Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

kasiak napisał(a):
jak jest w pl na bilansie?
bo tutaj jest grupka dzieci, na sali duzy materac i pelno zabawek i 2 panie obserwuja.
jedna bardziej zajmuje sie dziecmi, druga zadaje pytania w stylu : co dziecko je? czy myje zeby?
z czego pije? co mowi? itp..... odpowiada na rozne pytania i watpliwosci...
w prezencie dostaje kilka ksiazek i poradnik dla rodzicow.
oprocz tego wazenie i mierzenie.
podobalo mi sie to. 🙂

u nas bilans 2 latka wygląda tak 🙂 : wypytuja maluszka o słówka,by pokazał gdzie nosek oczko itp kilka pytań 🙂 wywiad z rodzicem badanie i koniec

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Mledunek 🙂
Kurcze u mnie wogóle nie przysyłają zawiadomień o jakiś bilansach ani nic !! Ala wogóle nie jest sprawdzana !! Wkurza mnie to bo później przyczepią się do mnie, że,, czerwona książka,, jest niewypełniona !! 😠 I, że to pewnie ja nie przychodziła na spotkania a nie, że oni nie przysyłali listów !! bryyyy 😠
U mnie były dwie znajomie- posiedziałysmy, wypiłysmy kawe, po lampce winka i poszły 🙂
Aaaa Kasiu dla mnie obiad, albo tylko jakieś malutkie przyjęcie po ślubie to świat i ludzie ! 🙂 My braliśmy cywilny, później było malutkie przyjęcie na 15 osób i to wystarczyło 🙂 Nie jestem zwolenniczką wesel na 100 osób 🤔 Dla mnie to głupota, sorry może kogoś uraże, ale wywalanie 40 tys zł za jedną noc po czym połowa gości jeszcze i tak obrobi tyłek, że było beznadziejnie chociaż żarli z mojego to WIELKA GŁUPOTA i pomyłka !! Wolałabym za tą kase kupić sobie samochód z salonu albo jechać do chin na 2 tygodnie na wycieczke 😁

aisak_89 napisał(a):
Mledunek 🙂
Kurcze u mnie wogóle nie przysyłają zawiadomień o jakiś bilansach ani nic !! Ala wogóle nie jest sprawdzana !! Wkurza mnie to bo później przyczepią się do mnie, że,, czerwona książka,, jest niewypełniona !! 😠 I, że to pewnie ja nie przychodziła na spotkania a nie, że oni nie przysyłali listów !! bryyyy 😠
U mnie były dwie znajomie- posiedziałysmy, wypiłysmy kawe, po lampce winka i poszły 🙂
Aaaa Kasiu dla mnie obiad, albo tylko jakieś malutkie przyjęcie po ślubie to świat i ludzie ! 🙂 My braliśmy cywilny, później było malutkie przyjęcie na 15 osób i to wystarczyło 🙂 Nie jestem zwolenniczką wesel na 100 osób 🤔 Dla mnie to głupota, sorry może kogoś uraże, ale wywalanie 40 tys zł za jedną noc po czym połowa gości jeszcze i tak obrobi tyłek, że było beznadziejnie chociaż żarli z mojego to WIELKA GŁUPOTA i pomyłka !! Wolałabym za tą kase kupić sobie samochód z salonu albo jechać do chin na 2 tygodnie na wycieczke 😁

to u was co ile sa bilanse u nas co 2 lata... 😮
bilans 2 latka,4,6.....

rózia tak sobie myśle 🙂 dała byś nam jakąś fotke rodzinną 🙂 twoją,męża i dzieciaków 😁
no chyba że się narazie nas krępujesz to zrozumiem ☺️ 🙂

• Mamusie
mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Mledunek 🙂

to u was co ile sa bilanse u nas co 2 lata... 😮
bilans 2 latka,4,6.....

to byl bilans 6-12 .
taki podsumowujacy pierwszy rok zycia, przed ukonczeniem roczku.
potem nastepny jest za rok 😉
Kasia, zapytaj w swoim child centre 🙂
a o weselach mam takie samo zdanie 🙂

• Mamusie
Mogę chodzić, ale u mnie jest ,,nie przymusowe,, takie sprawdzanie ( ważenie, mierzenie itp.). Nie jestem na nim co miesiąc szczerze mówiąc to ostatnio byłam chyba z 5 miesięcy temu. Jak Ala skończyła 3 miesiące to też nie miałam tego sprawdzania w child center co powinna Alusia mieć. Ale tutaj jest młyn bo zmieniali siedzibe i wogóle z moimi papierami było pomieszane 🤔 Miałam szczepienie ostatnie Alusi w dzielnicy z którą nie mam nic wspólnego itp. muszę jutro zadzwonić do child center i się przypomniej, że wogóle istniejemy !! 🙃 🤔 😠

• Mamusie
mini23 napisał(a):
ruzia napisał(a):
mini23 napisał(a):
to tak wchodxzisz np.w te zaproszenie i wciskasz klawisz print scrn. działa to tak jak bys aparatem pstrykłą zdjecie monitoorowi 🙂
chodzisz w paint zaznaczasz w edycji "wklej" i masz gotowy widok i później zapisz jako 🙂 JPG 🙂

to nie dla mnie nie mam pojęcia jak to zrobić 😞 szkoda

a da się to przesłać na poczte e mail ?? to bym zrobiła zrzut i wstawiła w twoim imieniu 🙂[/
quote]

Mini to podaj mi poczte to ci wyśle 🙂

• Mamusie
aisak_89 napisał(a):
Mogę chodzić, ale u mnie jest ,,nie przymusowe,, takie sprawdzanie ( ważenie, mierzenie itp.). Nie jestem na nim co miesiąc szczerze mówiąc to ostatnio byłam chyba z 5 miesięcy temu. Jak Ala skończyła 3 miesiące to też nie miałam tego sprawdzania w child center co powinna Alusia mieć. Ale tutaj jest młyn bo zmieniali siedzibe i wogóle z moimi papierami było pomieszane 🤔 Miałam szczepienie ostatnie Alusi w dzielnicy z którą nie mam nic wspólnego itp. muszę jutro zadzwonić do child center i się przypomniej, że wogóle istniejemy !! 🙃 🤔 😠

u nas to tez nie jest obowiazkowe. sama tego pilnuje 😉

No mam takie pytanie do mamy Izy i Magdy 🙂
czy ma któraś z was konto na nk lub facebooku??
chodzi mi w sumie o to że każda z nas ma i to dziala na zasadzie wylegitymowania się 😁 bo wiemy z kim piszemy 😁

• Mamusie
hej 🙂 u nas tez zabki ida 😞 Dolna prawa dwójka juz od ponad tygodnia wychodzi ale wczoraj juz wygladalo tak, że moze dzis mu wyjdzie, a do tego po skosie zaczyna gorna lewa dwojka 🤢 Kasiu to Kaya zgrabniacka modeleczka 🙂 Co dro różnicy wieku między maluchami to uważam że dobra jest taka koło 2 lat bo one jeszcze się razem pobawią itd. a już jak jedno bedzie mialo14 a drugie 10 to za duza roznica. Iza to ja trzymam kciuki hihi z Ciebie i za mnie 😜 Paweł mi mówi, że jestem w ciąży, ale testu jeszcze nie robie poczekam troszke jeszcze 😉 lece pogrzebać w necie dopóki mały śpi jeszcze. 😎

• Mamusie
mini23 napisał(a):
chodzi mi w sumie o to że każda z nas ma i to dziala na zasadzie wylegitymowania się 😁 bo wiemy z kim piszemy 😁

ja mam tu i tu konto:

aaaaaaaaaaa Sylwia super jeśli wam się udało 🙂
Magda to fajnie że masz nk.... 🙂
no bo po tym szczerze mówiąc konto tu jest bardziej wiarygodne 🙂
a właśnie na brzuszku było pare sytuacji kobiet oszustek które grały na innych uczuciach i kopiowały nie swoje zdjęcia jako własne!!! 😲 😲
więc po prostu to było chore 🤢
Majka dziś wstała i pierwsze dco to zabawki 🤪

• Mamusie
ruzia napisał(a):
mini23 napisał(a):

ja mam tu i tu konto: nk Magdalena Drab, Podłęże szlacheckie/bytom
facebook Magda Drab tu mam wpisany tylko Bytom

zaprosilam cie na nk bo fb nie moglam znalezc 😉

• Mamusie
aisak_89 napisał(a):
Ja jakoś nie chodzę na to ważenie. Mam dobrą wagę w domu i jakos tak w domu wszystko sprawdzam sama 🙂Poza tym po Ali widać, że tyje haha je tyle co ja 🙃 😮 🤪

ja nie mam pozadniej wagi w domu. wiesz Kasiu, ja to jestem starej daty - co miesic do sprawdzenia chodzilam tez zPaulina i Patrykiem do pierwszego roku zycia 😉 taka juz jestem i tyle 😜
chce wiedziec czy Kaya przybiera regularnie, czy nie ma jakis "skokow"
dotychczas jak w zegarku - ok. 300 w miesiac 😉
poza tym tam jest duzo dzieci a ona lubi sie z nimi pobawic i pogadac 😁