Skocz do zawartości

Pazdziernik 2009...:):):) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
siemka
Co słychać Dziewczynki i Chłopaki?
Oli śpi,ale pewnie zaraz wstanie takze ostatnie chwile wolności...
Pogoda w kratkę....strasznie wieje więc mało wychodzimy ostatnio...
Poza tym nudy w domu jak diabli....Mały daje mi popalić...nie nadążam za tym cwaniakiem...
Malinko przylatujecie na święta do Polski?
Moni jak się czujesz?Jak w pracy?Ogarniasz to wszystko??
Buzka
😘 😘 😘

• Odpowiedzi 425
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hejka
w pracy całkiem,całkiem - myślałam że będzie gorzej ale nie mam powodu do narzekania,za to współczuję Malinko takiej atmosfery - dużo sił kochana
z tarczycą się okazało że rozwija się zapalenie i usiana jest guzkami - czekam na wizytę u endokrynologa zobaczymy co powie - oczywiście prywatnie 😠 bo z NFZ jestem zarejestrowana "za około 2-3 lata" 😮
Nie tracę jednak poczucia humoru 😜 - ogarniam to wszystko i chyba nieźle mi to wychodzi...mam tylko zaległości z prasowaniem 🙃 bo najbardziej nie lubię 🤢
poza tym dzieciaki zdrowe więc i kłopotu nie ma...Tośka dziś kończy 8 m-cy 😮 😮 😮 a ja nie wiem kiedy to minęło 🙃 🤪
Pogoda tez u nas w kratkę i jak wieje to też nie wychodzimy,a Bartek bez spaceru jakoś podwójnie niegrzeczny wtedy 😲 - nie ma to jak wychodzi "kilometry" hehe

pozdrawiamy serdecznie - BUZIAKI 😘 😘 😘

Good morning! 🙂
ja do pracy ide ...ale noc byla dzis dla mnie nie laskawa,nie moglam zasnac i spalalm chyba z 3godziny... 🤨nie ogarniam tematu zasypiam... ☺️
buziaki 😘

• Mamusie
dzień dobry 😎 😎 😎
zapracowana 😞
wczoraj i dziś w pracy do 22 😮 😮
i ogólnie spadła i coś forma 🤢
muszę zrobić dodatkowe badania (za 200zł) które w końcu pokarzą czy mam poporodowe zapalenie tarczycy czy gravesa-basedova 😲 😲 😲
Bartek jest taki niegrzeczny że chyba już osiwiałam 🤔 pod farbą hehe

dziewczyny moje kochane życzę Wam zdrowych ,pogodnych i przede wszystkim spokojnych świąt w rodzinnej atmosferze

• Mamusie
siemka
I po Świętach 😁
Moni ta choroba brzmi nie wesoło 🥴....poczytam w necie co to 😮
Jestem pewna ,że wszystko będzie dobrze.....Troszkę Twój organizm przeszedł ostatnio.....2 ciąże w krótkim czasie....moze rozstrojona jesteś....trzymam kciuki dzielna Dziewczyno
Oliś tez jest diobeł....nie mam iły do niego.... 🤢
Malinko co u Ciebie?nic się ostatnio nie odzywasz...Mam nadzieję,że ok
Ja dzisiaj ide na cytologie,bo od ciązy nie robiłam 😮....i jak będzie wynik do do gina.....Mam nadzieję,ze wszystko będzie ok....bo nie mam czasu zajać się sobą.....ciągle to jeden chory...to drugi kaszle....to do sklepu...obiad i wieczorem na ryjek padam
Buziaki i słonecznej pogody
😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
no i po świętach...
wykończona jestem bo wczoraj zawitał jakiś wirus i Tośka z Bartkiem wyrzucali z siebie wszystko obiema stronami 🤢 😮 😞
całe szczęście jakieś tylko jednodniowe ustrojstwo no ale dwie nocki za to z głowy 🤔 a dziś do pracy...
ale nic to - wiosna za oknem i jakoś tak optymistycznie się zrobiło w końcu
miłego dzionka i buziaczki 😘 😘 😘

Hej 🙂
u nas ok...sorki ze sie nie odzywalam...ale jakos nastroju nie mam ostatnio... 😞dzis juz lepiej...tak jak Monia mowisz moze wiosna wkoncu przyjdzie i bedzie juz lepiej...u nas dzis sloneczko od rana ladnie swieci... 🙂mlodemu dzis rano podstawilam nocnik...mowie zrob siku na nocnik to ten w ryk...kurde juz mam dosyc,on nie chce i koniec... 🤨
Przestwilam Gracjana ze spaniem...idzie spac okolo 20.30....i dzis wstal przed 9...dla mnie to super...no i bez zadnej pobudki... 😁
Wloski mysle zeby przefarbowac...bo jakiejs zmiany mi sie chce... 🙂
Buziaki 😘

• Mamusie
Rewolucja obejrzana,ale pocisnęła kobitka 😮 ale za to macie teraz mega pizzerię 😎 Maxarko
u mnie z nocnikiem jest nieco lepiej,tylko że w domu Bart lata z "dołem" rozebranym 😮 nawet majteczek nie chce założyć bo mówi że "zaleje" hihihi
mam nadzieję że do września sie wszystko unormuje w tej kwestii bo zapisalam łobuza do przedszkola 🤪 i mam nadzieję że się dostanie 🙂
Malinko i oby u Ciebie było już tylko lepiej 😎
Bartek ostatnio pospał od 19 do 9 rano 😮 😮 😮 nie wiem co to było hehe

miłego dnia

Hej 🙂
Ja rewolucji nie obejrzalam...moje dziecko chce ciagle bajki...kurcze wiem ze to nie dobrze...ale czesto mu ustepuje dla swietego spokoju... ☺️
Gracjanowi wyskoczyly jakies krostki na policzku...tak z piec...ma zaczerwieniony lekko ten policzek...co to moze byc?czy to jakies uczulenie?ma to juz z dobry tydzien i nie schodzi... 🤨
A poza tym chce do Polski...tesknie 😞 🤨chialabym zeby Gracjan chodzil w Polsce do przedszkola i szkoly...ale tonie realne... 😞a tu mi sie tak poziom edukacji nie podoba... 🤨
pozdrawiam 😘 😘 😘

• Mamusie
hello
Ale mara z tą rewolucją....no jaki wstyd....To była chyba pierwsza knajpa w ,której Gesllerowa nic nie zjadła 😮.....a fuj jaki syf tam był....Dobrze,ze ja tam dawno pizzy nie jadłam 🙂....ale z jakiś miesiąc temu mówię do Męża jak szedł na zakupy....wez mi kup sałatkę grecka w tej pizzerii....on przychodzi i mówi,że nie ma zadnych sałatek....a to było już po tym jak im tą lodówkę wy...... 🤢.......ale na tą pizze sie przejdę ze śliwkami suszonymi 😮.....
Moni Oliwier leje na razie w gacie,ale się szykuję na niego......teraz go spać położyłam i słyszę jak się drze i rzuca czymś w drzwii....chyba stołeczkiem 🤢....Ja wysiadam przy nim....normalnie szatan.....
Malinko jak już tydzień ma te krostki i nigdzie więcej mu nie wyszły to pewnie uczulenie,bo zakazna choroba to miałby też gdzieś na ciele...
Co do obiadu to ja robię dziś jajka w sosie koperkowym,a Oliwierowi zupę na cielęcinie....
Właśnie,a powiedzcie mi jak jest z jedzeniem u Waszych Maluchów?...bo mój w ogóle nie jada chleba...jeszcze nigdy nawet kromki nie zjadł,a próbowałam już na różne sposoby-gwiazdeczki wycinałam...z szynką,z serem,z dżemem...sam ...i nie chce jeść-pluje jakbym mu kwas dawała...parówek nie tknie ,wędlin itp......Daję mu płatki rano,i kaszkę na kolację..żeby miał trochę tych węglowodanów......zupy je na mięchu z warzywami,ryby,jogurty,serki,jajecznicę,soki pije,banana muszę rozdziabdziac to zje całego.....Całe szczęście widzę,że się owoców złapał...pomarańcza pocyca,jabłko troszkę...albo starte.....ale jaja z tym chlebem i kanapkami....
Malinko ja często robię w domu klopsiki,bo mój Oli uwielbia-5 potrafi zjeść....Nie wiem czy robisz tak,ale spróbuj może mu posmakuje-Jedno mięso mielone(szynka mielona,ewentualnie indyk i do tedo toszkę wieprzowego...albo z kurczaka i wieprzowe-jakie tam lubicie ) i do tego dodaję całe jajko ,pieprz,wegeta,majeranek i bułka tarta ile zabierze-masa ma być twarda żeby można było lepić kulki.....Robisz kulki wielkości orzecha i każdą obtaczasz w mące....podsmazasz na patelni na złoto....dajesz do garnka odsączone ....podlewasz woda żeby przykryc klopsiki....i dusisz na małym ogniu z 20 min .....i na końcu wlewasz sos z torebki(ja daję pieczeniowy ciemny) rozpuszczony w 1/3 szkl wody....zagotowujesz z 5 min i GOTOWE....szybko sie robi i można podawać z kaszą,ryżem,ziemniaczkami.....
Buziaki
😘 😘 😘
Ps:słysze ,że właśnie Oli padł 😁

• Mamusie
maxara napisał(a):
heheheh
Mało nie padłam ja tu piszę Malince przepis na pulpety czy tam klopsiki....a Monia to samo
😁 😁 😁 😁 😁 😁

hehe 🤪 🤪 🤪
no to Oliś i Bartek równo jak na bliźniaków przystało dają w kość mamom haha 😮 🤪
u mnie z chlebem to też różnie - zje jak ma dobry humor 😲 i praktycznie zawsze rano to płatki wcina bo nic innego nie tknie - a o jajecznicy to nawet słyszeć nie chce 🤔,parówkę zje czasami za to lubi kabanoski...a na obiad jada raczej wszystko no i dwa razy dziennie mleko z butli 😮 😮 😮 nie wiem co na to poradzić - butla i koniec

• Mamusie
maxara napisał(a):
heheh jaki Dżolo!!!!
Super chłopak.....Moni ile waży?i na jaki rozmiar ciuchy kupujesz?
Oliś waży z 15 albo 16 kilo....a ciuchy kupujemy na 98 lub 104....ale w niektóre 92 wchodzi....buty nosi 26 lub 27 zależy od rozmiarówki
Pozdrawiam

buty 25 a ubrania 98-104 zależy jaki producent 😉,a waży nieco ponad 15kg
jak byliśmy na bilansie dwulatka to miał 92cm ale nie wchodzi w nie bo ma raczej taką krępą budowę 😁

Hej dziewczynki 🙂slonce dzis u mnie za oknem...moze wkoncu nie bedzie padac 🤨mam taka nadzieje 🙂ja znow bez pracy i w domku siedze...troche dola mam z tego powodu bo z kasa krucho...wydatkow i oplat duzo...ale co zrobic...jakos trzeba rade dac.... 😉no i mysle o tym czy czasami w przyszlym miesiacu nie zobacze czasami dwoch kresek na tescie bo troche ostatnio z moim poszalelismy... ☺️cieszylabym sie ale znowu to myslenie o tym ze juz do pracy nie pojde i z pieniazkami bedzie ciezko...hmm czas pokarze... 🤨
Gracjan ma okolo 96cm i wazy cos kolo 16kg ale szczerze to niewidac tego po nim taki szczuplutki sie zrobil...ale jak dla mnie to wyglada dobrze i na brak apetytu nie narzekam u niego bo caly czas by cos jadl... 🙂
A co tam u was?
buziaki

cos nie wyszlo moze teraz 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/837/img1865r.jpg/][IMG]http://img837.imageshack.us/img837/269/img1865r.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

i z mama 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/444/img1860f.jpg/][IMG]http://img444.imageshack.us/img444/6360/img1860f.jpg[/IMG][/URL]

🙂 🙂 🙂ostatnie i uciekam 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/703/img1862d.jpg/][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/5883/img1862d.jpg[/IMG][/URL]