Skocz do zawartości

Pazdziernik 2009...:):):) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 425
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej...my juz w Anglii... 🙂zmeczona jestem,troche spalam a Gracjan jeszcze odsypia ranna pobudke... 😉
Monia bedzie dobrze zobaczysz... 🙂 🙂 🙂 😘 😘 😘
Ja w poniedzialek do pracy....nie mam ochoty i sily i zal mi mlodego zostawiac...ale co zrobic...zycie... 🤨
Buziaki 😘 😘 😘

• Mamusie
siemka
Ostatnio się zastanawiałam co u reszty dziewczyn z ,którymi przechodziłyśmy ciążę na brzuszku....szkoda,że tak się pózniej wszystko posypało i zostałyśmy we 3 😞....no ale bywa....Ciekawe czy któraś urodziła kolejnego dzidzia 🙂
Pozdrawiam

• Mamusie
hej 😁

nio szkoda że nas tak mało - tyle czasu już minęło ,też jestem ciekawa czy któraś "rozwinęła" rodzinkę 🙃

ja na razie muszę się uporać z Bartem - no zrobił się tak niedobry że hej 😞 i z nocnikiem nie wychodzi uch...właśnie sie zastanawiam nad przedszkolem od września,może tam sie ułoży wśród rówieśników...

buziaki kochane 😘 😘 😘

Hej Kochane... 🙂
Co tam u was?no malutko nas zostalo... 😞tez sie zastanawiam jak tam reszta dziewczyn zyje.... 🤨
U nas ok...dzis do pracy na popoludnie ide...nie chce mi sie ale trzeba... ☺️przeprowadzamy sie znowu w wekend na takie mieszkanie jakie chcialam czyste,ladne i z ogrodkiem....mieszkamy teraz z moja siostra jej chlopakiem i synem...ale nie mozemy sie dogadac za cholere...i ciagle jakies konflikty sa....tak wiec sie ciesze ze znowu bedziemy mieszkac sami... 🙂
A i znowu myslimy o powiekszeniu rodziny...ale narazie chyba nici z tego...jutro mam dostac okres...nie wytrzymalam zrobilam test i wyszla jedna kreska...mam dola....z Gracjanem poszlo szybko a tu pewnie sobie poczekamy.... 😞 😞 😞 😞teraz juz tak na 100% razem z moim chcemy dzidziusia.... 🙂
Pozdrawiam 🙂

• Mamusie
malinka24 napisał(a):
Hej Kochane... 🙂
Co tam u was?no malutko nas zostalo... 😞tez sie zastanawiam jak tam reszta dziewczyn zyje.... 🤨
U nas ok...dzis do pracy na popoludnie ide...nie chce mi sie ale trzeba... ☺️przeprowadzamy sie znowu w wekend na takie mieszkanie jakie chcialam czyste,ladne i z ogrodkiem....mieszkamy teraz z moja siostra jej chlopakiem i synem...ale nie mozemy sie dogadac za cholere...i ciagle jakies konflikty sa....tak wiec sie ciesze ze znowu bedziemy mieszkac sami... 🙂
A i znowu myslimy o powiekszeniu rodziny...ale narazie chyba nici z tego...jutro mam dostac okres...nie wytrzymalam zrobilam test i wyszla jedna kreska...mam dola....z Gracjanem poszlo szybko a tu pewnie sobie poczekamy.... 😞 😞 😞 😞teraz juz tak na 100% razem z moim chcemy dzidziusia.... 🙂
Pozdrawiam 🙂

no to i ja trzymam kciuki Malinka 😁
a u mnie szpital na peryferiach 😮 🥴 wszyscy chorzy tylko ja się trzymam chociaż tak mnie boli głowa że hej 🤔 no ale ktoś musi wszystko trzymać w garści 🙃
chcę zapisać Bartka do przedszkola czekam właśnie kiedy zacznie się nabór - mam nadzieję że trochę się między dziećmi ułoży bo brój jest niemiłosierny 😉

buziaki dla Was 😘 😘 😘

• 2 tygodnie później...
Czesc Kochane moje... 🙂 😞jak tam u was?u mnie zimno deszczowo i ponuro i to doslownie... 😞od kilku dni mam uzasadnionego dola o ktorym nikomu nie mowie....jest mi przykro bo moj M. nie chce narazie dziecka....u niego przewazaja wzgledy finansowe....a ja teraz pracuje i pewnie stracilabym prace bedac w ciazy...ale moja chec posiadania malenstwa jest silniejsza....i teraz jest mi smutno i nie moge sie pozbierac....bo gdy wkoncu czulam ze jest najlepsza pora i ze wkoncu bylam tego pewna na 100% to po raz kolejny sie wycofal....nie wiem sama co mam o tym myslec....wiem ze pieniadze sa wazne...ale jest to ale....dobra nie bede wam smecic 🤨 🤨 🤨uciekam 😘 😘 😘

Hej...a tu dalej cisza jak makiem zasial....ja od tego tygodnia znowu w domku siedze bo pracy nie ma....troche dola mam z tego powodu ale co zrobic...dobrze ze moj ma prace na stale bo by bylo ciezko... 🤨a w Polsce zimno nie?u nas tez dzis przymrozilo...ale to chyba tylko tak -3 jest...wiec nie ma tragedii....wspolczuje wam dziewczyny tego zimna.... 😞
Jak tam wasze chlopaki?moj ok tylko lobuziak straszny...i gadac zaczal juz tak fajnie.... 🙂 🙂 🙂
Buziaki 😘 😘 😘

• Mamusie
siemka
Dziewczynki ja miałam problem z netem...ale już jestem 🙂
Zimno jak diabli...siedzimy w domu...nawet nosa nie wystawiamy....tyle co ja do sklepu
Oliś ogląda właśnie strażaka Sama....a tak poza tym to łobuz z niego okropny....
Buziaki

• Mamusie
hejka
dawno nie zaglądałam bo jakoś tak czas szybko leci 😞 😉
do tego cała nasza szóstka się pochorowała ech...

Malinka trzymam kciuki żebyście w kwestii dziecka doszli do kompromisu 🙂,powiem Ci że pieniądze nie najważniejsze ale jak ich mało to kibel się robi 🥴...u mnie jakoś się kula ale czasami mam rozdarte serce i umysł bo kaska by się przydała a z drugiej strony jak pomyślę że miałabym Tośkę zostawić eee to normalnie doopa
nas to kredyt zabija cholera i nie wiem co tu wykombinować żeby się go pozbyć wrrrr

a tak poza tym to cholercia doba i się jakoś skróciła 😁 ... co chwilę pranie ,prasowanie i wiadomo że codzienne gotowanie i tak jakoś brakuje mi czasu dla mnie hehe
a Bartek ło matko 😮 😮 😮 😮 😮 to łobuz taki że ja chyba pod farbą to siwa już jestem 🙃
tak na przykład,powiesił się na półce i spadł razem z nią gdzie uderzył się w żebra i chodził z guzem 🤔 aż się wystraszyłam,ściany pomalowane kredkami świecowymi - normalnie chałupa do remontu 🥴
a ostatnio to mało zawału nie dostałam jak prawie wszystkie klawisze z lapka mi powyciągał 😲
ja Wam mówię czort jak nic hihihi
o a na nocnik to nie bo po co 😠 😜

a byłam w końcu na bilansie i mój łobuziak waży 14,5kg i ma 92 cm

i tak oto czas mi zasuwa jak nienormalny 🤪 🤪 🤪

buziaczki dla Was i przystojniaków łobuziaków 😜 😘 😘 😘

Jestem ja 🙂 cos sie dzis zle czuje slabo mi...ledwo z miasta do domu doszlam...w glowie mi sie kreci...chyba mnie jakies chorobsko bierze.. 🤨 🤨 🤨
Kupilismy mlodemu "dorosle " lozko bo w kojcu sie juz nie miesci...i boje sie dzisiejszej nocki...a jak spadnie...?niby to lozko niskie jest i dostosowane do jego wieku ale pewnie bede go cala noc pilnowac... 😉a wasze chlopaki to jak spia?
Aha co do nocnika to Gracjan tez nie chce... 🤨i smoczka na noc jeszcze cycka...nie wiem jak go oduczyc...wczoraj chcialam to zaczal sie drzec...hmm 🤔

To znowu ja... 🙂Gracjan spi w nowym lozku... 🙂narazie jest ok... 🙂ale jak go polozylam to po moim wyjsciu z pokoju slysze tupanie u niego w pokoju... 😜otwieram drzwi a ten sie juz za zabawki zabiera...i chetny do zabawy a nie do spania...polozylam go z powrotem...i zasnal jakos po pol godzince...hehe... 😁z kojca wyjsc nie mogl a tu nagle wolny to po co bedzie spal...teraz przedluzone bedzie jego usypianie pewnie codziennie... 😜
Jutro pilnuje mojej kolezanki 6msc coreczke...ale mam stracha...bo juz zapomnialam jak to z takimi maluchami jest... 🙂

• Mamusie
o Malinko to nie jesteś odosobniona i w nocniku i w smoczku eee mój Bart to uparty w tych kwestiach 😲
a śpi to różnie albo z nami albo z rodzeństwem bo łóżka swojego nie ma 😞
trzeba by coś wymyśleć ale na razie brak możliwości - finansowych oczywiście ech...
na razie jeszcze w domu jestem ale pewno nieunikniony mój powrót do pracy 🤨

dobrej nocy 😘

Hej... 🙂
Monia napewno bedzie dobrze zobaczysz... 😘ja dzis masakrycznie niewyspana,cala noc sie budzilam i jak to nadgorliwa mamuska pilnowalam Gracjana,wszystko ok bylo nie spadl z lozka...ale tez sie troszke krecil,pewnie tez bylo to dla niego nowe doswiadczenie... 😉zobaczymy jak bedzie dzisiaj spal... 😉
Aha a co do pracy to ja tez juz w domu siedze drugi tydzien...nie ma roboty... 🤨moj pracuje to najwazniejsze,mamy jeszcze dodatki to nie jest tak zle... 🙂najwazniejsze ze zdrowi jestesmy,mamy gdzie mieszkac i co jesc... 🙂
Gracjan mi w nocy smoczka wola jak mu sie gdzies zapodzieje...tak mnie to wkurza,ale jest uparciuch maly jak nie wiem....chcialabym go odzwyczaic ale nie mam sily z nim walczyc... 🤨

• Mamusie
siemka
Dużo zdrówka dla wszystkich na początek 😉....i ciepełka....ja robię za palacza ostatnio....bo sama na polu bitwy zostaję...Mama w pracy...Mąż w delegacji w Katowicach....
Monia kasa nie jest najważniejsza....wazne,że tak jak Malinka napisała,że jesteście zdowi...macie gdzie mieszkać i co go garnka włożyć....a reszta to rzecz nabyta 😉....
Malinko gratki dla Gracjanka....duzi chłopak z niego,hehheheh....
Odnośnie tego co pisałyście......to Oliwier w ogóle mało co smoka doił,a odstawił sam jak miał 16 miesięcy i wychodziły mu kły....wył nam chyba co noc przez 2 tygodnie,a ja mu wpychałam smoka żeby go przymknąć 😮........asysta była Mamusia + Tatuś,hihihi.....no i bolało go to widocznie i mówił nie cie.....i tak sam odstawił....Kilka dni temu znalazł smoka w szufladzie i nie wiedział co z nim robić 🙃......także mam chociaz ten problem z głowy....
Co do łóżeczka to mój chyba od roczku jakoś śpi bez barierek....bo kupiliśmy od razu takie większe łóżeczko na 140 i tam jest mnóstwo możliwości z barierką,bez...itp....Teraz ma takie krótkie przy głowie i nogach...i powiem Wam,że jeszcze ani raz mi nie spadł,a też wyłazi nieraz jak gp położe i sie bawi,bo słyszę na dole w niani....ale przeważnie to czytam mu bajkę ,paciorek i buziak i śpi....tylko ostatnio ma jakąs schize i jak wychodzę z pokoju to zakłada kołdre na głowę,bo pokazuje na parapet i mówi,że boboce są i głowy 🤢.....nie wiem co on wymyślił 🤔
No i sprawa najważniejsze nocnik.....A ZA CHOLERE NIE SIADA....czasem siądzie.....a ze 3 razy pod rząd się zsiura albo kupsko w gacie zrobi....Ja chyba odpuszczam na razie,bo normalnie juz nie mam gdzie tych ciuchów suszyć 🤢.....Kurcze Kacper to w jego ieku juz wołał...w nocy jeszcze sikał ale w dzień ne nosił pieluchy...ale każe dziecko inaczej sie przecież rozwija....
Oliwier za to jest od Kacpra duzo cwańszy.....i kłamie 😮.....udaje np.zę się zakrztusił...albo takie odgłosy jakby się dusił....ja dyla do góry....otwieram drzwi i pytam sie CO TY ROBISZ ...a on KAŚLE.....i dyla z pokoju......nosz co za diobeł.....i przeklina....ale to przez tych starszych.....ostatnio do takiego sąsiada powiedział...IDŻ ŚTĄD H........Wstyd mi uwieżcie ale tak mnie to rozśmieszyło,że się powstrzymać nie mogłam....a on wyraznie tak mówi,że ten sasiad wiedział co to było 😁.....nie wiem na razie nie reaguje na to ,bo wiem,ze takie gadanie przechodzi u dzieci...
No poza tym to gada jak najęty...zna kilka piosenek..wierszyk o kotku...ten w pokoiku na stoliku......Zwierzęta,owoce i warzywa to chyba wszystkie......pluje każdego kto sie zblizy do niego....a kot to ma prze....u Olisia chociaż Oliś mówi,ze to jego PSIJACIEL.....hehehehhe......kopie moją mamę.....ucieka z gołym tyłkiem jak go przebieram i za cholere sie nie da ubrać,a zwłaszcza pieluchy.....rozlewa picie po całym domu....no i cuda ogólnie wyczynia.....ja mam już nerwice chyba....albo k......,heheeh......A le podobno zdrowy dwulatek jest wszędzie,ze to najgorszy wiek dla rodziców 🤨
Także Dziopki trzymam kciuki za postepy wychowawcze i dajcie jakieś wskazówki z nocnikowaniem jak odkryjecie,plis 😁
Buziaki

• Mamusie
moja mama do nocnika kupiła Bartkowi tablicę z magnesami "dziennik postępów dziecka" żeby jak zrobi "coś" to przykleił misia ,lalę albo królika na nocniku a jak nie to sam nocniczek tylko że za bardzo nie zadziałało 😞
tak więc na razie też odpuściłam ale na wiosnę jak już będzie cieplej biorę się za niego bo chcę żeby do przedszkola bez pieluchy poszedł 😜
no ja na razie uparcie siedzę w domu bo kto jak nie mama dopilnuje jak trzeba,tylko że ciężko nam z opłatami i ten cholerny kredyt 😠 do doopy
a Bartek też sobie stracha wymyślił - mifon i za diabła nie wiem co to jest 😮 🙃
i jak czytam o Olisiu to spokojniejsza jestem hihi bo myślałam że Bart jakiś nadpobudliwy 🤪 a tu widzę kolega takież same cuda wyczynia 🤪 🤪 🤪

Tośce pierwszy ząbek się przebił i trzy dni gorączka była , poza tym wszystko ok jak trzeba 😁

buziaki 😘 😘 😘

• Mamusie
siemka
U ns w nocy było -30 🤢
Jak tam po basenie Malinko?....opowiadaj.....i jak spanie w nowym łóżku idzie?
Moni a jak zdrówko u Ciebie i Dzieciaczków?
Kurcze mogło by się już cieplej zrobić....chociaż tak z 5 stopni na plusie...to by się na spacer wyszło,a tak juz Oliśka trzymam w domu chyba ze 3 tygodnie,bo za zimno 🥴
Buziole