Skocz do zawartości

Sierpień 2009 :) | Forum dla mam

marta-lion_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Powiem Ci tak ciezko zaocznie cos powiedziec, bo roznie byc moze...Zalezy na ile rozwiniete malenstwo, jaka bedzie miec mase urodzeniowa i jeszcze od mnostwa czynnikow..
ale tez jest duza szansa, ze wszystko bedzie dobrze i tego sie trzymac nalezy..

Ja wrocilam od gina.. serduszko bije, maluch 6,4 mm, a pecherzyk nadal do tylu o dwa tygodnie, ale powiedziala, ze sie nie stresowac, to sie nie stresuje..

• Mamusie
no zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie, moze uda im sie ja przetrzymac jeszcze, bo wiesz ona zaczela krwawic i bol brzucha odczuwala, za trzecia wizyta w szpitalu wkoncu ja polozyli na oddzial.
Sandra super ze dobre wiesci, jak powiedziala zeby sie nie stresowac to sie nie stresuj niepotrzebnie 😉 a bedzie ok 😉

• Mamusie
Super ze z malenstwem wszystko ok 🙂
ja tez mam kolege na ktorego wolaja Misza a ma Michał na imie 😁
Gosia jezu 200litrow to potop normalnie mi jak woda z weza z pralki wylala sie na podloge w lazience to byl dramat a co dopiero 200 l 😲 😲 😲 😲 😆
Oliwier to tez tylko mama i mama sa chwile ze nawet nie pozwala sie babci czy dziadkowi na siebie patrzec 😮 ale jak musi zostac z babcia czy dziadkiem(bo ja np ide do sklepu) to wtedy dziadkowie sa dobrzy na rece pojdzie i sie pobawi ladnie... Ogolnie to straszny psotnik sie zrobil ostatnio..a i kaszel w koncu mu ustepuje po tym antybiotyku 🙂
Marzena Michal ma teraz umowe na 3 miesiace i postanowilismy poczekac do konca marca czy mu przedluza czy nie jak przedluza to na rok albo czas nieokreslony i wtedy od razu jedziemy z malym tam 🙂

• Mamusie
manka27 napisał(a):
Kasia moze w nastepnym tygodniu?? bo pozniej kolejny tydzien juz do pracy ide i wtedy to tylko popoludniu bedziemy mogly sie spotkac.

dobra, nie ma sprawy 🙂 może środa 15.02? bo 14 jadę do rodziców i mnie nie będzie, a w środe wiem, ze mąż ma na rano do pracy i bedzie chata wolna 😁

• Mamusie
wiecie co dziewczyny ja nie wiem co to sie zaczyna dziac na tym swiecie. Przed chwila czytalam artykul na onecie, ze kobieta 35 letnia ze Slaska, urodzila dziecko, a potem spalila je w piecu, no wiecie co masakra jakas, az sie wierzyc nie chce co sie dzieje 😞

Marzena aż strach czytać takie rzeczy... 😞

Sandra podczytałam na brzuchu, że znów trojaczki w drodze :P aż złośliwie pomyślałam, że ciekawe czy prawdziwe 😜

• Mamusie
manka27 napisał(a):
no to Kasia jestesmy umowione 🙂
A jak tam u Was z przeziebieniem??

no to widzimy się 15.02, potem podeslę Tobie adres na PW. Będizesz jchała do mnie brumkiem czy busem?
a przeziębienie już lepiej, MIchał trochę pociąga, Grzes już kmończy 🙂

o matko, spalić dziecko w piecu... eh 😞 co sie teraz wyrabia..
wczoraj czytałam w necie, że rodzina pijacka zostawiła córeczkę samą w łóżeczku na cąły dzięń, bez jedzenia i przewinięcia, bo byuli zbyt pijami by się nia zająć. Wystrzelac tylko takich!

heh.. Sprawdźcie laskę od razu:P coby potem innym przykro nie było...

Sandra to dobrze, że u mojej mamy nie ma dzieci bo oni na górze mają 11 st C :P bo z okien taki przeciąg:/

zimno i zimno a ja się obżeram i gotuję 🙂 a chłopaki są muszkieterami 😁 Kuba chodzi w babci kapeluszu (takim ze wstążeczką jak z lat 20-30:P) i z plastikowym nożem jako szablą 😁 i konika wyjął i mówi cały czas "jeden za wszystkich, wszyscy za jednego":P hehehe

Marzena ja u rodziców jak spałam to w szlafroku :P nie wiem czemu góra im się nie chce zagrzać 😲
u nas ledwo wytrzymujemy przy 20-21 :P chociaż powoli się przyzwyczajamy bo też ciężko nagrzać mocniej.. a co dopiero w takich chłodach :P

• Mamusie
Marzena nie -11, -14... tylko 11 i 14 🙂) Przy minusowej temperaturze w domu raczej nie przezyjesz 🙂) Kwestia przyzwyczajenia... a spac to mi wogole nie przeszkadza.. najgorzej jak chcesz posiedziec i nic nie robic... bo wtedy naprawde jest zimno...

W kuchni mam az 2-4 stopnia 🙂 i sciany z lodem od wewnatrz 🙂) Ale zaczelam akcje zbierania kaloryferow, zeby na wiosne centralne zrobic...

Nas też czeka "zbieranie" kaloryferów:P bo dół ma tylko 2 pomieszczenia wymienione a reszta są stare, żeliwne i już pewnie całe zakamienione bo długo się rozgrzewają i kiepsko trzymają ciepło..

no nie wiem.. mnie się wydaje, że te nowe lepsze:P w każdym razie szybciej się nagrzewają 😁 a ciepło trzymają u nas lepiej.. mam porównanie bo chata obstawiona pół na pół :P

• Mamusie
Ale macie palenie czy gazowke??

No u mnie sasiadka ma te aluminiowe i ogolnie nagrzewaja sie bardzo szybko, ale szybko puszczaja.. 😞(

Cholera wie.. szczerze, my na razie ebdziemy zakladac z uzywanych bo i tak okolo 10 000 pojdzie.. 😞 a wiesz... obojetnie jakie beda to na pewno nie bedzie tylko 2 C 🙂 w kuchni...

Palenie.. a to różnica jest?? ☺️
Nam zostały w sumie 4 może 5 grzejników do wymiany.. a ja nawet się w cenach nie orienruję 😜
za młoda jestem na takie poważne sprawy! 😁 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Marzena, a o której bedziecie u nas?

Sandra, współczuję Ci tego chłodu w mieszkaniu ;/ ja jestem zmarzluch i pewnie non stop chodziłabym w grubych swetrach 😜

no, [przeziębienie u Grzesia pokonane. nie wiem czy to zasługa ceruvit junior, ale odkąd mu podałam go to szybciej wyzdrowiał 🙂