Skocz do zawartości

Listopad 2010 | Forum dla mam

magda123_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 8,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• magda123_m

2792

• gosia2301_m

1533

• sweety_m

427

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Iwona taka rola matek wszystko wazniejsze prócz my same............
ja tak zagladam a to tu a to tam i mam one-line
wiem co to znaczy choroba Kamil był chory i też tylko na rekach już miałam dość bo nic mu nie pasowało a spokojny był jak go mamusia nosiła 🥴 a mnie rece do du... chciały sie wydłużyć bo do lekkich nie należy 🤨 no ale daliśmy rade 🙂

• Mamusie
Cześć Mamusie 🙂
Poczytałam Was troszkę.....spóźnione życzonka z okazji roczku dla wszystkich dzieciaczków....dużo, dużo, dużo zdrówka...... 🙂 🙂 🙂
Madziu dobrze, że twój Kamilek już zdrowszy 🙂
Gosiu - ale Mateuszek goni Kubusia.....masz super chłopaków 🙂
Kamila - Twoja Nadia też ma jeszcze krótkie włoski...chociaż dłuższe niż moja Nadia.......ale fajnie....dziewczyny mają krótsze włoski niż chłopcy...Kamilek czy Mateuszek .... 😉
Iwonka wreszcie jesteś....jak tam jedzenie nabiału u Twojej Majeczki...u nas nadal Nutramigen....:/
Co do sprzętów to faktycznie zajmują pół mieszkania......u nas mata, bujaczek już schowane.....ale za to jest rowerek, huśtawka, chodak (w którym Nadia wcale nie chodziła), łóżeczko turystyczne, krzesełko do karmienia i pudełko na kółkach na zabawki.....
A co do wózka to wozimy się w tym dużym (założona jest spacerówka)....bo Nadia ma totalny wstręt do parasolki....nie wiem po co w ogóle ją kupowaliśmy....
Wczoraj byłam z Nadią u pediatry po recepty na mleczko ...i Nadia waży 9500g......i została wczoraj zaszczepiona przeciw odrze - tak całkiem z zaskoczenia ....lekarka stwierdziła, że jeżeli Nadia jest zdrowa i już weszła w 13 miesiąc życia to już można szczepić i że już nie będę musiała przychodzić za 2 tygodnie 🙂

• Mamusie
magda123 napisał(a):
KAMIEMU PRZEBIJAJĄ SIĘ DOLNE DWÓJKI TYLKO NIE MOGA SIE PRZEBIĆ JEST TAK MARUDNY ,ŻE ZARAZ GO SPRZEDAM 🥴 🥴 🥴 🥴[/quote
Nadi przebiły sie 2 dni temu dwie 5 górne w sumie to ma juZ 10 zębów 🙂
MADZIA wiem coś o tym Nadia tez tak mi marudzila nawet na rękach jej nie pasowało 🤢

magda123 napisał(a):
KAMIEMU PRZEBIJAJĄ SIĘ DOLNE DWÓJKI TYLKO NIE MOGA SIE PRZEBIĆ JEST TAK MARUDNY ,ŻE ZARAZ GO SPRZEDAM 🥴 🥴 🥴 🥴

U nas na tapecie czwórki... górne już czuć pod dziąsłem.. :/ i ta sama bajka

• Mamusie
Anitko my pijemy zwykły bebilon3 🙂 Gosiu co do szkoły to zachciało mi się jeszcze na starość iść do policealnej na administrację... 😉 zdjęcia Mai wrzucę kiedyś w wolnym czasie
Majcia dzisiaj wstała i ....poszła 5 kroków... 🤪 🤪 ot tak, sama..jak potem chciałam ją popprowadzać to już kiwała głową że nie, a właśnie- już ją rozumiem kiwa tak i nie, pokazuje paluszkiem jak coś chce i mówi da ! 😁 ostatnio wszystko by chciała a najlepiej siedzieć u Amelki na piętrowym łóżku...tatuś ją nauczył to teraz musi z nią tam siedzieć 😁 co do ząbków to ma 4 na górze, dwa na dole i cały czas jej idą...grzywę jej muszę obciąć bo ma już po koniec nosa i wchodzi w oczy 😉

• Mamusie
jeszcze Wam zapomniałam napisać że na każde dziecko w telewizji, komputerze czy na zdjęciu a nawet na siebie w lusterku Majunia tak fajnie woła DZIDZI 😁 oprócz tego mówi mama, tata, baba a na Amelkę Meja...a czasem "data"- co akurat nas najbardziej śmieszy 😁 😁 a najbarziej lubi przez telefon "rozmawiać" wysyła do wszystkich puste smsy, dzwoni...zawsze gdy tylko na chwilę dam jej telefon do zabawy 😉 🙂

Dzień dobry 🙂
Kama co oglądaliście? bo ja nie mam telewiziji więc nawet nie wiem co teraz chodzi ☺️

Iwonka to super, że do szkoły jeszcze poszłaś 🙂 ja czekam aż się odkujemy trochę i dzieciaki pójdą do przedszkola (przynajmniej Kubek) i też chcę wrócić na studia 🙂

Co do wołania to mój Matik mówi : mama, tata, baba... czasem fonetycznie podobne słowa do normalnych ale gada raczej po swojemu:P napierdziela jak stary a za czorta go zrozumieć nie umie. Najlepszy jest jak woła tatę 🙂 kiedyś może mi się uda nagrać (jak widzi aparat to przestaje:P) bo tak się fajnie drze : taaa--tooooooooo 😁 heheva tak poza tym to palec do przodu i "to" albo "cio to":P

My nocka dzisiaj już prawie w porządku 🙂 babka nam wprawdzie dała wczoraj skierowanie na badania (które na wszelki zrobimy) i nastraszyła neurologiem ale jakby przemyśleć sprawę to młody zaczął nieprzesypiać nocy po szczepieniu + to że idą mu 4 wszystkie + gorączka poszczepienna myślę, że miał prawo wydziwiać. A potem jak już nie przespał kilku nocy to się wybił. Wiadomo im dziecko bardziej zmęczone tym bardziej nie może zasnąć... teraz powoli zaczynamy nadrabiać 🙂 ma krótsze drzemki więc staram się go wkładać do łóżeczka cześciej żeby bhył wypoczęty i już jest lepiej 🙂 do 1.00 w prawdzie co chwila się budził ale od 1 do 6 już spał mocnym snem 🙂 strasznie się cieszę i mam nadzieję, że się uregulujemy w końcu 😁

rozpisałam się ☺️

co tam mamusie? 🙂 Iwonka bo Ty rzadko jesteś... jak wpadasz to napisz mi sms-ka 🙂 bo ja zwykle kręcę się koło kompa tylko czasem nie zaglądnę ☺️

• Mamusie
dzień dobry 🙂
Majka dziś wyjątkowo marudna,tancerka moja nawet dzisiaj nie ma ochoty na muzykę (którą uwielbia).. 😁 żebyście widziały jak tańcuje... 😁 😁 ale na widok aparatu też przestaje....
poszła raz z ojcem na próbę, to nikogo sie nie bała,choć z reguły nie chce iść do obcych... tylko wyrywała im mikrofony... 😁 😁

• Mamusie
Hej wszystkim-Gosia Oglądałam sekretne ciáże 🙂 nowy program 🙂 bardzo fajny.
I tak jak mówiłam Nadia spała i sie tylko 2 razy przebudzila na cyca 🙂
Dzis sie czuje fatalnie zarazilam sie od męża 😞 myślałam ze mnie nie dopadnie 🙂
Będę uciekać bo Kacper kończy o 12 i muszę po niego iść do szkoły.
A własnie Iwona zapomniałam ci napisać ze mój Kacper tez cały cZas ma Jakies spotkania w kościele , od poniedziałku bedzie chodził cały tydzień na 17.-a ja razem z nim 😞 🙂

• Mamusie
Kamila to ten program o babkach, które zaczynaja rodzić nie wiedząc co się dzieje...i że były w ciąży? jeśli to ten to fajny, oglądałam czasem 😉 moja Amelka do naszego parafialnego kościoła to jeszcze sama by poszła bo blisko...ale do kaplicy gdzie mają spotkania z SIOSTRĄ ,która ich przygotowuje to już muszę ją zawozić bo 5 km jest ... 🤨 my to mamy tak,że ksiądz w szkole ich przepytuje z tych 16-tu pytań, siostra uczy, a jeszcze proboszcz będzie uczył spowiadać itp. te dzieci jak na rozerwanej ulicy u wszystkich muszą zaliczać....