Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Moja nauczyła się zakładać czapkę i wychodzi jej to za każdym razem 🤪 Dzisiaj próbowała zakładać skarpetkę i tak niezdarnie to robiła że przeciągnęła pod nogą i na wysokości kolana wydawało się jej że założyła i zaczęła bić brawo hahaha 😜 Ze spodniami było gorzej ale wiedziała na czym rzecz polega. Wariatka 🙃 🙃 😁 😉

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/829/zdjcie0097r.jpg/][IMG]http://img829.imageshack.us/img829/3128/zdjcie0097r.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/864/zdjcie0098.jpg/][IMG]http://img864.imageshack.us/img864/2600/zdjcie0098.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Przygotowania dobrze bo troche zrobi Mama troche teściowa hahaha 😁
Mama jutro idzie tort zamówić, ale martwię się, że dzień po Świętach może być problem z odbiorem i boje się, że sami bedziemy musieli zrobić torcik. Ale jakoś dam rade jak coś kupie przystroje i na wieszku będzie wszystko gotowe tylko środek zrobiony 🙂
Moje dziecko nie śpi mimo 22:00 godziny 🙃 😮 🤪
A ja już przysiadłam na całeko na krześle hahaha i nic mi się kompletnie nie chce 🙃 ☺️

• Mamusie
Mini to ta arelgolog jakas d..a i tyle, ciekawe jak to jest na testy z włosa, tyle ze to na same alergie pokarmowe to kicha,
moja wcina pasztet domowej roboty, poza tym jest też dla niej uwędzona specjalna słodka polędwiczka, też lubi się nią zajadać 🙂 nic dziwnego ze teraz taka klucha się robi 🙂
Marta Mini nieźle z tymi czapkami, moja czapke da sobie założyć na dwór bez problemu ale nikt nie może w domu w czapce być bo od razu zdejmuje bo się boi, za to ostatnio co znajdzie czapke tescia w kuchni to mu do sypialni nosi 🤪
a i nauczyła się mówić ala, z tym że A wychodzi jej jak niemieckie Ä 🙂 śmiesznie to brzmi 🙂
dajecie dzieciom gotowaną kapustke? pytam bo zbliżają się świeta i nie wiem jak to będzie, moja musi wszystko pociapać a po zwykłej zupie warzywnej takie wzdęcia i ból brzucha ze szok

Melduje 😁
Agata wątpie że znajdziesz kogoś kto testy zrobi ci przed ukończeniem 3 roku u dziecka 🙂
ale prawda jest taka że w tej naszej alergovicie za mili nie są 😠
a jak twoje nudności??
Ja jestem wkórzona,obie małe kichają i są zaziębione na same święta,a jutro jedziemy na zakupy świąteczne 🙂
wczoraj mój dzwonił do hurtowni o wózeczek hello kitty bo na allegro sprzedawca stwierdził że nie wie czy zdąży wysłać by doszedł i jak chce moge wycofać oferte 😠
nie będe ryzykowała że dzieci bez prezentów zostaną 😠

• Mamusie
witajcie 🙂
obejrzalam wczoraj w nocy wszystkie filmiki, przeczytalam wszystkie posty, ale nie mialam juz sily odpisywac. wczoraj mialam ponad 38 temp. a ja bardzo zle znosze temp. nawet 37 ☺️
dzis tez juz czuje ze mam goraczke. gripex max biore od kilku dni i jakos nie moze mi przejsc, boje sie, zeby Kaya nie zachorowala na sam wyjazd 🤨
a za oknem snieg 🤨

Zdrowka dla wszystkich chorych i przeziebionych........
mi na szczescie Klarcia do tej pory dwa razy tylko podziebila sie , nawet jeszcze nie zachorowala,,,,,odpukac w niemalowane 🙂

raz sie podziebila po chrzcinach ,kiedy to byla na wszystkich rekach,wszyscy ja calowali,a 4-letnia kuzyneczka znalazla zabawe z Klarcia........ wsadzala jej swoj jezyk do buzi ,a moja go ssala jak cyca 🙃

Kasiak -zazdroszcze sniegu 🙂

kasiak napisał(a):
nie wim, co wy w tym sniegu widzicie, zimno, wieje, snieg taki mokry, bo wiadomo - tu wilgoc jest i nie ma tak niskich tempertur. zaraz sie porobia korki na drogach, wozkiem ciezej przejechac, a jeszcze nie daj boze samoloty zaczna odwolywac.... 😠 😠 😠 😠

ja tam widze -Piekno Natury 😁 😁 i Klarcie na sankach i mnie do kompletu i meza nas ciagnacego 😁 😁 😁
lepszy snieg jak deszcz 🙃

ja nie lubie zimna ale śnieg na święta mógłby spaść by było ładnie 🙂 no ale dopiero jak dojedziemy na wigilie 😁
bo bym się bała jechać jak drogi oblodzone i ośnieżone,poza tym koło mamy na tym zadupiu to brat by musiał odśnieżać wjazd bo by vivaro nie wlazło 😁 🙃 🙃 tak jak kiedyś dla forda tylko on był niskopodłogowy i zima mnie wkórzał bo wszystkie zaspy dały w dupe blacharce 😠
Moje dzieci mają szlaban 😁
Oliwka w łóżku bajki ogląda a Maja ubrana na cebulke bawi sie zabawkami 🙂
Kasia współczuje choróbska i to na same świeta i przed wyjazdem 🤢 a jak dojdzie katar itp to oczy opuchniete i zaczerwieniony nos 🤨 jak ja to kocham u siebie 🤢 🤨

kasiak napisał(a):
mini23 napisał(a):
kasiak napisał(a):
katar to juz od kilku dni kroluje 😠 😠 😠

czyli najgorsza opcja cie dopadła 🤢

eee, najgorsza to byla, jakby mnie jeszcze rozwolnienie dopadlo 😜 😜 😜

biedny kibelek 😁 🙃 😁 😁 🙃 😁 🙃 😁 🙃 😁 🙃

naylaaa napisał(a):
Najlepsze Życzenia Urodzinowe Dla Aleksandry I Mai 😁 Dużo zdrówka przede wszystkim rocznym dziewczynkom 😁

dołanczam się do kurzych życzeń 😁
samych uśmiechów na buziach i radości 😘 😘

mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Najlepsze Życzenia Urodzinowe Dla Aleksandry I Mai 😁 Dużo zdrówka przede wszystkim rocznym dziewczynkom 😁

dołanczam się do kurzych życzeń 😁
samych uśmiechów na buziach i radości 😘 😘

ja rowniez sie podpisuje pod zyczeniami .........
Buziaczki Dzieciaczkom
😘 😘 😘

• Mamusie
A mały po tym syropie na sen (Atarax - działa przeciwlękowo i tez jest na jakieś wysypki) odleciał, ale po trzech godzinach pobudka i oczywiście darł się o cyca. Jak mąż pojedzie za granicę to się z małym rozprawię i nie dam mu cyca 🙂 będę konsekwentna. Musztarda, gorzki paluszek, wszystkie chwyty dozwolone 😜 to okropne, ale nie da się inaczej ☺️ ☺️ Wczoraj płakałam w nocy, że nie chcę karmić ☺️ ☺️ ☺️ jak w nocy wstaję co chwilę i mały mi męczy cyce, aż są puste, odkładam go do łóżeczka i jest ryk, że jeszcze chce... to w takich momentach mam dość i nie chcę karmić 😞 może to właśnie ten czas przyszedł... coś co było piękne zaczęło być uciążliwe i problemowe. A zresztą boję się tez o jego zęby.

naylaaa napisał(a):
Krowa, to ja już się pogubiłam 😜 to nie wiadomo co Maję uczula i testów nie będą robić, tak??

zrobią testy ale za 2 lata kiedy będą bardziej wiarygodne,a co ją uczula "to ona mi sama nie może powiedzieć" i ja mam wszystko wyelminować z tej pieprzniętej kartki,czyli międzyinnymi kakao,słodycze,napoje kolorowe,przyprawy,wszystko co zawiera gluteminian sodu więc także np parówki,wegety itp 😠
a wiec głodówka dla mnie i Majki gdzie kurza twarz po jedzeniu zmiany się nie pojawiają!! 😠
tylko przy pieprzonym kontakcie z mydłem lub z królikiem było bo teraz juz tak często się to nie pojawia

naylaaa napisał(a):
A mały po tym syropie na sen (Atarax - działa przeciwlękowo i tez jest na jakieś wysypki) odleciał, ale po trzech godzinach pobudka i oczywiście darł się o cyca. Jak mąż pojedzie za granicę to się z małym rozprawię i nie dam mu cyca 🙂 będę konsekwentna. Musztarda, gorzki paluszek, wszystkie chwyty dozwolone 😜 to okropne, ale nie da się inaczej ☺️ ☺️ Wczoraj płakałam w nocy, że nie chcę karmić ☺️ ☺️ ☺️ jak w nocy wstaję co chwilę i mały mi męczy cyce, aż są puste, odkładam go do łóżeczka i jest ryk, że jeszcze chce... to w takich momentach mam dość i nie chcę karmić 😞 może to właśnie ten czas przyszedł... coś co było piękne zaczęło być uciążliwe i problemowe. A zresztą boję się tez o jego zęby.

czemu boisz się o jego ząbki??
noi nie dziwie ci się że masz dosyć karmienia,ja chwilami mam dosyć gdy Maja doi,doi i doi i stale marudzi zamiast iść spać 😠 na szczęście to rzadko się zdarza 🙂 nie raz cyce mam puste jak szmaty a nieraz samo ucieka ☺️