać. Lekarz wykonujący badanie opisywał mi co po kolei oznacza, i jaki organ akurat przybliżył.

Drogie obecne i przyszłe mamusie! Niech ten nadchodzący 2021 rok będzie dla nas wszystkich wytchnieniem i nagrodą po tym co razem i osobno przeszliśmy! Wszystkiego najlepszego i wielu radości! Będzie

Cześć Ola! My z mężem też od dawna staraliśmy się, jedną ciążę straciłam, to jest drugie podejście ale jestem dobrej myśli 🙂 A u Ciebie jak? Pierwsza ciąża czy masz już jakieś pociechy? @Elmika w

Przesłane zdjęcia

10 minut temu, Ola29 napisał:

Hej termin na 7.07.2021. Bardzo dlugo wyczekiwany 

Cześć Ola! My z mężem też od dawna staraliśmy się, jedną ciążę straciłam, to jest drugie podejście ale jestem dobrej myśli 🙂 A u Ciebie jak? Pierwsza ciąża czy masz już jakieś pociechy?

@Elmika wszystko chyba przed nami 🙂 Najbardziej obawiam się nudności i nieprzespanych nocy 😬

• Lubię to! 1
Odnośnik do odpowiedzi

@nika31 zgadza się, ja też tego narazie najbardziej się obawiam ale damy radę! 🙂

@Ola29 aż tak długo wyczekiwany? Czemu? Od dawna starasz się o dzidziusia?

U mnie to była niespodzianka, bo nie planowałam jeszcze dziecka ale jak już się trafiło to fajnie 🙂 Teraz bardzo się cieszę 😄

Nika, widzę, że założyłaś nam Klub 🙂 Super! Dzięki, zaraz do niego dołączam 😃

Wstawię link, żeby inne mamy też dołączyły

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć dziewczyny 😀

Ja wstępnie (wg aplikacji) mam termin na 9 lipca 😉 Samopoczucie okej, choć bywają dni, że jestem bardzo płaczliwa 😭 Piersi już przestały boleć, ale za to od kilku dni okropne nudności, a od trzech dni wymioty 🤢 

Miło mi Was poznać! 😊

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć przyszłe Mamy 🙂 Właśnie jesteśmy po wizycie u lekarza i termin został wyznaczony na 9 lipca. To moja pierwsza ciąża. Maluszek pomału się rozwija chociaż na samym początku ciąży dostałam plamienia i lekkiego krwawienia. Trafiłam na izbę przyjęć i lekarka stwierdziła, że ciąża może się nie rozwinąć. Dostałam Duphastan i 2 dni temu zobaczyłam moją małą fasolkę na USG. Za 2 tygodnie mam następną wizytę z nadzieją, że będzie biło serduszko. Jestem dobrej myśli.

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, sylwunia82 napisał:

Cześć dziewczyny

Mogę dołączyć? Termin wg apki 21 lipiec. U lekarza jeszcze nie byłam. To jest moja 3 ciąża. Druga niestety zakończona zabiegiem w lipcu tego roku. Z pierwszej mam 11 latka. Dzisiejsza beta 488mIU/ml

Heeej. Pewnie,ze mozesz. Wszystkie przyszłe Mamuski lipcowe maja prawo dołączyć 😊 Jak sie czujesz ? Bete powtorz za 2 dni i zobacz czy rosnie. Ja juz po usg jestem. Bylam 13.11 serduszko bije jak to lekarz stwierdził na 99,9% dlatego za tydzień w piątek ide powtórzyć..  

Odnośnik do odpowiedzi
  • Mamusia

Oprócz zmęczenia, które mnie dopada szczególnie pod wieczór, to narazie jest ok.  Tak betę powtarzam w poniedziałek ale nią się za bardzo nie sugeruje. Bardziej czekam na wizytę, tylko jeszcze się nie zapisałam, bo nie wiem na kiedy. Ale myślę, że pod koniec listopada raczej. A jak Wy się czujecie dziewczyny? 

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, sylwunia82 napisał:

Oprócz zmęczenia, które mnie dopada szczególnie pod wieczór, to narazie jest ok.  Tak betę powtarzam w poniedziałek ale nią się za bardzo nie sugeruje. Bardziej czekam na wizytę, tylko jeszcze się nie zapisałam, bo nie wiem na kiedy. Ale myślę, że pod koniec listopada raczej. A jak Wy się czujecie dziewczyny? 

Ja bylam tydzien po spóźnionej miesiączce No i nie było jeszcze za wiele widac... Takze tez za bardzo nie ma co się spieszyć.... Chociaż wiem jak to jest. Chciałoby się juz,od razu wiedzieć... Ja czuje się ogolnie dobrze. Zmęczenie wieczorem ale mam synka 10 miesiecy,także nie mam czasu w ciągu dnia na odpoczynek. Ale nie narzekam. A jak reszta dziewczyn?

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, sylwunia82 napisał:

Oprócz zmęczenia, które mnie dopada szczególnie pod wieczór, to narazie jest ok.  Tak betę powtarzam w poniedziałek ale nią się za bardzo nie sugeruje. Bardziej czekam na wizytę, tylko jeszcze się nie zapisałam, bo nie wiem na kiedy. Ale myślę, że pod koniec listopada raczej. A jak Wy się czujecie 

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka.ja jeszcze się nie umówiłam na wizytę. Trochę się stresuje czy wszystko ok bo oprócz braku miesiączki,zawrotow i sporadycznego bólu głowy wrażliwych piersi to jakoś nic więcej nie odczuwam.mam nadzieję że uda mi się jutro umówić szybko na wizytę.nakrecam się bo mieliśmy w rodzinie kilka przypadków gdzie ciaza obumarla albo serduszko nie biło.  A to jest moja ostatnia szansa bo mąż mówi że nie chce być dziadkiem-tata😛

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć dziewczyny! Mam nadzieję, że mogę jeszcze dołączyć😊. U mnie termin z aplikacji wskazuje 17.07. Po roku starań wreszcie się udało. U lekarza jeszcze nie byłam i myślę że poczekam z tą wizytą do ok 8-9 tyg. Pamiętam jak w pierwszej ciąży pobiegłem od razu na usg i byłam strasznie zawiedziona tą wizytą. Natomiast zrobiłam badania z krwi i póki co wszystko jest w porządku. Jak narazie za wiele objawów nie mam oprócz bolących piersi i zmęczenia. Oby tak dalej. Pozdrawiam Was wszystkie.

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Katarzyna Kiliańska napisał:

Cześć dziewczyny! Mam nadzieję, że mogę jeszcze dołączyć😊. U mnie termin z aplikacji wskazuje 17.07. Po roku starań wreszcie się udało. U lekarza jeszcze nie byłam i myślę że poczekam z tą wizytą do ok 8-9 tyg. Pamiętam jak w pierwszej ciąży pobiegłem od razu na usg i byłam strasznie zawiedziona tą wizytą. Natomiast zrobiłam badania z krwi i póki co wszystko jest w porządku. Jak narazie za wiele objawów nie mam oprócz bolących piersi i zmęczenia. Oby tak dalej. Pozdrawiam Was wszystkie.

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.11.2020 o 13:49, Alina napisał:

Jak u Was z samopoczuciem? 

Ja w momencie wpadam w qur.. po czym zaraz mi mija i jest ok

U mnie coraz lepsze samopoczucie... 2 dni mialam brak apetytu i na widok jedzenia wszystko podnosiło mi się do góry,ale juz przeszlo na szczęście. W pierwszej ciazy mialam brak jakichkolwiek objawów wiec mam nadzieje,ze i tym razem tak będzie 😁 A no miaoam tez ciagle wqur....  I tez szybko przechodził... Teraz tez mam momentami ale mam synka 10 miesiecy i musze panować nad sobą i nie mogę pozwolić sobie na złość 🙈 Daje rade 😂🙈

Odnośnik do odpowiedzi