Skocz do zawartości

Pazdziernik 2009...:):):) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Hej hej Maxaro 🙂 🙂 🙂 🙂
Ja jestem i zagladam ale czasami brak czasu na pisanie... 🤨 🤨 🤨zmeczona jestem po pracy ale ciesze sie ze narazie pracuje... 🙂
Jednak smutno mi...kurcze mysle ze bardzo bym chciala drugiego dziecka a cholera teraz nie moge...bo nie damy rady wyzyc z jednej pensji... 😞 😞 😞zazdroszcze kobieta w ciazy...ale co zrobic musze to odlozyc i nie wiem na jak dlugo... 😞 😞 😞teraz by bylo dobrze...fajna roznica wieku i wogole...ale co ja moge... 😞 😞 😞mojemu nie mowie nic...bo on raczej tez by chcial ale sytuacja finansowa nam na to nie pozwala... 🤨 🤨 🤨
smutne ale prawdziwe...buuu 🤨 🤨 🤨
Oli jest debesciak...super madry chlopczyk... 😘 😘 😘

A w lipcu jedziemy do Polski na dwa tygodnie... 🙂 🙂 🙂ciesze sie bardzo 🙂 🙂 🙂

Co do mojego chlopa to narazie nie mam z nim problemow...ale co sie dziwic jestesmy razem w nocy i w wekendy a tak to sie mijamy...ale kochany jest bardzo...dzielimy wszystkie obowiazki na pol.... 🙂
I co tu gadac...bardzo mi teskno do niego 😞ale juz o 23 wroci z pracy i zaraz wekend tak wiec super 🙂i teraz w sobote mamy plany wspolnego wyjscia gdzies razem... 🙂

Co tam u Was?buziaki 😘 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 425
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
siemka
Co tam Malinko?
Moni a u Was?
Mój oszołom poszedł na lulki lulki 😎....chwilka relaksu.....
Niedobrzeniec ,że ho ho....
Wiecie co zrobił wczoraj?....Siedzimy na górze...on ogląda bajki na kompie....zeszłam na dół tylko po zupę dla niego na 5 min....wchodzę do pokoju,a ten stoi z największą rybką w akwarium....welonką teleskopową-ona ma takie oczy wyłupiaste...i tzrzyma sobie w ręce.....no ja narobiłam krzyku takiego....K przybiegł i się na mnie drze,ze myślał,ze dziecko spadło z balkonu,a ja ,ze nie tylko rybę wyłowił...JAK?-nie mam pojęcia....wrzucił ją o akwarium i drze sie rzuca po podłodze,bo on chce rybkę tulić 😮
Poza tym to łazi na bosaka po ogrodzie ,za cholere butów nie ubierxe...jak cygan mały
No i siura w pampersy dalej.....za cholerę nie zawoła....w niedziele na cmentarzu kupsko zrobił do pampersa...i musiałam go myz wodą mineralną...dobrrze ,ze chociarz pieluchę tetrową miałam.....MASAKRA!!!!
U nas cieplutko....jak wstanie to wybywamy na zakup[y
POZDRAWIAM

Hej 🙂u nas wkoncu dzis ciepelko...co z tego jakja do pracy na druga zmiane... 🤨dzis na obiad jemy pizze 😜a tak to ok...gracjan tez dalej w pielucach,wkurza mnie z ty jak nie wiem...ale nie chceza cholere skubaniec maly nocnika...mam dosyc,rece rozkladam...a niech sie cieplo zrobi to go z gola pupa puszcza,nocnik na srodek pokoju...ibedzie musial wkoncu zakumac o co chodzi 😜
Maxaro Oli jest boski...normalnie jak czytam o tych jego pomyslach to sie smieje do laptopa... 🙂 🙂 🙂
Monia co tam u was??
buziaki dla was moje kochane 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
siemka
Ja właśnie z wywiadówki wróciłam....Oli w ogóle w dzień dziś nie spał....wchodze,a ten śpi w czapce,z plecakiem,w butach z ...Tatusiem....Poj.....zostawiam go z dzieckiem raz na ruski rok i ten debil mu spać pozwolił ,gdzie ja chciałam go właśnie kąpać i kolację i lulki....to teraz będę z nim zap.....do nocy......wk....mnie,że masakra......
Nie mam już dzisiaj ochoty normalnie już na nic.
Jak Wasze Maluchy?
Moni?
Malinko?
Pozdrawiam

hej 🙂
no tak jest z tymi chlopami wogole nie mysla...moj tez wczoraj mlodego wczesniej polozyl to mi po robocie juz pobudke walnal przed 7....zajebiscie... 😠glowa mnie boli bo sie nie wyspalam a jeszcze dzis do dentysty i pozniej na 5godzin do pracy... 🤨a potem az ponad dwa tygodnie wolnego to wkoncu sobie odsapne... 😜slysze jak mlody urzeduje w drugim pokoju...i gada sobie z miskami hehe... 😜
U nas cieplutko ostatnio...,moze jutro zrobimy wypad gdzies nad angielskie morze... 🙂
Cholera ale mi sie spac chce... 😞 😞 😞
buziaki 😘 😘 😘

• Mamusie
siemka
Zapowiada się ładny dzień....Zaraz do biedronki wybywamy,bo widziałam ,ze mają soki hipp na promocji ,a Oliwier takie pije.....
Z sikaniem w majty to jaja mamy jak nie wiem....Przed chwilą mu pampersa po nocy ściągłam i spodnie założyłam i w 2 sekundy się posiurał 😮....Najgorsze jest to,że nie woła,ze chce siku....tylko robi....a jak go nie wysadzę sama na toaletę to nie woła 🤢
Nauczył się modlitwy Aniele Boży....i cały dzień mam nowenny teraz 😁
Ayha Dziewczynki dajcie jakieś dobre przepisy na sałatki,bo mam chcicę,a tyle tego w necie jest,że nie wiadomo co wybrać.....
Moniczko co u Was?
Odezwij sie jak masz czas....(w co wątpię 🤢....bo zdaję sobie sprawę,ze masz urwanie głowy z dzieciakami i pracą)
Zdrówka i buziaki dla wszystkich
😘 😘 😘 😘

Co tam Maxaro?
U mnie dol dzis jakis spadek fomy czy co...no iokres dostalam... 🤨brzuszek boli... 😞
czy juz mowilam ze mysle o drugim dziecku caly czas ale co z tego dzis mojemu powiedzialam to on z tekstem ze jeszcze nie teraz tylko tak za okolo dwa lata a bo mu jest juz tak dobrze i nie chce teraz dziecka...a juz mi sie nie chce o tym gadac normalnie...mysli tylko o sobie... 🤨
😞 😞 😞 😞

• 2 tygodnie później...
  • Mamusie
hej babeczki 😁
zaglądam ja dzisiaj a tu się okazuje że mnie prawie miesiąc nie było 😮 😮 😮
mamciu jak mi czas zapiernicza to szok 🤢 doba mi za krótka - ostatnio nawet w nocy prasowałam bo mi czasu zabrakło 🤔
tak codzień rano wyprawić starszaki do szkoły,potem maluchy wstaja koło 8 i śniadanie,muszę poodkurzać bo wszędzie pełno moich kudłów i zmyć podłogi bo Tośka wszędzie maszeruje 😜 potem jakiś obiad upichcić i pranie wywiesić i o 14 do pracy,a jak wrócę o 20.30 to kolacja ,kąpiel maluchów i już sił brak na cokolwiek 🤔
teraz w piątek byłam na ślubie siostry to chociaż się troszku odchamiłam 🤪
tu z moją siostrą i córką :

a widzę że Oliś broi równo 🤪 uśmiałam się z przytulonej rybki 🙃 🙃 🙃
ja przytargałam z dworu dwa małe kotki i do Bartka nie dociera że nie nosi się zwierzątek 😮 a jest taki niegrzeczny i nieposłuszny że już nie mam sposobu na niego 😞
jedno co to że chodzi bez pieluchy i woła na nocnik a na podwórku chce podlewać kwiatki 🙂 no i do spania ma zakładany pamper bo jeszcze sika a i zdarzy sie że posika w portki
Malinko wiem co czujesz u mnie taka potrzeba dziecka przeciągneła się do 5 lat 😮 bo zawsze coś nie pasowało albo czas nie ten,albo foch męża a potem kryzys małżeński 🤨
a ja prawie odczuwałam fizyczny ból jak widziałam kobiety w ciąży
u nas z kaską teraz trochę kiepawo ale za nic nie cofnęłabym swoich decyzji o poczęciu smyków moich 😉 i mam nadzieję że w końcu się poukłada jak trzeba

postaram się częściej zajrzeć 😎 - ucałujcie swoich łobuziaków od e-cioteczki 😘 😘 😘

pozdrawiamy serdecznie 😁

Hej 🙂ja tu zagladam a tu Monia sie odezwala 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Super wygladasz na tym zdjeciu 😘 😘
Wiesz Monia ja juztemat drugiego dziecka zamknelam...moj nie chce a co mam go zmusic...chociaz fakt przykro mi ale co zrobic...czuje niedosyt jakis...moj chce dziecko ale tak za okolo 2lata ustala nam czas fajnie nie...jestem zla na niego bo decyduje za nas dwoch...ale z drugiej strony to jak pracujemy oby dwoje to zrobi przy Gracjanie wszystko ale jak ja juz w domu jestem to nic by tylko tv ogladal a do parku albo na jakis spacer go wyciagnac to chyba wolami...nie ma podejscia do swojego syna,troche mi zal Gracjana ze moj M. wogole mu uwagi nie poswieca...wiec moze dla nas lepiej wogole drugiego dziecka nie miec... 😞
Gracjan tez nie dobry...pyskuje mi i wogole cwaniaczek sie zrobil...co chwila sie madruje he 😁
Na nocnik dalej nie chce...i juz sama nie wiem jak go przekonac... 😠
Dobra zmykam babeczki bo do pracy na rano ide,trzeba pospac chociaz troszke... 🙃
Papa 😘 😘 😘

• Mamusie
siemka
No w końcu się coś ruszyło u Nas 🙂
Malinko tak szczerze to chyba dobrze,że na razie nie macie drugiego brzdąca,bo wiem z własnego doświadczenia,ze drugie dziecko nic nie zmienia....Mój Mąż też praktycznie w ogóle się Olim nie zajmuje.....a na spacery to sama z nim chodzę....Mówię mu np.ostatnio,że ja sie ze swojej roli wywiązuję...i uczę Oliśka wierszyków,modlitwy....on duzo umie jak na swój wiek-livczy po angielsku do 10....zna Aniele Boży....wierszyków chyba z 10....piosenki....ale już takich rzeczy jak naprawa rowery,łowienie ryb,granie w piłkę to już nie dam rady,a on w ogóle sie tym nie przejmuje.....pózniej nie będzie miał kontaktu dobregoz nim tak jak teraz z Kacprem i juz nie raz mi ręce opadają....Oliś to było jego marzenie od lat,bo szczerze to ja drugiego dziecka za bardzo nie chciałam,bo Kacpera wychowywałam sama do 2 roku żeycia,bo on był za granica i jak wrócił to płakał,że go przy nim nie było i prosił mnie przez 11lat,ze on chce być prawdziwym ojcem....w końcu urodziło się moje największe szczęście Oliś,a on zapomniał nagle.....Kocha go strasznie ,bo to widac...i widać niestety jak traktuje starszego ,a jak Olisia,ale to nie wszystko .....Do dziecka potrzeba 2 odpowiedzalnych ludzi,a nie tylko 1 przemęczonej i znerwicowanej....Także Malinko szczerze sie zastanów,bo u Ciebie może też tak być.....
A co do Oliśka to szatanek jak zawsze....Wczoraj w nocy zaczął ryczeć strasznie...biegnę do niego do pokoju ,a on mi woła DUCHY 😮....nie mam pojęcia skąd on wie o jakiś duchach,ale już na pewno przy nim żadnego filmu nie obejrzę,bo moze gdzieś usłyszał....jak oglądałam,bo ja tuylko thillery i horrory wyszukuję 😜.....pózniej zasnąć nie mógł,a i tak ja u niego w pokoju wylądowałam,bo Tatuś się wyspać musi,bo on do pracy wstaje,a ja k.... gdzie?......do SPA chyba....i tak to sie toczy.....wszystko na mojej głowie....on nie wie gdzie są pampersy,jakie leki mały bierze,o której?co ma jeść?czy ma kaszkę na wieczór?czy mięsko na zupę?....wszystko JA
Poza tym to dalej pampersy są.....w końcu się pogoda robi,to go może znowu będę w samych majtach puszczać....Coraz więcej chodzi na nóżkach....mało co wózek chyba ,ze gdzieś dalej na zakupy....Ale idzie koło mnie i za cholerę ręki nie da....ale przynajmniej już nie ucieka,czasem tylko 🙃....W domu praktycznie sie niczym nie zajmie,wszystko porozwala i łazi z góry na dół,z dołu na podwórko,z podwórka na ulicę-zakłada plecak,czapkę i sobie idzie,a ja zanim i tak cały dzień go gonie....tyle tylko co bajki na kompie poogląda-myszkę miki,listonosza pata,olinka okraglinka i ulubionego ,ukochanego krecika i wilka i zająca,a pózniej chodzi i gada nu zajec pagadi 🤪
Dobra spadam sprzątac
Buziaki 😘 😘 😘 😘
No nic już Wam nie smęcę Kochane

• Mamusie
dobry 😁
ja do smęcenia tez mogłabym się dołączyć 😲 ja to nie wiem co te chłopy takie dziwne hehe
mój też nie wie gdzie ubranka i co dać jeść 😮 no a na spacer to on nie da rady z dwójką 😠 ale ja zawsze muszę dawać radę ech....
no ale niedługo wakacje to i starszaki mi więcej pomogą 🤪

Bart to najwięcej gra na komputerze oczywiście jak go brat dopuści 😜 i bajki lubi na disney chanel
a na placu zabaw to mógłby cały dzień siedzieć 😆
muszę do mopsu się wybrać może mi coś skapnie na te dzieciaki bo zarobki zmalały to się i może zmieszczę w granicy

miłego dnia dziewczyny

• Mamusie
heloł 🤪

dzisiaj idę z Tośką sprawdzić ile warzy i mierzy 😜

muszę pochwalić Barta 😁 😎 pożegnał dzienne pieluchy na dobre 🤪 - zakładamy tylko do spania a tak woła i nie korzysta z nocnika tylko z kibelka 😮 😁
za to nie potrafię oduczyć go używania niecenzuralnych słów 🤢 no ale jak słyszy w domu to co to się dziwić ech...
czekamy do 10 września czy dostanie się do przedszkola z listy dodatkowej ale już tak nie cisnę za mocno - co będzie to będzie 🙂

miłego dnia dziewczyny 😎

• Mamusie
siemka
Śliczna Tosia 🙂
U Nas upały masakra 🤢
Oliwier śpi mi w południe po 3 godz 🤢...ale to dobrze,bo mam spokój....a tak to wariuje i nie przeszkadza mu skwar 🤢
Co do słownictwa to kiedyś Wam pisałam jak strasznie przeklina.....H...do mnie w sklepie 🤢....no ale od ok.miesiąca już przestał....a pomogło nie reagowanie....zabroniłam w domu śmiać się jak przeklinał i zwracać w ogóle uwagę na jego słowa....no i się skończyło....
Z sikanie lekka poprawa,bo teraz na tych upałach lata w samych majtach i ciągle się go pytam czy chce siku...no i on nigdy nie chce ,ale sama go wysikuję na trawkę,więc czasmi tylko popuści......Muszę to teraz załatwić,bo jak nie latem to kiedy?
DLA BARTUSIA OCZYWIŚCIE WIELKIE OKLASKI I BUZIAK 😘
Pozdrawiam z Sachary 🥴

hej... 🙂Tosia duza juz i bardzo piekna dziewczynka 🙂ah czy ja kiedys bede miala corke... 🤨dobra juz nie bede wam tu smecic... 😉
U nas bez zmian wciaz pieluchy na topie...ale kupilismy nowy super nocnik taki dorosly i kilka sztuk majteczek...ale brak motywacji do uczenia i cierpliwosci...jak mam zaczac?postepy byly:gracjan majtki kazal sobie zalozyc i na to spodnie ale za pioruna golym tylkiem na nocnik nie chce usiasc...to co mam mu pozwolic sikac w majty?zeby sie przekonal ze jak sie osika to bedzie mial mokro...hmm...dawajcie tu jakies pomysly...???
Ja do pracy na druga zmiane...nie chce sie ale trzeba bo...za 5tygodni lecimy do PL i pieniazki sie przydadza... 🤪 🤪 🤪tak sie ciesze 🙂

A i chcialam dodac ze moj syn to bardzo muzykalny jest...spiewa,tanczy,gra na gitarze i na gwizdku...ogolnie bardzo wesoly jest...a teraz wylew czulosci...jejku jak ja go kocham 😆 😆 😆

buziaki dla was i dla chlopakow 😘 😘 😘

• Mamusie
siemka
Malinko no ja tak robię,że sika w majty....bezczelny niesamowicie jest.....rozkraczy się i leje w gacie,a ja mu wtedy reprymendę ....no musi w końcu załapać 🥴...a puki co to dupsko obsypane od sików,no ale co?....liczę na to,ze po kilku dniach załapie
A dzisiaj troszkę polało i taka malutka kałuża na podwórku...patrze,a ten sie w niej wykapał 🤢....jak prosiak z błota wygladał
Pozdro

• Mamusie
hejka 😁
co u Was moje kochane?
u mnie zmiana fryzurki 😜

muszę się oswoić z krótkimi wlosami hehe
a Bartek zasnął bez pamperka i zasikał łózko 😮 - teraz babcia go zabrała na spacer i mam ciutek spokoju,chociaż Tośka zakatarzona i marudzi 🤔
pozdrawiamy serdecznie 😘 😘 😘

• Mamusie
Siemka
Monia super fryzurka 😉.....małolato!!!!
Dziopki u Nas powoli do przodu....zaprzyjazniamy się z nocnikiem.....na razie nie sygnalizuje w ogóle ,ze chce siku....ale ja go stanowczo wysadzam na nocnik bądz po krzaczki i sika dość ładnie....1 do 2 razy dziennie się zdarza porażka...ale się nie poddamy....nie tym razem 😁.....z tym drugim jest za to problem,bo jeszcze ani raz nie zrobił do nocnika....tylko w majty 🤢.....ale podobno samo przyjdzie....puki co jestem stanowcza i jak tylko rano wstaje sciągamuy pampera i tylko na drzemkę zakładamy....a co dziwne to i po nocy i po drzemce pampers suchy 😮...tylko troszkę się boję 😁
Poza tym pogoda do d......raz słońce...raz deszcz....ale dajemy radę....
Pozdrawiam