Skocz do zawartości

Wrześnióweczki | Forum o ciąży

Mikaminelli

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, Msbittersweetgirl napisał:

Hej dziewczyny :). Jestem właśnie po pierwszych badaniach prenatalnych. Wizualnie wszystko w porządku, pozostało czekać na badania krwi, które muszę powtórzyć za 3 tyg. 

Jedynie nie dało się jeszcze określić płci w 13+2.  No szkoda, może następnym razem. 

A jak u Was? Pozdrawiam! 

Hejka! 🙂 ja byłam wczoraj na badaniu! Jakie to emocje:) na szczęście wszytko dobrze, fasolek ma 7,4 cm, płci też się nie udało jeszcze podpatrzeć , ale najważniejsze, ze się zdrowo rozwija! Termin powodu 5 dni wcześniej- 12 września, dziecko 13+ 4.

A jak tam u innych? 🥰

• Odpowiedzi 169
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

6 minut temu, Joanna Piskorz napisał:

Hejka! 🙂 ja byłam wczoraj na badaniu! Jakie to emocje:) na szczęście wszytko dobrze, fasolek ma 7,4 cm, płci też się nie udało jeszcze podpatrzeć , ale najważniejsze, ze się zdrowo rozwija! Termin powodu 5 dni wcześniej- 12 września, dziecko 13+ 4.

A jak tam u innych? 🥰

Wspaniale, że wszystko w porządku. Idziemy zatem łeb w łeb :). U mnie termin na 13.09. 

1 godzinę temu, Joanna Piskorz napisał:

A jak tam u innych? 🥰

Hej to ja byłam na badaniu też w 13+4 to lekarz powiedział,  że na 90% dziewczynka 😊 ale, że potwierdzi dokładnie za miesiąc na kolejnej wizycie.

Moja fasolka ma 10 cm i wszystko dobrze, bardzo ruchliwa. Termin potwierdził podobny jak i ten pierwszy lekarz bo na 3 września.

A jak się czujecie ogólnie? 

20 godzin temu, Karimatia napisał:

Hej to ja byłam na badaniu też w 13+4 to lekarz powiedział,  że na 90% dziewczynka 😊 ale, że potwierdzi dokładnie za miesiąc na kolejnej wizycie.

Moja fasolka ma 10 cm i wszystko dobrze, bardzo ruchliwa. Termin potwierdził podobny jak i ten pierwszy lekarz bo na 3 września.

A jak się czujecie ogólnie? 

Super! Cieszę sie, że u Waszych Fasolek wszystko dobrze! 🙂 🙂

Karimatia ale masz już dużą fasolek jak na ten czas! Rośnie jak na drożdżach:D 

Jeśli chodzi o dolegliwości ostatnio mdłości rzadziej się pojawiają i są mniej dokuczliwe! Jest nadzieja, że w 2 trymestrze ustąpią! Za to często pojawia mi się zgaga😔 wcześniej w ogóle nie znałam tego problemu. 

A jak Wy się czujecie? Macie nadal mdłości ? A może pojawiły się jakieś nowe dolegliwości? 

2 godziny temu, InoJa napisał:

Jest tu może ktoś kto mieszka też w Niemczech 🙂

Kiedyś mieszkałam, przez prawie dwa lata, skończyłam germanistykę, bliski mi to kraj;) 

Wydawało mi się, że się nie stresowałam badaniami, ale lekarz w trakcie badania mnie uspokajał, mówił, że mam bardzo podwyższony puls, także 😅

Nie martw się, wszystko będzie dobrze☺

Daj znać po! 

Aha hehe no dziewczynki skończyły w tym roku 8 i 10 lat 🙂a mi się zachciało trzeciego dziecka już 3 lata temu 🙂ale się nie udawało 🙄😕i wkoncu zaraz po świętach test i jest 🙂a już się bałam bo wiek goni 35 lat mam i przy moich zawsze problemach myślałam że się nie uda 🥺o pierwsza ciążę też długo walczyłam leczyłam się 😔A druga to już za ciosem poszłam i nie czekałam długo i się udała 🙂A ty marzysz o gromadce czy tylko o jednym dziecku? 😉 Ja zawsze chciałam duża rodzinkę 🙂

O to już duże! Odchowane! 🙂 super, że w końcu udało się z 3. ! Taki wyczekiwany Fasolek musi bardzo cieszyć 🥰😇

Zawsze chciałam właśnie mieć 3 dzieci, tak jak Ty 😏 ale zobaczymy, co los przyniesie. We wrześniu,kiedy maluszek się pojawi, będę już mieć 32 lata a mąż 36, więc z kolejnymi musiałabym się sprężyć, ale nie wiem, jak to wszystko przejdę, bo niestety też mam inne problemy zdrowotne.  

Aha hehe no dziewczynki skończyły w tym roku 8 i 10 lat 🙂a mi się zachciało trzeciego dziecka już 3 lata temu 🙂ale się nie udawało 🙄😕i wkoncu zaraz po świętach test i jest 🙂a już się bałam bo wiek goni 35 lat mam i przy moich zawsze problemach myślałam że się nie uda 🥺o pierwsza ciążę też długo walczyłam leczyłam się 😔A druga to już za ciosem poszłam i nie czekałam długo i się udała 🙂A ty marzysz o gromadce czy tylko o jednym dziecku? 😉 Ja zawsze chciałam duża rodzinkę 🙂

No w dzisiejszych czasach to troje dzieci to chyba nie za dużo 😉 A to jak fasolek wyjdzie to co dwa lata kolejne i do 40 będziesz mieć 3 dzieci 🙂Powiem Ci ze między moimi dziewczynami jest dwa lata różnicy bo tak mi zależało 🙂na początku było ciężko ale przez pierwszy rok bo były małe ale i tak tej młodszej się nie nudziło bo ta starsza ciągle tańczyła i skakała koło niej miały siebie 🥰do dziś są za sobą i nie żałuję że tylko dwa lata różnicy jest 🙂weszłam z pieluch do pieluch ale zleciało 🙂teraz te małe będzie obskakiwanie bo one już duże i ta starsza bardzo chciała rodzeństwo jeszcze liczą na siostrę ale ja czuję chyba że to chłopak będzie ciekawe 🤔🙂a ty masz przeczucia co będziesz mieć? 

Fajnie, jak jest mała różnica wieku- myślę że 2 lata to idealnie. Może mi też się tak uda;) 

Ja właśnie nie mam żadnych przeczuć co do płci,a mąż twierdzi, że dziewczynka, ale dlatego pewnie, że bardzo tej córeczki chce 😍 za 2 tygodnie mam wizytę u ginekologa, może wtedy uda się już podpatrzeć, kto tam mi pod sercem rośnie:) 🤗

Fajnie jak pierwsza jest córa 🙂a ja jakoś ze to dziewczynka w wcześniejszych ciążach dowiedziałam się około 19 tygodnia 🙂i teraz nie nastawiam się ze to będzie też wcześniej 🤔🙄a szkoda bo muszę poczekać jeszcze 6 tygodni 🙄myślę że chłopaka noszę ale chciałabym później żeby lekarz mnie zaskoczył i była dziewczynka 🙂ale ważne przede wszystkim żeby było zdrowe 🙂jutro mam badania  pomiary martwię się 🥺a ty mówisz że za 2 tygodnie idziesz do lekarza to który będziesz mieć tydzień? 

W dniu 14.03.2021 o 10:21, InoJa napisał:

Fajnie jak pierwsza jest córa 🙂a ja jakoś ze to dziewczynka w wcześniejszych ciążach dowiedziałam się około 19 tygodnia 🙂i teraz nie nastawiam się ze to będzie też wcześniej 🤔🙄a szkoda bo muszę poczekać jeszcze 6 tygodni 🙄myślę że chłopaka noszę ale chciałabym później żeby lekarz mnie zaskoczył i była dziewczynka 🙂ale ważne przede wszystkim żeby było zdrowe 🙂jutro mam badania  pomiary martwię się 🥺a ty mówisz że za 2 tygodnie idziesz do lekarza to który będziesz mieć tydzień? 

Będę w połowie 16 tygodnia. 

Najważniejsze, żeby było zdrowe!

Hej brzuchatki! 

Ja zauważyłam o wiele mniejszą senność, mam więcej energii, jednak szybko się męczę i muszę odsapnąć np. po odkurzeniu podłogi czuję się jak po maratonie hehe. Mdłości ustały, przez co mam większy apetyt niż przez pierwsze 3 miesiące, więc pewnie w końcu zacznę tyć.  Czasem dołączają bóle głowy, jednak największą bolączką zaczyna być rwa kulszowa, która utrudnia życie przy dłuższych spacerach lub przy wstawaniu. 

W dniu 24.03.2021 o 12:59, InoJa napisał:

Hej jestem teraz w 14+2 i jednostronnie zaczoł mnie boleć brzuch jak na okres ale tylko z jednej strony co dziwne czy u was też nagle pojawiły się bóle brzucha w 14 tygodniu ciąży 🥺😕

Hej! Mam tak samo, wczoraj byłam u gina i mówił, że to normalne, macica się powiększa rozciąga i dopóki nie ma plemienia i krwawienia podobno wszystko okej. 

Głowa do góry! To tylko nasze ciała przygotowuja się dla fasolkow 🙂

btw. Wczoraj gin nawet nie chciał oglądać Fasolka 😞 powiedział, że jak na prenatalnych nic się nie dopatrzyli(płeć), to on tym bardziej nic nie zobaczy 🤨

a Wy już znacie płeć? 🧐🤓😏

Hejka 🙂to dobrze trochę się uspokoiłam bo teraz już nie boli tak jak ostatnio 🙂ale wtedy tak zabolało że musiałam się położyć na 15min 🥺😔a co do płci ja też jeszcze niewiem ale ze jestem trzeci raz w ciąży wiem że to za wcześnie na stwierdzenie płci 🤔z dziewczynami od około 19tygodnia mogłam się chyba dowiedzieć tylko ze wtedy nie chciały się pokazać i koło 22 tydzień się dowiedziałam 🙂więc zostaje czekać a też bym chciała już wiedzieć😕a ogólnie jak się czujecie bo ja musze co chwilę coś jeść bo zaczyna mnie mdlić gdy robię dłuższą pauzę a wy? 

Msbittersweetgirl@ dziecko ma czas żeby się pojawić na świecie między 37 a 42 tygodniem( słowa mojej położnej), różnica do tygodnia na różnych badaniach jest dla nas orientacyjna. Musimy być przygotowane, że możemy urodzić dużo wcześniej lub później🤭 a prawda pewnie leży gdzieś po środku 😛

Inoja@ to jeszcze musimy długi czekać na poznanie płci 😭 ponad miesiąc 😫 a ciekawość mnie już zżera🤪

Też muszę często jeść inaczej mam mdłości, zaczęłam już tyć 😅 gdzie w 1.trymestrze ledwo 0,5 kg. Ale cieszę się, że mam nad tym  kontrolę, a nie tak jak wcześniej mdłości całą dobę. 

U mnie niestety rwa kulszowa się zaczęła 😞 ale wcześniej już miałam z tym problemy. Dlatego teraz rozważam l4 już na poważnie. 

No i zgaga coraz częściej mnie męczy wieczorami. 

A jak inne brzuchatki się mają? 🧐🤗

Hej 😊 ja też chodzę do dwóch lekarzy i każdy mówi, że w innym tygodniu ciąży jestem. Wiec ja ich wyliczenia co do tygodnia biorę po środku. 

Ja dopiero przytyłam 1.5 kg 😊 tez czasem pobolewa mnie z jednej strony. A ogólnie to odpukać ale czuję się dobrze. Jedyne co, to wieczorami opadam szybko z sił. I dzisiaj byłam na wizycie 16+4 zapytałam o płeć i stwierdził,  że na 90% dziewczynka 😊

• Admin changed the title to Wrześnióweczki | Forum o ciąży